Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Emre Sezen

ben değilde, arkamdan gelen punto tamponuma çıktı ne yazık  ki,  :( içeriden duyduğum sese göre ilk düşüncem zaten olmayan bagajın tamamen içeri girdiği yönündeydi, inip bakınca tamponun ne kadar sağlam olduğunu görüp, çarpan kişiyle geçmiş olsun dileklerimizi iletip ayrıldık. :)

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

Benzin fiyatlarından sonra kendisiyle fazla ilgilenmeme kararı aldım,kullandıkça servis masrafı da arttığından sadece kendisini 5 dk rölantide çalıştırıp,uykusuna devam etmesi için rahat bıraktım :'(
Kendisine ve benzinine kıyamadığımdan artık toplu taşımayı kullanıyorum, şu sıralar favori aracım Mitsubishi Safir :)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
Benzin fiyatlarından sonra kendisiyle fazla ilgilenmeme kararı aldım,kullandıkça servis masrafı da arttığından sadece kendisini 5 dk rölantide çalıştırıp,uykusuna devam etmesi için rahat bıraktım :'(

lpg yok muydu hocam sende ?

Anıl

İptal ettim,kendisi duruyor ama kullanmıyorum,söktürmeye kalksam ruhsat-işçilik ayrı para,öyle duruyor...Aracın yaş ve istediğim sorunsuzluğu alamamam nedeniyle aylardır kullanmıyorum,sakin yani 3000-3500 max. devire kadar kullanılır ama gerisi tadsız,tekleme vs bir türlü geçmedi bende bıraktım bu işleri,zaten haftada max 60km yapıyorum artık.

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

İptal ettim,kendisi duruyor ama kullanmıyorum,söktürmeye kalksam ruhsat-işçilik ayrı para,öyle duruyor...Aracın yaş ve istediğim sorunsuzluğu alamamam nedeniyle aylardır kullanmıyorum,sakin yani 3000-3500 max. devire kadar kullanılır ama gerisi tadsız,tekleme vs bir türlü geçmedi bende bıraktım bu işleri,zaten haftada max 60km yapıyorum artık.

aynen hocam o km'leri yapıyorum bende en fazla haftada ki asla o mesafeler için değmez diyordum, yine teyit etmiş oldun düşüncemi.

Anıl

İlk aldığımda mecburen günde min 60km yapıyordum,böyle 3ay kullandım,yedi bitirdi beni...sonra bunu çözüm gördüm ama randıman alamadım sonra bir çözüm buldum,Alfa'yı haftasonu kullanıma adadım,bu sorunuda çözdük ama üzerinde kaldı.

1998 GTV V6 TB

tugrul

aynen hocam o km'leri yapıyorum bende en fazla haftada ki asla o mesafeler için değmez diyordum, yine teyit etmiş oldun düşüncemi.

"İstediğim sorunsuzluğu alamamam" derken çok güzel ifade etmişsiniz. Zamanında elimde olmayan sebeplerden dolayı mecbur kalıp taktırdığım lpg benimde çok canımı sıktığı ve uzun zamandır da ihtiyacım kalmadığı için bende de kapalı ve boş duruyor. Benzin gibi olmuyor, çekişi düşük kalıyor, rölanti az da olsa düzensizleşiyor daha bir titreyerek çalışıyor araç.
Hiç biri olmasa kokuyor :)
Haftada 100 km altı bindiğim için ihtiyaç duymuyorum bende.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Alfadanadam

Benim 164'te LPG ile ilgili çok uğraşmıştım ama en son takılan Landi Renzo sonrası sıfır problemle kullandım satana dek. Ama lpgli de olsa yakıt maliyeti yüksek oluyordu. Ben hem her gün biniyordum hem de arada bir gazlıyordum :)

Anıl

Ben lpg'de hiç gazlamadım,biraz yüksek devire çıkınca içim eriyordu...1.5 sene önce contada yakınca iyice soğudum,çünkü lpg iç ısıyı çok yükseltiyor,tasarruf derken daha çok masraf çıkartıyor..Eski 156'ım da,şimdi ayak işlerinde kullandığım poloda yaklaşık 30'ar bin km kullandım LPG'yi hiç sıkıntı çekmedim ama yüksek güç,aracın yaşlı olması,sistemde en ufak arıza böyle az uygulama yapılmış motorlarda sorun yaşatıyor,ne garantiden değişmedik enjektörü ne başka parçası kaldı,hep suçu bana attılar şu bozuktur,bu çalışmıyordur diye,zaten değiştirecektim ama bunlara kapak olsun diye neredeyse tüm elektronik sensörleri,ateşleme parçalrını değiştirdim,yine yapamadılar,bende bıktım aylardır ellemiyorum...Benzinde hiçbir sorun yok,yağ gibi giden araç lpg'ye geçince rölantisini geçelim sesi bile değişiyor,3000'i zaten geçmiyordum ama ayar vs yaparken daha üst devirlerde denendi öksürme-tıksırma,tekleme,bende sizin......... dedim bıraktım bu işi! Eğer az kullanıyorsan hiç ellememek lazım,birde yaşlı ve piyasada az bulunan bir motora sahipsen dertsiz başa dert durumu yaşatıyor.

1998 GTV V6 TB

mahoretti

ANIL'cım ne dertliymişsin yahu şu LPG'den.....

antihero

Bu akşama doğru eksik olan, nereye gitmişse kendileri, sağ farın küçük olan arka kapağını temin etmek için Yıldız çıkmacılar sitesine gittim. Farları temizleteceğim, toz falan girmesin. Kapağı buldum orada, süper! Arabaya gittim kapağı taktım. Bindim, marşa bastım, tık yok. Akü yalan olmuş. Takviye işinden sonra aldım bir 60 lık taktık. Yarın sabahta dağa gideceğim. Eziyet çekecektik. 10 paralık kapak sağolsun :-)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

KAKIRMAN

LPG'Yi ben de devreye almıyorum. Boş ve de kapalı. Söktürsem (belli mi olur satarken işe yarar) bir türlü söktürmesem bir türlü.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

tugrul

Bugün kendisini gezdirdim, 50 tl benzin aldım ibre birkaç mm yükseldi, selenia 10-60 2lt yağ alacaktım yanımda bulunsun diye, unuttum arkadaşın dükkanında.
Birde Antalya Turgay ustayı aradım, kendisi hakkında bilgi verdim, motor yapıldıktan sonra 3000 km ye yaklaştığını bir sıkıntısı olmadığını, çok güzel iş yapmış olduğunu çok memnun olduğumu ve 2.5  un selamını söyledim kendisine :)
Oda arada kırbacı vur çekinme dedi  >:D

2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS

Emre Sezen

bostancı sanayi gezisine çıkardım bugün, carium zeki ustayla tanışmaya ve baktırmaya gittim. carium sanayinin az dışına çıkmış sora sora bulduk. zeki usta sağolsun kırmadı, işi olmasına rağmen epey vakit ayırdı. birlikte tecrübeye çıktık, hiçbir  şikayetimi söylemedim (zaten tek şikayetim turbo  :) :) ) ilk başta sokak arasında kullanırken sanki turbo eksik gibi dedi, ses çıkarmadım, sonra çıktık e-5 vurdu kırbacı üzerine üzerine, dediki debriyajın dışında hiçbir şeyi yok maaşallah dedi, turbo da sorun yok yola çıkınca anladım dedi. dükkana döndük açtı kaputu dinledi, eğildi, söktü taktı, dedi ki bi ara getir,baskı balata değişsin, çok sert debriyaj dedi, bir de subap ayarı yapılması gerekiyor ve fincanlara bakalım dedi. teşekkür edip ayrıldım.

ihsany

iç dış temizledim, iyice yıkadım  :)

bir ara kadıköye gitmiştim, akşam bir de baktım martının birisi kaputa pislemiş, kolonyalı mendil ile hafif hafif temizledim, eve geçip kapalı garaja bıraktım pırıl pırıl  8)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

obasar

cok ince bir ayrıntı yaptım.
volkswagen scirocco ve golf R' larda arka lastik ofseti yüksek olduğu için, çamurluğun orada ufak bir siyah ek parça var. çamur ve suyun arka araca gitmesini engelliyor ancak bence çok güzel duruyor.
onlardan alıp taktım.
ufak ama güzel bir ayrıntı.
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

ihsany

volkswagen scirocco ve golf R' larda arka lastik ofseti yüksek olduğu için, çamurluğun orada ufak bir siyah ek parça var. çamur ve suyun arka araca gitmesini engelliyor ancak bence çok güzel duruyor.
onlardan alıp taktım.

Fotoğraf var mı Onur Bey?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

murat1oglu

Aracımı satmaktan vazgeçtim ve ona bir hediye aldım gecen hafta egzostcuda cikma bulduğum supersprint Egzost u aldım inşallah muayeneden geçeriz.

alfistahakan

onlardan alıp taktım.

Resim isterük:)
Hakan
Forever Alfa

alfistahakan

Aracımı satmaktan vazgeçtim ve ona bir hediye aldım gecen hafta egzostcuda cikma bulduğum supersprint Egzost u aldım inşallah muayeneden geçeriz.

Bence doğru bir karar verdiniz.B öyle temiz bir Alfam olsa satmayı düşünmezdim. Binmekten sıkılmadım tek markadır.
Hakan
Forever Alfa

tugrul

Hayırlı olsun tahmin ettiğim susturucu olmalı:)  :yukari-ok:
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS

murat1oglu

Oval çıkşlı ve hafif eğri tuğrul bey ve çok tatlı hoş bir ses var.

murat1oglu

Bunlarda fotolarımız sizcede egzost birzaz dışardamı.

Anıl

Modele özel Supersprint bulmanız büyük şans,hayırlı olsun ;)

1998 GTV V6 TB

murat1oglu

Sıfırınada büyük para istemişlerdi italyadan sipariş veriliyormuş fala filan buda bayadır duruyordu Kartal'daki bir egzostcuda :)