Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login

hocam bi sıkıntı var gibi hakkaten...9 lt neysede 12 nedir yahu..vazgeçecem 159 dan :D..manuel 159 da ş içi 7 lt lerden bahsediyordu arkadaşım...juli tct dicektim

valla bende anlamadım. Yalnız manuel bile olsa şehir içi 7lt zor bence. Volkan'ın(wolkanku) aracında yazılım ve dpf iptail olduğu halde. 8-9l civarı geziyor bildiğim kadarı ile. Ama benim gibi kastığını zanetmiyorum. Lastik havalarında sıkıntı yok. Markaları ise Michelin Primarcy durumu iyi. Araçta ekstra bir ağırlık yok.

Acaba DPF ile iligili bir problem mi var diyorum. Aslında şu filtreyi bir açabilsem. Bir yerleri kırmaktan korkuyorum. Başka ne gibi bir problem olabilir ki? Motorda bir sıkıntımı var acaba diyorum. Onada kimse bir şey demiyor. Çözemedim gitti. Burada ne özel, ne yetkili bir serviste yok.

Alper

Alper  :o abi 27 kuruşa denk geliyor!  :o Ben az yakıyorum diye seviniyordum  :'( Beni yerle yeksan ettin yahu  :)) Sen naaptın öyle :D
Abi valla normal kullandım tek şey :) fazla trafiğe girmedim.
Birde E5 de her yerde 70 km tabelası ve kameralar var :) geçemiyorsun ki 70 i :)
İnsana korku salıyor o tabelalar :)
Depoyu doldurarak ölçüyorum ben :) yol bilgisayarı yok kafam rahat yani yok değerleri takip et bilmem ne uğraşamam zaten.
fullüyorum sonra geziyorum tekrar fullüyorum :) ne yaktıysam ona bakıyorum.
Pompadan pompaya değişebilir tabii bu değer ama çokta farketmez zaten farketse etse 5 lira etsin.
Ama bundan sonra fullemicem bir süre piste full çıkmamak gerek :) boşa ağırlık yapar.

wolkanku

manuel 159 1.9jtd ile 7 litre İstanbul trafiğinda bir hayalden öte başka bir şey değil.
basmadan, sakin gidilirse 8,7lerde kalınabilir ama 8 bile çok izafi.
159 1.9 jtd için, manuel 10 litre , qtronic 11,5 litre  gözden çıkartılacak.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Kibitzer

manuel 159 1.9jtd ile 7 litre İstanbul trafiğinda bir hayalden öte başka bir şey değil.
basmadan, sakin gidilirse 8,7lerde kalınabilir ama 8 bile çok izafi.
159 1.9 jtd için, manuel 10 litre , qtronic 11,5 litre  gözden çıkartılacak.

Dizellerde böyle bir olay var. Bugüne kadarki naçizane tecrübem ile söyleyebilirim ki, dizel de benzinli de belli bir devirin altında bayılıyor. Bu devir birbirine yakın her iki motorda da, fakat dizelde zaten devir aralığı düşük olduğu için çok çok az bir pay var. Benzinli motorda yol uygunsa 5.vites ile 60-65 ile dahi rahat rahat gidiyorsunuz devir ikibinin biraz altında kalıyor. Dizel motorda beşinci viteste 60-65 ile gidemiyorsunuz motor bayılmaya başlayacak kadar düşüyor devir, pırpırlamaya başlıyor. Aynı şey düşük viteslerde de geçerli.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

blackgear

Aracı düşük devir düşük hızlarda kullanmak biraz sakıncalı olabiliyor.

2000 devirin altına mümkün mertebe inmemek gerek. Turbo miline ve baskı balataya zararları olabiliyor uzun vadede. Ayrıca yakıt ekonomisi de yapamıyorsunuz. 2200-3200 rpm bence en ekonomik devir aralığı.

hi_cazz

2000 devirin altına mümkün mertebe inmemek gerek. Turbo miline ve baskı balataya zararları olabiliyor uzun vadede. Ayrıca yakıt ekonomisi de yapamıyorsunuz. 2200-3200 rpm bence en ekonomik devir aralığı.

