Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

Beyler ben kafayı yemek üzereyim bu konularda...

Şimdi ilk önce ehliyet almadan önce ya da sonra GİS eğitimi almaya karar verdim. Yani ne zaman müsait olursam ve program uyduğu zaman. Ardından da hedef olarak kendime 390 Duke belirledim fakat, yeni başlayan biri olarak 250cc'yi geçmeyi düşünmezken, eğitimlerle vs. sanki 390'ı da akıllıca kullanabilirim düşüncesine kapılıyorum. Eğitimi herşekilde alacağım bu kesin tabi.

Kimi arkadaşlar diyorlarki "sen ne motor istiyorsan onu al, sonuçta aklınla kullanacaksın, şimdiden hedefindeki motora alışırsın", kimi de en 150cc 200cc'den başla diyor. Benim aklım ise bu iki görüşün harmanı olan Duke 390'a kayıyor.

Duke 390 olursa, bunu daha ufak hacimli bir motora göre en az iki kat daha fazla süre kullanırım gibi geliyor, beni en çok cezbeden tarafı bu. 200cc olursa önümüzdeki yaz kesin yenisini almak isteyeceğime eminim ve bu da daha çok zarar anlamına gelebilir. Nedense Duke 390'dan çok memnun kalıp bahsettiğimden daha da uzun süreler kullanabileceğimi de düşünüyorum bir yandan.

Sizce aşırı sürat merakı körelmiş, yarım debriyajlar, atraksiyonlar yapma hevesi hiç olmayan ve trafik korkusu olan biri olarak, Duke 390 kullanmaya çalışmak bana fazla mı gelir, yoksa aklı salim ile bu motoru kullanmayı becerebilir miyim?

Not: GİS Akademi'den eğitim alma kararımda eğitimlerin Duke ile veriliyor olması da önemli bir etken. Çok disiplinli olması, ücretsiz gezi etkinlikleri düzenleniyor olması da tecrübe kazanmak konusunda iyi birer özellik.

Alfadanadam

Ben baana her türlü yeter diye 125'lik aşdım. Daha haftasında pişman oldum ki benim de motor geçmişim yok. Kısa süreler içinde değişik hacimlerde vitesli ve otomatik kullandım. Anladım ki aklındakini almalısın. Kaldı ki çok bilinçli bir şekilde eğitimle pekiştirmeyi planlıyorsun.

Tapatalk

Anıl

Sakin kullanıldıktan sonra limitleri zorlamazsan duke 390'ı kullanabilirsin,çünkü kıvrak,hafif ve manevra yeteneği iyi bir motora 390'lık bir makina koymuşlar.Kısaca şehiriçi ve dışı hertürlü tatmin eder,hafiflik ve kıvraklıktan da sürerken sıkıntı çekmezsin,ilk zamanlarda da orta devirleri geçmezsin olur biter. Ben başlangıçta 600cc,100küsür beygirlik,200kg yakın ağırlığa sahip motorlarla başlayanlara karşıyım,ilk haftada ya ağaçla,ya da duvarla buluşuyor bu arkadaşlar!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

Arkadaşımın CBF 150'si ile yaptığım alıştırmalarda koordinasyonu sağlamakla uğraştım sadece, düz yolda çıktığı sürat ya da ivmelenmesi ürkütücü dahi değil... Üniversiteye kadar aktif spor yaşantımda lisanslı olarak futbol yanında lisanslıya yakın bisikletçiydim. Yakın diyorum çünkü gidip almadım, sürekli profesyonel teklifler aldım. Bisiklet üstünden inmez, high-end ürünler ile herşeyiyle kendim uğraşırdım. İki tekere her zaman aşırı meraklıydım.

Ancak bu yaşta ailem karışmamaya başladı bu konuya. Yaş kaç olursa olsun, her yaşta karşımda ailemi görmüştüm bu konuda. Heralde bu adam 35 yaşına geldi artık akıllanmıştır demişlerdir :) Netice olarak sadece kendi keyfim için onların rızası olmadan bu işe girişemedim yıllarca.

CBF 150'nin yarı son süratini zaten kullandığımız bisikletlerde yapabiliyorduk sonuçta... Duke 390 için gelen destek için teşekkür ederim. Cesaret verici fakat, dikkatli olmayı gerektirici yorumlar. Araştırmalarımdan bu aletin de tehlikeli olabileceğini asla göz ardı etmeyeceğim. Güzel eğitimler alıp en bilinçli şekilde  keyif almaya bakacağım... Umarım bu süreç fazla uzun sürmez zira araba falan tamamen geri planda kaldı, aklım sürekli motorda :))

asklepios

You are not allowed to view links. Register or Login

Anıl

390'ı rahat kullanırsın emin ol Volkan,birde eğitim aldın mı stunt adamı olursun o motorla!Benimde çocukluktan,20'li yaşların başlarına kadar bisikletle baya bir ilişkim oldu,profesyonel değilde hiç durmadan yazın 15km yol gittiğimi bilirim,ayda da 500km yol yapardım,sonra motora geçtim ama bisikletin özellikle manevra ve denge yönünden çok faydasını gördüm.Şuan bile traktör gibi bir motorla ışıklarda yere basmadan 10 sn durabiliyorum,aralardan rahat kaçıyorum,bunlar bisikletten yadigar ;) Benimde aile baskısı yüzünden motor geçmişim baya alt sınırlarda başladı,ilk 50cc 2zamanlı 6 HP apriliam oldu(hala daha bakkal,fırın vs yazın kullanırım),sonrası ise gizli gerçekleşti son 2 motoruma kadar aradakilerden ailemin haberi olmadı :) 50cc'den,180cc 2zaman 30HP gileraya ataladım,önceki motordan sonra bu beni gerçekten korkuttu,sonra 125 cc 2 zaman 30HP Derbi geldi(bu arada 2 zaman motorların sesine,egzos kokusuna,devirlenmesine,basitliğine bir hastalığım var,yolda bile geçse kafamı çevirip bakarım).Daha sonra 500cc 4zaman 40HP piaggio geldi(bu da acayip torklu bir motordu ama araba kadar benzin yakıyordu,bana fazla kaba ve masraflı geldi),piaggio ile İtalyan maceram sona erdi diyebilirim,çünkü otomobillerdeki gibi motorlarında da biraz naziklik ve durduk yere problem çıkarma potansiyeli vardı ama verdiği zevk apayrı bir duyguydu.)Yamaha diye deliren arkadaşlarım ve ustam nedeniyle bu markaya geçtim,250cc 4 zaman 20HP(bu motorda huzuru buldum,ekonomik,sorunsuz,parça vs derdin yok,birde 2. elde bugün koy yarın yok),kaşıntı 1 sene sonra yine bastı ve şimdiki yamaha 660cc 48HP'ye geçtim.(Bu motorda tarzımı anladım,bana tork lazımdı,sürat 140-150 yapsın yeterdi ve 50HP üstü bana gereksizdi,birde şehiriçinde kıvrak,çukur tümsek dinlemeyecek birşey olmalıydı) sonuç bu motorda tarzımı buldum,şimdi bile bunu satarsam ne alırım diye bakıyorum ve hep gözüm supermotolara gidiyor,özellikle KTM'ye,hızla işim olmadığından,gezmeyi,rahatlığı sevdiğimden 600-1000cc vs,100küsür HP motorlar hiç ilgimi çekmiyor,benim gezeceğim limitlerde 50-70HP arası,bundan fazlası bana gereksiz.Yani Ferrari al ama 100'den yukarı çıkma gibi bir durum olur fazla güçlü motolar...
Kısaca ilk motorunu aldıktan sonra kendi tarzını isteklerini anlamaya başlarsın ve esas hedefini belirlersin,duke 390 bence çok iyi bir başlangıç olur.

1998 GTV V6 TB

Veloce

Bilgiler için teşekkür ederim Anıl.

Ben de seninle aynı gözle bakıyorum motor olayına. Hız dediğim gibi zaten arabayla bile çok cezbetmiyor beni artık... Örneğin GQV 235hp olmasına rağmen 340nm ile ara hızlanmaları bana son süratten çok çok daha fazla keyif veriyor. İnan daha çıkıpta bu araba kaç yapıyor diye bakmışlığım yok o derece yani...

Eskiden bunun tam tersi bir tarzım vardı... 230-240km/h ile kaç dakika yol alabilirki insan normalde? Ben bu hızlarda sabit gitmeye, bir yerden bir yere giderken en çabuk nasıl gidilir, sadece benzin almak için durduğum bu arada yeme içme işini bile arabada seyir halinde halleden, ve bunu 8-9 saatlik yolculuklarda yapan biriydim.

Şehir içinde ise el freni vücudumun uzantısı gibiydi, hala da çok severim kullanmayı ama hiç öyle bir psikolojim olmuyor... Kısaca "allah ne verdiyse" şeklinde tarzım vardı :)) Sanırım bu tarza çok doymuş, bu arada iki defa biri tam ve net 100km/h ile diğeri net 200km/h ile seyir halinde iki adet pertim oldu, arkadaşlarımın kullandığı arabalarda taklalar attım... Yine değişen birşey olmadı tabi, sadece kısa süreli akıllanmalar oldu. Tamamen akıllanmak için, olgunlaşmak, doymuş olmak gerekiyormuş, "delikan" yerini "ehlikan"a ancak bu şekilde yerini bırakabiliyormuş...

Motora bineceksemde ancak bu yaşlarda olabilecekmiş birşeymiş benim için. Kaza bela vermesin allah hepimizi korusun bu tip şeylerden ama en azından bundan sonra motora bilinçli şekilde binebileceğimin, bu olgunluk ve sorumluluğa sahip olabileceğimin farkındayım. Ben 10-15 sene önce bu işe girişecek bir yapıya sahip değildim açıkçası...

Duke 390 gibi bir motora getirirsek konuyu, yine bildiğin gibi 45hp'lik tek silindirli, son sürat değil esneklik için tasarlanmış -ki 170km benim için hiç az değil motor üzerinde özellikle- çevik, kıvrak bir alet. Tiplerini zaten çok beğeniyorum bu da benim için her tür motorlu taşıtta önemli açıkçası, sonuçta bunlar bizim hobimiz :) İlerde kısmet olursa ve motor olayı düzgünce devam edecek olursa, Harley-Davidson ve Ducati'den başka bir markayla ilgileneceğimi hiç düşünmüyorum ama her zaman kenarda bir KTM sahibi de olcakmışım gibi geliyor. (390 seçimi belki kenarda kalır saklarım diye ya da en az iki sene kullanırım diye aslında)

Şimdi önümde 27'sindeki ehliyet sınavı ve bu aralar katılmayı planladığım GİS eğitimleri var... GİS gayet keyifli ve eğitici haftasonu yol etkinlikleri de düzenliyor ayrıca. Bunlara katılıp gelişip, sonrasında arkadaşlarla yola çıkmayı istiyorum... Emin ile de görüşeceğim, tarzını çok beğeniyorum. Motora gerçekten keyifli binen bir kardeşim, sürekli kendisini geliştirdi ve hala bunu yapıyor gördüğüm kadarıyla... Kendisiyle yola çıkacağımız zamanları şimdiden iple çekiyorum...

Anıl

Volkan,esas güzellikte arkadaşlarla bir yere ulaşmak,zaman geçirmek,aklına neresi geliyorsa oraya gidebilmek,yani özgür olmak ve bu özgürlüğü arkadaşlarınla yaşamak. Tabi yolda giderken motor zevkini almak,tabi başkalarına göre kadranda 300 görmek,virajda dizlerini yere sürtmek,kısaca geziler çok zevkli ve neşeli oluyor ;)

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

Normalde arabayla olsa üşenip gitmeyeceğin yerlere gidiyorsun ya, paha biçilemez :)

emin

motorla gidilen yollar arabayla  çekilmez dizel jip olsa belki ama o da bayar bir yerden sonra,
monsterın ivmelenmesini hiç bi araçta yaşamadım,öyle güzel viraj alan bi makina tanımadım. Benim önceliğim bunlardı, zamanla değişecek, konfor ön plana çıkacak, enduroya hevesleneceğiz vb..

motora uzun yıllar binmek için temkinli olmak şart.

Volkan abi yakın zamanda görüşelim. KTM,ducati,mvagusta,bmw güzel makinalar yapıyorlar.Japonlardan en standardı honda, ama bence en heyecanlandıranı yamaha.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

erdem1904

Bu pazar sizin deyiminizle  artçı olarak arkası yanları kocaman çantalı BMW R1200 GS ile İzmit turu attım. :) Hayatımda geçirdiğim en güzel yarım saatti... 2006 Yamaha R1 de vardı arkadaşımda çok ısrar etti onda tutunacak yer olmadığı için tırstım binemedim :) Ama enduro başka bir dünyaymış onu anladım... Fena zehirlendim Allah sonumuzu hayr etsin :)

Şunun aynısıydı..

You are not allowed to view links. Register or Login#
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Veloce

Bu pazar sizin deyiminizle  artçı olarak arkası yanları kocaman çantalı BMW R1200 GS ile İzmit turu attım. :) Hayatımda geçirdiğim en güzel yarım saatti... 2006 Yamaha R1 de vardı arkadaşımda çok ısrar etti onda tutunacak yer olmadığı için tırstım binemedim :) Ama enduro başka bir dünyaymış onu anladım... Fena zehirlendim Allah sonumuzu hayr etsin :)

Şunun aynısıydı..

You are not allowed to view links. Register or Login#

Bugünlerde zorlarsan belki 27'sindeki sınava yetişebilirdin ;)

Veloce

Volkan,esas güzellikte arkadaşlarla bir yere ulaşmak,zaman geçirmek,aklına neresi geliyorsa oraya gidebilmek,yani özgür olmak ve bu özgürlüğü arkadaşlarınla yaşamak. Tabi yolda giderken motor zevkini almak,tabi başkalarına göre kadranda 300 görmek,virajda dizlerini yere sürtmek,kısaca geziler çok zevkli ve neşeli oluyor ;)

Dur bakalım kısmetse sana da geliriz seneye :)

Normalde arabayla olsa üşenip gitmeyeceğin yerlere gidiyorsun ya, paha biçilemez :)

Bende aynen öyle düşünüyorum... Bakmayın arabalar artık araç olmaya başladı, hobi aracı olmaktan uzak kalıyorlar. Dikkat ederseniz bir çok araba değiştirdim son zamanlarda, işte sebebi bu.

motorla gidilen yollar arabayla  çekilmez dizel jip olsa belki ama o da bayar bir yerden sonra,
monsterın ivmelenmesini hiç bi araçta yaşamadım,öyle güzel viraj alan bi makina tanımadım. Benim önceliğim bunlardı, zamanla değişecek, konfor ön plana çıkacak, enduroya hevesleneceğiz vb..

motora uzun yıllar binmek için temkinli olmak şart.

Volkan abi yakın zamanda görüşelim. KTM,ducati,mvagusta,bmw güzel makinalar yapıyorlar.Japonlardan en standardı honda, ama bence en heyecanlandıranı yamaha.

Emin istediğin zaman ara, genelde müsaitim bu aralar. Hem motor tecrübelerini bana yüzyüze aktarırsın hem de ben sana GT'den bahsederim biraz ;)

Veloce

GİS Akademi 21 Temmuz kaydı yapıldı. Adım adım ilerleyişe devam... ;)

Not: Eğitimlerde Duke 200 kullanılıyormuş  :rock:

emin

aynen eğitimler Duke ile ayıptır sorması kaça mal oluyor bir de ehliyet kursu işlevi degörüyor mu öyle birşey duymuştum birilerinden?

GİS olur, Murat Denizhan olur,Honda Eğitim olur bunların faydasını muhakkak görürsünüz.

İlhan abi bahsettiğim motor arkadaşımın temizdir,bakımları Hasanpaşa da Ergün usta tarafından yapılmıştır.Zorlanmadan kullanılmıştır.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Veloce

Eğitimler 300 TL. Honda'da ise 425 tl. Honda servis ile de götürebiliyor. Eğitim süreleri aynıydı sanırım. Bu arada bugün tekrar sordum ve KTM Duke 390 Ağustos ayı içinde gelecek dediler. Fiyat olarak 7000? diyorlar. Geçen gün 6750? demişlerdi. Sanırım yine de 7000? olmayacaktır fiyat. Sonuçta bir kaç bayiden fiyat alıp en dibi bulunabilir...

Alfadanadam

Eğitimlerde ktm olması şans bence. Belki de 200'lük bana her türlü yeter diyeceksin ya da bir tık yukarısı tamamdır diyeceksin. İyi olmuş :)

Tapatalk

Anıl

Valla motor işinde herzaman bir kaşıntı vardır,bu işin sonu yok. Otomobillerde yeni ve üst birşeye atlamak için 20-30binleri gözden çıkarmak gerekirken,motosiklette 3-5 ekleyip acayip versiyonlara binmek mümkün,herseferinde tamam bunu uzun süre kullanırım desemde en geç 1.5 sene sonra kendimi başka birşeyde buluyorum,ki Volkan'da da bu böyle olacak eminim ;) Şu sıralar beni BMW F800S ve Kawasaki KLE 650 VERSYS gıdıklıyor :D

1998 GTV V6 TB

Veloce

Eğitimlerde ktm olması şans bence. Belki de 200'lük bana her türlü yeter diyeceksin ya da bir tık yukarısı tamamdır diyeceksin. İyi olmuş :)

Tapatalk

Evet bu açıdan çok iyi olacak bencede ;)

Veloce

Valla motor işinde herzaman bir kaşıntı vardır,bu işin sonu yok. Otomobillerde yeni ve üst birşeye atlamak için 20-30binleri gözden çıkarmak gerekirken,motosiklette 3-5 ekleyip acayip versiyonlara binmek mümkün,herseferinde tamam bunu uzun süre kullanırım desemde en geç 1.5 sene sonra kendimi başka birşeyde buluyorum,ki Volkan'da da bu böyle olacak eminim ;) Şu sıralar beni BMW F800S ve Kawasaki KLE 650 VERSYS gıdıklıyor :D

Bu dediğine istinaden bende 390 alayım diyorum ama işte fazla kaşınıp 4 5 ay sonra onu bunu alayım dersem fazla zarar etmekten korkuyorum. Nasıl olacak bilemiyorum şimdi... En güzeli ben bir Panigale alayım bu sevda fazla da uzun sürmeden biter hem böylece :)))

Anıl

Bu dediğine istinaden bende 390 alayım diyorum ama işte fazla kaşınıp 4 5 ay sonra onu bunu alayım dersem fazla zarar etmekten korkuyorum. Nasıl olacak bilemiyorum şimdi... En güzeli ben bir Panigale alayım bu sevda fazla da uzun sürmeden biter hem böylece :)))
Ehliyet alıp,F1'in koltuğuna oturmayı düşünüyorsun gibi birşey bu :p

1998 GTV V6 TB

Veloce

Ehliyet alıp,F1'in koltuğuna oturmayı düşünüyorsun gibi birşey bu :p

:)) 8)

Taner27

Bende bi tecrübemi paylaşayım istedim, geçen hafta perşembe yola çıktık pazar günü döndük G.Antep-Alanya yaptık, toplamda 1.300km yol yaptım. Cbr250 çok şükür bi sorun çıkarmadı yanlız otobanda diğer iki arkadaşım benden dolayı fazla hızlanamadılar, cbf600 ve deauville in peşindeydim hep, 140km ye kadar çıktım ama 120 den sonrası hızlanma yavaş ve sollamalarda sıkıntıydı biraz. Yakıt olarak ta 200tl gibi yaktı toplamda...
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

Veloce

Bugün 12 13 civarında Ducati gördüm... İçim gidiyor her defasında... Seneye yaza kısmetse olur bu iş ;)