Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login , çok teşekkürler. ilk müsait haftasonumda onu deneyeceğim. Detaylıca da anlatmışsın, çok makbule geçti.  :alfisti: :serefe:  :alfisti:

Bu gece benden uzakta, liftte yatıyor. Radyatör patlak vermeseydi bitiyordu az kalsın işi. Sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login Alfayedek'ten aldığım Behr radyatörü yetiştirdi de hazır arabayı kaldırmışken onu da hallediyoruz. Yine Sercan'dan 9 ay kadar önce aldığım ön takım takıldı. Fren hortumları yenilendi.

Esas mevzu ise, Koni Sport kite geçtim. :) Ayarlı sarı Koni amortisörler ve H&R yaylar takıldı. Fırsat bulunca arabanın kendi konusunda fotoğraflı paylaşacağım. Şimdilik arkayı en yumuşaktan %20 kadar serte, önleri tam yumuşağa ayarladım. Arabanın arkadan kayma eğiliminin biraz artmasını bekliyorum.

Neyse. Yarın radyatör değişimi, saf su ve antifriz karışımıyla dolumu, fren ve direksiyon sıvılarının değişimi var. Ay sonuna kadar da SS basınç tüpü, sıvısı ve 75W-90 tam sentetik şanzıman yağı değişimiyle araba uzun yollara hazır olacak. Mahkeme süresince ayda 1500-2000km arası yol yapma durumu var çocuğun. :)

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login , çok teşekkürler. ilk müsait haftasonumda onu deneyeceğim. Detaylıca da anlatmışsın, çok makbule geçti.  :alfisti: :serefe:  :alfisti:

Bu gece benden uzakta, liftte yatıyor. Radyatör patlak vermeseydi bitiyordu az kalsın işi. Sağolsun You are not allowed to view links. Register or Login Alfayedek'ten aldığım Behr radyatörü yetiştirdi de hazır arabayı kaldırmışken onu da hallediyoruz. Yine Sercan'dan 9 ay kadar önce aldığım ön takım takıldı. Fren hortumları yenilendi.

Esas mevzu ise, Koni Sport kite geçtim. :) Ayarlı sarı Koni amortisörler ve H&R yaylar takıldı. Fırsat bulunca arabanın kendi konusunda fotoğraflı paylaşacağım. Şimdilik arkayı en yumuşaktan %20 kadar serte, önleri tam yumuşağa ayarladım. Arabanın arkadan kayma eğiliminin biraz artmasını bekliyorum.

Neyse. Yarın radyatör değişimi, saf su ve antifriz karışımıyla dolumu, fren ve direksiyon sıvılarının değişimi var. Ay sonuna kadar da SS basınç tüpü, sıvısı ve 75W-90 tam sentetik şanzıman yağı değişimiyle araba uzun yollara hazır olacak. Mahkeme süresince ayda 1500-2000km arası yol yapma durumu var çocuğun. :)

DIIIITT Yanlış. Agırlık nerde? Önde, Ön Neden Yumuşak? Bugun ki ödev :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

DcD-Semih

Yeni konu açmadan direk burdan bir soru yönelteyim sizlere, sabah ufak bir kısa devre sonucu tüm göstergelerim gitti. Hız devir hararet v.s hiçbiri çakışmıyor. Hangi sigorta bakıyor bunlara, bakmadığım kalmadı bilen biri var mıdır ?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

halil

ana sigortalara ve rölelere baktınız mı?
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

DcD-Semih

ana sigortalara ve rölelere baktınız mı?

Az önce buldum hocam, sigorta panelinin üst kısmında dipte köşe bucakta kalan bir sigorta imiş, hallettim çok şükür. Resim eklerim başına gelecek olan olursa diye yinede.

Majo

Orta konsolu söktüm :) 2 büyük mukavva aldım, yapıştırıcı, maket bıçağı, kumpas, cetvel vs malzeme. Konsolun kalıbını çıkarttım. 2Din teybe göre ölçüp biçtim ve çıkardığım kalıbı cnc ustasına götürdüm (10 tane yer gezdim yapamayız dediler). Sonunda bi tane cengaver buldum yaparız abi dedi. Konsola 2din, bardaklık, startstop ekleyeceğim inşAllah becerebilirsek.
Ürünler:
2Din: You are not allowed to view links. Register or Login

Bardaklık: You are not allowed to view links. Register or Login

Start Stop: You are not allowed to view links. Register or Login

Yavaş yavaş arabamızı toparlamaya başlayacam inşAllah güzel işler çıkartabiliriz. Zamanla göreceğiz  :alfisti:
Risk yoksa ben de yokum.

DcD-Semih

Gündüz yazdığım sorunun faili meçhulu işte bu idi. Sigortanın resmini çekmeyi unuttum ama olurda mk1 156 da göstergeleriniz giderse ana sigorta tablasının üst kısmında bir tabla daha var. Sol dikey sıradan 2. 10amp.lik sigorta.

Muhtemelen çoğu 156 nın da küllük ampülünün çalışmama sebebi bu, ampul patlak değil duyunun kabloları kopuyor hareketli olduğundan.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

etimat

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Fren lambamız sticker ile isimlendirildi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
06 UJ 192
    147

yigitekimdemir

Benimki de yanmıyordu bu kabloyu tekrar yaptırdım geçen sene :)

Gündüz yazdığım sorunun faili meçhulu işte bu idi. Sigortanın resmini çekmeyi unuttum ama olurda mk1 156 da göstergeleriniz giderse ana sigorta tablasının üst kısmında bir tabla daha var. Sol dikey sıradan 2. 10amp.lik sigorta.

Muhtemelen çoğu 156 nın da küllük ampülünün çalışmama sebebi bu, ampul patlak değil duyunun kabloları kopuyor hareketli olduğundan.[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

octinum

Arıza fren müşürü çıktı, bir temizlik, yağlama, ayar, tamam.

Alt takım ayarları Alfaowner'daki David "God" C.'nin verdiği değerlerle yapıldı. Tam değil gibiydi gerçi de ön düzenci arkadaş iddialı olunca şimdilik bıraktım. Bir süre deneyip bakacağım.

Theillest

Yeni su haznesini takmıştım biraz da motor temizliği yaptık yarında hava iyi olursa yıkarız artık :) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ali Jea

Muayeneden geçtik 2019 hazirana kadar rahatız artık

Telefonumdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alfacello

166 2.0  ts kımın klima kompresörünü değiştirttim.

agucba

Hafta sonu yıkadım.

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk

///////////////

Alfadanadam

Hasretinden yandım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alsift140

Geçen gün yağımızı değiştik, bugünde güzel bi temizlenelim akşam keyifle gezelim dedik.
Hanım"da yardım etti sağolsun

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Spider916

Motoru çalıştırdım ve sesini dinledim.
96 Spider 916 2.0 TS 130 Rosso 🍀 🕷(2017-2020)
06 GT 2.0 JTS Jamara Black (2021-2022)

goekCHE

Ben karar verdim artık arabayı yıkatmayacağım. Ne zaman yıkansa araba illa yağmur yağacak. Bugün Gordion'da yıkamadan aldım daha çıkar çıkmaz iki üç damla cama düştü. Ya yine mi dedim. 2 km serpti böyle sonra kesildi. Hayır yağsa yine gam yemeyeceğim. Sanki özellikle oluyor.
2014 Giulietta 1.4 170hp MultiAir TCT Distinctive (2017-   )
2012 Giulietta 1.4 170hp MultiAir TCT Distinctive (2015 -2017)
2007 159 1.9 JTDm Q-Tronic Distinctive (2013-2015)
2003 156 2.0 Selespeed Distinctive (2012-2013)

fluhayat

Dün fenni muayeneye girdik ve kaldık.
- plakaların ortasında delik veya vida olması halinde geçemiyoruz(geçemedik).
-ön fren hortumlarındaki deformasyon...

bunlardan dolayı geçemedik. plaka konusu bir hayli ciddiye alınıyor ve muayeneden geçemiyorsunuz. 
alfa romeo 2004 156 distinctive

vieri

Dün fenni muayeneye girdik ve kaldık.
- plakaların ortasında delik veya vida olması halinde geçemiyoruz(geçemedik).
-ön fren hortumlarındaki deformasyon...

bunlardan dolayı geçemedik. plaka konusu bir hayli ciddiye alınıyor ve muayeneden geçemiyorsunuz.

