Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Ben de Cumartesi muayeneye gittim. GT'de 3 hafif kusur ile geçtik. Ancak şunu soracağım, bugüne kadar kullandığım bütün Alfa'larda her muayenede mutlaka "motor no okunamıyor" hafif kusuru yazıldı. Bu adamlar nereye bakacağını mı bilmiyor yoksa bizim motor nolar okunamıyor mu hakikaten? Hiç de aklıma gelmedi bugüne kadar neredeymiş bi okuyayım diye :)

Bunun dışında muayeneye gitmeden özellikle far ayarımı yaptırdım, ancak muayenede kısa farların yönü hatalı ve fazla aydınlatıyor diye 2 hafif kusur daha yazmışlar. Sonra nasıl olur derken bir baktım ki sis farıyla ilgili alan boş, konsola bir baktım sis lambası düğmesi açık. Çok sevgili muayene uzmanı sis farlarını açık bırakmış, GT'de ayrı sis farı olmadığı, direk ana farların kenarlarında yandığı için de adam farketmeyip açık sislerle kısa far ölçümü yapıp 2 tane hafif kusur eklemiş. Hava çok soğuk ve ne de olsa muayeneden geçti diye uğraşmadım, ama uğraşmalı mıyım sizce? Çünkü bildiğim kadarıyla 2 tane muayeneden üst üste hafif kusur alınca ağıra çeviriyor. 2 sene sonrayı bekleyip o zaman mı uğraşmak iyi yoksa şimdiden gidip itiraz edeyim mi bilemedim.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben de Cumartesi muayeneye gittim. GT'de 3 hafif kusur ile geçtik. Ancak şunu soracağım, bugüne kadar kullandığım bütün Alfa'larda her muayenede mutlaka "motor no okunamıyor" hafif kusuru yazıldı. Bu adamlar nereye bakacağını mı bilmiyor yoksa bizim motor nolar okunamıyor mu hakikaten? Hiç de aklıma gelmedi bugüne kadar neredeymiş bi okuyayım diye :)

Bunun dışında muayeneye gitmeden özellikle far ayarımı yaptırdım, ancak muayenede kısa farların yönü hatalı ve fazla aydınlatıyor diye 2 hafif kusur daha yazmışlar. Sonra nasıl olur derken bir baktım ki sis farıyla ilgili alan boş, konsola bir baktım sis lambası düğmesi açık. Çok sevgili muayene uzmanı sis farlarını açık bırakmış, GT'de ayrı sis farı olmadığı, direk ana farların kenarlarında yandığı için de adam farketmeyip açık sislerle kısa far ölçümü yapıp 2 tane hafif kusur eklemiş. Hava çok soğuk ve ne de olsa muayeneden geçti diye uğraşmadım, ama uğraşmalı mıyım sizce? Çünkü bildiğim kadarıyla 2 tane muayeneden üst üste hafif kusur alınca ağıra çeviriyor. 2 sene sonrayı bekleyip o zaman mı uğraşmak iyi yoksa şimdiden gidip itiraz edeyim mi bilemedim.
Bence hiç uğraşma 2 sene sonra kim öle kim kala:) Eğer araba hala sende olursa muayene önce durumdan bahsedersin.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Incablue

Muayeneden fark kusuru olmadan geçebilen yok sanırım. Son model araçlarda bile bu kusuru buluyorlar.

sp4rc0

Hiç uğraşmaya değmez, aynı araçla 3 kere muayeneye girdim hepsinde de motor no okunmuyor hafif kusur.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

hi_cazz

Hiç uğraşmaya değmez, aynı araçla 3 kere muayeneye girdim hepsinde de motor no okunmuyor hafif kusur.

Benimkini nasıl okudular acaba

Sent from my iPhone using Tapatalk

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

sitem

dostlar merhabalar, benim de nacizane mk1 2005 alfa 147 var. birkaç sıkıntım var cevaplarsanız memnun olurum.
-  arabamın dış benzin depo kapağı kiltlenmiyor hatta çok küçük dokunuşla açılıyor yani hiç tutmuyor kimi zaman bakıyorum açık bir halde bunun için ne yapmayalım.
-  aracı alırken araçın uzaktan kumandalı anahtarından kapı açma- kapama yapılmıyor yani devredışı yedek anahtarı da öyle, onun yerine bir tane anahtarcıda yapılmış açma-kapama var ben orijinaline nasıl dönebilirim.
- on ve arka hoparlörler kaç cm, oval mi? değiştirmek istiyorum tavsiye edeceğiniz bir ürün var mı?( anfi falan istemiyorum)
- arabanın yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimi 15 litre falan gösteriyor ancak arabam 1 litre lpg ile ortalama 9-10 km arası gidiyor ama neden 15 litre neden gösterir?
- bugün aracı çalıştırırken motor kontrol gibi bir şeyler yazdı ve arıza ışığı yandı.sonrasında harerek 10 km gitmeme ragmen hiç yükselmedi 50 de kaldı ve kalorifer hiç ısıtmadı aslında hep ısıtır idi acaba bunun nedeni nedir.
        dostlar kusuruma bakmayın bayağı bir sorum varmış meğersem teşekkür ederim şimdiden...

