Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa GTV 50.000 TL eder mi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tolga033

Yazıyı keyifle okudum da,210 km hız ile viraj cümlesini gördüm gözler açıldı.  :o

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Yazıyı keyifle okudum da,210 km hız ile viraj cümlesini gördüm gözler açıldı.  :o

Her gün gittiğim çevre yolu..Oldukça uzun ve dönen virajlara sahip.
Keyifli bir yol. Bazen sakin gidiyorum..Bazen de dokunuyorum pedala..
O günkü halime göre diyelim. Ancak azami dikkat ediyorum her zaman.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

octinum

Uzun yazan arkadaşlara teşekkürler, bir çırpıda okuduk sonra döndüm bir daha okudum. :-)

Yüksek hız yapmamayı tercih ediyorum şahsen ama kendini bilen insanlara lafım yok. Kimseyi üzmeyin yeter. Bir de uzaktan önünüze çıkanlara selektör yapmayın, keyfimizden çıkmıyoruz bizim önümüzdeki de gitmesi gereken şeritte değil ondan sola çıkıyoruz. :-)

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

ku2

Uzun yazan arkadaşlara teşekkürler, bir çırpıda okuduk sonra döndüm bir daha okudum. :-)

Yüksek hız yapmamayı tercih ediyorum şahsen ama kendini bilen insanlara lafım yok. Kimseyi üzmeyin yeter. Bir de uzaktan önünüze çıkanlara selektör yapmayın, keyfimizden çıkmıyoruz bizim önümüzdeki de gitmesi gereken şeritte değil ondan sola çıkıyoruz. :-)

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Öyle valla.. Dikkat etmek lazım.
Sola çıkmadan önce aynanızı kontrol edin yeter. :)) Herkes için gerekli bence. :)

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

octinum

Sola çıkmadan önce aynanızı kontrol edin yeter. :)) Herkes için gerekli bence. :)

Elbette. :) O yüzden evin ikinci arabasını de 2 litre alıyorum. Eşimin kullandığı mevcut aracımız da kendimce mekaniğine iyi baktığım bir Vectra B2 2.0 CD A/T. Otoyol hızlarında ortalamanın üstünde hızlanabilen bir araba. Gerektiğinde sol ve arkayı kontrol edip çıkıyor, arkamda yeterli mesafeden "hızlı ama efendi" gelen birileri varsa hızını kesmeyelim, ayıp olmasın diye hızımı ona eşitliyorum. Sonra gazı bırakıp tekrar şeridime dönüyorum. Sanırım olması gereken bu. Yoksa otoyolda 100'le sol şeride atlayıp işgal edenler hakkında aynı fikirdeyim. :)

Sinyal meselesi; solu kapatıp 500 metreden selektör ata ata gelen tipleri kastettim aslında. Otoyol paşama ait çünkü, o geçene kadar mümkünse hepimiz sağa çekip hazırolda beklemek zorundayız. :D Yol terbiyesi almamış adama hiç istifimi bozamam, kusura bakmasın. Bunlar da niyeyse genelde ya SUV oluyor, ya da 1.6 litre civarı kompakt sedanlar.

Bu arada sinyal ve aynalarla ilgili bu yıl bir aydınlanma yaşadım, inşallah onu da daha sonra paylaşayım bu konuyu kirletmeyeyim. :)

Doğa Tosun

Elbette. :) O yüzden evin ikinci arabasını de 2 litre alıyorum. Eşimin kullandığı mevcut aracımız da kendimce mekaniğine iyi baktığım bir Vectra B2 2.0 CD A/T. Otoyol hızlarında ortalamanın üstünde hızlanabilen bir araba. Gerektiğinde sol ve arkayı kontrol edip çıkıyor, arkamda yeterli mesafeden "hızlı ama efendi" gelen birileri varsa hızını kesmeyelim, ayıp olmasın diye hızımı ona eşitliyorum. Sonra gazı bırakıp tekrar şeridime dönüyorum. Sanırım olması gereken bu. Yoksa otoyolda 100'le sol şeride atlayıp işgal edenler hakkında aynı fikirdeyim. :)

Sinyal meselesi; solu kapatıp 500 metreden selektör ata ata gelen tipleri kastettim aslında. Otoyol paşama ait çünkü, o geçene kadar mümkünse hepimiz sağa çekip hazırolda beklemek zorundayız. :D Yol terbiyesi almamış adama hiç istifimi bozamam, kusura bakmasın. Bunlar da niyeyse genelde ya SUV oluyor, ya da 1.6 litre civarı kompakt sedanlar.

Bu arada sinyal ve aynalarla ilgili bu yıl bir aydınlanma yaşadım, inşallah onu da daha sonra paylaşayım bu konuyu kirletmeyeyim. :)

en sevdiğim tipler bahsettikleriniz. Bazıları yakaladıkları o yüksek hızlara tekrar çıkmalarının zor olduğunu bildiği için öyle yapıyorlar sanırım.. bazıları da sadece hayvanlığından. Çok aşırı bi acelem bi ölüm kalım gibi birşey olacak ki solu acayip yüksek bir hızda kapatıcam da o kadar mesafeden sellektör yapıcam. İnşallah öyle yapmak durumunda da kalmayız hiçbirimiz.

Genelde şirket araçları vs. uzun yolda çok yapıyor bunu. Bazen de işte kendini solun kralı zannedenler. Ayarsız bi sellektör yersem önce bi bakıyorum aynadan markasına modeline. Gözüm kesiyorsa genelde yol veririm özellikle 2.0 tdı'lar, 320d'ler,520d'ler,220 cdı'lar vs vs. olunca. Sonra peşinden sola geçip aynı duruma kendisini düşürürüm. Kimisi ısrarla kaçmaya çalışıyor yol vermeden gazı dipleyip. Geçtiğim, hatta arkamda dipgaz debelenirken rahatlıkla arayı açtığım arabalarda (örn:fluence vs) da şunu görmeye başladım. Sellektör yaptı, hızlanmaya başladım. Dipgaz geliyor. Arayı açıyorum mesela 20 metre. Hala sellektör yapıyor. Devam ediyorum, kendisi 130 dipgaz, ben 150 ile hızlanmaya devam ediyorum kasmadan. HALA SELLEKTÖR. Yahu uzuyorum uzaklaşıyorum senden, daha neyin sellektörü. Sol şeridi mi kıskanıyosun benden.. Bu nedir bunun açıklaması bi ilmihali var mıdır, müftülüğe danışmak mı gerekli anlamadım.

Tabi bunları  çok nadir ve sinir olduğum durumlarda yaşarım. Zaten ben soldayken özellikle gündüz 159 pek sellektöre gerek bırakmıyor, aynadan gören atıyor çoğunlukla kendini sağa. Onun dışında yavaşımdır; 147 ile Ankara-Bolu 180 km yolu 3 saat 20 dakikada gitmiştim Sefa abim yan koltukta sıkıntıdan baygınlık geçirecekti. :D

Türkiye'de en çok yapılan trafik kural hatası "sol şerit ihlali"dir. Çoğu sürücü 3 şeritli boş yolda tek başına solda gider. Sola birkere çıkan oradan devam eder, hızlı gitmek isteyen sola geçer tamamen orada basar  vs vs. Halbuki sol şerit "YALNIZCA" sollama şerididir. Devamlı solda seyretmek hızlı da olunsa yanlıştır. Sollamak için çıkılır, sollama biter, ve orta/sağ şeride dönülür. Benim de en dikkat ettiğim şeydir. Sollama dışında boş bırakılması gereken bu şerit TR'de en tehlikeli ve en çok kullanılan şerit.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

octinum

Aynen, pek çoğu aklısıra hızlı gidebilmeyi iyi şoförlük zannediyor, aklısıra kendisi dışındaki herkes de kötü şoför oluyor. Rotam itibariyle bunlara genelde Ereğli-Adana arası otoyolda rastlıyorum. Malum virajlı bir otoyoldur. Arada sırada da olsa eğlence için yaptığım bir-iki gıcıklığımdan biri bunları önüme kattıktan sonra ilk virajda frene basıp iç şeride geçmelerini bekleyerek viraj içinde dışarıdan sollamak. İki numara, sollama sonunda sağ şeride geçişi sport+kickdown ile yapmak.

Siz uzaklaşırken selektör yapan salak ise kendi arabası o hıza 20 saniye sonra filan çıkabileceğinden yapıyor. Umursamayınız. :)

Yalnız dörtlü flaşörü yananlara öncelik tanımak gerekiyor. Yıllar önce bir kere deneyimsizliğime geldi, çok ayıp ettim. Dörtlüleri görmemişim, adamcağız kim bilir nereye yetişmeye çalışıyordu, yanımdan haklı olarak kornayla küfredip geçti. Dörtlülerini görmüş olsaydım ya çıkmaz beklerdim ya da yukarıda söylediğim gibi hızımı eşitleyip çıkar geri şeridime girerdim. Bizim millet kendine uyanık olduğundan bu işin de sahtekarlığını yapıyor ama, arada bir gerçekten sıkıntısı olan insanın hakkına gireceğimize üç-beş eşeğe de ders vermeyiverelim.