Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Fatih hatırlarsan senin arabayı kullandığım zaman gitmiyor bu demiştim. Muhtemelen sana fazla yaktıran sebep te o. Artık ne olabilir bilemiyorum.

Abi ben artık şüpheleniyorum ya gece benzini çekiyorlar ya da dökülüyor :) aa simdi geldi aklıma LPG giriş kapağı yok bende sıkıntı yaratır mi?

Valla brc servisi ile de görüştüm müsait bir zamanda bırakmam lazım aracı. Ama neye bakacaklarını bende bilmiyorum. Debimetre, bogaz kelebeği temizligi yaptiracaktim zaten. Ama çözemiyorum bu yakıt olayını ve gidişi.

Ateşleme sistemini hiç kontrol ettirdiniz mi? Tüm bujiler sağlıklı ateşleme yapıyor mu?

fatihmehmet

Abi bujileri takım olarak söyledim geldi ama en sağdaki buji yerinden çıkmadı. Diğer bujiler değişti bitmişti ömrü ama en sağdaki cikmiyor yapışmış. Performansı tek bir buji etkiler mı? Aynı zamanda yakıtı da bu  sekilde?
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

tolga_ozhan

Buji performansı da çok etkiler yakıtıda çok etkiler.
Ama benim söylediğim sadece buji değil. Komple ateşleme sistemi kontrolü. Bobin grubu, kablolar vs...

O yerinden çıkmayan buji benim arabamda olsa gece uyuyamazdım heralde. En kısa zamanda çaresini bulmanı öneririm.

fatihmehmet

Evet ateşleme sistemini komple bir kontrol ettireyim. Usta bir gun arabayı bırakman gerek dedi. Okul nedeniyle bos vaktim yok gibi. Ama mutlaka bırakacağım bir sekilde. Tesekkurler ilginiz icin.  :alfisti:

huseyinsimsek

Tek bir bujinin gitmesi demek arabanın 3 silindir çalışması demek. Harbiden Tolga'nın dediği gibi o buji çıkmasa yerinden uykularım kaçar, arabayı ellemem olduğu yerde bırakırım.

İşte bu yüzden bu tip parçaların takılması esnasında torkmetre kullanmak ve shop manuellerinde yazan tork değerlerinde sıkmak gerek. Ayrıca grafitli gres (ya da anti-seize compound) kullanmak da yüksek ısıya maruz kalan bölgelerde metal-metal kaynamasını önlemenin yoludur. (Bujinin dişlerine az miktarda uygulanmalı) Ayrıca diş kapma yada sıyırma denilen olayın da önüne geçmiş olursun. Ölümüne sıkınca daha mı sağlam oluyor acaba :)
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

fatihmehmet

147 1.6 lar icin uygun NM nedir? Haftasonu aracı bırakmayı dusunuyorum. Benim talihsizliğim bulunduğum ilde Alfa servisi olmaması.

universeee

Abi ben artık şüpheleniyorum ya gece benzini çekiyorlar ya da dökülüyor :) aa simdi geldi aklıma LPG giriş kapağı yok bende sıkıntı yaratır mi?

LPG girişinde kapak olmamasının yaratabileceği tek sorun orada biriken tozun her depo dolumunda içeriye giren LPG ile birlikte yakıt tankına kaçma ve yakıtı kirletme riski. Tabi bu ne kadar uzun bir vadede sorun yaratır bilmiyorum ama aracınıza montaj yapan yerden gidip isteyin para bile almazlar.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ozoozo

h.t

8.7 hell yeah  :haydi:  :rock:  :rock:

İnanırmısın 3 yıl olacak 147 yi alalı 3 yılda nadirdir 8.5 u geçmem, genelde 7,5 civarı takılıyor.
Demekki güzergah / motorun ısınması vs bayağı etkiliyor çünkü ben bi marş vurdummu 15/20 km gitmeden durdurmam  :D

ozoozo

İnanırmısın 3 yıl olacak 147 yi alalı 3 yılda nadirdir 8.5 u geçmem, genelde 7,5 civarı takılıyor.
Demekki güzergah / motorun ısınması vs bayağı etkiliyor çünkü ben bi marş vurdummu 15/20 km gitmeden durdurmam  :D

Yaptığım mesafe çok kısa Hür Can ondan olayı ara gazlamalar,küçük agresif kullanımlar çok etkiliyor haliyle bu yalnız tabiki de bu gerçek değer olmuyor haliyle , yani sadece gösterge 8.7 falan gösteriyor :) yaptığım mesafe çok kısa olduğu için normal yada biraz sert kullanan dizel kullanıcısıyla aynı yakıtı tüketiyorum , 100 liralık mazot almıştım 1.5 hafta olcak  hala çeyrek depo var 8.7 için çok uzun süre normalde :) ama bende ilk defa 8.5 u geçtim  normalde yine 8 civarındaydı 7.8-9 falan. daha Önceden de 8.5 yakıyordum bu defa geçtim  :p

h.t

Yaptığım mesafe çok kısa Hür Can ondan olayı ara gazlamalar,küçük agresif kullanımlar çok etkiliyor haliyle bu yalnız tabiki de bu gerçek değer olmuyor haliyle , yani sadece gösterge 8.7 falan gösteriyor :) yaptığım mesafe çok kısa olduğu için normal yada biraz sert kullanan dizel kullanıcısıyla aynı yakıtı tüketiyorum , 100 liralık mazot almıştım 1.5 hafta olcak  hala çeyrek depo var 8.7 için çok uzun süre normalde :) ama bende ilk defa 8.5 u geçtim  normalde yine 8 civarındaydı 7.8-9 falan. daha Önceden de 8.5 yakıyordum bu defa geçtim  :p

Doğrudur kuzenimdede bravo 1.6 mjet var oda 3km git 3 km gel , motor vs ısınmıyor haliylr 7/7.5 arası yakıyor :D
Arada çık dolaş bari malum dizel çok kısa mesafelere gelmiyor sürekli :D dolaşta kurumlarından arınsın ben o yüzden bravoyu haftada bir alır bi ciğerlerini açarım :p

ozoozo

Doğrudur kuzenimdede bravo 1.6 mjet var oda 3km git 3 km gel , motor vs ısınmıyor haliylr 7/7.5 arası yakıyor :D
Arada çık dolaş bari malum dizel çok kısa mesafelere gelmiyor sürekli :D dolaşta kurumlarından arınsın ben o yüzden bravoyu haftada bir alır bi ciğerlerini açarım :p

Zaten yeteri kadar dışarı çıkıyorumda genelde her gün okul olduğu için hani akşamları yaptığım 5-10km lik yol pek fark etmiyor , e bide üzerine sınav haftası vs derken iyice gezip tozma bitiyor :),birde takıldığımız yerler mekanlar vs hep bilkentte olduğu için haliyle yakın ondanda pek aşağılara gidip yol yapamıyorum nadir oda haftasonları eller havaya modda  :haydi: , ama bu pazar piknikle beraber bombayı patlıyoruz uzun yolda :D

h.t

Ümitköye beklerim ozaman hem mesafe var hemde değişiklik olur :D

Bende şirket aracı olarak corsa 1.3 cdti dan hyundai getz 1.5 crdi geçtim , getz 5.5/5.7 yakıyor corsa 0.5/1 litre arası daha az yakıyordu.
Çok mu ölücü oldum :D
Ama getzin çekişte şahane şaka makinası alet  :haydi:

ozoozo

Bende şirket aracı olarak corsa 1.3 cdti dan hyundai getz 1.5 crdi geçtim , getz 5.5/5.7 yakıyor corsa 0.5/1 litre arası daha az yakıyordu.

Ehli keyf ile narquilla ya nargileye geliyorum min 1-2 haftada bir-iki defa :) Hazır gezmeden laf açılmışken Pazar günü piknik var haberin var mı bilmiyorum başlık açıldı da , adın yoktu sanırım,müsaitsen gelirsen iyi olur  :serefe:

sbk0655

Dert ettiğin şeye bak Özdemir sen ver arabayı bana ben sana gerçek değerleri gösterir halde geri getiririm.Hem yol da yapmış olur,  ısınır da.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TRSemih

2.0: 3bin devir limitli kullanimla 40-45 kurus civari. 

1.6: 3bin devir limitli kullanimla 28-30 kurus.

Galaxy S4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

eminpar

Belim ağrıyor ,bahanem var; yakmıyorum kırmızı elbiseli sevgilim otoparkta yatıyor :))

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

h.t

Ehli keyf ile narquilla ya nargileye geliyorum min 1-2 haftada bir-iki defa :) Hazır gezmeden laf açılmışken Pazar günü piknik var haberin var mı bilmiyorum başlık açıldı da , adın yoktu sanırım,müsaitsen gelirsen iyi olur  :serefe:

İşimi tam netleştiremdiğim için yazmadım henüz oraya :) eyvallah haber verdiğin için :arkadasim:

h.t

Soğuk hiç yaramıyor dizele buda 1.5 crdi 80küsür beygirlik getzin yakıt tüketimi :p :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login

ozoozo

Pazar günü 100 liralık aldım 100 civarı km yaptım birazdan evede döneceğim 20 falanda ordan geliyor yani 120 kmde ortalamam 7.2

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

berkaykcr

Arttı bu aralar sogukta 5.5 lere canım sıkılıyo ozdemir  :nazar:  :p
Smoke Giulietta

Murad

Gazda mı bu değerler :)
Ben benim 147 de uzun yol harici 10 lt altında hiç görmedim :))))

ozoozo

Arttı bu aralar sogukta 5.5 lere canım sıkılıyo ozdemir  :nazar:  :p

Vicdansızlık böyle bir şey :D 5.5 nedir ya ahah , maşallah. :nazar: Az kaldı az patlatacam sonunda :D

berkaykcr

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Taze taze çektim :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login
Smoke Giulietta

h.t

Gazda mı bu değerler :)
Ben benim 147 de uzun yol harici 10 lt altında hiç görmedim :))))

Hocam trafiğim 4 km yoğun sonra 6-7 km açık. Ayağıma da hakim olunca bu değerleri görebiliyorum :)
Lpg bağlatmadım ben, benzinde biniyorum 147 ye.
Geçen hafta İstanbuldaydım. Ankarada 6 lt geçmeyen dizel getzle istanbulda 7/7.2 nin altına inemedim.Kaldıki ankara 10 derece daha soğul nerdeyse , daha geç ısınıyor araç. Değişik şehir vesselam :)

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login