Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Katalizör hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

badiercan

bundan 1 yıl once arkadasımın 156 sı vardı katalızorden ses gelıyodu cızırtı seklınde o da katalızoru sokturdu ve oraya susturucu takıldı benım merakım katalızoru sokuldugunde muayenelerde sıkıntı cıkarmı basımıza katalızorle alakalı bole bır sey gelırse ne yapmalıyız yada aramızda katalızoru ıptal etmıs arkadaslar varmı

agucba

Katalizör olmaması "Ağır Kusur" sayıldığından, muayeneden geçemezsiniz. Katalizör şart.

///////////////

alfistahakan

Katalizörümü iptal ettrmiştim.06.02.2012 tarihinde muayeneden geçmiştim.Belki görevlinin gözünden kaçmıştır.
Hakan
Forever Alfa

agucba

Aksine bana ağır kusur yazdılar. Aynı şekilde Kerem de (Alfisti Kerem) katalizör olmadığı için geçememişti.

///////////////

Alper

Katalizörün içini boşalttırabilir ve sadece dış kasası olarak yerinde bırakırsanız sorun olmaz yada katalizörü komple iptal ettirip yerine bir susturucu taktırırsanız sorun teşkil etmez.
Bu şekilde muayeneden geçebilirsin.

alfistahakan

Demekki bölgesel bir sıkıntı var.Olmaması lazımdı..Neyse benim işime yaramış en azından .
Hakan
Forever Alfa

A.S.GÜMÜŞ

quote:

Katalizörün içini boşalttırabilir ve sadece dış kasası olarak yerinde bırakırsanız sorun olmaz yada katalizörü komple iptal ettirip yerine bir susturucu taktırırsanız sorun teşkil etmez.

Bu sefer de karbon emisyon yani egzoz işinden kalmaz mı ? Egzoz gazı değerlerin üzerinde çıkarsa vermezler diye biliyorum vizeyi

07 DH 800

AnilAlkan

Bu sekilde TUVTURK de egsoz emisyondan kesin kalır bence. Emisyon testini özel servislerde yaptırınca makul değerlerde sonuc almak zor olmuyo. Tabi bunu aracın sağlığı ve cevreye verdiğimiz önem bakımından tasvip etmiyoruz :)

quote:

quote:

Bu sefer de karbon emisyon yani egzoz işinden kalmaz mı ? Egzoz gazı değerlerin üzerinde çıkarsa vermezler diye biliyorum vizeyi

06YA2467 156 2.0 TS - 1998

alfistahakan

quote:

quote:

2 defa kk iptali ile hem emisyon ölçümü yaptırdım hem TUV Türk muayenesine girdim.Her seferinde kusursuz geçtim.KK iptali ağır kusur değil..
Hakan
Forever Alfa

agucba

Katalizör'ün yerine boş susturucu takmak da çözüm değil. Çünkü susturuculara sert bir cisimle vurduklarında boş olduğu anlaşılacaktır, ve yine geçemeyecektir. Ancak ne yazık ki her muayene istasyonunda aynı derecede muayene yapılmamakta. Hatta, aynı istasyon içerisinde kontrolörler arasında bile fark var.

///////////////

murat

Pazar günü benim arabanın başında duruyoruz , Bülent dedi ki olm o kablo ne öyle şey gibi sarkıyo, ben de sis lambasının kablosu sandım, olm bütün 156 larda görünür öyle dedim. Bu gülerek olm bi eğilip bak dedi, bi baktım bir soket sallanıyo, kaputu bi açtık katalizatörür soketi sökük duruyo ve nerdeyse yere değecek Taktık hemen
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

badiercan

arıza lambası yanması lazım dı
quote:

Pazar günü benim arabanın başında duruyoruz , Bülent dedi ki olm o kablo ne öyle şey gibi sarkıyo, ben de sis lambasının kablosu sandım, olm bütün 156 larda görünür öyle dedim. Bu gülerek olm bi eğilip bak dedi, bi baktım bir soket sallanıyo, kaputu bi açtık katalizatörür soketi sökük duruyo ve nerdeyse yere değecek Taktık hemen

Keox

quote:

bundan 1 yıl once arkadasımın 156 sı vardı katalızorden ses gelıyodu cızırtı seklınde o da katalızoru sokturdu ve oraya susturucu takıldı benım merakım katalızoru sokuldugunde muayenelerde sıkıntı cıkarmı basımıza katalızorle alakalı bole bır sey gelırse ne yapmalıyız yada aramızda katalızoru ıptal etmıs arkadaslar varmı

benim araçtada iptal edilmiş susturucu takılmış şuan ustanın dediğine göre 1998 model 156 katalizör sıfır bulamazsın bakıcam çıkma vs yapıcaz bişiyler dedi halledicez onu ve dobloların katalizör ü uyum sağlıyormuş dediğine göre onunda 1250tl lik bir fiyatı var dedi bugün sonra Tüvden bir arkadaşı aradım katalizör iptal edilmiş bi şekil yapıp geçirebilirmiyiz dedim ona kesinlikle geçemezsin dedi bence o sorunu çöz dedi yapılıcak yarına kadar inş problem çıkmaz :)

drago

seçenek 1:aftermarket katalitikler var, delikli delikli, ondan takabilirsiniz.ucuz oluyorlar ama içinde katalitik konvektörün sahip olduğu soymetaller yerine, metal kıvrımlar oluyor

seçenek 2:eksozcuya gidin muayeneye gidip gelene kadar size katalitiği kiralasın

doblonun katalitiğinin uyması fikri bana pek mantıklı gelmedii zira katalitik, susturucu gibi bir parça değildir, içinde soymetaller vardır, özelliği vardır,ve gazın flowu ile çok alakası vardır.mesela orta susturucu iptali aracın alt devirlerini belli belirsiz biraz toplarken, kat iptali alt devirlerde cansızlığa sebep olur.Kat back pressure sağlayabiliyorken, standart bir susturucu sadece flow alanını genişletip, gazın bir odada toplanmasına sebep olur.bu sebeple x marka araç uyuyor denebilmesi icin bence motorunun aynı olması lazım, uyuyor derken orjinal katın yerine sığıyor demiş olabilirler, uyarıyorum çünkü 1250 tl az para değil.

bu arada susturucudan önceki kat dışında aracınızda manifoldun üzerinde kat yok mu, sorarsa onu gösterseniz, bir de öyle şansınızı deneseniz?

Keox

doğru olabilir dediğiniz ben çok anlamam sadece bir kaç yeri aradım ve onlarda aynı şöylediler zaten çıkmasınında bulunması zormuş o yüzden dobloların kini takıyorlarmış bir kaç yerde aynı şeyi söylediler bakalım yarın ustam haber vericek katalizör hakkında ve kiralamak bana aslında küflet gibi geliyor çünki şuan üstünde susturucu var sökmesi takması kısa zaman alıcakmış gibi gelmedi zaten şuanki masraflarını ayırdığımda onun içinde ve egzosuda param kalıyor hesabımı aşmadığım için yaptırımda kurtulim taraftarıyım

drago

sökmesi 10 dakika takması da 10, eder 20 :)

söyleceklerimi yanlış anlamayın ama neredeyse aracın fiyatının onda birini, TR deki yakıt kalitesi hesaba katılınca 50bin km gidecek bir parçaya vermek bana pek mantıklı gelmiyor

Keox

haklısın hocam biraz nettende baktım biraz fakat susuturucuyu takılı şuan ve kaynak ile tutturulmuş ve metal işleri okudum lisede kaynaklı olan yerleri değişmesi yada kesilme vs işleri var benim aracımda gördüğüm için tahmin için az çok yapılıcak işlemi gözümde kestire biliyorum vida ile tutturulmuş olsa haklısın sök değiştir olur 30 dk gibi bir sürede yarın tam olarak anlıycam açıkçası olurunu
bu arada verdiğin bilgiler için tşk ederim..

drago

rica ederim ne demek

yanlız 10-20 dakkalık iş dediğim vida ile değil, kaynak ile olduğu zaman alacağı vakit zaten, eğer boru kaldırmazsa çürürse, araya bir boru daha kaynatır, belki bu zamana kadar eksozun bilimum yerleriyle 50 kere oynamışımdır araçlarımda, eksozcu iyi ise çabuk halloluyor

Keox

quote:

rica ederim ne demek

yanlız 10-20 dakkalık iş dediğim vida ile değil, kaynak ile olduğu zaman alacağı vakit zaten, eğer boru kaldırmazsa çürürse, araya bir boru daha kaynatır, belki bu zamana kadar eksozun bilimum yerleriyle 50 kere oynamışımdır araçlarımda, eksozcu iyi ise çabuk halloluyor

peki muayeneden geçme yada kalma olasılığı nedir peki sizin söylediğiniz sistemi yaparsam

seçenek 1:aftermarket katalitikler var, delikli delikli, ondan takabilirsiniz.ucuz oluyorlar ama içinde katalitik konvektörün sahip olduğu soymetaller yerine, metal kıvrımlar oluyor

drago

ben geçemeyeni görmedim dediğim sistemi aracına uygulayıp da, ama x istasyonu kıldır geçirmez, y istasyonu geçirir.50 model willys jipe onlarca ağır kusur yazıp da daha sonra ustamın anahtar değdirmeden tek seferde geçirdiğini bilirim

agucba

Marka model ve yılına göre, eğer araç katalizörlü üretilmiş ve bu katalizör kullanıcı tarafından çeşitli sebepler ile kaldırılmış ise, muayenden geçemez ve bu ağır kusurdur.

Bu durum farklı muayene istasyonları tarafından farklı değerlendirildiğinden, muayenenin artık bir standarta bağlandığını düşünen yetkililerin aslında hatalı olduklarının kanıtıdır.

Aynı istasyon içerisinde bile farklı bir standart uygulanıyorsa, bu işin de denetlenmesi gerekir diye düşünüyorum.

///////////////

Keox

Geç gün bir tanıdığın muayenesi vardı bende yanında gittim tüv araçların standart olucak şunlar önemli derken ordaki bir çalışana dayanamadım şunu dedim.
peki sizin standartlarınızı kim belirliyor ve sizin işlemler standartmı dedim
tabiki standart dediler.
İyi ozaman neden heryerde muameleciler var dedim
onların önüne geçemiyorlarmış.
Kısacası muameleciye ver 500 tl katalizörsüz aracı ne yapar ne eder geçirir.
yani tüvde olsa başka bi yerde olsa :D para her kapıyı açar:)

antihero

You are not allowed to view links. Register or Login

neden ucuz?
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

A.S.GÜMÜŞ

Ya elinde son kalmıştır, elden çıkartmak için fiyatı ucuz tutmuştur ya da yan sanayidir

07 DH 800

A.S.GÜMÜŞ

Kuzeyde katalizör içi dolduran bir yerde var bu arada, bir ara Mesut bey den almadan evvel bayağı araştırmıştım, 500 lira istemişti içini doldurmaya. Hala boş katalizörüm de durur. İsteyen olursa verebilirim.

07 DH 800