Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa GTV 50.000 TL eder mi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

Konunun bir kısmı sürreal geldi ama naçizane bir konuya bulaşmak istiyorum: 156'nın ön süspansiyonları MacPherson değil. Çift salıncak yapısı var. Arka süspansiyon MacPherson-tipi, ancak klasik MacPherson'dan biraz farklı. Ön tekerlek açısına (daha doğrusu yanal kuvvete) bağlı hafif bir "pasif yönlendirme" var.

GTV'nin ön süspansiyonları MacPherson. Arka çoklu bağlantı olması gerek. Yazılan-edilene göre 156'ya göre daha fazla ve daha agresif bir yönlenmesi var-mış.

Büdüt: 50000TL edecek orijinallikte GTV varsa zaten onun sahibi değil 50000'e, hiç satmaz. Ancak Apaçi evlada miras kalacak, o da satıp yanlamalık S2000 alacak da siz bulacaksınız. Benim bütçe zaten bunun yarısı. :D

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
Konunun bir kısmı sürreal geldi ama naçizane bir konuya bulaşmak istiyorum: 156'nın ön süspansiyonları MacPherson değil. Çift salıncak yapısı var. Arka süspansiyon MacPherson-tipi, ancak klasik MacPherson'dan biraz farklı. Ön tekerlek açısına (daha doğrusu yanal kuvvete) bağlı hafif bir "pasif yönlendirme" var.

GTV'nin ön süspansiyonları MacPherson. Arka çoklu bağlantı olması gerek. Yazılan-edilene göre 156'ya göre daha fazla ve daha agresif bir yönlenmesi var-mış.

Büdüt: 50000TL edecek orijinallikte GTV varsa zaten onun sahibi değil 50000'e, hiç satmaz. Ancak Apaçi evlada miras kalacak, o da satıp yanlamalık S2000 alacak da siz bulacaksınız. Benim bütçe zaten bunun yarısı. :D

+1500
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Foxy

Bahsettiğiniz sistem 4ws sistemidir. Mekanik ve elektronik olarak  kullanılabilmektedir.

ku2

Sistem elektronik falan değil.
Doğrudan mekanik sistem.
Bilip bilmeden lütfen yorum yapmayalım. Araştıralım. Öğrenelim.

GTVnin ön süspansiyon sistemi 155, 145 ve 146lar ile aynı.. MacPherson.
Arka süspansiyon ise GTV için tasarlanmış, oldukça farklı bir sistem.
Arka alt salıncak, üstlerden daha uzun tasarlanmış.. Bu sayede araç viraja girdiği zaman arka tekerin yere dik basması ve daha iyi tutunması sağlanmış. Ayrıca arka salıncaklar virajda açılmaya başlayınca, arka teker ön tekerin istikametine doğru hafifçe dönüyor, bu da dönüşü kolaylaştırıyor. Tüm bu tasarım Gianclaudio Travaglio tarafından yapılmıştır. Bence çağın ötesinde bir tasarım..Tek dezavantajı ise ağırlığı..

Görüldüğü gibi GTV virajda 4 çeker falan olmuyor ve de gücü arkaya falan dağıtmıyor.
Neden..? Çünkü GTV de vizkoz kaplin ya da orta diferansiyel yok.

Gücü arka tekerlere dağıtmak demek 4 çeker bir araç için geçerlidir.
Normal şartlarda manuel vites araçta 50:50 olan ön arka çekiş dağılımı (otomatik olanda 45:55), vizkoz kaplin veya orta diferansiyel sayesinde 80:20 ve 20:80 arası dağıtılabilr. Eğer ayar düğmesi var ise (bazı modellerde var) bu güç kaymasını kilitlemek mümkün olabiliyor..Mesela 40:60 gibi.. (Örn: Subaru AWD sistemleri)

156 yazmışım..155, 145,146 yazarken.
Düzelttim yukarıda.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ku2

Bahsettiğiniz sistem 4ws sistemidir. Mekanik ve elektronik olarak  kullanılabilmektedir.

Hayır değildir.
Ya..arkadaşlar. Lütfen araştırın..!!

Dört tekerden yönlendirme (İngilizce: Four wheel steering), virajlarda yol tutuşu artıran , yüksek hızlarda araçların emniyetli ve kolay sollanmasını sağlayan, şehir içindeki manevraları ve park etmeyi kolaylaştıran bir sistemdir..

Verdiğiniz linkte bu yazıyor...!!

Alfa GTV de kullanılan sistem bu değil..!

GTV de pasif bir sistem var. Arka lastikler siz direksiyonu çevirince dönmüyor..Arabanın altında öndeki direksiyon sistemini arkaya da aktaran bir kol ya da bağlantı yoktur..
Araç viraja girdiğinde arka lastiklerin dik basmasını sağlayacak bir sistem bu..Ayrıca ön tekeri takip ederek virajda daha iyi tutunma sağlıyor. Dönüş çapı daralıyor.

Ya da daha detaylı şöyle diyim.. Viraja girdiniz sola doğru, ön tekerler sola doğru doğal olarak.. Merkezkaç kuvvetinden dolayı, arka tekerler sağa doğru oluyor..Daha keskin dönüş sağlamak için..
Merkezkaç kuvveti arttıkça arka tekerler içe doğru dönmeye, yani dönüş yönüne dönmeye başlıyorlar..aracı dengelemek için.. Burada burçlara acayip yük biner..Bunu da unutmamak gerekir. GTVde burç geometrisi önemlidir.

Yapmayın etmeyin..!!!

Bu gönderdiğiniz linkteki listede hiçbir yerinde Alfa yok ayrıca..
Honda Prelude de 4WS olduğunu biliyordum..diğer araçları da öğrenmiş oldum.

--

octinum

Pardon, 156'nın düzeltildiğini kaçırmışım. Kusura bakmayınız. :s

Evet her ikisinde de pasif yönlendirme var, aktif değil. Süspansiyon geometrisi ve burçların tasarımı (biçim değil, yumuşaklık ve konumlandırma vb.) nedeniyle arka tekerleklerin de viraja göre bir miktar açı alması.

4WS'den kasıt aktif olarak bir yöntemle döndürülmesi. O başka bir şey.

ku2

Evet her ikisinde de pasif yönlendirme var, aktif değil. Süspansiyon geometrisi ve burçların tasarımı (biçim değil, yumuşaklık ve konumlandırma vb.) nedeniyle arka tekerleklerin de viraja göre bir miktar açı alması.

Yok ya kusura bakacak bir durum :)
Siz söyleyince fark ettim 156 yazdığımı..!!
Yanlış olmuş.

Diğer yazdığınıza katılıyorum zaten.
Pasif yönlendirme var GTV de.
--

Alper

Yok ya kusura bakacak bir durum :)
Siz söyleyince fark ettim 156 yazdığımı..!!
Yanlış olmuş.

Diğer yazdığınıza katılıyorum zaten.
Pasif yönlendirme var GTV de.
Gtv deki arka tekrleklerin açısı 3 veya 7 olması gerek... tam emin değilim ama yanlış hatırlamıyorsam 3 derece olması gerek.
Birde burçlar Selim abinin dediği gibi ciddi bir efor sarfediyor.
Powerflexlere geçiyorum ben bu yüzden.
Şuan tüm burçlar motor vs de dahil elimde.
Sadece yeni arka amortisör kaldı.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fiction

Trollemeye girmeden çok net konuşacağım.

3.2 motor ph3 veya cup görünümlü içi kırmızı dashboardlu ve kırmızı koltuklu , fabrikadan çıkmış gibi her yönden sıfıra yakın kondisyonda bir GTV'ye şuan çok nok net bir şekilde 50K verirdim , o kadar seviyorum gtv yi;)
GTV 2.0 TS Phase 2

DcD-Semih

Trollemeye girmeden çok net konuşacağım.

3.2 motor ph3 veya cup görünümlü içi kırmızı dashboardlu ve kırmızı koltuklu , fabrikadan çıkmış gibi her yönden sıfıra yakın kondisyonda bir GTV'ye şuan çok nok net bir şekilde 50K verirdim , o kadar seviyorum gtv yi;)
Bu kombinasyona da verilir artık yani kasko değeri dahi 30 u aşar diye düşünüyorum :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

coolistanbul

2 yil ve 4 ay 1999 ici yenilenmiş 2.0 TS GTV kullanmış birisi olarak katkıda bulunmak istedim

1. GTV eger orjinal haliyle iyi korunmuşsa degeri 50.000 şimdi etmeyecektir ama 10 yil sonra olabilir zira TR delilerin sayisi giderek azalacaktır azaldıkça temiz olanlar deger kazanacaktır.

2. Arkadan çekiş degil arkadan itiş sistemin dogru adidir ama GTV ler sadece önden çekişlidir.

3. Selimin de dediği gibi on aktarma grubunu arkaya bağlayan mekanik bir yapi yoktur. 4WD degildir. Ama gene Selimin dediği gibi arkada pasif bir ( pasif derken on tekerleklerin durumuna gore limitli aci değiştiren mekanik bir yapi ) mekanizma vardır. Ve yol tutuşan virajlarda katkıda bulunur. Geometrik yapısı zaten yola tabiri caizse yapismak uzere yapılmıştır. Bunu ancak Q2, olmayan ESP desteği kapali bir Alfa kullandıktan sonra GTV kullanınca anlayabilirsiniz. 17 inch jant 225/45/17 lastiklerle optimum tutunma yakalanır. 16 inch ayni keyfi vermez, ikisini de denedim biliyorum.

4. GTV lerinizin kiymetini bilin ve satmayin ben satım pismanim

Başka sorusu veya merak ettigi birseyi olan varsa beklerim...

AŞK yazılır ALFA ROMEO okunur...

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

octinum

Bilgiler için teşekkürler bu arada. coolistanbul'un paylaşımından bir soru o halde: Virajlı yollarda, 2 litre TS/JTS olarak, ESP'si/VDC'si *açık* bir GT mi yoksa GTV mi? Ya da bu sınıftan GTV ile karşılaştırılabilir bir başka araba biliyorsanız o?

GTV'nin limiti daha yüksek olur ama kayınca toparlaması da bir o kadar zor olur diye tahmin ediyorum ama deneyen bilir. :)

Doğa Tosun

GTV'nin önüne de dikkat etmek gerek. O yüzden belki overall'de gt daha iyi tutunuyor olabilir. Yanlışım varsa sadece Hakan abi düzeltsin lütfen !!!!! distintivitiy 4x4 gtv!!  sizdekiler işe yaramaz proglejyon 4x2 hepsi.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

Bilgiler için teşekkürler bu arada. coolistanbul'un paylaşımından bir soru o halde: Virajlı yollarda, 2 litre TS/JTS olarak, ESP'si/VDC'si *açık* bir GT mi yoksa GTV mi? Ya da bu sınıftan GTV ile karşılaştırılabilir bir başka araba biliyorsanız o?

GTV'nin limiti daha yüksek olur ama kayınca toparlaması da bir o kadar zor olur diye tahmin ediyorum ama deneyen bilir. :)

Şöyle diyim.
GTV v6 TB kullandım..ama sahip olmadım. Çok beğendim.
GT Q2 kullanıyorum..31bin km yaptım. İnanılmaz bir yol tutuş var. Limit çok yüksek. Çok stabil.

Bu konuda Önder bir yorum yapabilir..Şu an GT Q2 kullanıyor.
Daha önce GTV v6 TB sahip oldu.

--

master

Daha önce de bu karşılaştırmayı yapmıştım.

Koni amortisörler, Eibach GTV Cup yaylar, Sparco kule gergisi, Zender spoiler'li, 215/45/17 Michelin Pilot Sport lastikli GTV V6 TB kullandım. Çok güzel yol tutardı, öyle ki bir virajda yol tutuşuyla ünlü RX-8 130 ile yanlamaya başlamışken takribi 140-150 arası bir süratle yanından geçmiştim, GTV de o esnada limitindeydi.

Ancak bu yol tutuş sadece kaymak asfalt için geçerliydi, artı düşük hızlarda dar viraj tutuşu rezaletti, acayip bir understeer vardı.

Fakat konu 150 ve üstü süratlerse, temiz yolda bela gibi tutunurdu. Yol bozulmaya başlayınca ise işler değişirdi. Zaten kendisini de daha önceden 2 katı hızla girdiğim virajda yarı hızındayken bir engebenin üstünden geçip toplayamayarak pert ettim. Belki Albea bile o hızla o viraja girip çıkardı, ancak orta sertlik koni + Eibach'lar ve soğuk Pilot Sport'ları engebeli yolda yerinde tutmanın kolay olmadığını tecrübeyle sabitledik.

Şu anki GT Q2'de ise ek olarak sadece kule gergisi var. Üstündeki lastikler benim performansını orta-iyi arası bulduğum Bridgestone Potenza S001 (2 de olabilir). Henüz yay almadım. Şunu diyeyim, açık ara kullandığım en iyi yol tutan önden çekiş araç, ve düşünüyorum da egzotiklere girmedikçe kullandığım en iyi yol tutan araç.

Bozuk yol tutuşunu test edemedim, çünkü süspansiyonu o kadar narin ki bozuk yolda neredeyse durarak gidiyorum. Ancak engebelerde, yol içi beklenmedik çıkıntılarda GTV'ye oranla çok daha fazla güven veriyor.

Bütün "referans" virajlarımda diğer kullandığım bütün Alfa'lardan daha yüksek hızla girdi. Ancak şunu eklemem lazım ki kilitlinin etkisi de önemli.

GTV TS'ye komple süspansiyon yapılsa ne olur bilemem, ancak V6 TB'nin kaput altı ağırlığı yüzünden understeer'a fazla yatkın bir araç olması neticesinde standart GTV V6 TB ve standart GT Q2 arasında karşılaştırma yapmak dahi mümkün değil bence, GT Q2 çok önde. Ancak süspansiyonu yapılı bir GTV V6 TB ile standart Q2'yi karşılaştırınca söyleyebileceğim, GTV V6 TB'nin yüksek hızlarda Q2 kadar başarılı olduğu. 160 ve üstü süratlerde yapılı GTV çok iyi yol tutardı.

Yol çukurlu hendekli seviyede bozuk olmadıkça GT Q2 standart haliyle yapılı GTV'den daha iyi yol tutan bir araç.

Kaldı ki araca spor amortisör, spor yaylar ve Eibach ARB takan insanlar bambaşka bir seviyeye geçip anormal yol tuttuğunu söylüyorlar yurtdışında. Aslında ben de çok merak ediyorum önden çekişte limit nedir diye ve bu yüzden GT'nin süspansiyona da girmek istiyorum. Ancak GTV V6 TB ile yaşadığım tatsız pert olayından sonra bir daha sadece kaymak asfaltta tutan araba yapmak istemediğim için çok çok yay alır orada bitiririm.

Zaten Selim abi de yaylı Q2'nin yorumunu yapmış. Impreza WRX'i vardı onun da önceden, o da onun karşılaştırmasını yapabilir :)

Q2 yol tutuşuyla ilgili son söyleyeceğim de şu olur. Öncelikle ola ki başka araba kullanırsam farketmeden Q2 ile normalde kullandığım hızda ilk viraja girdiğimde "bismillah" diyip yavaşlıyorum ardından. Benim GT Q2 ile normal hız olarak girdiğim virajlar diğer araçları zorluyor.

Diğer markaların gaz şöförlerine denk gelirsem de yol veriyorum geçiyorlar. Ne de olsa bir sonraki viraja limitte de girseler ben yanlarından el sallayarak kasmadan geçeceğim :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ykilinc

Koni amortisörler, Eibach GTV Cup yaylar, Sparco kule gergisi, Zender spoiler'li, 215/45/17 Michelin Pilot Sport lastikli GTV V6 TB kullandım. Çok güzel yol tutardı, öyle ki bir virajda yol tutuşuyla ünlü RX-8 130 ile yanlamaya başlamışken takribi 140-150 arası bir süratle yanından geçmiştim, GTV de o esnada limitindeydi.

Ancak bu yol tutuş sadece kaymak asfalt için geçerliydi, artı düşük hızlarda dar viraj tutuşu rezaletti, acayip bir understeer vardı.

Fakat konu 150 ve üstü süratlerse, temiz yolda bela gibi tutunurdu. Yol bozulmaya başlayınca ise işler değişirdi. Zaten kendisini de daha önceden 2 katı hızla girdiğim virajda yarı hızındayken bir engebenin üstünden geçip toplayamayarak pert ettim. Belki Albea bile o hızla o viraja girip çıkardı, ancak orta sertlik koni + Eibach'lar ve soğuk Pilot Sport'ları engebeli yolda yerinde tutmanın kolay olmadığını tecrübeyle sabitledik.

Şu anki GT Q2'de ise ek olarak sadece kule gergisi var. Üstündeki lastikler benim performansını orta-iyi arası bulduğum Bridgestone Potenza S001 (2 de olabilir). Henüz yay almadım. Şunu diyeyim, açık ara kullandığım en iyi yol tutan önden çekiş araç, ve düşünüyorum da egzotiklere girmedikçe kullandığım en iyi yol tutan araç.

Bozuk yol tutuşunu test edemedim, çünkü süspansiyonu o kadar narin ki bozuk yolda neredeyse durarak gidiyorum. Ancak engebelerde, yol içi beklenmedik çıkıntılarda GTV'ye oranla çok daha fazla güven veriyor.

Bütün "referans" virajlarımda diğer kullandığım bütün Alfa'lardan daha yüksek hızla girdi. Ancak şunu eklemem lazım ki kilitlinin etkisi de önemli.

GTV TS'ye komple süspansiyon yapılsa ne olur bilemem, ancak V6 TB'nin kaput altı ağırlığı yüzünden understeer'a fazla yatkın bir araç olması neticesinde standart GTV V6 TB ve standart GT Q2 arasında karşılaştırma yapmak dahi mümkün değil bence, GT Q2 çok önde. Ancak süspansiyonu yapılı bir GTV V6 TB ile standart Q2'yi karşılaştırınca söyleyebileceğim, GTV V6 TB'nin yüksek hızlarda Q2 kadar başarılı olduğu. 160 ve üstü süratlerde yapılı GTV çok iyi yol tutardı.

Yol çukurlu hendekli seviyede bozuk olmadıkça GT Q2 standart haliyle yapılı GTV'den daha iyi yol tutan bir araç.

Kaldı ki araca spor amortisör, spor yaylar ve Eibach ARB takan insanlar bambaşka bir seviyeye geçip anormal yol tuttuğunu söylüyorlar yurtdışında. Aslında ben de çok merak ediyorum önden çekişte limit nedir diye ve bu yüzden GT'nin süspansiyona da girmek istiyorum. Ancak GTV V6 TB ile yaşadığım tatsız pert olayından sonra bir daha sadece kaymak asfaltta tutan araba yapmak istemediğim için çok çok yay alır orada bitiririm.

Zaten Selim abi de yaylı Q2'nin yorumunu yapmış. Impreza WRX'i vardı onun da önceden, o da onun karşılaştırmasını yapabilir :)

Q2 yol tutuşuyla ilgili son söyleyeceğim de şu olur. Öncelikle ola ki başka araba kullanırsam farketmeden Q2 ile normalde kullandığım hızda ilk viraja girdiğimde "bismillah" diyip yavaşlıyorum ardından. Benim GT Q2 ile normal hız olarak girdiğim virajlar diğer araçları zorluyor.

Diğer markaların gaz şöförlerine denk gelirsem de yol veriyorum geçiyorlar. Ne de olsa bir sonraki viraja limitte de girseler ben yanlarından el sallayarak kasmadan geçeceğim :)
Güzel bilgiler,  teşekkürler. Sizinki ile benzer kombinasyona sahip bir GTV V6 TB ye q2 diff ekledigimizde sonuc ne olur?

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login önder abi güzelce bilgilendirmiş. Benzer şeyin 147 q2'de de olduğunu eklemeliyim.

Kaymak asfaltta gözüm kapalı tüm virajlara girebilirim ama yol bozuluyorsa, yolda engebe varsa symbol'un etkilenmediği yolda ben etkileniyorum. Yani q2 oldukça sert geliyor bana, oldukça da hoşuma gidiyor bu durum. Ama sıkıntı şu ki bu sertlik yoldaki bir hafif tümseklik veya alçalmaya denk gelirse direksiyon çok fazla etkileniyor. O yüzden bildiğim yol ve kaymak asfalt dışında limit zorlamak biraz fazla riskli. Aracın önü çok aşağı iniyor veya çok yukarı çıkıyor o bahsettiğim engellerde. Belki kule gergisi biraz daha kontrol sağlar ama tam çözeceğini sanmam.

Yol tutuyor evet fakat yol bozuk değilse. Yoksa zaten kasislerden falan tabiri caizse yavaşlayıp boşa alıp 1. vitese takıp öyle geçiyorum, yol bozuksa zaten 20 30'u aşmıyorum belki daha az.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

master

Güzel bilgiler,  teşekkürler. Sizinki ile benzer kombinasyona sahip bir GTV V6 TB ye q2 diff ekledigimizde sonuc ne olur?

Denemediğim için "böyle olur" diye kesin yorum yapamam ama fikir yürütürsek çok güzel olacağını düşünüyorum. Özellikle düşük hız hakimiyetinde oldukça faydalı olacaktır bence.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

blackgear

Normal GT' yi Q2' ye upgrade etme şansımız var mı? İşlem kolay mı? Verimli olur mu? Nedense hepsinin cevabı evet gibi geliyor, neticede mekanik birşey ve kutu olarak da normal dif' den çok farklı olmayacağını düşünüyorum. Yapılabilir mi böyle birşey, yaklaşık maliyet ne olur acaba?

Fatihob

Bir arkadaşımız GT SS'ine kilitli takmıştı. Facede falan belki denk gelmissinizdir Kırmızı GT SS. Fiyat için Autolusso'nun sitesinden bakılabilir. Sterlin iyice arttı :(
..

ykilinc

600 strlin civarinda q2 diff. Vergi ve shipping binecek. Alternatif  quaife diye bir firmanin var ama onun da fiyatlari benzer...

master

Normal GT' yi Q2' ye upgrade etme şansımız var mı? İşlem kolay mı? Verimli olur mu? Nedense hepsinin cevabı evet gibi geliyor, neticede mekanik birşey ve kutu olarak da normal dif' den çok farklı olmayacağını düşünüyorum. Yapılabilir mi böyle birşey, yaklaşık maliyet ne olur acaba?

Var. You are not allowed to view links. Register or Login üyelerinden bunu yapanlar mevcut. Verimli olacağı kesin :)

Quaife 615 pound demiş GT için vergi hariç, ki EU dışı alındığı için vergisi verilmeyecek. Kargosu gümrüğü derken herhalde 3.500 TL civarına ele geçer diye düşünüyorum. Ki eğer aracın alçalıp sertleşmesi problem olmayacaksa kilitliden önce bu paraya coilover almak daha mantıklı olabilir yol tutuş açısından.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Fatihob

50 sterlin kargosu var. 2 günde kapınızda, ayrıca faturayı düşük gösteriyorlar gümrük vergisi ödemeden geçebiliyor. Ama ne olursa olsun Sterlin kuru üzerinden satıldığı için çok pahalıya geliyor.
..

blackgear

İyi diyorsun, hoş diyorsun da Önderim. Yay bile takmam çok zor, hem evin hem işyerinin kapalı otopark girişleri hem dik, hem yükseltili. Kesin altını vururum. Hoş, mevcut hali de kötü değil ama q2 de test etmiş biri olarak, seneye yaz başı gibi düşünebilirim sanırım  :)

Var. You are not allowed to view links. Register or Login üyelerinden bunu yapanlar mevcut. Verimli olacağı kesin :)

Quaife 615 pound demiş GT için vergi hariç, ki EU dışı alındığı için vergisi verilmeyecek. Kargosu gümrüğü derken herhalde 3.500 TL civarına ele geçer diye düşünüyorum. Ki eğer aracın alçalıp sertleşmesi problem olmayacaksa kilitliden önce bu paraya coilover almak daha mantıklı olabilir yol tutuş açısından.

ku2

Önden çekişli araç olarak şaka gibi bir araba GT Q2..!!!
175 bg civarı benimki şu an.. 360 nm tork.

30 mm Eibach ile tatlı bir alçaltma yaptım..ve şunu diyim araba gerçekten inanılmaz.
Binen arkadaşlarım viraj kabiliyetine hayran kalıyor.
Brembo fren kiti ve 30 mm yay dışında ayrıca Pzero var araçta..
ve bence çoğu kişinin atlatığı bir konu lastik..!! Sonuçta 4 tekerin üstünde gidiyoruz. Gücü iyi aktaramazsak yere..hiç bir önemi yok. Çoğu kişi bir dolu para harcıyor arabasına..İş lastiğe gelince biraz ekonomi yapıyor. Tabiki de bütçe meselesi. Bunu kabul ediyorum. Cebimizdekine göre en iyisini takabilmek lazım bence..Atlamamak lazım lastik konusunu..!

Neyse..
Önder'in de dediği gibi..Bazen otobande arkamdan yardır yardır geliyor bir araç..Yol veriyorum. İlerdeki virajda geçiyorum..ve uzayıp gidiyorum. Arkamdan viraja giren açılıyor..Araya mesafe koymaya başlıyor. Düzde yakalamaya başlayan 3.20d viraja girerken hız kesiyor...Bu hep böyle oldu. Tecrübe ile sabit..
210 ile girdiğim virajda..aracın bir an bile tereddüt etmemesi. Bir an bile beni ürkütmemesi..Beni acaba 220 ile girer mi demeye itiyor.. Açık ve net.
Otobanda her gün 100-110 km yol yapıyorum..İşe gidiş geliş. Kimi zaman 140-150 gidiyorum. Kimi zaman 180-200 aralığı gidiyorum. Evet kabul ediyorum biraz hızlı gidiyorum. Ancak son derece dikkatli olmaya özen gösteriyorum. Kimseye güvenmiyorum. Haliyle bir sürü şirket arabası ile aynı yolu paylaşıyorum. Saçma sapan kullanan, Üff altımda şu marka var heyttt diyen bir sürü araç gördüm..Ancak GT Q2 nin performansı beni her seferinde şaşırttı. Adam otoban çıkışında durdu..Özellikle kaç bg diye sordu..!!! Dedim 175 bg.. Adamın altında 184 bg 3.20 d var..!!
Ve kullandım o aracı..!! Aynısını.. İnanılmaz giden, ama bence arkadan itişin ve yüksek torkun dezavantajını yaşayan bir araç..! Alırsam kesinlikle 4 çekerini alırım o ayrı..! Onun dışında 3.20d yi çok tehlikeli buluyorum :)))
Lastikleriniz hep iyi olmalı..hep gücü iyi aktarmalı..aksi takdirde arkayı hemen salan bir araç.
Tamam yola yapışıyor..vs...ama yolda tutmak hiç de kolay değil. Ben 200lü hızlara çıktım..ama inanın tırstığım anlar oldu.

Evet..WRX im oldu..
Kullanmayı özlediğim ve hala satmasaydım dediğim bir araçtır..!!!
265 bg..360 nm tork.. 0-100 5.5 sn olan bir canavardı.
Standart süspansiyon ile kullandım. Yay almadım. Bozuk, engebeli, kaymak asfalt...vs.. fark etmezdi.. WRX hep stabil, hep konforlu, hep çizgisinde ilerleyen ve güven veren bir araç oldu benim için.
Evet..çok aracı üzdü o otobanda..!! :)
Millet şov peşinde..Işıkta durup, hadi kalkalım diyen.. Işıkta, abi bi kalkta fidyo çekelim diyen :)
Doblo ile peşime takılan.. Fotoğraf çeken. Benzincide yanaşıp kaç beygir diyen.. Kaç yakıyo abi bu..diyen..!!!
Neler neler..!! WRX ayrı bir dünya.

2 çeker de ise şu an açık ara GT Q2 derim..!!!
Megane RS ile deneme sürüşü yapmıştım..ama o zaman WRX im vardı..ve 265 bg lik Megane RS bana tat vermemişti.. Ama şimdi düşünüyorum..Önden çekiş olarak harika bir araçtı.
Tabiiki turbo ve benzinliydi..

GT Q2 nin bir diğer güzel yanı..dizel olması ve o kadar performansa, sadece 7.5-8.2 lt yakıt tüketmesi..!!!
Evet..Tüketimi gidişine göre çok çok iyi.

Sevgiler herkese.

--