Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mahoretti

ANIL, Kahramanlarda MOTOSTOP var. Sahibi ve ustası arkadaşım. Gönül rahatlığı ile "ADIMI VEREREK" onlara danışabilir, onların onay verdiği bir motosikleti alabilirsin. MAHMUT de yeter yani ))))))) Onlarda "HANGİ MAHMUT" diyecekler ))))))) "GENÇ OLANI" dersin )))))))))

KAKIRMAN

You are not allowed to view links. Register or Login
ANIL, Kahramanlarda MOTOSTOP var. Sahibi ve ustası arkadaşım. Gönül rahatlığı ile "ADIMI VEREREK" onlara danışabilir, onların onay verdiği bir motosikleti alabilirsin. MAHMUT de yeter yani ))))))) Onlarda "HANGİ MAHMUT" diyecekler ))))))) "GENÇ OLANI" dersin )))))))))
Ya yaşlı olanı derse Mahmut hocam  :D Şaka bir yana benim yaşadığım sahibinden satıcı faciasına denk gelmişsiniz sizde. Vardır bir hayır...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

delimai

arkadaşlar ehliyetimi alıyorum haftaya sınav var...honda shadow 750 çok beğeniyorum.. kulanan hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba armızda... önceden hiç motor kullanmadm ilk deneyim için fazla mı gelir-iyi bisklet kullanırım  ama  :)-aman aman zor olmayacaksa al sat yapmak istemiyorum... bu işin eğitimini veren bildiğiniz bir yer var mıdır..
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Anıl

Belki tanımazlar Mahmut Abi,at kuyruğu saçı olan dersem tanırlar :) Bugün motorun sahibi sandığımız öğrenci çocuk arkadaşımı aramış,motoru bize 13-14 arası rakama ittireceklerdi sözde,herneyse çocuk da sahibi değilmiş,firmanın ismini yazıcam kusura bakmayın,hiç güvenilecek biryer değil "İkarus Motor" da,bizimle buluşmaya gelen,dondurma yalayan,sonrada avcunu yalayan arkadaşın kardeşiymiş. Sahibinden'de mağaza hesabı açmamak,motoru sahibinden göstermek için bu firmadaki eleman öğrenci kardeşi adına olan hesabı kullanmış. Bize birde o gün bir ayak yaptılar anlatamam,2 gün önce saat 15:00'da buluşacaktık,adam arıyor abi 4-5 kişi daha var,sizinle konuştuk öncelik sizde,kaçıyor aman kaçırmayın ayakları,ben ustayı aradım hemen koş motor gidecek erken orada olacaz,ben de müdürden yalan dolan izin aldım,ustayı aldım o da yanına bir elektrikçi,birde 20 senelik BMW binicisi almış,usta desen zaten BMW'de ar-ge'ye versen kaparlar,birde kendi BMW ci arkadaşım,sonuçta ustada dahil hepimiz tanıdık arkadaşız,doluştuk 5 kişi poloya,adam bizi gördü surat indi,usta zaten üst baş at hırsızı gibi içinden demiştir " ulen biz dolandırıcıyız,bunlarda herhalde hırsız,ya da mafya" 3 dk baktı usta,bana kaşgöz,almıyoruz dedik,adam da tık yok! Eleman sözde uzaktan geliyor,kafada kask yok,motor bile ısınmamış,çünkü dükkan 2 arka sokakta,zaten biz Alsancak denilince iş olduğunu biraz anlamıştık. Herneyse laf uzadı,öğrenci eleman motorun sahibi değil,doktor sahibiymiş,Ikarus'e vermiş alın bu hurdayı satın diye,çocuk da abi kusura bakmayın,böyle olsun istemezdik falan filan,en son baklayı çıkarmış,isterseniz motoru 10bin'e bırakıcaz,üstüne pazarlıkta olur demiş. Vay be 4-5 kişi sırada olan motor birgünde yarı fiyatına düşmüş,benim arkadaşta çocuğa biraz ayarı verip,hadi yavrum demiş kapamış telefonu....Bu "Ikarus Motor"'a dikkat edin derim,gitmeden araştırma da yapmıştım,internette baya söven vardı!Piyasa özetle bu,çakal dolu ortalık!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

Belki tanımazlar Mahmut Abi,at kuyruğu saçı olan dersem tanırlar :) Bugün motorun sahibi sandığımız öğrenci çocuk arkadaşımı aramış,motoru bize 13-14 arası rakama ittireceklerdi sözde,herneyse çocuk da sahibi değilmiş,firmanın ismini yazıcam kusura bakmayın,hiç güvenilecek biryer değil "İkarus Motor" da,bizimle buluşmaya gelen,dondurma yalayan,sonrada avcunu yalayan arkadaşın kardeşiymiş. Sahibinden'de mağaza hesabı açmamak,motoru sahibinden göstermek için bu firmadaki eleman öğrenci kardeşi adına olan hesabı kullanmış. Bize birde o gün bir ayak yaptılar anlatamam,2 gün önce saat 15:00'da buluşacaktık,adam arıyor abi 4-5 kişi daha var,sizinle konuştuk öncelik sizde,kaçıyor aman kaçırmayın ayakları,ben ustayı aradım hemen koş motor gidecek erken orada olacaz,ben de müdürden yalan dolan izin aldım,ustayı aldım o da yanına bir elektrikçi,birde 20 senelik BMW binicisi almış,usta desen zaten BMW'de ar-ge'ye versen kaparlar,birde kendi BMW ci arkadaşım,sonuçta ustada dahil hepimiz tanıdık arkadaşız,doluştuk 5 kişi poloya,adam bizi gördü surat indi,usta zaten üst baş at hırsızı gibi içinden demiştir " ulen biz dolandırıcıyız,bunlarda herhalde hırsız,ya da mafya" 3 dk baktı usta,bana kaşgöz,almıyoruz dedik,adam da tık yok! Eleman sözde uzaktan geliyor,kafada kask yok,motor bile ısınmamış,çünkü dükkan 2 arka sokakta,zaten biz Alsancak denilince iş olduğunu biraz anlamıştık. Herneyse laf uzadı,öğrenci eleman motorun sahibi değil,doktor sahibiymiş,Ikarus'e vermiş alın bu hurdayı satın diye,çocuk da abi kusura bakmayın,böyle olsun istemezdik falan filan,en son baklayı çıkarmış,isterseniz motoru 10bin'e bırakıcaz,üstüne pazarlıkta olur demiş. Vay be 4-5 kişi sırada olan motor birgünde yarı fiyatına düşmüş,benim arkadaşta çocuğa biraz ayarı verip,hadi yavrum demiş kapamış telefonu....Bu "Ikarus Motor"'a dikkat edin derim,gitmeden araştırma da yapmıştım,internette baya söven vardı!Piyasa özetle bu,çakal dolu ortalık!

Kısmetse bu işlerle uğraşmamak için yeni yılda sıfır bir motor almayı umuyorum... ARaba olsa konu çok farklı ama motor olayı bambaşka...

Veloce

arkadaşlar ehliyetimi alıyorum haftaya sınav var...honda shadow 750 çok beğeniyorum.. kulanan hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba armızda... önceden hiç motor kullanmadm ilk deneyim için fazla mı gelir-iyi bisklet kullanırım  ama  :)-aman aman zor olmayacaksa al sat yapmak istemiyorum... bu işin eğitimini veren bildiğiniz bir yer var mıdır..

Ben de senin gibi haftaya sınava gireceğim, inşallah bir terslik olmaz. Eğitim için ise GİS Akademi'ye kayıdımı yaptırdım. Bu pazar gidip en temel eğitimi alacağım. Biraz tecrübe kazandıktan sonra diğer eğitimlerinde hepsini alacağım kısmet olursa. Çok okudum ve araştırdım, tercihim GİS Akademiden yana oldu. İnternetten sayfalarını inceleyebilir ve çeşitli forumlardan görüşler okuyabilirsin...

Edit: Önerim İstanbul için geçerli tabiki. Bunun dışında özel ders verenler de var...

emin

motoru sıfır alıp rodajı itinayla yapmakta fayda var.Ama korlastan alacaksan yıl sonunu bekle derim.Aralık ayında güzel fiyatlar yakalanabiliyor.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Veloce

motoru sıfır alıp rodajı itinayla yapmakta fayda var.Ama korlastan alacaksan yıl sonunu bekle derim.Aralık ayında güzel fiyatlar yakalanabiliyor.

Bende aynı şekilde düşünüyorum. Emin büyük ihtimal Korlas'tan alırım yani sonuçta onlar distribütör firma. Senin izlediğin yolu takip ederek ilk bir CBF 150 alıp, sonrasında kış aylarında bir 796 almak niyetindeyim. Zaman olarak ise Aralık Ocak gibi düşünüyorum. Hatta Ocak olsa belki daha iyi olur diye düşünüyorum. 2014 yılına girmişken, 2013 model "0" km bir motoru uygun alırım fikrindeyim. 25.000TL ayırmayı planlıyorum bu işe şu an ama o güne kadar neler olur bekleyip göreceğim...

Veloce

Geçen Pazar GİS Akademi eğitimine katılmıştım bu arada yazmayı unutmuşum... İzlenimler çok güzel... Faruk hoca harika bir insan, öğretmeyi seviyor, ilgileniyor birer birer herkesle. Sadece ders değil ders dışında da sohbet edilesi keyifli bir insan...

Eğitim içeriğine gelirsek, gayet dolu ve faydalı bir eğitim artı motor üzerine çıkan herkese gerekli bir içeriğe sahip diyebilirim. Özellikle temel eğitim almamın gayet doğru bir karar olmuş olduğunun farkına vardım en azından.

Motorsiklet sürüşü ile ilgili temel dinamikleri birer birer öğreniyorsunuz. Motor sevdasına tutulmuş özellikle yeni başlayan ya da yakın zamanda başlamış olan tüm arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir gereklilik, olmazsa olmaz olduğunun ise altını bastıra bastıra çiziyorum.

Kötü bir haber ise sürücü kursundan geldi. Bu pazar yapılacak olan ehliyet sınavı 17 Ağustos tarihine alınmış. Milli Eğitim'in (ME) belirlediği tarih, fark denilen yani B sınıfı ehliyeti olupta buna A2'yi ekletecek olan vatandaşların sınavlarının yapılması için bu tarihi belirlemişler. Bizzat ME ile görüşüp detaylı bilgi aldım. Tabi kursun gelişi güzel bilgiler verip insanların plan ve programlarını hiçe sayar davranışlarının bedelini de emin olun ödettim...

Hayırlısı olsun diyerek yakın zamanda çıktığım bu yolda emin adımlarla ilerlemeye, Emin'in başlattığı bu güzel konu altında ben de zaman zaman tecrübelerimi, baştan itibaren deneyimlerimi paylaştığım gibi, bu şekilde yazmaya devam edeceğim...

emin

Şirketteki patronlardan birisi daha kayıt yaptırdı kendisine GİS'i tavsiye etmiştim.
Senin de gidip memnun kalmana sevindim Volkan abi. Bu arada 796 ile 696 arasında hissedilir bir fark olduğunu söylüyorlar :)

Bir de eğitimin 17 Ağustos'ta olduğunu söyledi bana şirketten Hakan abi, acaba ehliyet sınavının olduğu gün mü eğitim verip sınava sokacaklar.

Toplu eğitim kalabalık oluyor mu insanlar faydalanabiliyor mu?

Veloce

Şirketteki patronlardan birisi daha kayıt yaptırdı kendisine GİS'i tavsiye etmiştim.
Senin de gidip memnun kalmana sevindim Volkan abi. Bu arada 796 ile 696 arasında hissedilir bir fark olduğunu söylüyorlar :)

Bir de eğitimin 17 Ağustos'ta olduğunu söyledi bana şirketten Hakan abi, acaba ehliyet sınavının olduğu gün mü eğitim verip sınava sokacaklar.

Toplu eğitim kalabalık oluyor mu insanlar faydalanabiliyor mu?

İyikide GİS'i tavsiye etmişsin o arkadaşa diyeyim... Teşekkür ederim Emin'im gerçekten öğretici ve keyifliydi... 796 ile 696 arasında sonuçta 7hp ve 1,0kgm fark var ama bunun dışında önemli olan 107cc'lik hacim farkı bence... Hissedilir bir fark olduğuna eminim fakat arada dağlar olabileceğini de düşünmüyorum. Veriler ortada sonuçta. Benim 796 ile ilgili tercihim açıkçası, kıyafetimle birlikte 90kg civarında bir ağırlıkta olmamdan kaynaklanıyor. Sonuçta baktığımızda görünüşte ikisi de aynı motor :)

Ehliyet sınvaı ile ilgili bahsetmiş olduğum gibi ME ile bizzat görüştüm ve fark (B'den, B+A2'ye) ehliyet alacak olanları 17 - 18 Ağustos'a uygun gördüklerini söylediler. Yani 17'sinde eğitim görüp, 18'inde sınava girmesi de muhtemel. Motosikletin yanından geçmemiş biri sadece bisiklete binmeyi bile biliyorsa, bu eğitim ardından o sınavı kesinlikle geçebilir...

Toplu eğitim normalde 8 kişi ile yapılıyormuş. Bizim grup 10 kişilikti fakat biri bisiklete bile binebilecek düzeyde olmadığı (ayrıca 55 yaşındaydı) için vazgeçtikten sonra 9 kişi kaldık. Yinede öyle sıkıntılı herhangi bir durum oluşmadı. Gayet yeterli şekilde, 4x ikili gruplara ayrılarak, her defasında 4 kişi ve 4 adet motorla (Duke 200) eğitim aldık. Eğlenceli, keyifli, yeterliydi. Ben 3 saat uykuyla ve yorgun şekilde gitmiş olmama rağmen keyif aldıysam diğerleri daha çok keyif almış olmalılar.

Netice itibarı ile toplu eğitim denilen şey öyle curcuna olan karmaşık bir ortam değil... Toplu eğitim seçmiş olmamın asıl sebebi zaten başkalarıyla kendimi o anda kkıyaslama isteğimdi. İyi de etmişim. Tekrar söylüyorum, özllikle yeni başlayan ya da yakın zamanda başlayanlar ilk eğitimi kesin almalılar. Diğerleri de bir üst seviyeden başlayarak eğitimlerini almalılar... Motorsiklet araba gibi değil sonuçta ve çok çok daha fazla ciddiye alınmalı. Eğitimler herkes tavsiye olunur...  :clover:

emin

Abi inan çok sevindim, en yakın zaman da ben de gidip görüşmek istiyorum. Gis'te neler olup bitiyor öğrenmek istiyorum. Artçılı sürüş, yol sürüşü ve ileri sürüş gibi eğitimleri de vardır muhakkak.

Honda gitmiş, Gis'e gitmemiş olsam da insanlara Gis'i tavsiye ediyorum. Daha doğrusu ihtiyaca yönelik tavsiyelerde bulunuyorum.

796 ile iligili yakın  bir arkadaşımın yaptığı yorum şuydu. 160'tan sonra makina hiç tıkanmıyor, gaz açar açmaz uzamaya devam ediyor dedi. ben de 160'ta tıkanmıyor meret :) arkadaş 105 kilo.

1100 evo, ya da hyperstrada, olmadı multi, neden olmasın yine ducati. ama bi süre daha 696'ya binicem. Geçen hafta arkadaşın motorunu kullandım Monster S2R 1000, çok oturaklı ve derli toplu geldi.

motor bunun aynısı

Veloce

Abi inan çok sevindim, en yakın zaman da ben de gidip görüşmek istiyorum. Gis'te neler olup bitiyor öğrenmek istiyorum. Artçılı sürüş, yol sürüşü ve ileri sürüş gibi eğitimleri de vardır muhakkak.

Honda gitmiş, Gis'e gitmemiş olsam da insanlara Gis'i tavsiye ediyorum. Daha doğrusu ihtiyaca yönelik tavsiyelerde bulunuyorum.

796 ile iligili yakın  bir arkadaşımın yaptığı yorum şuydu. 160'tan sonra makina hiç tıkanmıyor, gaz açar açmaz uzamaya devam ediyor dedi. ben de 160'ta tıkanmıyor meret :) arkadaş 105 kilo.

1100 evo, ya da hyperstrada, olmadı multi, neden olmasın yine ducati. ama bi süre daha 696'ya binicem. Geçen hafta arkadaşın motorunu kullandım Monster S2R 1000, çok oturaklı ve derli toplu geldi.

motor bunun aynısı

Peh peh peh maşallah... Düzgün ve doğru adımlarla ilerleyebilirsem inşallah, işin sonu Diavel bende. Racing motorlar ilgimi çekmiyor pek.

160 km ve benzeri süratlere çıkmayı hayal etmiyorum hiç. Bildiğim tek şey, gerçekten ezbere bildiğim ve nispeten güvenliğinden büyük olasılıkla emin olduğum yollarda kısa süreli yüksek süratlerde seyretmeyi ve torku hissetmeyi hayal ediyorum sadece.

Araba kullanırken de artık keyif aldığım tarz sadece bu. Şehir içinde genelde atik kullanırım, kimseyi rahatsız etmem bekletmem, öyle çok sakin bir tarzım yok hala fakat iş yüksek sürate gelince artık cezbetmiyor beni...

Eğitim konularına gelince bence sen artık gidip bir Rospa ve DIAmond yol eğitimi almalısın sırasıyla. Araştırmalarım sonucunda çok memnun kalacağına eminim... 20 yıldır motor kullanan insanlar bu eğitimler hakkında konuşurken çok şey öğrendiklerini söylüyorlar... Senin tam zamanın gelmiş bence. Bir gün birlikte bile gidebiliriz ziyarete... ;)

emin

arabada GT'den sonra ben de o tarza yaklaştım. Motor aldığımda da hep belli limitler koyuyordum kendime. Ancak monster 6 vites 6bin rpm de 150 km gören bir motor yani rodajdayken bile o sürate çıkılabiliyor ve çıkıldıkça da bu süratlere alışıyor insan.

Diavel çok yakışır, ben daha hypercıyım =) holiganlık içimizde  :rock:

Volkan abi hem tanışmış oluruz hem de Gis'i bir gidip görmüş olurum yarın bi haberleşelim müsait olursan, motorla gidicem işe dönüşte belki denk getiririz.

Veloce

Olur Emin istediğin zaman arayabilirsin. Konuşur bir tarih belirler gideriz. Muhabbete bile gidilebilecek keyifli bir yer sonuçta, serinde ;) Güzel bir bilgi alışverişimiz olacağı kesin  :serefe:

Anıl

Dün hasta BMW'ci arkadaşımla yine internet başında Ducatilere baktık,adam artık BMW'lere bakmıyor,gözü sürekli 1100'lük Ducatilerde,esasında ben İtalyancı olarak onu gazladım o ayrı ama ikimizde çok fena durumdayız Ducati konusunda, bugün  2 adet Monster 696'yı arayacam,bekle mağma geliyorum :p
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

Dün hasta BMW'ci arkadaşımla yine internet başında Ducatilere baktık,adam artık BMW'lere bakmıyor,gözü sürekli 1100'lük Ducatilerde,esasında ben İtalyancı olarak onu gazladım o ayrı ama ikimizde çok fena durumdayız Ducati konusunda, bugün  2 adet Monster 696'yı arayacam,bekle mağma geliyorum :p

Hadi inşallah. Çok sevinirim olursa. Ducatisti'ye destek zaten ancak Alfisti'den gelirdi, Emin anlatır artık Ducatisti arkadaşlara...  8) Bende o motorlardan birini alacağım günü iple çekiyorum ;)

emin

ducatistanbulda 3 monster sahibinin GT'si var. bir de 147'miz var :D

orda da destek sağlam.

KAKIRMAN

Az önce büronun önünde (bugün Cağaloğlundayım) KTM Duke 200'lük vardı. Kurcaladık konuştuk vs. Sahi ufak geldi bana yahu canlı canlı kurcalayınca...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Veloce

ducatistanbulda 3 monster sahibinin GT'si var. bir de 147'miz var :D

orda da destek sağlam.

:))  :alfisti: O halde karşılıklı destek :D Kendi aramızda herşey

Veloce

Az önce büronun önünde (bugün Cağaloğlundayım) KTM Duke 200'lük vardı. Kurcaladık konuştuk vs. Sahi ufak geldi bana yahu canlı canlı kurcalayınca...

İlhan Hocam eğitimde kullandım gayet keyifli bir motor. Ufak konusuna gelince ben bunun ölçüsüne hala karar veremedim. Ducati altımda bisiklet gibi kalmış gibi geliyor...

Geçenlerde bir Sportster 1200'e oturdum o dahi küçük gibi geldi ama sanırım asıl olan konforlu hissedebilmek, kasılmadan kullanabileceğin bir motor almak. Ha bu arada ben 1.80m kıyafetlerle birlikte 90kg bir adamım.

Küçük dediğimiz motorlar aslında belkide sadece bize öyle geliyor olmasından dolayı bu fikire sürüklüyor bizi. Motosiklet kendisi zaten küçük bir taşıt sonuçta ;) Bakınıyorum kısmetse bayramdan sonra bir motoro alacağız artık...

asklepios

Her motorcunun rüyasıdır "Alplerde motor kullanmak"...hele bir de bu makinelerle :'(

Veloce

Her motorcunun rüyasıdır "Alplerde motor kullanmak"...hele bir de bu makinelerle :'(

Videoyu büyük keyifle izledim, teşekkürler :)

asklepios

rica ederim...hangisini alıyoruz? :)