tolga_ozhan

1. sorun hakkında görmeden bir şey söylemek zor.
2.  Code kart ile yeniden kodlama yapılması lazım. Fakat bulunduğunuz şehirde pek mümkün olmaz bu işler.
3. Hoparlörler yuvarlak tip, oval değil. 16 cm. Fakat amfi düşünmüyorsanız çok da değiştirdiğinize değmez.
4. Bence yakıt tüketiminiz gerçekten fazla. Olası nedenleri araştırmak ve kapsamlı bir kontrol etmek gerekli.
5. Hararet ile ilgili değildir motor arıza ışığı. Işıl yandıysa Ecu arızayı kayıt altına almıştır. Ne olduğuna bakmak için cihaza bağlanması önemli. Yine bağlandığı zaman motor suyu sıcaklık parametresini gözlemleyin. Bir anormallik yoksa termostat bozuk gibi duruyor.

sitem

2- code kart alfayedek.net      You are not allowed to view links. Register or Login alınabiliyor. buradan bunu aldığı düşünelim daha sonra bunu ben yapabilir miyim yoksa servise mi gitmeliyim.
4- yakıtt tüketimim yolbilgisayarın ortalama yakıt tükemi daha önce den 11-12 arası idi ama şimdi 15 gösteriyor ancak arabanın yakıt tüketimi aynı 1 litre lpg ile önceden de 10 km gidiyordu şimdi de 10 km gidiyor sorun yolbilgisayarında ki tutarsızlık bunu n sebebi için ne yapabilirim.
5- az önce arabayı tekrardan çalıştırdım arıza ışığı yanmıyordu:) ama termostatımda arıza yine de olabilir çünkü bundan 1 ay once havalar 8- 10 derece olmasına ragmen -4 derece falan gösterip kaygan zemin uyarısı veriyordu ancak sonradan düzeldi kendiliğinden...
  sorun çok ama alfa güzel... :)

Ugur55

Farlara kusur yazmadan rahat edemiyor tuvturk.
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

tolga_ozhan

Bir yanlışlık var :)
Termostat ve soğutma suyu  sıcaklığı ile diğer söylediğiniz sıcaklık arasında bir bağlantı yok.
Motor suyu sıcaklığını termostat üzerindeki NTC sensörü, dış hava sıcaklığını ise dikiz aynasının altındaki minik sensör ölçer.

Yakıt tüketimi için cihaza bağlayın ve çıkan arıza kodlarına göre bir yorum yapalım.

Code kartı aldıktan sonra bir servisin bu kodlamayı yapması gerekli. Kendiniz yapamazsınız.

sitem

alfa özel servisi iskenderunda ben bilerek malesef yok inş. özel fiat servisleri doğru bir şekilde anlayarak bakar cihazla burada bildiririm arıza kodunu...

FAKmito

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Gouki

Fatih bu liste ne böyle kardeşim :lol:

hi_cazz

Hay maşallah. Başka kusura yer kalmamış

fatihmehmet

Bunların hangileri ağır kusur olarak geçiyor? App icinde kusur yazılmış.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

sp4rc0

Araç yere çok yakın ne demektir, ne kadar çok yakın! Kime göre çok yakın, nasıl bir ölçüdür bu yakınlık. Bunun bir standardı olur, dersin ki yerden minimum 20cm. yüksek değilse hafif kusur vs...
Tüv, yani teknik(!) denetim kurumu
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

FAKmito

Fatih bu liste ne böyle kardeşim :lol:
Çok üstüme geliyorlar :D

FAKmito

Bunlarda yalnizca ilk 3 ü agir kusur yani isaretli olan egzoz ve xenon . Digerleri hafif ilk yardim cantasi bile olmasa oluyor aracinda ama xenon agir kusur xenonu sokuyorum sonra farlar aydinlatmiyo diyolar egzoz emisyon veriyolar ama altta islemi gorunce yanlis diyolar sacmasapan yontemleri var bende anlamadim

156vs

eryaman  şubemi bu raporu veren ?

ealprsln

Mito'da parkları koldaki anahtardan açmak mümkün değil, zaten ön park ve arkaları yakan eski sistem park lambası düzeneği ne Mito'da var ne de Giulietta'da. Her ikisinde de menüden giriş yapıp gündüz farlarını açık veya kapalı yapabilirsiniz. Gündüz farlarını açık konumuna getirdiğinizde Giu'da ledler, Mito'da uzun far bölmesinin üzerindeki park lambası yanacaktır.  Her ikisinde de arka stoplar yanmayacaktır.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

saskuran

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
işin kotu tarafi 1 ay icinde duzeltip yine ayni istasyona gitmen gerekiyor ....

SAS....

FAKmito

Mito'da parkları koldaki anahtardan açmak mümkün değil, zaten ön park ve arkaları yakan eski sistem park lambası düzeneği ne Mito'da var ne de Giulietta'da. Her ikisinde de menüden giriş yapıp gündüz farlarını açık veya kapalı yapabilirsiniz. Gündüz farlarını açık konumuna getirdiğinizde Giu'da ledler, Mito'da uzun far bölmesinin üzerindeki park lambası yanacaktır.  Her ikisinde de arka stoplar yanmayacaktır.
Bende oyle zannediyordum ama muayenede adam acti hem gunduz farini hem parklari acti ilk defa gordum

FAKmito

Bende oyle zannediyordum ama muayenede adam acti hem gunduz farini hem parklari acti ilk defa gordum
Acaba uzunlarmiydi onlar yanlismi hatirliyorum

TRSemih

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)