Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfistihrn

Register or Login" border=0>

admin

Alfettanın stoplarınımı diyorsun yoksa ahmet? Bulamadım bir türlü reklam filmini
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfistihrn

Master card.

Rica ederim ne demek.

Edited by - alfistihrn on 15/05/2007  23:44:02

n/a

evet bekaş abi alfettanın stopları idi kusura bakmayın ben montreal yazmışım..:) youtube 'ta bulamamıştım arayıp linkini ama harun bey bulmuş sağolsun... :)

admin

Harun hızlı co danda hızlı çıktı.

alfistihrn

Şu fotolara bayıldım yaaa....
You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - alfistihrn on 16/05/2007  00:34:26

n/a

3. kez aldiğim şirketler muhasebesi dersine çalişmak üzere 7 de kalktim kahvaltimi ediyorum...sinawim saat 10'da ...bu sefer inandim ve geçicem

murat

Başarılar o zaman
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

BARLAS

quote:

3. kez aldiğim şirketler muhasebesi dersine çalişmak üzere 7 de kalktim kahvaltimi ediyorum...sinawim saat 10'da ...bu sefer inandim ve geçicem

Ahh Ah, şimdi o zamanlara dönme şansım olsa, hiç düşünmeden o sınav streslerini fazlasıyla yaşamaya hazırım...

Sercan Keklik

Leon un ugruna hadi canım :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

alfistihrn

quote:

İnşallah kazanırsın sınavını. Başarılar.

Cem

Sınav nasıldı Volkan,kurtuldun mu muhasebeden?

n/a

şirketler muhasebesi iyi geçti muhtemelen geçerim gibi gözüküyor... tabi öğleden sonraki bankacilik ve finans dersinin finali pek parlak geçmedi... =( çünkü çalişacak zaman bulamamiştim...

@barlas:abi geçen yaz 1.5 ay staj yaptim..para da aldim..insanin kendi parasini kazanmasi gibi güzel bir his yok , bir işe yaradiğini anlamasi gibi güzel bir duygu hiç yok...okulda sadece hayatim boyunca kullanmayacağim saçma sapan bilgilerle dolduruluyorum.... sırf bu yüzden master yapmayacağim , okul bittikten sonra 15 gün kafami dinleyip direk çalişma hayatina başlayacağim....başka bişi istemiorm...

@harun:saolasin abi iyi dileklerin için
@murat: sen de saol abi =)
@sercy: leon u da özledim hani ama cuma günü yikayacağim günü düşünerek çalişiyorum derslere =)

BARLAS

Doğru söylüyorsun Volkan. Zaten okul (üniversite) zamanlarına dönmek isterdim ama tabii ki üniversiteden sonraki çalışmaya başladığım dönemlerde olmayı, o zamanki gibi tek tabanca, çaışıyor olsan bile tamamen kendi kafama buyruk olabildiğim zamanları çok daha fazla isterdim..

murat

Biz de özledik kendi başına buyruk takılan Barlas Beyimizi
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

HoMeR

haaayyyyy ben bu şirketinnnn, adamlar interneti kısıtladılar yahuuuu.... özel hotmaillere girilemiyor, birçok siteye girilemiyor. ne yaptıysam, ne denediysem olmadı... birçok farklı browser yükledim yine olmadı.... bombalicam yakinda serverıııı

murat

boşuna uğraşma ömercim boşuna uğraşma..alışırsın canım
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
166 2.4 JTD (2003)

BARLAS

quote:

Biz de özledik kendi başına buyruk takılan Barlas Beyimizi

Ufak bir taş hissettim kafamda..

n/a

allahtan bizim siteye girebiliyorsun ömer ona da şükür....