Peki ben otomatik 159'u 2000d/d civarında şehir içi nasıl tutabilirim ki? Kendisi zaten 1700 civarına çekiyor sürekli arabayı. Manuel olsa tamam.

blackgear

Peki ben otomatik 159'u 2000d/d civarında şehir içi nasıl tutabilirim ki? Kendisi zaten 1700 civarına çekiyor sürekli arabayı. Manuel olsa tamam.

O yüzden otomatik aracım olmadı hiç  :haydi: Yeni teknolojileri bilmiyorum tabi, ama sıkıntı şuralarda gözüküyor ağırlıkla.

Hızınız 60-65 km olduğunu varsayalım, vites 5 de, ilerliyorsunuz. İster istemez hızlanmanız gereken yerler olabiliyor. 2000 devrin altında 5 vites hızlanmak için uygun bir vites değil, ve araba yığılıyor, boğuluyor. Gaza basarak enjektörleri hızlandırıyorsunuz ama devir o debiyi çevirebilecek seviyede olmadığı için yakıt sarfiyatı artıyor. Ayrıca motor, vites sistemi olmadığı sürece hep aynı devri çevirir. Güç oranı, dişli kutusundan sonra ortaya çıkar. 1 veya 2 vitesler güç, 3 üncü vites geçiş, 4 ve 5 ise hız vitesleridir. Eğer siz ağır bir kütleyi hız vitesinde hareketlendirmeye çalışırsanız, aradaki güç orantısızlığından dolayı (unutmayın, 1. vitesde de aynı motor kullanılıyor neticede) arada olan baskı balataya olur.

Beklenen, otomatik vites ise bile bahsedilen hızlarda aracın 3. vitesde olmasıdır.

Otomatik vitesli araçlar 1700 d/d 'de ilerlerken, mümkün mertebe sabit hızda gitmeye zorlar sizi. Az bi gaz artışında vites küçültecektir. Değiştirmiyorsa en azından teorik olarak sorun vardır, henüz sorunsuz olanına rastlamadım :)) Yani otomatik vitesli bir araçla 5. vites 60-65 km/h hızdan aynı vitesde 100 km/h 'a çıkmak teorik olarak imkansız olmalı. Bırakın teorisini, vites büyüten (90 km/h, 3. vites, gaza basıyorsunuz, vites büyültüyor) otomatiklere rastladım, kaza atlattım :) O gün bu gündür, benden uzak olsun otomatik :)

Tabi Alfaların son teknolojilerini deneme şansım olmadı (Q-tronik, TCT vs..). Honda, Mercedes, VW 5 kasa Golf ve SS, tecrübe ettiklerim.

Turbo olayına tam hakim değilim ama bir dergi veya internette debi farkından kaynaklanan turbo mili kesme problemini duymuştum. Mekanik açıklamasını yapamıyorum. Bilen varsa yorumlayabilir belki.

hi_cazz

Zaten dediğinşz gibi oluyor.  Hafif yüklenince vites düşüyor. Onda bir sıkıntı yok.

Alper

O yüzden otomatik aracım olmadı hiç  :haydi: Yeni teknolojileri bilmiyorum tabi, ama sıkıntı şuralarda gözüküyor ağırlıkla.

Hızınız 60-65 km olduğunu varsayalım, vites 5 de, ilerliyorsunuz. İster istemez hızlanmanız gereken yerler olabiliyor. 2000 devrin altında 5 vites hızlanmak için uygun bir vites değil, ve araba yığılıyor, boğuluyor. Gaza basarak enjektörleri hızlandırıyorsunuz ama devir o debiyi çevirebilecek seviyede olmadığı için yakıt sarfiyatı artıyor. Ayrıca motor, vites sistemi olmadığı sürece hep aynı devri çevirir. Güç oranı, dişli kutusundan sonra ortaya çıkar. 1 veya 2 vitesler güç, 3 üncü vites geçiş, 4 ve 5 ise hız vitesleridir. Eğer siz ağır bir kütleyi hız vitesinde hareketlendirmeye çalışırsanız, aradaki güç orantısızlığından dolayı (unutmayın, 1. vitesde de aynı motor kullanılıyor neticede) arada olan baskı balataya olur.

Beklenen, otomatik vites ise bile bahsedilen hızlarda aracın 3. vitesde olmasıdır.

Otomatik vitesli araçlar 1700 d/d 'de ilerlerken, mümkün mertebe sabit hızda gitmeye zorlar sizi. Az bi gaz artışında vites küçültecektir. Değiştirmiyorsa en azından teorik olarak sorun vardır, henüz sorunsuz olanına rastlamadım :)) Yani otomatik vitesli bir araçla 5. vites 60-65 km/h hızdan aynı vitesde 100 km/h 'a çıkmak teorik olarak imkansız olmalı. Bırakın teorisini, vites büyüten (90 km/h, 3. vites, gaza basıyorsunuz, vites büyültüyor) otomatiklere rastladım, kaza atlattım :) O gün bu gündür, benden uzak olsun otomatik :)

Tabi Alfaların son teknolojilerini deneme şansım olmadı (Q-tronik, TCT vs..). Honda, Mercedes, VW 5 kasa Golf ve SS, tecrübe ettiklerim.

Turbo olayına tam hakim değilim ama bir dergi veya internette debi farkından kaynaklanan turbo mili kesme problemini duymuştum. Mekanik açıklamasını yapamıyorum. Bilen varsa yorumlayabilir belki.
Benim Volvo tam otomatik ama mesela 60-65 ile giderken hızlanmak istersem gaza biraz daha bastığımda 5ten 3 e alıp ben gazdan ayağımı çekmediğim sürece 3 de devam ediyor ve ben mesela 100e geldim ayağımı gaz pedalının üzerinden hafif çekiyorum ama baskıyı bırakmıyorum diyelim o zaman 4 e alıyor ve 4 le devam ediyor , biraz daha hızlanıyor 110-120 gibi 5 e alıyor ve sabit devam ediyorum.
Bende 159 dizel otm. kullanmadım ama 2.0 Turbo modelinde böyle Volvonun.
Yani istediğin kadar yavaşla gaza biraz fazla bas hemen vites küçültüyor 4 gerekiyorsa 4 , 3 gerekiyorsa 3 e , bu tamamen benim uyguladığım basınca bağlı.
Yani öyle 5 de hızlanmaya falan uğraşmıyor hiç.
Zaten SS de 65 ile gaza bas 5den 2 ye çekip coşuyor :)

Yiğit Doğukan

Ve nihayet limit uyarısı verdi bilgisayar...Ama enteresan olan şu ışık vs yanmadı ibre de sıfıra yakın değil nerdeyse çeyreğin biraz altı. Yani nerden baksak bir 150 km daha gideriz gibi.
Hatırlayan olursa 300 tl ye doldurmuştum depoyu. Yaptığım km 509'larda şu anda. 100-150 daha eklersek İstanbul trafiğin de ve de (çok sık yapıyorum bazen) kısa mesafeli git geller (bu yakıtta önemli bir etken) yapacak olabileceğim max km 700 küsur olacak gibi. Bu da km de 42-43 kuruş gibi bir şey yapıyor herhalde.
Aynen abi o kadar yani 10 litre falan yakıyoruz işte istanbul içinde.
Kusura bakmasında kimse çok yakıyor demesin TS motor :)
Basarsan yakar ama o ayrı.
2.0 motor bir sedan araç istanbul trafiğinde 40 kuruş civarı yakıyorsa bence birşey değil.
LPG ile 32-35 kuruş yakıyor millet.
Ben benzin ile 40-42 eee neden LPG takayım o zaman.
birde herkesde 15-16 inç jantlarla bu değerleri yakalıyor.
Bende 225 45 17 var.
Şimdi 2000 TL ye LPG taktırsam ben bunu nasıl amorti edicem???
Kaç bin km gitmem gerek?
Ve motorumun sağlığını ne derece değiştirecek?
Birde ilk çalıştırmada yaktığı benzini kimse hesaba katmıyor.
35 kuruş yakıyorum diyor ama sadece LPG yi söylüyor.
Benzini de katarsa benimkinden ne farkı kalıyor ki!!!

Bu söylediklerinin altına imzamı atarım. Benzini hesaba katınca hiçbir fark kalmıyor. Bizzat hesap ettim ve denedim. Soğuk havalarda LPG 35 krş, benzin ise 0.6 krş yakıyor. Yani bu da 41 kuruşa denk geliyor.

