Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saskuran

1:yağ ve yağ filitresi değişimi
2: EGR temizliği
3: anten tamiri , sis fari montaji, park sensoru 4: el freni teli değişimi

400 tl

SAS....

vieri

You are not allowed to view links. Register or Login
2.kez muayeneden gecemedim yarin 3. Kez giricem
Egzoz orjinale dondu
Orjinal yaylarini taktim
Xenonlari soktum orjinal ampulleri taktim
Yarinda kisliklari taktircam
Egzoz eski haline doncek
Ve artik ben arabanin araci degil araba benim aracim olcak jip gibi gezcem :))

bu neymiş arkadaş. hadi egzos neyse zararlı gaz falan. Lastik dişlerini de anladık çevre güvenliği. Yaylardan ne istiyo bu tüv'cüler anlamıyom ki.
Yaylara hafif kusur dediler gunahlarini almayim :) xenon egzoz agir kusurdu ikisinide yaptirdim gittim sonrada farlar iyi aydinlatmiyor dediler muayenemi yaktilar var bi gicikliklari ama cozemedim siz siz olun ankarada ivedik istasyonuna gitmeyin

Büyük geçmiş olsun.Bedavadan bir daha para vereceksiniz.Orada beklemenin eziyetini saymıyorum bile.Peki merak ettiğim far ayarını yaptırdığınız halde mi oldu bütün bunlar.Yoksa far ampullerini mi beğenmediler.

FAKmito

Xenonlari sokturdum orjinal ampullerini taktirdim olmadi bi cift daha aldim oda olmadi meger takan adam yuvasini bozmus assa bakiyomus bugun duzeltip gectim kisliklarida taktim bakalim :)

vieri

Xenonlari sokturdum orjinal ampullerini taktirdim olmadi bi cift daha aldim oda olmadi meger takan adam yuvasini bozmus assa bakiyomus bugun duzeltip gectim kisliklarida taktim bakalim :)

O ampul yuvasını bozan adama bir şey söylemek lazımmış ama neyse  :) iyi bari kurtulmuşsunuz sonunda.

FAKmito

O ampul yuvasını bozan adama bir şey söylemek lazımmış ama neyse  :) iyi bari kurtulmuşsunuz sonunda.
Adami aradim 2. Gun gelmemisti evi yanmis , cok garip olaylar oldu ya bitti cok sukur :)

Ugur55

Muayeneden cıktı gium bugun hafif kusurlu olarak farlarn yonu hatalymış.neyse kurtuldk bu eziyetten 2 yıllıgına :nazar:
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

ozoozo

Muayene spor yaylara bir şey diyorlar mı ? Mesela 3.5 luk eibachlar sıkıntı çıkıyor mu.

OZO..!!!

Gouki

Fren test düzeneğine çıkamayacak kadar alçak değilse no problem.

hi_cazz

Muayene spor yaylara bir şey diyorlar mı ? Mesela 3.5 luk eibachlar sıkıntı çıkıyor mu.

OZO..!!!

Ben novitec 3,5 ile rahat geçtim. Sadece filmler hafif kusur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

milano 75

far karartma,farlardaki film geçmiyo değilmi? birde yağ kaçakları alttaki hafif kusurmu ağırmı.bu hafta muayenemiz var bizimde,altta karnak keçesinin kaçağından dolayı ekmek sürme kıvamında yağ var bolca,yıkatıyımmı yoksa geçermi ?
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Gouki

Benim şanzımandaki terlemeye hafif kusur yazmışlardı Mehmet abi.

vieri

Eski aracımda motordaki yağ kaçaklarına hafif kusur yazmışlardı.Tabi 2 sene kadar oluyor.Sonradan değişmedi bildiğim kadarıyla.

FAKmito

OZO..!!!
Kardesim yay hafif kusur olarak geciyo benimki 5 cm den daha fazlaydi

FAKmito

Aklima takilan bisey var bizim mitolarin farlari cokmu dandik banami oyle geliyo

saskuran

Aklima takilan bisey var bizim mitolarin farlari cokmu dandik banami oyle geliyo
valla ben hiç memnun değilim mito'nun farlarından ... zenonmu taksam acaba ?

SAS....

FAKmito

SAS....
O konudanda sikayetciyimde ampul olarak degilde genel olarak oyuncak gibi o cercevelerin vidalari tutan yer mercekler falan cok hassas diger alfalara bakiyorum oyle degil

saskuran

SAS....
O konudanda sikayetciyimde ampul olarak degilde genel olarak oyuncak gibi o cercevelerin vidalari tutan yer mercekler falan cok hassas diger alfalara bakiyorum oyle degil
evet sanki biraz telmaşa gibi ama yapacak bişi yok ... sende zenon varmi ?

SAS....

FAKmito

Xenon vardi oda az aydinlatiyodu orjinale döndüm hala az aydinlatiyo sorun neyde çözemedim mercektemi acaba bide bu yukseklik ayarida calismiyo sanirim

schumi

Fren test düzeneğine çıkamayacak kadar alçak değilse no problem.
3,5 luk yay sorunsuz geçiyor ancak, 5 lik yay geçmedi arkadaşımın...

hi_cazz

far karartma,farlardaki film geçmiyo değilmi? birde yağ kaçakları alttaki hafif kusurmu ağırmı.bu hafta muayenemiz var bizimde,altta karnak keçesinin kaçağından dolayı ekmek sürme kıvamında yağ var bolca,yıkatıyımmı yoksa geçermi ?

Abi muhafaza varsa görmezler. Gerçi benim sol dış aks kafasının körüğü patlaktı o zaman. Resmen yağamortisör taşıyıcısına boca olmuştu ama bişey yazmadılar. Bu durum istasyona göre değişiyor anlaşılan. Benim aracın muayeneye girdiğiyle çıktığı bir oldu.

Fatihob

Benimde muane geldi :) 2 sene önce coiller en alt seviyedeyken geçmiştim muaneden, hafif kusur falanda yazmamışlardı ama adamlar sürtüyormu diye öndeki tek tekeri rampaya aldılar, 3 kişi tek taraftan yüklenip sürtürmeye çalıştılar, ben gayri ihtiyari " abi sürtürseniz bile coiloverlerı yukarı kaldırırım gelririm " dedim, bi tanesi " coilover ne, nası yükseltcen " falan gibi benim gülmeme sebep olucak bişi söylemişti. Çok komik biandı, yırtındılar sürttüremediler el salladım gittim :)

MiTo far olayına gelince, orjinal far ve ampullerin aydınlatmasını hatırlamıyorum amaben QV farlarını taktığımdan beri yükseklik ayarım çalışmıyor. Her sanayiye gidişimde bu sefer söylicem bir bakalım diyorum ama ınutuyorum 4 senedir baktıramadım. Yükseklik en aşşağıda sanırsam ve en fazla 10mt önümü gösteriyor, aydınlatmasız yollarda uzunları açtığımda anca kısalar kadar performans veriyor, bu konudan çok müzdaribim :D Aslında orjinal farların yükseklik ayarı çalışıyordu ama ne olduda bu Qvlerde çalışmıyor hiç bir fikrim yok. Sinyal ve park lambalarının bağlantılarını değiştirdim onada bağlıyorum çünkü Fatih sendede böyle yanlış görmediysem.
..

FAKmito

Benimde muane geldi :) 2 sene önce coiller en alt seviyedeyken geçmiştim muaneden, hafif kusur falanda yazmamışlardı ama adamlar sürtüyormu diye öndeki tek tekeri rampaya aldılar, 3 kişi tek taraftan yüklenip sürtürmeye çalıştılar, ben gayri ihtiyari " abi sürtürseniz bile coiloverlerı yukarı kaldırırım gelririm " dedim, bi tanesi " coilover ne, nası yükseltcen " falan gibi benim gülmeme sebep olucak bişi söylemişti. Çok komik biandı, yırtındılar sürttüremediler el salladım gittim :)

MiTo far olayına gelince, orjinal far ve ampullerin aydınlatmasını hatırlamıyorum amaben QV farlarını taktığımdan beri yükseklik ayarım çalışmıyor. Her sanayiye gidişimde bu sefer söylicem bir bakalım diyorum ama ınutuyorum 4 senedir baktıramadım. Yükseklik en aşşağıda sanırsam ve en fazla 10mt önümü gösteriyor, aydınlatmasız yollarda uzunları açtığımda anca kısalar kadar performans veriyor, bu konudan çok müzdaribim :D Aslında orjinal farların yükseklik ayarı çalışıyordu ama ne olduda bu Qvlerde çalışmıyor hiç bir fikrim yok. Sinyal ve park lambalarının bağlantılarını değiştirdim onada bağlıyorum çünkü Fatih sendede böyle yanlış görmediysem.
Aynen bendede oyle iste farlar yere bakiyo sisleri aciyorum onlar bile daha cok aydinlatiyo farin camindami mercegindemi nerde cozemedim daha temizletelide 2 ay oldu , qv fari ile normal far arasindaki farki hala anlayabilmis degilim :) .. bu arada bi dakika adam muayenede park lambalarini acti sari sari yaniyolardi ve dediki park lambalarin bile daha cok aydinlatiyo mitolarda park lambasimi vardi nereden yakti onu kafamda deli sorular hemen gidip arabaya bakmam lazim :D

Fatihob

Kontakta anahtar yokken mi, yoksa anahtar takılı ama sıfır konumundaykenmi far kolunu kısalara getirince parklar yanıyordu diye hatırlıyorum ama yanılıyorda olabilirim. Bir şekilde parklar yanıyorduda çook uzun zamandır denemediğim için unuttum :)
..

FAKmito

Wolfshade1989

Hiç bir zaman sevemediğim 147'lerin arka susturucusunu söktürdüm ve Mercedes C180 başlığı koydurdum.
Arabanın sesi çok güzel oldu. Çok bağırmıyor ve tam anlamıyla homurdanıyor:) İçeriye de ses vermiyor.

Sesini de duymak isteriz bir video ile.
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten