Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 33 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRSemih

Hayırlı olsun. Klavye de yanar dönerliymiş :)

•Tapatalk•

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Kibitzer

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun. Klavye de yanar dönerliymiş :)

•Tapatalk•

Pek bir severim :)) Trakyalıyız ya, kanımızda var :D Karanlıkta süper oyun oynanıyor  :rock:

2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

erhan35

dün bujileri değiştirdim. bosch taktırdım. kullandıktan sonra yakıt tüketimi arttı zannettim. forumda ve internette epey araştırma yaptım. sonra dayanamadım arabaya gittim tekrar baktım. ölçümü yanlış yaptığımı anladım. :duvar: neyse :)

TRSemih

Twinspark motorlarda ngk yani orijinal buji disindaki bujiler fazla yakit tuketimi ve dusuk performansa neden olur.

Sifir buji takimi 300-320 tl civarinda. Omru ise 100 bin km.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

•Tapatalk•

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

DcD-Semih

Twinspark motorlarda ngk yani orijinal buji disindaki bujiler fazla yakit tuketimi ve dusuk performansa neden olur.

Sifir buji takimi 300-320 tl civarinda. Omru ise 100 bin km.

•Tapatalk•

Semih hocam benim de aklıma takıldı, görmüşsünüzdür belki şuan aracıma üst kapak ile sekman seti değişimiyle motor yapılıyor. Çıkan bujilere baktık Ts eco nun yani varyatörsüz 105hp lik T.spark ın bujileri takılı idi.

Yarın biticek araç bir aksilik olmazsa, 190tl ye satılan buji takımını önerdiler bana lpg ile daha sağlıklı çalıştığını söylediler. Markasını da bilmiyorum araştırdım bulamadım. Nedir ne değildir aslı bilginiz varmı ? Yarın toplamadan önce mutlaka öğrenirim ama yarın olmadan şimdiden bilgi sahibi olursam hiç fena olmaz.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

sbk0655

Kim ne derse desin ngk orjinalden sasmayin , yok lpg ile daha uyumlu vs bunlari cok dinlemeyin.Bir sure sonra atesleme sisteminde bazi sikintilar yasamaniz muhtemel ve bununla birlikte biraz yakitin da artmasi ile hicbir artisi kalmaz.Ayrica bu bujiler 50k sonra islevini yitirecek , ngk ise 100k gidecek.Duz hesapla bile ngk daha mantikli.Ama butceniz su an buna musaitse tercih size aittir.

DcD-Semih

Kim ne derse desin ngk orjinalden sasmayin , yok lpg ile daha uyumlu vs bunlari cok dinlemeyin.Bir sure sonra atesleme sisteminde bazi sikintilar yasamaniz muhtemel ve bununla birlikte biraz yakitin da artmasi ile hicbir artisi kalmaz.Ayrica bu bujiler 50k sonra islevini yitirecek , ngk ise 100k gidecek.Duz hesapla bile ngk daha mantikli.Ama butceniz su an buna musaitse tercih size aittir.

Motora girdik komple bir kere bütçeyi düşünecek bir durum yok zaten ortada hocam olmuşken her şeyi ile kusursuz olsun istiyorum, kafamı kurcalayan bu 190tl denilen bujilerin markası ne, Bosch veya Ngk dışında Türkiye içinde bizim motorlara alternatif bulunuyormu ki acaba. Eski Vectramda mesela orjinal Gm yerine Bosch kullanmıştım Gm lerden de daha pahalı idi. Acaba bu da böyle bir alternatif midir diye düşündüm. Her neyse madem en doğrusu Ngk alalım bir takım tamamen yenilenmiş bir motorda yanlış ateşleme ile uğraşmayalım birde. Teşekkür ediyorum.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Alfadanadam

Bujilerle ilgili arada bir peydah oluyor o alternatifler.
Vaktiyle aldığımız "uygun-muadil" dedikleri ngk bujilerin bir tanesi honda scooter bujisi, bir tanesi de opel astra bujisi çıkmıştı. Ben zaten o kodlarla alacak olsam daha ucuza alırdım. Akılları sıra öyle bir kombinasyon uydurmuşlar.
Sizdeki 190'lık böyle midir bilmem ama şahsen tavsiye etmem.

Bir kere kim, niye denemiş bu bujileri? Memnuniyetin ölçüsü nedir? Orjinalden şaşmayın derim.

halil

bildiğim ve araştırdığım kadarıyla orjinal ngk bujilerin muadili yok.ucuza satılan 105 hp lik bujiler ile ilgili  ngk'ya mail atmıştım.gelen cevap aşağıdadır.

Öncelikle NGK'yı tercih ettiğiniz için ve göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Vermiş olduğunuz bilgiler ile kontrol ettiğimde; sizin de iletmiş olduğunuz gibi, önerilen ürünler BKR6EKPA + PMR7A. Aracınız twinspark modellerden. 

Yedek parça tedariği esnasında karşılaşıldığını söylediğiniz ve bahsi geçen iki ürünün (BKR6EKPA vs BKR6EKC) kıyası aşağıda bilginize sunulmaktadır.

Bu iki ürünün de fiziki montaj ölçüleri aynıdır, bu nedenle montajında herhangi bir sorunla karşılaşılmayacaktır.

Fakat aşağıdaki skechlerden de görülebileceği üzere, önerilen BKR6EKPA tip buji platin orta elektrotlu olan bujiler kategorisinde yer almaktadır. Diğer bahsi geçen BKR6EKC ürün ise, standart nikel alaşımlı orta elektrota sahip bujiler kategorisindedir.
Kataloglarımızda ve web sitemizde öneldiğimiz ürünler, araç üreticileriyle yapılan çalışmalar ve muhtelif testler sonucunda, optimum performans ve yanma verimliliği sağlayacak ürünlerdir. Dolayısıyla resmi olarak önerilen ürünleri kullanmanız fayda sağlayacaktır.
Bu noktada diğer ürünü aldığınız takdirde montaj sorunu yaşanmayacaktır fakat yanma verimliliği ve buji ömrü açısından farklılıklar olması öngörülebilir. Resmi olarak önerilen bujiyi kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bilginize sunar, aracınızla kazasız ve konforlu sürüşler temenni ederiz.
Kind Regards / Saygılar,

Umit Sahin
Area Representative

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

erhan35

Aracım 49k iken bujilerini değiştirmek zorunda kaldım. fotoğraflarını çekip yüklemeyi düşünüyorum. 100k gitmiyor bu bujiler. Ngk buji takımı (8 adet) yurt dışında 150 tl'yi bulmuyor. Türkiye'de gerek yen paritesi gerek distrübütörlerden kaynaklı olarak tanesi 40 Tl yi buluyor. Evet Bosch ve Ngk arasında farklılıklar var . Gap aralığı farklı. Bu aralık kıvılcımın boyutunu belirliyor. Aralık artarsa kıvılcım büyük oluyor ama her defasında kıvılcım çıkmamam ihtimali doğuyor bu sefer. Optimum aralığı bulmak gerekiyor. Ngk'nın iki modelinde bu aralık 0.7 olarak belirtilmiş yanılmıyorsam. Muadil Bosch bujilerde ise birinde 0.7 birinde 0.9. Eğer buji kablolarınızda sıkıntı yoksa 0.9 aralığı aracınız için sıkıntı oluşturmaz. Bu bilgileri çeşitli forumlarda gezinerek elde ettikten sonra kendimce derledim. Yaşanmış bir olayla konuyu sonlandırıyorum. Parçacıya buji Bosch'un kodunu verdim, 4 tanesini buldu diğer dördünü bulamadı, bir kaç  yeri aradı ve temin edemeyince mecbur Ngk alacaksın dedi, pahalı diyince Alfaya biniyorsan böyle dedi. İnsanlar Alfa kullanıcılarını kazıklamaya alışmışlar. Ngk iyidir ama yurt dışındaki fiyatlara bakarsanız Türkiye'de fiyatları daha yüksektir.

yigitekimdemir

Devirdaimden su kaçırıyormuş değişmesi için ustaya bıraktım :)  radyatör sorunu sanıyordum değilmiş. Trigerle birlikte devirdaim değiştirmemiş önceki sahibi. Bi de kalorifer sıcak vermiyor ona da bakacaklar.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

misket

BKR6EKC olandan mayıs ayından beridir kullanıyorum, öncesi ve sonrasında eksi yönde bir yakıt farkı olmadı diyebilirim.
Çekiş olarak ise genelde normal kullanan çok fazla ani kalkışlar yapmayan sakin bir sürüşüm var bu yüzden çekişte de pek bir sıkıntı olmadı an itibari ile de 5000km yi geçkindir kullanmaktayım.

Arada triger kayışından kaynaklı bir revizyonda yaptırdım aynı bujilerle devam ediyorum şikayetim yok.

bu benim kişisel ve subjektif denebilecek gözlemim. İdeali tabiki +300 TL lik bujiler ama o olmuyor ise ngk bkr6ekc bir bosch bujilerden iyidir bence.

yalnız şu var konusu geçti küçük bir not olsun,
bujilerin üzerinde küçük kapşonlar var yeni buji takımlarında gelmiyor takarken onları unutabiliyorlar mutlaka hatırlatın takılmaz ise ateşlemede sıkıntı yapabiliyor diye biliyorum.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

Erdinc küflü

Kargomuz geldi . Double din ve gümüş çercevemizde akşam takılıyor .... Devamı takılınca

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

TRSemih

156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Erdinc küflü

Tşk daha ıyılerı sızlere

universeee

Tşk daha ıyılerı sızlere

Hayırlı olsun. Ben de merakla bekliyorum fotoğrafları. Hatta bir video tanıtım hazırlarsanız çok daha süper olur :D
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Erdinc küflü

Yeni bitti .. [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Erdinc küflü

ozoozo

Şu volume açma topuda olmasa bence konsolla yani ekstra çerçeve ile uyumlu olmuş. :)

Erdinc küflü

Onu söküp sadece dokunmatiğimi kullansam

Erdinc küflü

ewren7

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]  Bayram öncesi sonax ta Boya temizleme , parlatma ve koruma yaptırdık. Memleket Bursa'ya yakışıklı gidelim .

Sent from my iPhone using Tapatalk
147 TI (2006)

ozoozo

Periyodik bakımımız yapıldı malum işlemlerle birlikte.

27000 km yi kazasız belasız gördük çok şükür , erken yaptırma tarafıyımdır her zaman 26 binden beri aklımdaydı ancak şimdiye kısmet oldu :)

Pazarlık vs 607 lira verdim. 7 de neyin nesiyse

alihsans

Sonunda Alfa Romeo'ma bunu da yaptım.
Bir gün olacağını biliyordum tabii ama içim bir tuhaf oldu işte. :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

DSB

Bu gün kayınpederimin 2012 model clio sembolüyle bir tur attım  ve 147 me tekrar aşık oldum. Alfalarımızın değerini bilelim.