Volkan universte hayatı gerçekten çok güzel fakat şu an her üniversitelide olduğu gibi bu günlerin kıymetini şu an için bende dahil bilemiyoruz.. :)  2 Sene önce mezun olan bir arkadaşım bana aynen  şöyle demişti ; ahmet eğer gerçekten kafan çalişiyorsa okulunu uzatabildiğin kadar uzat iş ve ticari hayat gerçekten çok farklı öğrencilikten apayrı birşey tahmin edemediğin kadar sorumluluk alıyorsun ve bu rahat öğrencilik hayatını gerçekten çok özlüyorsun...
Şimdi bende düşünüyorum ve farkına varıyorum ki babadan burslu olduğum için ve bana zor gelen universte hayatındaki dersleri geçme sorumluluğu beni çok üzüyor hele hele ailenin yanından ayrı bir şekilde,balikesir gibi bir küçük şehirde yaşadıktan sonra istanbul gibi istemediğiniz kadar büyük stres ve heran bir tehlike çıkıcak bi şehire adapte olmak benim tam olarak 2 senemi aldı..Birde özel okul okuma konusundan babadan burslu olunca ve bunun içine dersleri verme sorumluluğu gelince ve üstüne artı olarakta 5 sene gibi bir zamanda hala daha okul bitmiyorsa durumum gerçekten çok çok vahimm...

Fakat şu varki okulda gösterilen derslere her ne kadar benim gibi ilgisiz olsanızda,5 senedir bütün sınavlardan kopya çeksenizde derlseri hiç umursamasanızda,kendinizi universteden çok boş olarak girdiğiniz gibi çıkıcağınızı düşünsenizde hayata ve ticari hayata dair bir çok tecrübe ve bilgiye sahip oluyorsunuz.O kadar okulu tınlamama rağmen derslere ilgisiz olamama rağmen,geçen gün yaşadığım bir hadiseden dolayı ilk defa kendime bazı şeyler kattığımı ve iktisat okuduğumdan mıdır nedir ticari hayata dair çok güzel kararlar alabildiğimi gördüm... :) Bu konu beni hernekadar  inandırmasada canlı canlı yaşadıktan sonra bu geçen 5 senelik universite hayatının bana birşeyler kastabildiğinin kanıtı oldu....Ve gerçekten buna çok sevindim... :)

n/a

ahmet birimiz 7tepeden bahsediyor ; tamamen sosyal bir ortam ve gece kaldiğin yer istanbul...yatip kalktiğin dolaştiğin ortam istanbul...

ben sakaryadan bahsediyorum; trafik işiklarinin henüz 6 sene önce gelmiş olduğu , pizza hut'un ramazanda kapatmadiği için taşlanarak kapandiği, okulun kapisinda cami var iken bir de okulun içinde caminin olduğu , her otobüs yolculuğnda kafasinda takkeli ve elleri gübre kokan insanlarin olduğu ve bebek ağlamasinin hiç eksik olmadiği otobüs yolculuklarinin olduğu yoz bir KÖY den bahsediyorum...dikkat edersen daha okul konusunda geçmedim...
okula gelince ;
5 para etmeyen kizlarin kendini cansu dere sanmalari, oturup sohbet edilecek sayılı insanin olduğu , kantinde yazın gömleğini göbeğine kadar açıp kıllı böğrü ve gümüş-altın kolyesini takip gözlüklerini takip çok CİX olduğunu sanan gençlerin olduğu, diğer yanda ülkücü tavirlariyla korku saldığını sanıp ülkeyi kurtaracağına inanan gençlerin olduğu bir üniversite ortamindan bahsediyorum...gerçekten toplasan 20 tane arkadaşim zor çikar ve bu arkadaşlar içinde ne yazıkki DOST diyebileceğim birisi yok..
derslere gelince;
devlet üniversitesi olduğu için KPSS sinavlarina hazirlayarak memur yetiştirme amaçli bir okul olduğu için EKONOMİ bölümünde bir dönemde 9 DERS görüyorum..Alttan 2 dersim var..etti sana 11 ders...peki ben bu derslerin hangi birine ne zaman çalişayim da geçeyim bu dersleri?? ha bir de bu yetmez gibi  "arabayi değiştirmenin vakti geldi gençler" diyen ve özellikle yaz okuluna birakan hocalar , nedenini sorduğunuzda "ben ne bileyim yavrum git ibrahim tatlises'e sor" diyebilecek kadar lakayit PROFESÖRler..çoban olamayacak kadar seviyesiz insanlarin malesef ki doçent profesör vb. olduğu , tüm devlet üniversiteleri takır takır bütünleme sistemine geçerken bizim okulumuz caminin vb. şeylerin tamamlanabilmesi için ve para alabilmek için yaz okulunu kesinlikle kaldirmayan bir üniversite....bir şu güne kadar sadece 4 dersten hakkımla kaldım...yani çalışmadığım için kaldım...okulda belli başlı yaz okulcu diye bilinen hocalar var ve sırf bu yüzden tüm dersleri geçtiği halde o hocalar yüzünden mezun olamayip 5. seneye uzatmiş arkadaşlar var....

yat kalk haline dua et....

n/a

halmize çok şükür allah gördüğümüzden ayırmasın.Benim demek istediğim şey ve sanada katıldığım ''okulda sadece hayatim boyunca kullanmayacağim saçma sapan bilgilerle dolduruluyorum'' konusu idi.Ben bunu görerek yazdım bunları...ve sana bu konuda da fazlası ile katılıyorum,fakat şu varki hernekadar saçma sapan şeyler görsekte univertstelerimizde,bize bir şekilde geri dönüyor bu gördüklerimiz (daha doğrusu görmediğimiz)..ve bunu yakın zamanda iş hayatımıza girdiğimiz zaman bize gerçekten tam anlamı ile bize yardımcı olmayacak şeyler görmemize rağmen bile bize bir konu hakkında bir düşünce ve o konu hakkında bir fikir yürütüp karara bağlama durumuna getiriyor...şahsen ailem ticaret ile uğraşiyor,bende iktisat öğrencisi olarak geçen gün (şu ana kadar universtenin, dersler konusunda bize çok saçma sapan ,hayatımızda kullanamayacağımız şeyler  gösterildiğini düşünerek ve inanarak) karşılaştığım bir olaydan yola çıkarak bunu yazdım..

Senide buraya yazdıkların kadarı ile anlayabiliyorum merak etme ve sakın yanlış anlama...fakat dediğin gibi senin durumunda olup yaşamadan birinin bunu anlaması çok zor,bu açık ve net....

Fakat konu ne olursa olsun benimde inandığım ve yaşadığım kadarı ile universitede dersler konusundaki ,hayatımızda işe yaramayacak şeyler olsada,aslında bunu iş hayatına atıldığımız zaman etkilerini görüyoruz,demek istediğim buydu...

n/a

walla ahmetcim sen bilgilerini kullanabilmişsin ne kadar güzel....
geçen sene 1.5 ay güçlü bir şirkette ihracat bölümünde çaliştim , inan ki bir kere bile iktisat bilgilerimin gerekliliğini hissetmedim .....tabi sadece 1.5 ayla bunlar değerlendirilmemeli ama açikçasi hawthorne araştirmalarinin ya da philipps eğrilerinin gerçek yaşamda nerde çikacağini gerçekten çoook merak ediyorum...ya da artik otomatik bir şekilde pc ile yapilan muhasebe kayitlarini hala el ile yazan çizen kdvsini hesap makinesiyle tek tek hesaplayan bir firma var mi merak ediyorum =))

Alfadanadam

Üniversiteyi uzatarak bitirmiş biri olarak yazıyorum, o çok saçma gereksiz dediğiniz şeylerin bir gün gelip sizi bir pislikten kurtardığını gördünüz zaman hatırlarsınız beni :)

Hayatta öğrendiğiniz hiçbirşey gereksiz değildir. Ya kullanmak için doğru zaman gelmemiştir ya da gelmiştir de siz farketmemişsinizdir :)

admin

Gençler, genelde  o an için bulundukları ortama bakıp fikir yürütürken nedense hep kendi yaşadıkları çevre ile ilişkilendirip, buna göre yorum yapmaya çalışırlar. Kendisi çevre olarak, elit ortam diye bahsedilen yerlerde büyüyüp yetişmişse, daha düşük ortamlardan bahsederken dudak büzerler. O ortamı acımasızca eleştirebilecek güçleri olduğunu düşünürler. Yaşayan insanları, kimi zaman isteyerek, kimi zaman istemeyerek küçük görürler, giydiklerini, yaşam tarzlarını, davranışlarını, hatta belki oturuş, kalkışlarına bile bir kılıf uydururlar. Normalde bunları görmezden gelmeye çalışırım. Çünkü, bunu söyleyen kişi, yukarıda da dediğim gibi, hep kendi çevresi ile karşılaştırır ve adı üstünde gençlik ateşi ile olmaması gereken düşüncelere, o an içinde bulunduğu strese bağlarım.

Şimdide öyle olduğunu düşünüyorum, en azından düşünmek istiyorum. Değil mi Volkan? Sakarya ve orada yaşayan kişiler için dediklerini bir dil sürçmesi olarak kabul ediyorum. Bu yaşam tarzları onların suçu değil; ışıkların yeni gelmesi ya da pizza Hut'ın ramazanda kapatılmak zorunda bırakılması, Dedelerin ellerinin gübre kokup, kafalarında takke olması ve hatta ayaklarına baksaydın, ayakkabı yerine Mes ve Kara lastik giymeleri, ülkemizin gerçeklerindendir. Ve malesef bu gerçekler bizim gerçeklerimiz, o dedeler, ağlayan bebeler, başörtülü teyzeler, ablalar, külhanbeyi abiler... Bu kişilere sorsak onlarda memnun değil hayatlarından ama şükür diyorlar, ellerindekinin değerini bizlerden çok daha iyi biliyor, çok daha iyi koruyorlar. Bu da bizim gerçeklerimiz. Bu insanlar ve bunun gibi diğer şehirlerde yaşayan insanlar Türkiye gerçeğinin yaklaşık %80 'ini oluşturuyorlar. Buna göre baktığımızda; acaba onlarmı bize garip gelir yoksa biz mi onlara garip, tuhaf, ukala, zengin, şımarık ya da ne bilim işte öyle şeyler gibimi geliriz.

Bunlara göre bakıp, böyle değerlendirmeliyiz insanları. Mesela üniversitedesin, bir kere dene; ortamda bir dünya kulüp, grup birşeyler vardır. Bu ortamlara girmeye çalış, onlarla gerçekler hakkında muhabbetler et, sen onlara gerçek davranışlarını sergilersen, merak etme onlarda sana gerçek yüzlerini gösterirler. Her şeyi bir kenara bırak, şimdiye kadar gönül rahatlığı ile bir köy kahvesinde çay içtir mi? Ya da orda, ev ahalisinden izin alıp, bahçedeki erik ağacından,  erik yemenin tadını çıkarttın mı?

Neyse bunları geçelim. Sakarya üniversitesine gelelim. Bu üniversite aslında senin dediğin kadar da basit ve düşük bir okul değildir. O okulun diğerleri arasında iyi bir yeri vardır. Bir çok branşta, paralı ya da diğer iyi diye sınıflandırılan okullardan daha iyidir. Direkt yaşadığım bir örnek verim, belki daha iyi anlaşılır. Komşumun oğlu bu üniversiteye girdi, ilk seneyi bitirdi. Yatay geçiş hakkını kazandı, bana geldi abi bir araştıralım şu okulları dedi ve başladık araştırmaya. Yazılanlara inanmakta zorlandım, okul ders müfredatı o kadar iyiydiki, diğer hiç bir okulda yoktu böylesi. Başka bölümlere baktık, değişiklik yok hep aynı. Bunların 1-2 de gördükleri dersler, diğer okullarda ya görülmüyor ya da daha üst sınıflarda görülüyordu. Eeee, şimdi okul bitti ve diplomasını aldıktan sonra çocuğu Boğaziçinden kaptılar aldılar akademek kariyer yaptırıyorlar. Demekki bazı şeyler için çaba sarfetmeli, çalışmalı ve çalışmalıyız...

Bunları direkt volkana demiş gibi oldum ama artık anlarsınız. Kızım sana diyorum, genim sende anla. :))

Alfadanadam

Aslen Sakarya'lı olduğum için ben yazmak istemedim ama teşekkürler Bektaş, tam da olması gerektiği gibi yazmışsın.