Hakan Tosun

yazılım + dpf iptalli 159 dizel otomatikte öyle olmuyor ya, yüksek vites düşük hızda giderken basınca artık vites düşmüyo hafif bi sağırlık, hemen arkasından yürümeye başlıyo. sanırım bu beyninin torkla cok ilgisi var ki, yazılımdan sonra durum bu.
ayrıca çok sakin kullanınca aşırı trafige de girmezsem 6,7'ye kadar düşürdüğüm oldu yol bilgisayarı ortalamasını.
çok yüklenince, sıkıştırınca 10,2 civarını geçmedi ortalaması, (sıfırladıktan sonra) ortalama günlük kullanım 8,5 civarı (yogun trafik+seri kullanım)
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

wolkanku

manuel , yazılımlı 159 la ,60-65 km hızlarda 5. viteste 1300 devir civarlarında çok rahat ve boğulma olmadan süzülebiliyorum.
sanırım az yakmaya çabaladığım günlerde bu sürüş tarzı etkili oluyor :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

hi_cazz

Şunu anladım ki benim en kısa sürede DPF iptali ve yazılım yaptırmam lazım. Umarım yazılım olayında KM yüzünden bir sıkıntı yaşamam. Bu arada Hava filtresi ve karbonlu polen filtresi almak istiyorum internetten. Heryerde fiyat farklı. Öyle 3-5 lirada değil. Birisinin 25 dediğine diğeri 45 falan yazmış. Sizce nerden almalıyım?

Ayrıca bu Dpf iptali ve yazılım bana kaça patlar? Ne kadar sürede yapılır? Ankara'da yaptırmayı düşünüyorum.

erol1903

Bugun kiziltopraktan cizgi 0 dan yarim tik ilerideyken 200 liralik benzin aldim. Erenkoye-acibadem-kartal yaptim simdi sahilyolundan donuyorum 600 km gosteriyor menzil, ortalama da 10.5 a dustu ama ciddi sakin pedali oksayarak kullandim bir istisna disinda. Yavas yavas ogreniyorum tasarrufu:)
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Ghaash

Şunu anladım ki benim en kısa sürede DPF iptali ve yazılım yaptırmam lazım. Umarım yazılım olayında KM yüzünden bir sıkıntı yaşamam. Bu arada Hava filtresi ve karbonlu polen filtresi almak istiyorum internetten. Heryerde fiyat farklı. Öyle 3-5 lirada değil. Birisinin 25 dediğine diğeri 45 falan yazmış. Sizce nerden almalıyım?

Ayrıca bu Dpf iptali ve yazılım bana kaça patlar? Ne kadar sürede yapılır? Ankara'da yaptırmayı düşünüyorum.

Bikaç saate yapılabiliyormuş. Bana 800 - 1000 lira arası tutar demişlerdi. Yakıt düşüp beygir artıyormuş. Ama ben bir arkadaştan 90 km hıza kadar yakıt düşer ama ondan sonra artar diye duydum. Doğru mudur acaba? Ben de yaptırıcam da daha onu öğrenemedim.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Q
Alfa Romeo 145 1.4 TS STD

hi_cazz

Bikaç saate yapılabiliyormuş. Bana 800 - 1000 lira arası tutar demişlerdi. Yakıt düşüp beygir artıyormuş. Ama ben bir arkadaştan 90 km hıza kadar yakıt düşer ama ondan sonra artar diye duydum. Doğru mudur acaba? Ben de yaptırıcam da daha onu öğrenemedim.

sadece dpf iptalimi o fiyat? yoksa yazılım dahil mi?

Burak

Dpf iptalinin motora zararı yok mu?
1997 Gtv V6 TB

egeozal1

Dpf bence aksine faydalı abi dpf ile ilgili sıkıntısı olan bir audi sahibi audiyi protesto ediyor siteyi veriyim You are not allowed to view links. Register or Login gir bak abi  :)) :)) :))

Raybon5879

Benim araç 2006 model Alfa Romeo 156 1.6 TS 16V Distinctive. Üzerinde KME marka sıralı LPG sistemi takılı. LPG tankım tam takırken, litresi 2,35 TL?den, 50 TL?lik yani 21,27 litre LPG aldım. Bu yakıtla genellikle adam akıllı, agresif tavırlar sergilemeden 148 km yol yaptım. Km başına ortalama 0,34 TL yakmışın.

Yukarıdaki hikayeye göre;

S-1. Yakıt tüketimim nasıl?

S-2. KME sıralı LPG sistemi nasıl bir sistemmiş?

S-3. LPG sistemimim ayara ihtiyacı var mı?

S-3. Yukarıdaki verilerden yola çıkarak başka soru üretilebilir mi?

hi_cazz

Neden olsun ki? Sonuçta motordan ve hatta katalizörden çıkan gazı temizliyor. Yani aslında çevreye yararı var. Başka bir nedeni yok.

Hakan Tosun

Tamamen co2 salınımının azaltılması için. Yazılımdan sonra iptal edince bile farkediliyor, araba sıkışmıyor sanki. Ha duman atıyo orası ayrı :)
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

Veloce

Dikkat etmeyerek Giulietta QV ile şehir içi artı iki defa Sabiha Gökçen'e gidilmiş tüketim değeridir... Sakin bir kullanım ya da yakıt tasarrufu düşünelerek kullanım kesinlikle yok, nasıl kullanıyorsam o şekilde, canım istediğinde agresif ya da sakin kullanım ile tamamen rastgele bir değerdir... ;)

GQV  :clover: performans/tüketim olarak da mükemmel bir araç diyebilirim... Buyrun resimler...

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

blackeyekenan

Satılık LANDRENZO LPG :) Arkadslar ben motor yaptığımdan beri hep benzinde kullanıyorum,,,lpg kullanasımda gelmıyoo hiç, 100 km ye 50 tl ödüyorum , haftalık,,,  8,8 lt/km gittiğim yere 4, vitese atmadan gidiyorumm , full şehir içi sayılır,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

blackgear

Benim araç 2006 model Alfa Romeo 156 1.6 TS 16V Distinctive. Üzerinde KME marka sıralı LPG sistemi takılı. LPG tankım tam takırken, litresi 2,35 TL?den, 50 TL?lik yani 21,27 litre LPG aldım. Bu yakıtla genellikle adam akıllı, agresif tavırlar sergilemeden 148 km yol yaptım. Km başına ortalama 0,34 TL yakmışın.

Yukarıdaki hikayeye göre;

S-1. Yakıt tüketimim nasıl?

C-1. Bence yüksek, ama ölçüm taktiğiniz yanlış. Depoyu fulleyin, 100km sonra tekrar fulleyin. En sağlıklı yöntem. Geçtiğimiz ay, bir başka topicte bahsi geçen viteslerdeki maksimum hızları da iki kez denemek sureti ile ve şehir içi ekonomik - agresif kullanımla LPG değerim 0,275 TL Aracım 2004 1.6TS Km: 160.000 LPG montajı :2011 Marka Kit MTM

S-2. KME sıralı LPG sistemi nasıl bir sistemmiş?

C-2. Eğer deneme şansınız olursa yukarıdaki gibi denyerek tekrar test verilerine bakın derim. Zira tüketim yüksek. Eğer kış aylarında ölçüm yaptıysanız bir bakıma normal de sayılabilir. Hızlanmalarına bakın, benzin-LPG arasında hissedilebilir bariz bir fark var mı?

S-3. LPG sistemimim ayara ihtiyacı var mı?

C-3. Olabilir, yakıt sarfiyatınız fazla geldi bana göre.

S-3. Yukarıdaki verilerden yola çıkarak başka soru üretilebilir mi?

C-4. Bilmem, sorulabilecek bir sürü soru var aslında :)

delimai

Dikkat etmeyerek Giulietta QV ile şehir içi artı iki defa Sabiha Gökçen'e gidilmiş tüketim değeridir... Sakin bir kullanım ya da yakıt tasarrufu düşünelerek kullanım kesinlikle yok, nasıl kullanıyorsam o şekilde, canım istediğinde agresif ya da sakin kullanım ile tamamen rastgele bir değerdir... ;)

GQV  :clover: performans/tüketim olarak da mükemmel bir araç diyebilirim... Buyrun resimler...

Degerler cok basarili...1.4 170 likler bile zar zor bu degerleri yakaliyabiliyor...hemde manuele gore daha az yaktigi soylenen tct lerle... :yukari-ok:
.1.9 jtd lerin 12 lt yaktigini dusunursek...biri 55 krs digeri 50 krs yakiyo demektir km de....birde otomatik olaydi :)...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD