Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben de bugün fırsat bulup son üç aylık kayıtları inceledim.
Günde ortalama 47 kilometre kullanmışım. Hiç şehirler arası yok.
Sıcak, nemli, ağırlıklı olarak yoğun saatlerde Adana trafiği  :-X Doğal olarak hep klimalı.
Sonuç 100km'de ortalama 7,55lt. Km'de ortalama 29,45 kuruş.
(Edit: Hep aynı yerden genelde her seferinde 50lt civarında yakıt alınarak)
Daha önce bu trafik koşullarında dizel araç hiç kullanmadım. Ne diyorsunuz?

Abi rakam standart araba için güzel, ama iyi bir remap ile 7 lt civarına düşeceğini düşünüyorum. Ben sakin kullandığımda İzmir şehiriçinde 6.7 lt - 7 lt arasını yakalayabiliyorum, sadece trafik çok yoğunsa 7.2-7.3lt civarlarına çıkıyor. Remap öncesi bu rakamlar 7.5-8lt arası geziyordu.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Kurzuk

Ben de bugün fırsat bulup son üç aylık kayıtları inceledim.
Günde ortalama 47 kilometre kullanmışım. Hiç şehirler arası yok.
Sıcak, nemli, ağırlıklı olarak yoğun saatlerde Adana trafiği  :-X Doğal olarak hep klimalı.
Sonuç 100km'de ortalama 7,55lt. Km'de ortalama 29,45 kuruş.
(Edit: Hep aynı yerden genelde her seferinde 50lt civarında yakıt alınarak)
Daha önce bu trafik koşullarında dizel araç hiç kullanmadım. Ne diyorsunuz?

Abi rakam standart araba için güzel, ama iyi bir remap ile 7 lt civarına düşeceğini düşünüyorum. Ben sakin kullandığımda İzmir şehiriçinde 6.7 lt - 7 lt arasını yakalayabiliyorum, sadece trafik çok yoğunsa 7.2-7.3lt civarlarına çıkıyor. Remap öncesi bu rakamlar 7.5-8lt arası geziyordu.
Ondan hiç şüphem yok Önder remap şart. Bayram sonrası yaptıracağım. Seninle konuşmuştuk bir ara remap konusunu. Dün aradım konuştuğumuzda aldığım notlarımı ama bulamadım. Muzaffer Usta'dan bahsetmiştin onu hatırlıyorum sadece. Seninle konuşup aynısını yaptırmayı planlıyorum. Sen test ettin, memnunsun da anladığım kadarıyla. Maceraya gerek yok :)
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

Muratözdemir

Lt fiyatı 4.58 den 350 tl yakıt ile 1110 km istanbul - izmir yaptım.Sanırım 31-32 kuruşa tekamül ediyor.

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ares5353

170 lik otomatik Giulietta ile 230tl ye 780 km yapti. Istanbul-Antalya. Isik yeni yandi 140km daha yapar yaziyordu.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk

kuheylan35

1,6 giulietta tatil boyunca ortaya çıkan görüntü şöyle
183 tl. 45,880lt mazot 847km %75 şehirlerarası yol ve hız limitleri dahilinde klima aralıklı açık N mod genelde
190 tl. 48,230lt mazot 828km %70 şehirlerarası yol ve yine hız limitleri dahilinde klima nadir açık D mod genelde. 18 jant 225/40 lastikler spor paket farkedermi bilmem ama yazayım dedim.

av.alitaylan

Bugün aracımı ilk kez benzinde hesapladım. 2001 2.0 ss 127 tl benzin (opet) 340 km

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muratözdemir

Bugün aracımı ilk kez benzinde hesapladım. 2001 2.0 ss 127 tl benzin (opet) 340 km

İç saha mı dış saha mı :)

147BLACK

Selamlar....
Aslında lpg başlığına yazmıştım ama araya offtopic yorumlarında karışmasıyla kimse görmemiş anlaşılan. Bir de şansımı buradan deneyeyim dedim. :-)
Bazılarınızın bildiği üzere babamda bulunan 2003 model 1.6 156'mızı yakın bir arkadaşımıza sattık. Araç 205bindeydi ve üzerinde Tartarini marka lpg kiti vardı.
Onun yerine de henüz 100bin km'de olan 2005 model 1.6 156 aldık Tarkan arkadaşımızdan.
Aldıktan bir kaç gün sonra yetkili bölge bayisinde Lovato obd'li kit taktırdık.
Babam ısrarla kaç gündür eski aracının çok daha ekonomik olduğunu ve çok az yaktığını, bu yenisinin daha fazla tükettiğini söyleyip duruyor. Gerçi o fark da 1-1.5 litre kadar ama araç sürüşünü sürekli uygun hızda gidip aracı az yaktırmaya odaklamış birisi olarak bu farkı sürekli dile getirip duruyor. ;-)

Yeni araç çok diri ve bildiğim üzere mkII kasalar daha hafif (mk1 daha oturaklıydı deyip duruyor). Yakıtta pek bir fark olmaması gerek.
Kendisine, yeni lpg kitinin ilk bir kaç bin km alışma sürecinin olabileceğinden veya mkI yol bilgisayarı kitinin
yazılımının daha az yakıt gösterme olasılığından  bahsettim.
Bir de diğer kit Tartarini'ydi bu Lovato...

Acaba bu konuda tahmin yürütebilecek kişi var mı?  :)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Samet89

10 bin bakımı gelmesine rağmen suanki ortalama yakıtı 8,4. otomatik dizel 159

av.alitaylan

İç saha :)

2001 156 2.0 Selespeed

Muratözdemir

İç saha :)

2001 156 2.0 Selespeed
O zaman sizin sahanız istanbulda değil :) şaka bi yana maşallah diyeyim. İstanbulda benim böyle bi veri yakalamam imkansız.Neredeyse Benim uzun yoldaki verilerime benziyo.

av.alitaylan

Teşekkür ederim. Çok uslu kullandım :) saham Ankara. :) Sürekli lpg kullandığım için benzin verilerine aşina değilim.

2001 156 2.0 Selespeed

alihsans

Bayramda 1125 km'lik Ankara-Antalya-Ankara yolunu 8,4 lt ortalama ile aldık.
Yolda çok keyif aldık ama çok.  :kahve:   :lol:
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

radar54

Bayram tatili boyunda Ankara-Denizli uzun yol ve Denizli içi dolaşım dahil yaklaşık 1250 km yaptım. km de 17.8 kuruş yaktı ve beni gene şaşırttı  :o
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-2025

surgeon

aracı benzinde denemek için depoyu fulledim 118 km(çok sakin kullanım dolmuştan kamyondan korna yedim) sonra tekrar fulledim ve şok şok 118 km de 66.17 tl yakıt aldı (66,17/118=0,56) km de 56 krş gözümü kapattım açtım rakamlar aynı o anda anladım ki lpg illede lpg
palio 1.2 sl 2005 (2009-2010)
vectra cd oto. 1998 (2010-2011)
Megane ıı  privilege oto. 2008 (2011-2014)
corsa 1.4 gls 2000 (2012-2013)
Passat 1.4 tsı dsg 2010 (2014-2015)
Polo 1.4 tdı 2008 (2014-2014)
A3 1.6 oto. 2000 (2014-2014)
156 1.6 ts 2005 (2014-       )
Megane ıı privilege oto. 2008 (2015-2016)
C-ellysee 1.6 hdı 2014 (2016-2016)
Astra 1.6 cdtı oto. Sedan 2016 (2016-     )

tunerviper

aracı benzinde denemek için depoyu fulledim 118 km(çok sakin kullanım dolmuştan kamyondan korna yedim) sonra tekrar fulledim ve şok şok 118 km de 66.17 tl yakıt aldı (66,17/118=0,56) km de 56 krş gözümü kapattım açtım rakamlar aynı o anda anladım ki lpg illede lpg

Bir sorun olmalı bu değer çok fazla. Rölantide egzozdan çig benzin kokusu falan geliyor mu ?
Turbo Twin Spark

misket

Bayram Tatilinde 1. depo;

Manavgat'da tam dolan ortalama 40lt simit  -  Shell lpg 2,19TL dan 85TL
Manavgat >> Adana    480km
Adana << Mersin          85km
+   Şehiriçi gezme        10km
Toplam :                    575km
-Benzinde kullanım       -15km

1.depo genel toplam:   85/560km = 0,15
------------------------------------------------------------------------------------

2.depo;

Mersin S.bölge den dolan tam dolu depo  -  Shell lpg 2,01TL den 80TL

Mersin >> Antalya   522km
-Benzinli kullanım     -22km

2.depo genel toplam  80/520 = 0,16

+10-15km sonra lpg kırmızı yaktı halen aynı depo.
------------------------------------------------------------------------------------

3 yetişkin
2 çocuk
yarım dolu bagaj
klima kapalı
Düzlüklerde ortalama hız 120-140
standart lastik ve jant
mersin geliş gidiş sahildeki virajlı yoldan.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

congman

Taze bir 159 sahibi ve ilk kez otomatik bir araç kullanan biri olarak aklıma takılan birkaç noktayı sorayım.

Daha önce kullandığım araçlarımda cut off olduğu için ayağımı gazdan çektiğimde araç vitesteyken tüketim sıfır olarak göstermekteydi. Fakar şimdiki soft bir yazılım ve DPF iptali olan aracımda 2lt/100km gösteriyor her zaman.
Aracın eski sahibi ar.159'a sorduğumda durum normal dedi.
Yetkili servise gittim ve sordum. Öyle şey mi olur dedi. Yakıt yakmadan pistonlar nasıl inip çıkar dedi. Bakışlarıyla ne kadar cahil olduğumu söylüyordu. :S Cut off dedim, cut off'dayken tekerin hareketi pistonlara aktırılıyor falan dedim haddim olmayarak. Ben diğer kullandığınız araçları bilmem, Alfa'larda o dediğiniz şeyden yok minvalinde bir şeyler dedi. Ortalama 2 gösterir ve normal olan bu dedi.

Hz. Google "159 cutoff" yazdım, çok sayıda sonuç çıktı haliyle ama tüketimle ilgili bir şey bulamadım.

Lafı uzattım ama otomatik 159'da tüketim sıfır göstermiyor mu yoksa yazılımdan kaynaklı bir ayar mı yapılmış olabilir?

159'dan önce manuel 2.0 dizel Cruze cullandım 1,5 sene (35k km civarı). Güzergahım rahat olduğu için ortalama hızım 40 45 arası olur tüketimim de 6,5 civarı olurdu depo ölçümüyle.

Otomatik 159'un daha çok yakacağını biliyordum elbette ama bu kadar artmaz diye düşünüyordum. Tüketimim 9 litre civarlarında benzer rahat bir güzergahta ve bezer bir kullanımla. Cruze 1450 kg gösteriyor ruhsatta, bildiğim kadarıyle 159 da 1500 civarı. Otomatik olması bu kadar etkiler mi? Araca alıştıkça aşağılara bir miktar inecektir ama hiçbir zaman ne kadar yumuşak kullansam da 8 olmaz gibi.
Alfaline ve Akota'ya bu durumu da sordum. Otomatik 159 için normal dediler ama bir türlü ikna olamadım.

Bu arada ilk fırsatta aracın konusunu açacağım. :alfisti:
Forever blue

alphaboy

98 benzin kullanıyorum şehir içi ve dışı karışık ortalama 8-9 - 100km.
sakin kullanınca canım sıkılıyor :-D
Alfa 147 1.6 120hp benzina

balesanist

98 benzin kullanıyorum şehir içi ve dışı karışık ortalama 8-9 - 100km.
sakin kullanınca canım sıkılıyor :-D

98 var mı?
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

ES53

Taze bir 159 sahibi ve ilk kez otomatik bir araç kullanan biri olarak aklıma takılan birkaç noktayı sorayım.

Daha önce kullandığım araçlarımda cut off olduğu için ayağımı gazdan çektiğimde araç vitesteyken tüketim sıfır olarak göstermekteydi. Fakar şimdiki soft bir yazılım ve DPF iptali olan aracımda 2lt/100km gösteriyor her zaman.
Yetkili servise gittim ve sordum. Öyle şey mi olur dedi. Yakıt yakmadan pistonlar nasıl inip çıkar dedi. Bakışlarıyla ne kadar cahil olduğumu söylüyordu. :S Cut off dedim, cut off'dayken tekerin hareketi pistonlara aktırılıyor falan dedim haddim olmayarak. Ben diğer kullandığınız araçları bilmem, Alfa'larda o dediğiniz şeyden yok minvalinde bir şeyler dedi. Ortalama 2 gösterir ve normal olan bu dedi.

Hz. Google "159 cutoff" yazdım, çok sayıda sonuç çıktı haliyle ama tüketimle ilgili bir şey bulamadım.

Lafı uzattım ama otomatik 159'da tüketim sıfır göstermiyor mu yoksa yazılımdan kaynaklı bir ayar mı yapılmış olabilir?

159'dan önce manuel 2.0 dizel Cruze cullandım 1,5 sene (35k km civarı). Güzergahım rahat olduğu için ortalama hızım 40 45 arası olur tüketimim de 6,5 civarı olurdu depo ölçümüyle.

Otomatik 159'un daha çok yakacağını biliyordum elbette ama bu kadar artmaz diye düşünüyordum. Tüketimim 9 litre civarlarında benzer rahat bir güzergahta ve bezer bir kullanımla. Cruze 1450 kg gösteriyor ruhsatta, bildiğim kadarıyle 159 da 1500 civarı. Otomatik olması bu kadar etkiler mi? Araca alıştıkça aşağılara bir miktar inecektir ama hiçbir zaman ne kadar yumuşak kullansam da 8 olmaz gibi.
Alfaline ve Akota'ya bu durumu da sordum. Otomatik 159 için normal dediler ama bir türlü ikna olamadım.

Benim aracimda manuel 159 1.9 jtdm yazilim ve dpf iptalli.benimki de 2 lt gosteriyor.bir sorun oldugunu sanmiyorum

Aşmış

Geçenlerde boş yolda hız sabitleyiciyle 60 la giderken yol bilgisayarından anlık tüketime bakarken klima açıp kapatıp arada oynama ne kadar oluyor diye baktım, tam 1 litre fark ediyor arkadaşlar. Sabit uzun süre 5.1 yazarken klimayı açtığımda 6.1'e yükseliyor ve o şekilde devam ediyordu. Kapatınca yine 5.1 e düşüyordu.
Bu da böyle bir bilgi olsun madem.
Bu arada araç 1.6 ts 147, şehir içi ortalaması şu anda 10.1
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

ES53

Bu arada ben de manuel yazilimli 159 ile tamamen bos depo 50 ₺ ( 12.70 lt ) mazot aldim sifirladim 183 km yol yaptim.bu 180 km nin 80 i full ilerlemeyen kilit trafik kalan 100 u bos yol hiz sabitleyiciyle 90-120 km araliginda.hesapladigimda 27 krs yakmisim

Turaç Karakuş

677 km Mersin - Afyon arası 184 tllik benzinle...  Lt fiyatı 4.62tl den. Gidiş güzergahı klima açık ve çoğunlukla 99 km de hız sabitleyici açık malum Konya yolu :)
2005 Ar 156 1,6 t-spark

KUY65

Benim aracimda manuel 159 1.9 jtdm yazilim ve dpf iptalli.benimki de 2 lt gosteriyor.bir sorun oldugunu sanmiyorum

manuel stock mitoda da durum aynı şekilde. You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login
2 lt gösteriyor. alfada cut off yok dersek dalga geçerler  :haydi: boşta 3,5-4 lt. viteste 2 lt. neden 0 değil acaba
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara