Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

147BLACK

Serviste termostat pahalı olunca bir yedek parça dükkanından ucuza aldık ve tanıdık bir ustaya siftah parasına değiştirttik.
(***kırmızı 1.6 için)  :)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

wolkanku

Şirkete arabayla gitmiştim, dönüş yolunda kavacıktan ataşehir'e kadar;

34 HN plakalı siyah GİU ve 34 SAK plakalı GT ile birlikte , 3 alfa biraz yaramazlık yaptık. 3 dakika sonra ben bıraktım, ne sebeple olursa olsun 159'uma hasar vermek onu kaybetmek istemediğimi düşündüm  8) ve sakin sakin yoluma devam ettim :kahve:

GT ile Giu baya makaslayarak devam etti, 10 dakika sonra ataşehir'in oralarda Giu ile yanyana geldik. kornalaşıp ayrıldık. :rock:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ismet

Alıntı YapServiste termostat pahalı olunca bir yedek parça dükkanından ucuza aldık ve tanıdık bir ustaya siftah parasına değiştirttik.

toplam termostat maliyeti nedir acaba? benim de termostat ölmüş.. ısınayım diye trafiğe giriyorum  :D
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

KAKIRMAN

Termostatlar genelde 100-130 civarında... Anti-Freeze + işçilik vs 200 e felan malolur.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

147BLACK

Gittiğim özel servis 120 yedek parça artı 30 tl işçilik dedi.
Şaşmaz sanayide OPAR diye yedek parça satan bir yer var. Dışında Alfa Romeo amblemi de olduğu için dükkanın girdim sordum. "Var abi, 85 tl" dedi. "Çin malı mı?" dedim. Hayır, dedi. Baktım "Fransız malı" yazıyor üstünde. Vailant benzeri bir ismi vardı, tam hatırlamıyorum. Babama götürdüm, o da sanayide eski aracının işlerini halletirdiği ustaya 20 tl vererek değiştirtmiş. "Eski aracımda yapıyordum ama bunda çok ters bir yerde o yüzden ustaya yaptırttım" dedi.

Gouki

147BLACK

ismet

süpermiş.. benim de aklımda olsun da elime para geçince değiştirteyim, boş yere 70 lira vermeye gerek yok.. o parayla salıncak malıncak bir şey değiştiririm. nasılsa benim araç mutlaka bir sorun çıkartır, beni üzmez o 70 lirayı da bana bırakmaz :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Gittiğim özel servis 120 yedek parça artı 30 tl işçilik dedi.
Şaşmaz sanayide OPAR diye yedek parça satan bir yer var. Dışında Alfa Romeo amblemi de olduğu için dükkanın girdim sordum. "Var abi, 85 tl" dedi. "Çin malı mı?" dedim. Hayır, dedi. Baktım "Fransız malı" yazıyor üstünde. Vailant benzeri bir ismi vardı, tam hatırlamıyorum. Babama götürdüm, o da sanayide eski aracının işlerini halletirdiği ustaya 20 tl vererek değiştirtmiş. "Eski aracımda yapıyordum ama bunda çok ters bir yerde o yüzden ustaya yaptırttım" dedi.

İlk sefer olduğu için ustaya yaptırmıştır o. Yoksa bundan sonra ustayla işi olmaz kırmızının :)

wolkanku

dün standart pazar yıkamamı yaptım, akşam 19:00 gibi de yürümek için evden çıktım. ve gözlerime inanamadım.
otoparkımızda hep duran kırmızı 147,  bej 156 mk2 (her zaman sokağımızda) , beyaz giu , biraz arkasında kırmızı mito, 10 metre arkasında kırmızı giu, biraz ileride lacivert 159, yan sokağa dönünce hep otoparkta duran siyah giu, onun da yan sokağında ilk defa gördüğüm bir kırmızı 147 mk1 , ve her zaman yine o sokakta duran siyah GT.
yani 3 dakika içinde, kendi aracım hariç 9 tane alfa romeo görmüş oldum ve inanılmaz hoşuma gitti :rock:

keşke hep öyle olsa sokağımız :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sp4rc0

Dün kendisine cila aldım, havanın güzel olduğu bir gün uygulayacağım:)
Ayrıca farlardan birine mercek montajını tamamladım, harika oldu.. Diğerini de yapıp montajı halledeceğim  8)
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

agucba

Dün kendisine silikon sprey aldım kapı fitillerine sıkmak için. Malum kış aylarındayız ve kar yağdığında kapıları açmak bazen dert oluyor.

///////////////

KAKIRMAN

Dün akşam durup dururken torpido kapı içlerini SONAX extreme mat temizleyici solüsyon ile temizlik yapayım derken deri koltuklara giriştim. Akabinde sonax besleyici kremle noktayı koydum.
The Machina List

wolkanku

Dün akşam durup dururken torpido kapı içlerini SONAX extreme mat temizleyici solüsyon ile temizlik yapayım derken deri koltuklara giriştim. Akabinde sonax besleyici kremle noktayı koydum.
ayaküstü kendini kaybetmişsin abi :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

KAKIRMAN

Aynen yahu. Hatta karanlık çöktü sokak ortasında gelen geçen bakıyor. Lakin makinanın dışı tabiri caizse leş gibi, içi mis gibi.
The Machina List

wolkanku

Aynen yahu. Hatta karanlık çöktü sokak ortasında gelen geçen bakıyor. Lakin makinanın dışı tabiri caizse leş gibi, içi mis gibi.
öyle oluyor abi , ben hızlı bir yıkayıp çıkayım diyorum, en iyi ihtimalle 2 saat 15 dakikada çıkabiliyorum eve :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

sp4rc0

Bugün kendisine yeni Jantlarını aldım :) şimdi jantlarına yeni renk seçiyorum  :kahve:
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

fevkalbeser12

Bugün kendisine yeni Jantlarını aldım :) şimdi jantlarına yeni renk seçiyorum  :kahve:
Senin jantlar güzeldi be Ümit:) Bakalım yenileri nasıl? Hemen fotoğraf çekip koy:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

wolkanku

ne aldın ???? foto isteriz, link isteriz.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

blackeyekenan

Berbat bişey yaptımmm sag arka kapının alttarafını surttım 10 cm kadar , :( boya olmadan da yapılabılecek birşeyy:) boya korumayla

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Yiğit Doğukan

Ben birşey yapmadım da sözde doktorlar muayene ettiler. Hafiften terleme var dediler fakat bi ıhlamur içti bişeyciği kalmadı =)

brkyaa

Oto kokusu olayında bir türlü istediğim gibi birşey bulamadım, kendi kullandığım parfümden bir şişe daha aldım torpidoya koydum en iyisi sanırım bu :)

Suyuna baktım eksiltme yok, yağına baktım eksiltme göz kararı yarım cm'e yakın olmuş castrol magnetic 10-40 ekleyeceğim biraz varyatör aç kalmasın.

bende oto kokusunun cogunu beğenmıyorum ama " sakız kokusu " var tavsıye ederım.. çok hoş bir kokusu var.. :)
"Alfa Romeo 156 1.6 TS 16V Distinctive"

agucba

Bu sabah evden biraz erken çıktığımı fark ettim kapıda. Tam anahtarı çevirip tekrar eve gireyim diye düşünürken, "Ne gerek var, git QV'nin yanına" dedim sonra. Biraz lastiklerine baktım, sileceklerini kontrol ettim, bijonlarını elle kontrol ettim. Arkadaki QV amblemine baktım yerinde duruyor mu diye.  :yukari-ok:
Sonra Pazar günü İzmit ve Adapazarı'na gidene kadar vedalaştık.

///////////////

Anıl

Garajda pis bıraktım ki,millet değmesin,sürtünmesin diye! Ama bir kedi var,hayvanları çok severim ama Alfa uğruna patilerine elektriği yiyecek :D
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Spiritchaser

Lanet Ankara yollarının her tarafı taş dolu.  Arabaya gelmiş boya kaldırmış ufak.  Rütuş boyası halledermi acaba bunu?  Nereden bulabilirim bir de?  Akota yakın bana.  Orada varmıdır acaba? 

Çok canım sıkıldı adam vurasım var yani o derece >:(  Allah beterinden korusun tabi inşallah.