Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzine / Yakıta yapılan zam ve indirimler - Kampanyalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Abi açıkası keyif olayı da değişebilir, şu şekilde ;

kimi insan ivmelenmeden , hızlamadan keyif alabiliyorken. Kimisi o atmosferik motor da devir çevirmekten , o motor sesini duymaktan yada egzoz , hava filtresi zart zurt her ne geliyorsa :) onu duymaktan keyif alabilir..

eğer ki Tbi 159 ve JTD 159(yazılım zart zurt) aynı performansta olacak ise şahsen ben JTD 159 u tercih ederdim , hem normal veya agresif kullandığımda az yakacak , yada dip gaz bas Allah bas kullandığımda bir tbi kadar yakmayacak.. Daha ne ister ki insan :) ha ben 4 binde 4.5  binde vites atarım , tbi kullanıcısı 6-6.5 hadi 7 binde birazda keyif buradan geliyor sanırım , ben eski arabamda atmosferik ve benzinliydi o keyfi yani senin demek istediğini gayet iyi alıyordum 5 binden 6 binden aşağı vites atmıyordum , o egzoz sesi , hava filtresi beni gaza getiriyordu keyif veriyordu ancak yanından 1.6 dizel bir araç ve yazılımlı vs dolu  "bııızzz" diye geçtikten sonra napayım bu keyfi diye bilirdim..

tolga_ozhan

Özdemir hala ekonomi yapıyor olmaktan aldığın keyiften bahsediyorsun, arabayı kullanmaktan aldığın keyif değil bu :)
Söylediğinde yerden göğe kadar haklısın aynı performansı daha ucuza alıyor olmak keyifli ama bu bahsettiğimiz keyif değil yahu :)

Birde yine yukarıda yazdım. Aldığını söylediğin keyif turbo'nun keyfi, dizelin değil.
Hiç kullanma şansın oldu mu bilmem ama bir ara turbo olmayan bir dizel kullan. Keyif eksilerde geziyor :)

Özetle turbo da dizele has bir şey değil benzinliyede uygulanabiliyor.
Hatta tork da hızlanma da daha net hissediliyor. Koltuğa daha iyi yapışırsın, hissiyatta kat ve kat güzel olur.

ozoozo

Ancak bende zaten güçlü ve turbolu dizellerden bahsediyordum abi :)  turbosuz bir dizelin ne kadar keyifsiz olduğunu , hiç kullanmadım ama tahmin edebiliyorum bizimkiler bu şekildeyse onlar kabustur :D , zaten Kubilay ın yorumundan sonra kıyaslamanın turbo vs atmosferik olduğunu söyledim , peki tfsi motordan bahsedecek olursak , devir bandı yine düşük mü olacaktır ? hiç dikkat etmedim açıkcası arkadaşlarımda vs , yine erken vites atmak gerekecek midir yoksa bahsettiğim devirlere çıkıp o keyfi yaşamak mümkün olacak mıdır ? Üst düzey veya yazılımlı bir benzinli turbo değil de mesela golf tfsi diyelim..

tolga_ozhan

Tfsi hakkında bilgim ve tecrübem yok. Sanırım hiçbir zamanda olmaz.
Ancak bizim eski V6 TB'ler sağlıklı ise JTD motoru bagaja bile koymam konu keyif ise. Hadi onda 2 silindir fazla diyelim.
Denk gelirse bir ara 155 q4'de kullanabilirsin, JTD 159'dan indikten sonra. Görüşlerini ardından çok merak ederim.

Ayrıca şu da bir bakış açısı.
QGV'de kullanılan hacim 1.6 JTD'ye çok uzak değil. 150 cc fark var arada.
Keyif açısından ikisini karşılaştırmaya ne dersin :)

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login
Ancak bende zaten güçlü ve turbolu dizellerden bahsediyordum abi :)  turbosuz bir dizelin ne kadar keyifsiz olduğunu , hiç kullanmadım ama tahmin edebiliyorum bizimkiler bu şekildeyse onlar kabustur :D , zaten Kubilay ın yorumundan sonra kıyaslamanın turbo vs atmosferik olduğunu söyledim , peki tfsi motordan bahsedecek olursak , devir bandı yine düşük mü olacaktır ? hiç dikkat etmedim açıkcası arkadaşlarımda vs , yine erken vites atmak gerekecek midir yoksa bahsettiğim devirlere çıkıp o keyfi yaşamak mümkün olacak mıdır ? Üst düzey veya yazılımlı bir benzinli turbo değil de mesela golf tfsi diyelim..

Devir bandı bir dizel kadar dar değil ama atmosferik bir araç kadarda geniş değil.

ozoozo

Tfsi hakkında bilgim ve tecrübem yok. Sanırım hiçbir zamanda olmaz.
Ancak bizim eski V6 TB'ler sağlıklı ise JTD motoru bagaja bile koymam konu keyif ise. Hadi onda 2 silindir fazla diyelim.
Denk gelirse bir ara 155 q4'de kullanabilirsin, JTD 159'dan indikten sonra. Görüşlerini ardından çok merak ederim.

Ayrıca şu da bir bakış açısı.
QGV'de kullanılan hacim 1.6 JTD'ye çok uzak değil. 150 cc fark var arada.
Keyif açısından ikisini karşılaştırmaya ne dersin :)

Sözün bittiği yerdeyiz abi , kıyaslama yapmak imkansız tabiki de QGV olurdu  :p  tfsi dan kastım hani herhangi bir turbo benzinli küçük hacimli motor içindi sorum onada max-ime sağolsun vermiş :)

senati

ne uzamis konu yau :D Ben nedense Tolga Abi'yle su ana kadar her konuda ayni dusundum.Zaten oncesinde verdigim uc bir ornek olsa da Ferrari'nin 1.4 90hp bir arac cikarmasi ya da Porsche'nin dizel araclar cikarmasi bana gore hos durmuyor.159 jtd yazilim vs. performans'i artabilir, daha keyifli hale de gelebilir ama benim yillardir Alfa kullanmis abilerimden duydugum 156,147,Gt,GTv gibi araclarda Alfa'nin Alfa oldugunu daha iyi hissedersin oldu.

Ben de 159 delisiyim hatta jtd alacaktim GT almasaydim.Soyle birsey de var kuzenimde isi geregi Hyundai Starex var dizel, bir kere kullandim oldukca da keyif aldim altimdaki gucu farkedince :D Yine de bir marka hangi ozelligiyle un saldiysa, benim icin odur.Amasya'da da karpuz yiyebilirsiniz ama Diyarbakir'daki gibi olmaz yani :D :D

engin uzun

Dizel her ne kadar güclü olursa olsun 4-5 bin devirden sonra denildiği gibi nefesi You are not allowed to view links. Register or Login varsa benzinli de var.Hele de turbolu ise tadından yenmiyor.Benim kıcı kırık 120 liği 140 yaptırdım yazılımla ,arada bi agzımı kulaklarıma ulastırmama yetiyorda artıyor bile :)
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

master

Aha mevzu dönmüş :)

Benim bugüne kadar sahip olduğum tek dizel araç 159 JTDm. Hatta alırken falan dalga geçiyordum "ulen traktöre biniyoruz sonunda" diye.

Şimdi şu konuda hemfikirim. Daha önce kullandığım benzinli araçlara bakalım, örnek olarak 156 2.0 TS'nin performansı şu andaki 159'a göre daha kötü. Ancak düz yolda gaza basıyorsak 156'nın verdiği keyif ve bütünleşme hissi daha fazla. 159'da gaza basıyorsun, seni koltuğa yapıştıran bir turbo, onun ıslığı, gar gar bir traktör sesi eşliğinde bir bakıyorsun 200'e gelmişsin.

156'da ise gaza basıyorsun, önce bir 3000 devirde varyatör sesi çatallaştırmaya başlıyor ve 7200'e kadar yüzüne yayılan zevk gülümsemesiyle birlikte hızlanıyorsun.

Yanyana gaza bas, hangisi daha hızlı gider? chipli 159. Hangisi daha çok keyif verir? 156.

Amma velakin bu düz yol karşılaştırması. Şimdi de işin içine virajları ve başka araçları alalım. Mercedes E250 CGI ile birlikte trafiğe kapalı virajlı bir dağ yolunda gidiyorsunuz. 156 ıkındı ıkındı o arabayı geçemedi. 7200 devir çevirmesinin bir anlamı kaldı mı? Kalmadı. 159 JTDm ise kendini kastı, ıkındı, zorlandı ve o arabayı geçti. Burada da daha keyifli olan araç 159 oldu.

Birebir 159 JTDm ile 159 TBI'ı, kullanım maliyetlerini de dışarıda bırakarak kıyaslarsak kesinlikle TBI daha öne çıkacaktır. Öncelikle "motor sesi" ve "devir çevirebilme" sürüş keyfinin önemli bileşenleridir.

Ancak kanaatimce sürüş keyfi sadece bunlardan oluşmaz. Aracın tasarımından tutun, yolda giderken verdiği hissiyata, tükettiği yakıta kadar sürüş keyfinin bir parçasıdır.

Benim görüşüme göre eşdeğer güçte dizel ve benzinliyi kıyaslıyorsak benzinli her zaman daha fazla sürüş keyfi verir, ancak "sürüş keyfi" tanımı çok geniş bir kavram olduğu için eşdeğer güçteki bir mazotlu araç kimisine göre daha keyifli olabilir.

Ben diyorum ki keşke şu anormal pahalı benzine saçacak ve içime oturmayacak param olsa da 159 JTDm yerine 159 3.2 Q4'e binsem. Ama kimse kusura bakmasın gerçekten ben şu anda altımda 159 3.2 Q4 olsa JTDm'den aldığım keyfi alamam. Her gaza bastığımda "ulen gitti maaş" diye düşündüğümde ne keyif kalır ne eğlence :)

Şu anda cebimi yakmadan aracımı istediğim gibi kullanabiliyorum. Motor sesi ve devirden feragat ediyorum ancak kalan her şey muadili bir benzinli araçtan daha iyi seviyede. Bu yüzden evet, 5 sene önce söylemeye kalksam kendimi döveceğim cümleyi söylüyorum: "Bir dizel araç da yüksek sürüş keyfine sahip olabilir."

Hürmetler :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

senati

cok guzel ozetlemissiniz durumu.Bende de GT kullanirken "ulan gitti paralar" dedigim oluyor :D Hem gonul rahatligiyla, hem de o performansi almak tabiki keyifli olacaktir.O yuzden icimde hep uktedir 159jtdm.Gerci eminim 159 Jtdm alsaydim bu sefer de 7200 devirleri gormek isteyecektim.Insanoglu iste ne dersiniz :D

ku2

Avrupa'da dizel benzinden daha pahalı. Ülkemizde rafineri çıkışında dizelden daha az vergi alındığı için dizelin satış fiyatı düşük..

Şu an benzin, dizel, lpg hepsi 3 TL olsa..Kimse LPG veya dizel almaz..
Kendimize dürüst olalım.

Örnek konusunda ise 1.8 tbi 200 bg ve 2.0 JTD 170 bg karşılaştırmak gerekir.

1.75 TBi   I4   1,742 cc   200 PS (147 kW) at 5000 rpm        320 Nm at 1400 rpm      

2.0 JTDM 16V   I4   1,956 cc   170 PS (125 kW) at 4000 rpm        360 Nm at 1750 rpm      

Ben kesinlikle benzinliyi alırdım.
Dizelin yüksek tork hissi güzel, ancak devir bandı kısa kalıyor.

Bir de boxer turbo motorlar var..Bkz..WRX-STİ
2.0 litre hacimden 265-310 bg alıyorsunuz. Çeşitli modifikasyonlarla daha fazlası da mümkün.. Özellikle STi için..500'e kadar yolu var :))

2003-2005 WRX STİ      Boxer 4     1994 cm3      265 PS (195 kW) @ 6000 rpm       343 Nm @ 4000 rpm     

Ben WRX kullanırken 6500 çeviriyordum..!!
İvmelenme müthiş. Binen arkadaşlar oldu forumdan..Bilirler.
Kim bindiyse ve bastıysam biraz hep küfür yemişimdir binenden :)
Keyfi paha biçilmez.

Ama öte yandan aile arabası olan 2.0 dizel 150 bg Subaru Outback'de bana acayip göz kırpıyor.
Devir bandı fena değil..Hissiyat güzel.

BMW 3.20D..hem çok giden, hem az yakan bir araç. Doğru.
Ama 159 1.8 Tbi TI paketi her zaman tercih ederim..!!
Nokta.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

berkaykcr

Tercihler zevkler tartısılmaz fakat ;

Günümüz Türkiyesinde yaklasık 2500 dd fazla donucem diye kilometrede 50-70 krş arası fazla yakmak bence gereksiz geliyor .
Ha durum müsait olur 2 nci araç olarak bende bir benzinli aracı garajıma koyarım ki.. bir zamanlar 2.0 ibiza cupra2 aracım vardı cogu ornek verdiğiniz turbo benzınlı tfsı vesaire türevi araçları cok cok geçiyordum ve saglıklı dondugum devir 6850 dd idi.
Sımdı verilen uc orneklere bakıcak olursak benzınlı bır aracın verdıgı keyif cogumuza göre cok daha iyi olursa olsun şartlar dahilinde burası cok onemlı cunku baska bir ülkede yasamıyoruz benzın 5 TL ...

Dizel araclar hem daha ekonomik ve muadılı benzınlı araca göre daha güclü oldugunu dusunuyorum .
Smoke Giulietta

ozoozo

Herkes benzinle dizeli aynı hayal edin , 3.2 v6 ile işte 2.0 ı vergiler olmak sızın kıyaslayın vs bu şekilde düşündüğümüzde tabiki de sizin istediklerinize çıkıyor yol :) Master üstad iyi açıklamış keyif meselesi kişiden kişiye göre değişim gösterebilir ben 200.000 bin devir çevirip keyif alırken yanımdan 1.6 dizel modifikasyonlu bir dizel araba geçse açık konuşmak gerekirse napayım bu keyfi dersiniz özellikle bu araç hesaba almadığımız bir araç ise.. Mesela polo 1.6 tdi lar adamlar 90 mı 95 mi ne hp den 160 ları görüyor , peki bu adam sizin benzinli ve alımlı keyif makinesi olan aracınızı geçse bence biraz hayal kırıklığı olur.. 2.0 156 ile arkasından baka dururuz :) benim keyif almam budur boş yolda devir çevireyim oda dönsün sonuç ? :) yanımdan birisi gelirken gücümü bilip devir çevirip ivmelenmek ve arabanızın gittiğini hissetmek bana keyif verir. Dediğim gibi polosuyla gelen bir insan ben olsam ; yazık benim için 1-2 lt fazla yaktın , sonuç hüsran , sana iyi keyifler kardeşim diyip devam ederdim.

Edit : telefondan girdiğim için noktalamaları koymayı unutmuşum , affola :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

ozoozo

Birde unutmadan arkadaşlar biz Türkiyede yaşıyoruz , yani ben Amerikada olsam giu aldığım paraya camaro mu alır , mustang gt mi alır , tepe gaz kullanır o önün kalkışını hisseder,şahlanmasıyla keyiflenir,yoluma devam ederim fakat orada 20k$-30$K olan araçların bile ülkemizde fiyatı ortada.. Adamlar galonunu 3..43 ten mi 3.5 den mi ne veriyor :) biraderle 2-3 günde bir 1 depo benzin alıyorduk , ben arabayı kullanıyorum ibrenin düşüşünü film gibi izleyip utanıyordum.. Gelen cevap "malmısın olm bassana Türkiyedemisin de benzini düşünüyorsun" 50-75$ a depo doluyordu :) Hayatımızda bu ülkede 100-150 liraya "spor" bir araba deposu doldurduğumuz zaman sizin dediklerinize hak vermek kaçınılmaz olur , tabikide benzin derim.. Saygılar, sevgiler :)

Edit : İşime başladığımda garajımda bir benzinli örn : 2.5 v6 , 2.2 spider vs tarzı bir aracım olacağını kendime hedef koyduğumuda bildirmek isterim, haftasonları 2 gün 3 gün çıkıp gezmek için.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

erdem1904

Geçenlerde 1,3 cdti corsayı yakalayamadım benzine aldığım halde.. Solda tin tin 80 le gidiyordu. Selektör attım yol vermedi. İyice arkasına yanaştım gaza asıldı arkadaş. Ben de dip gaz yaptım. Ama vatandaş sağa geçmediği gibi bende itecek duruma gelemedim devamında benzine almama rağmen. Netice kesinlikle oynanmış 1,3 dizelle 2,0 benzinlinin önünde çok rahat yol vermeden ilerledi gır gırgırrrr diyerek kara dumanlar atarak ivmelendi. Ben ise o bahaneyle dip gaz yapıp SS'in 5'den 3'e çekip ara gazı vermesinin ardından yüksek devirde ki filtre sesinin yanında varyatörün çınlaması ve ts'in devirlendikçe incelen sesiyle beraber zevkten dört köşe oldum..  :) Kim keyif aldı  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

sariertan

Sanırım herkes aynı düşüncede ortak fikirde buluşucak ama yazılarak anlatılmak istenen şeyler pek anlatılmıyor.

Dizelden zevk alan arkadaşlar Türkiye şartlarına göre haklılar diye düşünüyorum. Çünkü birince zevk alma unsuru ekonomi =)

Yoksa Selim beyin örneğindeki gibi açık ve net şekilde

A arabası 2.0 dizen turbo olsun
B arabası 2.0 benzinli turbo olsun

Bu iki aracı pistte kullanan kişi hiç süphesiz benzinli daha zevkli diyecektir. Durum pist ortamında olmadığından ve Türkiye de insanların ekonomik olarak şartlarının benzinli araç kullanmakdan yana pek şansı olmadığından dizel araçlarda küçük motorlu yüksek torklu araç kullanmak insanlara dağa zevkli geliyor. Çünkü aynı ekonomi şartlarında kullanacakları benzinli aracın performansı yerlerde olacak =)

Umarım daha açıklayıcı anlatmışımdır durumu =)

berkaykcr

Geçenlerde 1,3 cdti corsayı yakalayamadım benzine aldığım halde.. Solda tin tin 80 le gidiyordu. Selektör attım yol vermedi. İyice arkasına yanaştım gaza asıldı arkadaş. Ben de dip gaz yaptım. Ama vatandaş sağa geçmediği gibi bende itecek duruma gelemedim devamında benzine almama rağmen. Netice kesinlikle oynanmış 1,3 dizelle 2,0 benzinlinin önünde çok rahat yol vermeden ilerledi gır gırgırrrr diyerek kara dumanlar atarak ivmelendi. Ben ise o bahaneyle dip gaz yapıp SS'in 5'den 3'e çekip ara gazı vermesinin ardından yüksek devirde ki filtre sesinin yanında varyatörün çınlaması ve ts'in devirlendikçe incelen sesiyle beraber zevkten dört köşe oldum..  :) Kim keyif aldı  ;)

Yanlıs anlamayın abi ama sanırım corsa baya bir keyif almis

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login
Smoke Giulietta

Alfadanadam

Alfa'nın şimdiye kadar JTS versiyonlar hariç tüm motor versiyonlarını kullandım. Giu TB hariç hepsine sahip oldum hatta. Benzinli çok devir çevirebiliyor o yüzden keyifli ama ben mesela dizelin yokuş yukarı büyük bir istekle hızlanma hissiyatını çok seviyorum. Özellikle araç doluyken dizelin torku araba boşmuşçasına hızlanması beni keyiflendiriyor.
Keyif ifadesi bence direk beklentilerle ilgili. Eskiden bindiğim arabalarda top speed ne ise mutlaka görürdüm bir şekilde. Giulietta max ne hız yapar hiç bilmiyorum hatta merak ta etmiyorum :)

ku2

Açıkca söyliyim..Bana da dizel mantıklı geliyor şu şartlarda..!!!
Şu an 2 litre 165 bg 4 çeker Station Wagon bir arabaya biniyorum..
Ortalama şehiriçi 10.5--11 lt / 100 km..
Normal mi..? Evet..

Ancak Dizel acayip çekici geliyor bana..
Aynı aracın dizeli olsa..tercih ederdim diye düşünüyorum.
LPG opsiyonunu düşünmüyorum..
Sevmiyorum.
Enjektörlerin canına okuyor...!!!

Alternatif 4 çeker ve dizel olarak alabileceğim araçlar..
1. Subaru Outback 2 lt. dizel.
2. Audi A4 Allroad veya normal SW 2 lt. dizel
3. BMW xdrive 3 serisi SW

2 çeker istersem..seçenek çok.
- Alfa Romeo 159 SW
- Focus SW
- Insignia SW
- Audi A4 Avant
- Passat SW
- Leon ST SW
...
Liste gidiyor da gidiyor..
Ancak fiyatları malum..!!!

Benim aracım 34-35bin TL..
O fiyata benim aracın donanımını, keyfini, yol tutuşunu verecek dizel yok..maalesef.

Yoksa 159 SW çok istiyordum..
Ancak o bile 44-45bin TL ve 2 çeker.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

erdem1904

Yanlıs anlamayın abi ama sanırım corsa baya bir keyif almis

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login

alfa arkamdan ne ıkındı ama be :)  ;) Bahsedildiği üzere beklentilere göre değişiklik gösteriyor keyif alma durumu.. Bende hafta içi sürekli 1.4 dizel şirket aracı kullanıyorum ;) Yanlış anlayacak bir şey de yok muhabbet ediyoruz  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Doğa Tosun

Özür dilerim saniyorum yanlis anlaşıldım :)

Ben dizel vs benzinli karşılaştırması yapmadım. Tdi-gti , 320d-320i karsilastirmalari yaptım ve dizellerini tercih ettigimi söyledim. Onun disinda, 159 ve GT örneği ise 159 (bence) keyifli bir dizel. GT'yi ise bi turbo araca göre devirlere daha homologe dağılan güç, ve şimdiye kadar kullandığım motor sesi, yuksek devir vb. Benzinli motoru keyifli yapan unsurlarda çok iyi olduğu için seçtim. Buradaki "iyi" den kastım performansi degil, sadece bana verdiği muhtesem keyif.

159'u secerim dememin sebebi de 159 GT'den daha keyifli diye degil, günümüzde yazilimli bir dizeli cok keyifli bi benzinliden daha mantikli buldugum için. 

Tbi konusuna da bir yorum yapayim, tbi'in öyle çok acayip bir motor sesi yok. En azindan GT kadar değil.  Zaten biliyorsunuz, tbi neredeyse dizel kadar az devir ceviren (kesici) bi motor.  Jtd ile birlikte ona da yazilim yapalım.  Biri 200 biri 240 hp oldu. Neticede ozellikle duzluklerde tbi jtd'yi yedi. Ama, bir GT gibi ultra keyif vermedi. 6 bin devir, jtd den her şekilde daha iyi bir ses. Ama jtd hadi 9 litre yakti, tbi 14 litre.. o yuzden ben yine jtd'yi secerdim.

2 sene Mazda3 1.6 atmosferikle çok şey yaptık. O da tam bir devir manyagiydi. Çok deli dolu gunlerim kendisiyle geçti.. 1.6tdci stock 109 hp focus ile denedigimizde, hiç vites kaçırmazsam ve launch'um cok iyiyse yanyana gidiyorduk. Hava filtresini söktüm vs vs gerçekten güzel sesi ve devir keyfi vardi. Ama eger bomboş yolda sıfırdan kalkmiyorsak, bırakın gecmeyi, yetismem bile mumkun olmuyordu. Bomboş bağır dur arkasından. Adam hem bu yuzden keyif aldi, hemde km'de 28 krş yakıyor. Ustelik mazda'nin fabrika performans verileri daha iyiyken. Bi i30 crdi vardi 120 küsür hp stock.  Valla benim zevkli mazda3'umü tabiri caizse boy boy yiyordu..

Dizel tabiiki benzinli kadar keyif vermez, 159 keyifli dedim. Benzinliden keyifli demedim. Kendine gore keyifli dedim. Hic degilse "keyifsiz degil" dpf ve torktan dolayi :)

Bu arada, Erdem Abi araban 2.0 ts ss, 40'la sabit gitsen bence o bile keyif verir. Ama corsa'yi kullanan eleman bence de bir hayli keyif almış olmalı.. 20 krş yakiyorsun, bastığında 2.0 150 hp'lik Alfa sana yetisemiyor :) iste bu keyiftir bence..

GalaxyS4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Doğa Tosun

Bir de karşılaştırmak  tbi çok daha yeni nesil, yepyeni bi ar-ge. Jtd 159'un zaten keyif verme çabası yok. Sürüş özelliklerini ekonomik biçimde yeterli performansla sunmak gibi. Ki biraz yüklü jtd ile stock tbi arasında çok ince performans farkı belki vardır belki yoktur.. :) 2.4 jtd var bide malum..

Bu arada, haddim degil ama bence forumumuzdaki aile ortamımızda son günlerin güzel ve düzgün, yapıcı tartismalarindan biri geçiyor.  Bu ritmimizi, bu dikkatimizi korumak dileğiyle :)

GalaxyS4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Fatihob

Arkadaşlar motoru mıncıklanmış araçlarla mıncıklanmamış araçları bir tutmayın. Ne kadar para o kadar çok güç. O yüzden Erdem abi üzülme benide bi kere turbo Vtec şoka uğratmıştı ilk sapaktan sağa sinyal verip kaçmıştım :D

Eğer benzin ve dizel fiyatları eşit olsa, vergiler çok farklı olmasa burdaki herkes beyendi aracın benzinlisini, benzinli turbolusunu alırdı, dizel tercih eden olmazdı. Buda bana göre benzinlini, dizelden daha keyifli oldugu anlamına gelir. Tabi TR'de yaşadıgımız için kimisi dizelden sevk alır, kimisi Lpg'den kimisi akbilden ;)

Yazılımlıyken 3.20D ile denk geldik okul yolunda. İkimizde dip gaz giderken yokuş yukarı hafif hafif geçtim. Tamam çok zevk aldım ama kmde 70 Kuruştan az yakmadım. Peki o ne yaktı 40 Kuruş en fazla. Değer mi diye düşündüğümde çok zengin değilsen kesinlikle değmez :)
..

ozoozo

Aslında bu konu böyle böyle uzar gider  :) ama çok keyifli bir sohbet döndü , herkesin yorumunu tek tek okudum ve anılarınızı okurken yüzümde gülümseme oldu :) kaliteli bir sohbetti elinize,ağızınıza sağlık :)

tolga_ozhan

Dizel ve benzinlinin kuruş hesabı aynı değeri tükettiği bir gün olursa bu güzel ülkemizde tekrardan konuşmak dileğiyle :)
Ben ısrarla insanların dizelden aldıkları keyfin ekonomi yapıyor olmaktan alınan keyif olduğunu düşünüyorum. Haksız bir keyif unsuruda değil, buna katılıyorum.

Gerisi zaten, teferruat değil, turbo :)
Turbo dizel dediğimiz hadise bundan 10-15 yıl öncede vardı. Sanırım o zamanın insanları otomobillerden keyif almayı bilmiyorlardı.

Herkes gözlerini kapatsın ve Alfa Romeo'nun kendisine ultra süper Alfisti olmaktan dolayı bir 4C hediye ettiğini düşünsün. 10 yıllık benzin parasınıda hediye ediyormuş. (Ekonomiden alınan keyifi göz ardı edip, safkan otomobil sever olma duygularını kabartmaya çalışıyorum.)
Kimler ben 1.75 TBi motor ile değil de 1.9 JTD versiyonu isterim der.