Geçmiş olsun. 31 tl'ye plakalar You are not allowed to view links. Register or Login yazık ki araç sahipleri için "sorma ver parasını" diyecek bir yer daha çıktı.

fluhayat

Geçmiş olsun. 31 tl'ye plakalar You are not allowed to view links. Register or Login yazık ki araç sahipleri için "sorma ver parasını" diyecek bir yer daha çıktı.

plakalarda karışıklıklara neden oluyormuş. plakam okunuyor gayet anlaşılır dedim.adam belli olmaz deyince. valla radara girerken cillop gibi çekiliyor deyince bişey diyemedi.
alfa romeo 2004 156 distinctive

vieri

plakalarda karışıklıklara neden oluyormuş. plakam okunuyor gayet anlaşılır dedim.adam belli olmaz deyince. valla radara girerken cillop gibi çekiliyor deyince bişey diyemedi.

Aynen radara gelince plakalar gayet net.  :) eds'ler şakır şakır çalışıyor maşallah.

KAKIRMAN

Hafta sonu yıkadım.

Gesendet von meinem Lenovo K53a48 mit Tapatalk
Dün Sakarya Hendek Kocaali virajlı yollarında cirit attım...

Sent from my HTC One max using Tapatalk

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

octinum

Kan, gözyaşı ve balata spreyi.  :alfisti: :clover:

Önceki hafta muayeneden kalmıştım, bu hafta başka şeyler çıktı ve hanımla çocuğun yazlıkta olmasını fırsat bilip öğlene doğru giriştim. Epeyce mevzunun yanında, "Pimaş boru modifikasyonu"nu yaptım. :D

Ne bu? Şimdi Twin Spark'lar için V6 intake mod denen şeyi bileniniz vardır. Rezonatör kutusu çıkarılır, 2.5 v6 Busso veya JTD'nin hava emiş borusu onun yerine hava filtre kutusuna sokuşturulur. Birisi de bunun GTA olanını yapmıştı.

Tabii bunları bulamayıp, araba da liftte olunca kurtlandım ve gidip 2 tane 70'lik 45 derece gibi, bir tane de yine 70'lik 90 derece boru dirseği aldım. Rezonatör kutusunu bagaja attım. Bunları uç uca ekleyip eskiden hava girişinin olduğu yere yetiştirdim. Kulağım tıkalı ama arabanın sesi sanki daha bir homurtuya dönüştü. Alt devir torkunda da sanki bir miktar artış var. Yarın şu ECU'yü resetleyelim bakalım.

yigitekimdemir

Kan, gözyaşı ve balata spreyi.  :alfisti: :clover:

Önceki hafta muayeneden kalmıştım, bu hafta başka şeyler çıktı ve hanımla çocuğun yazlıkta olmasını fırsat bilip öğlene doğru giriştim. Epeyce mevzunun yanında, "Pimaş boru modifikasyonu"nu yaptım. :D

Ne bu? Şimdi Twin Spark'lar için V6 intake mod denen şeyi bileniniz vardır. Rezonatör kutusu çıkarılır, 2.5 v6 Busso veya JTD'nin hava emiş borusu onun yerine hava filtre kutusuna sokuşturulur. Birisi de bunun GTA olanını yapmıştı.

Tabii bunları bulamayıp, araba da liftte olunca kurtlandım ve gidip 2 tane 70'lik 45 derece gibi, bir tane de yine 70'lik 90 derece boru dirseği aldım. Rezonatör kutusunu bagaja attım. Bunları uç uca ekleyip eskiden hava girişinin olduğu yere yetiştirdim. Kulağım tıkalı ama arabanın sesi sanki daha bir homurtuya dönüştü. Alt devir torkunda da sanki bir miktar artış var. Yarın şu ECU'yü resetleyelim bakalım.
Ben borusuz dümdüz açtım orayı karter muhafaza plastiği olduğu sürece sıkıntı yaratmıyor yaz kış sürüyorum :D

Sent from my HTC M8 using Tapatalk

[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]