Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tayfun

Bu lpg olayını çözemedim gitti. Her dolumda litre hesabı yapiyorum, bir bakıyorum 11tl ile 100 km,bir bakıyorum 16 lt ile 120 km.
Ustamin tavsiyesiyle sabit pompami bıraktım. Şimdi doğru ıstasyon arayisindayim. Ama iki ıstasyon arasında bukadar fark etmemesi gerekir. Bu hesabı tl'ye vurdugumda, birinde  33kr ,birinde 40kr,yakıyor.
hilllebaz

Mehmet Ulusoy

You are not allowed to view links. Register or Login
Evet yazılım dpf+egr iptali var birde otomatigin dezavantajı var ona ragmen guzel degerler birde trafikte sapitmasa şahane olacak

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Dpf+egr iptali ve yazılımla mı oldu bu degerler? ve şehir içi kullanım mı? Değerler müthiş iyi ya..Ben ortalama 9 lt falan yakıyorum şehir içinde. Gerçi kış olması ve 19" jantların olması + q-tronic olması bunlara etken tabi..

Mehmet Ulusoy

Bende Türkiyede fazla duramayacağım o yüzden Kıbrısta yaptırayım diyorum dpf iptalini.Büyük işçilik gerektirir mi?

480 km şehiriçi , sürekli ara gazlamalar ve sürekli egsoz sesi duymak için kullanılan agresif kullanım sonucu ortalamam 5.6 :haydi:

2.5 devirden sonra çıkan boooooğğğğ sesi beni benden alıyor ister istemez en ufak alanda basıyorum :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Duyduk duyduk ışıklarda böööööğğğmmm sesini :) Müthişti!

ozoozo

Bende Türkiyede fazla duramayacağım o yüzden Kıbrısta yaptırayım diyorum dpf iptalini.Büyük işçilik gerektirir mi?

480 km şehiriçi , sürekli ara gazlamalar ve sürekli egsoz sesi duymak için kullanılan agresif kullanım sonucu ortalamam 5.6 :haydi:

2.5 devirden sonra çıkan boooooğğğğ sesi beni benden alıyor ister istemez en ufak alanda basıyorum :)

Duyduk duyduk ışıklarda böööööğğğmmm sesini :) Müthişti!

Hahah sağolasın abi :)

ArinFırat

benim 147 im çok yakıyor ya :( 23lt gaz ile şehiriçi 170km gidiyorum 40krş lara geliyor ya bide lpg ayarı yaptırmıştım. eski ayarımın çok kötü oldugunu söylediler şimdide aynı bişey degişmedi.
lpg filtresini değiştir..20-25 tl gibi bişey..çok farkedecektir

sp4rc0

benim 147 im çok yakıyor ya :( 23lt gaz ile şehiriçi 170km gidiyorum 40krş lara geliyor ya bide lpg ayarı yaptırmıştım. eski ayarımın çok kötü oldugunu söylediler şimdide aynı bişey degişmedi.
lpg filtresini değiştir..20-25 tl gibi bişey..çok farkedecektir
şehir içi için çok normal değer..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

ahmet_hulusi

LPG işini şöyle özetlesem;

1. 4. Levent Mövenpick - Atatürk Havalimanı gidiş dönüş x 2 kez ; 62x2 =121 km E-80 gidişi,
2. 4. Levent Mövenpick - Kavacık Mediestate Hastane gidiş dönüş x2 kez 18,5x2 = 37 km
3. 4. Levent Mövenpick - Altunizade gidiş dönüş x 2 kez; 21x2= 42

60-65 tl 'lik gaz ve sonunda yokuşlarda lpg lambası kırmızı yandı ama bitmedi ;60 - 65/200= 30 - 32,5 krş. etmekte. Trafik sadece köprü girişlerinde var ancak arabayı yüksek devirde kullanmadığımı belirteyim, havaalanına cumartesi günleri sabah saat 9.00 gibi gittim. 1,6 2005 model bir 156 için makul bir performans (lpg,2013 yeni nesil atiker)   

4-5 viteslerde 2500 devirde kullanılırsa ki 80-90-100 km, 1 de sert kalkış yapılmadığı müddetçe Alfa normal yakıyor.

Benzinde ise yol bilgisayarının yalancısıyız, 40 km şehir içi 60 km şehir dışı kullanınca 10,4 gösterdi ama biraz asabi bir kullanım gerçekleştirdim.

2005 156 1.6 TS Distincitive
2013 Mitsubishi ASX Intense
2011 Passat 1.6 TDI Blumotion Comfortline
Bir sonraki E60 5.20 d lci mi olur bilemem ama finalim 159

TRSemih

Şehir içi sürekli sakin kullanım (1.6 TS)

111 tl lpg = 407 km

Yaklaşık 20 tl de benzin tuketimim oldu.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

berkaykcr

Özdemir kardeşim tüketimin nerelerde merak ettim konuyu görürsen alinti yaparsan mesajıma sevinirim :)

Giulietta Smoked
Smoke Giulietta

ozoozo

Özdemir kardeşim tüketimin nerelerde merak ettim konuyu görürsen alinti yaparsan mesajıma sevinirim :)

Giulietta Smoked

Kardeşim full dip gaz ve gazlama dersem abartmam sanırım 5.6 :D

hi_cazz

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Note 3 ile tapatalklandı

ar.159

Note 3 ile tapatalklandı
Fark attım diyorsun yani :)

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

Trip öyle söylüyor.
Reelde nedir bilmiyorum açıkçası.

Note 3 ile tapatalklandı

chao

Bu aralar sehir içi ortalama 8.2 8.4 lerde geziyorum..ama bir iki depodur kullanım gayet sakin..yazın böyle sakin kullandığımda 7.8 e kadar iniyor ortalama
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

ozoozo

700 km yol , araba tıka basa dolu(aklınıza ne gelirse vardı :D ) + 3 kişi. 120-160 arası hız.

ar.159

700 km yol , araba tıka basa dolu(aklınıza ne gelirse vardı :D ) + 3 kişi. 120-160 arası hız.

benim aklıma kum torbası gelmezdi walla :p
değer çok iyi :nazar: :clover:
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ozoozo

Alıntı Yap

Onun üzerine partikül filtresi , son susturucu kazanı ve kum torbasının demiri vardı abi :D Ben bu işi çok sevdim neredeyse yarım depoyla 700 km yol yapıyorum :)  :serefe:

Kibitzer

Alıntı Yap

Onun üzerine partikül filtresi , son susturucu kazanı ve kum torbasının demiri vardı abi :D Ben bu işi çok sevdim neredeyse yarım depoyla 700 km yol yapıyorum :)  :serefe:

Kaça satıyon? :)) Ekim-Kasım gibi talibim ona göre  :serefe: :arkadasim:
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

ozoozo

Alıntı Yap

Kaça satıyon? :)) Ekim-Kasım gibi talibim ona göre  :serefe: :arkadasim:

Abi ben arabamdan çok memnunum :P Allah kaza bela göstermesin , sanada inşallah daha iyileri nasip olur :) benim ki biraz genç işi oldu , ama ne zaman ihtiyaç olursa canın sağolsun :arkadasim:  99.500 ver senin olsun :D

iskoc

2.92 TL den tam 100 liraya depo doldu.(Maslak Opet)

251 km yaptım tamamı şehir içi.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

TRSemih

Masallah Ozdemir'im. Nazar degmeye (:

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

berkaykcr

Özdemir kardeşim maşşallah beklediğim gibi oluyor değeler :)
Smoke Giulietta

ndiali

147 ve 156 1.6 ts ler 35-40 krs arasi degerler fazla yav :duvar:

brkvrl

Mito QV güncel yakıt bilgisi paylaşayım.

Bir hafta önce depoyu 5.06 TL'den Opet'ten fulledim 44,5 litre benzin aldı pompa atana kadar depo. Dün akşam tekrar fulledim yine Opet'ten 44 litre pompa atana kadar yakıt aldı depo.

Toplamda 630 km yol yaptım yol bilgisayarı ort. yakıt tüketimimi 6.7 gösteriyordu. 40 km ort. hızım bulunmaktaydı. Benim hesabıma göre ort. 7.1 litre tüketmiş oluyor ve kuruş hesabı yaparsak km'de yaklaşık 360 kuruş yapıyor bana göre veriler güzel.

Güzergaha gelirsek deponun tamamı aynı güzergahta yapılmıştır. Sabah 07:00 Pendik Yenişehir'den Pendik köprüsüne iniş oradan dilovası, 18:15 dönüş Dilovası-Kartal köprüsü metro oradan tekrar Pendik Yenişehir'de son buluyor. Toplamda 95 km gibi günlük yol yapıyor.

Sürekli Shell'den alırdım yakıtı Opet denedim bu sefer menzil biraz daha arttı gibi geldi bana...:S
Alfa Romeo Mito QV Beyaz (2011)

Utku

Mito QV güncel yakıt bilgisi paylaşayım.

Bir hafta önce depoyu 5.06 TL'den Opet'ten fulledim 44,5 litre benzin aldı pompa atana kadar depo. Dün akşam tekrar fulledim yine Opet'ten 44 litre pompa atana kadar yakıt aldı depo.

Toplamda 630 km yol yaptım yol bilgisayarı ort. yakıt tüketimimi 6.7 gösteriyordu. 40 km ort. hızım bulunmaktaydı. Benim hesabıma göre ort. 7.1 litre tüketmiş oluyor ve kuruş hesabı yaparsak km'de yaklaşık 360 kuruş yapıyor bana göre veriler güzel.

Güzergaha gelirsek deponun tamamı aynı güzergahta yapılmıştır. Sabah 07:00 Pendik Yenişehir'den Pendik köprüsüne iniş oradan dilovası, 18:15 dönüş Dilovası-Kartal köprüsü metro oradan tekrar Pendik Yenişehir'de son buluyor. Toplamda 95 km gibi günlük yol yapıyor.

Sürekli Shell'den alırdım yakıtı Opet denedim bu sefer menzil biraz daha arttı gibi geldi bana...:S

44 litre benzinle 630 km yaptıysanız, 100 km. de ortalama 6,98 gibi bir değer çıkıyor.Gerçekten çok iyiymiş, üstelik şehir içi ( gerçi 40 km ortalama hız şehir içi sayılmaz pek )
Kullanım nasıldı oda önemli ? Ara ara gazlamalımı sürekli sakinmi ?

Şehir içinde 8 lt yakacak bir 159 dizel ile güncel fiyatlardan yakıt hesabı yaparsak,

alfa 159 dizel : 8 x 4,60 = 36.8 tl ( 100 km de )
mito qv :         7 x 5,06 = 35.4 tl ( 100 km de )

Burada önemli olan, mito ile yaptığınız yolun ve kullanım şeklinizin aynısını 159 ile yapsak, ortalaması kaç çıkacağı.eğer 8 lt çıkacasa, mito qv daha düşük maliyetle seyahat ettirmiş oluyor :)

Bunun da yanıtını 159 sahiplerinden bekliyoruz..

Yalnız şöylede bir detay var, dizelin esnekliği qv ye göre daha düşük olacaktır.Örneğin ne kadar gazlasanızda atıyorum 12 litreyi geçmeyecektir ama qv de durum farklılaşır, 15 lere ulaşırsınız.Artı yine dizelle uzun yolda 5 litre ortalama yakalamak mümkünken qv 6 nın altına inmez sanırım.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic