Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

GT ile bu akşam seyahatimi tamamladım. Son 3 günde toplam 1000 km civarı yol yaptım. Çoğunluğu (600-700 km kadar) 120-130 arası sabit, ara ara yüksek hız, Gelibolu tarafında bol yokuş yukarı virajlı düşük vites yüksek devir, bir miktar da Çanakkale şehiriçi. 2 kişi + full bagaj, ortalama : 5.6 lt.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

schumi

Arkadaşımda 1.4 170 lik Giu var...Sakin kullanımda bile yakıtının 10 - 11 litre olduğu söylüyor.Ben inanmıyorum,bu kadar fazla yakma olasılığı sakin kullanımda varmıdır? Bir depo ile 300 km. gidiyosun diyor. :) Gerçeklik payı nedir sizce?

sarpgrey

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşımda 1.4 170 lik Giu var...Sakin kullanımda bile yakıtının 10 - 11 litre olduğu söylüyor.Ben inanmıyorum,bu kadar fazla yakma olasılığı sakin kullanımda varmıdır? Bir depo ile 300 km. gidiyosun diyor. :) Gerçeklik payı nedir sizce?
1 depo ile 300 km gidiyorsa o arabanin birakin 1.4 turboyu 3.0 turbo bir araç olması lazım. .Eğer öyleyse adamin ocağına incir ağacı Diker. .Kaldiki fabrika verisi yakıt tüketimi ile bu değerlerin bir alakası yok

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

francobaresi

Aracimin baski balatasi degisti , egr temizlendi. Bugun dpfye de iyi olur diye cogunlukla 3250 devirle %80 sehirdisi , %20 sehirici yogun trafikle 200 kmde  90 -130 km araligiyla 6.6 yaktim
159 2008 jtdm manuel aracim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

Lbe

Aracimin baski balatasi degisti , egr temizlendi. Bugun dpfye de iyi olur diye cogunlukla 3250 devirle %80 sehirdisi , %20 sehirici yogun trafikle 200 kmde  90 -130 km araligiyla 6.6 yaktim
159 2008 jtdm manuel aracim

3250 devire göre bence güzel rakam

LBE..!!!

osm156

buugn ayvalık ızmır arası yolda 2.26 dan 50 tl lık gaz aldım 251km yol aldım sızce nasıl bu deger beyler
ARAC 156 2005 model
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

sarpgrey

buugn ayvalık ızmır arası yolda 2.26 dan 50 tl lık gaz aldım 251km yol aldım sızce nasıl bu deger beyler
ARAC 156 2005 model
Bence süper :) helede lpg olmayan bir 147 için .

Mustafa Kemal ATATÜRK

HAKAN-K

Çok yakıyoruz  :haydi:
166 v6 TB şehir içi akşam ve sabah trafiği dur kalk

vieri

Kendi rekorumu kırdım.Tabi ki uzun yol  :)

Alfista35

32litre lpg 330km. Şehiriçi-dışı karışık. Bu da benim rekorum heralde:)
2004 156 1.6
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

erd

Aracim 156 2.0 TS zavoli marka LPG kit var.hesaplamadim ama az yakiyor bu motora gore

vieri

Bence de değerleriniz normal.Tabi yanan benzini de hesaba katmak gerek.Özellikle soğuk havalarda.

sarpgrey

Çok iyi bir değer yakalamış siniz. . Öncelikle benzin kullandınız değil mi,  ikincisi bu değeri yakalarken cruise control mu kullandınız,  hiziniz neydi vs :)
Benim 147 6.5-7 den aşağı düşmüyor da

Mustafa Kemal ATATÜRK

Lbe

O zaman biraz karıştırayım ben ortalığı

Yazılımdan sonra Ankara - Mersin ortalama 90-100 kms hız ile ;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

LBE..!!!

fevkalbeser12

LBE..!!!
Su koysan olur artık buna:) Bu nasıl tüketmeme böyle. Bu koklamakta değil artık bi bakmış mazota:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Lbe

LBE..!!!
Su koysan olur artık buna:) Bu nasıl tüketmeme böyle. Bu koklamakta değil artık bi bakmış mazota:)

Ne yalan söyleyeyim biraz kastım az yaksın You are not allowed to view links. Register or Login arabayla bastım biraz, onuda yapmasam 3.7 yi görürdü diye düşünüyorum :)

LBE..!!!

ozoozo

LBE..!!!

Ne yalan söyleyeyim biraz kastım az yaksın You are not allowed to view links. Register or Login arabayla bastım biraz, onuda yapmasam 3.7 yi görürdü diye düşünüyorum :)

LBE..!!!

1 haftadır ayar mayar derken 350 tl lik mazot aldım :D 11 lt yakıyorum. Senin araba bozuk güzel kardeşim bir ustaya göster.

OZO..!!!

Lbe

LBE..!!!

LBE..!!!

1 haftadır ayar mayar derken 350 tl lik mazot aldım :D 11 lt yakıyorum. Senin araba bozuk güzel kardeşim bir ustaya göster.

OZO..!!!

Baba mrb aslan besliyosun sen, yemini esirgeme

LBE..!!!

erdem1904

Adam tığ gibi delikanlı oldu :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

vieri

Çok iyi bir değer yakalamış siniz. . Öncelikle benzin kullandınız değil mi,  ikincisi bu değeri yakalarken cruise control mu kullandınız,  hiziniz neydi vs :)
Benim 147 6.5-7 den aşağı düşmüyor da

Aracım benzinli, eskisehir-sakarya arasında yakaladım bu değeri. Ortalama 170 km.Tabi bir ölçü olarak kabul etmemek lazım.Açıkçası rekor kırmaya gayret ettim. Hız sabitleyici hep açıktı. Genel olarak 2500 devir civarinda kullandım.Ortalama 86-87 km hızla gittim. Ani gaz tepkimelerinden kaçındım.Sadece anlık olarak 100 km üzerine ciktim.Bir daha bu kadar sabırlı olamam heralde.Gerçi benimki birşey değilmiş. 3.8'leri yakalayan arkadaşlar var.

sarpgrey

ya arkadaşlar benim araç 2006 model 147 1.6 ve daha 25650 km de araçta lpg yok hiç takılmadı ben ikinci sahibiyim bu araba neden fazla yakıyor , hava filtresi yeni,lastik hava basınçlarına her zaman dikkat ederim ,aklıma gelen şey kontrol ettirmedim ama bujiler, birde size sormak istediğim buji ömrü 100000 km mi? ve bujilerin ömrünün zamanla ilgisi var mı?
yakıt tüketimini etkileyen başka etkenler neler bu konuda bilgi verirseniz sevinirim,aklıma gelmişken debimetreyi kendim söküp kontrol etmiştim ve temizdi .....
bu arada izmir de olupta işinin ehli brc bayisi bilen varmı ,önereceğiniz bir brc bayisi varsa sevinirim.
herkese teşekkürler şimdiden
Mustafa Kemal ATATÜRK

Gouki

Sarp bey ne kadar yakıyor? Bujilerin ömrü 100.000 km.

sarpgrey

mesala 2 gün önce 40 km şehirler arası yol yaptım ortalama hızım85-90 arasıydı yol bilgisayarı 40km de 7.5 ortalama gösterdi.
Mustafa Kemal ATATÜRK

sbk0655

mesala 2 gün önce 40 km şehirler arası yol yaptım ortalama hızım85-90 arasıydı yol bilgisayarı 40km de 7.5 ortalama gösterdi.
Kac olmasini bekliyorsunuz ?Abarti bir durum yok bence sonucta benzin de normal hatta duruma gore iyi bir deger.

fatihmehmet

Gayet normal bence yakıt tüketiminiz.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)