Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Otel / Tatil Tavsiyesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rotweiler

Hazır konusu varken yazayım. Bilenleriniz vardır eskiden kabin memurluğu yapıyordum. Tatil ve uçak bileti konusunda yardımcı olan arkadaşlarım var, aklınızın köşesinde bulunsun. Fiyatlar da Expedia üzerinden %20-%30 daha indirimli.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

alperbatur

Şahsen 5 yıldızlı hotel de konaklamaktan pek hoşlanmıyorum. Lüx kimin hoşuna gitmez, pek tabiki benim de hoşuma gidiyor ancak hotelde okadar imkan varken insan tüm tatilini hotelde geçirmeye çalışıyor. Böyle olunca da haliyle dönüşte hotel reklamı yapıyor buluyor kendini. Hotel haricinde pek bir yaşanmışlık olmuyor. Diğer taraftan benzer paralar harcayarak, hatta daha da azını çok keyifli tatiller geçirilebiliyor.

Benim 3 favori mekanım var, sırasıyla yazacağım;
1- Bodrum Vira's hotel; 3 defa birer haftalık tatiller yaptığım bu mekan Bodrumun en güzel sahillerinden birisi olan Yahşi koyunda. Meşhur camel beache çok yakın. Kendi plajı var..Çoğu civar hotelden farklı olarak sabah kahvaltısı ve akşam yemeği fiyata dahil. Küçük bir havuzu var, ve tekne turlarına çok yakın. Akşamları bu koy çok sakin oluyor. Eğer biraz eğlenelim derseniz Bodruma 10dk. Muhtemelen bodrumda bulabileceğiniz en ucuz konaklama burdadır. Ekonomik bir tatil arayanlar için bulunmaz nimet. Sahibi Mustafa bey de tüm müşterileri ile yakından ilgileniyor.
2- Datça; hemen heryeri bir harika olan datçada eğer kesenize göre bir yer bulabilirseniz palamutbünü öneririm. Ben 3 gün gittim ancak buradaki sahil tüm datça da tek. Tekne turlarının da uğrak yerlerinden. Biz datça merkezde Hotel Mare de kaldık. Şirket anlaşmalı olduğu için tercih etmiştik fiyat araştırması yapmadık. Merkezde olmasını tek avantajı akşamları bir tur atabilirsiniz. Sahilde balıkçılarda yemek yiyebilirsiniz. Şirket anlaşması olmasa palamutbükünde kalmayı tercih ederim.
3- Ölüdeniz Belcehan Hotel; Tatil için gece hayatı tercih etmeyen biri olarak gece hayatına en yakın nokta olarak burada kaldım. Ölüdenizdeki mekanlar 3dk yürüme mesafesinde. Temiz, yine akşam yemeği dahil.

Aslında bu yukarıda yazdığım 3 mekan da tek başına sıkıcı. Ancak bunları kendi rotanızı belirlediğiniz bir tur çerçevesinde konaklama mekanları olarak kullanacaksanız buralarda kalacağınız paraya daha iyi bir hizmet alma şansınız az.

Benim rotam (trakayada yaşadığım için) Çanakkale üzerinden İzmir ile başlar.
Bu iki şehir arasında çok güzel mekanlar var. Gün içinde saat durumuna göre yorgunluk atmak için yeşilyurt köyünde kahve içilir, tercihen sabaha karşı, dağ eteklerinde temiz hava rahatlatır insanı arabada şekerleme yapılablir aceleniz yoksa.

İzmirde duruma göre 1-2 gün konaklanır. Eğer arkadaşlar müsait değilse çeşmede ucuz mekan bulmaya çalışılır. Çeşmede böyle keşfedebildiğim uygun ancak kaliteli bir mekan olmadı. İzmirde arkadaşları ziyaret, okulumu ziyaret ve eski günleri yadetmemizden sonra Bodruma doğru yola çıkılır.

Yol üzerinde Şirince'ye uğramadan geçenler ayıp eder.  Şirince ender görülebilecek köylerden biridir Türkiye de. Bodruma yaklaştıkça, yol uzun olunca, karnınız acıkır, Çine de çöp şiş yenir. Benzinliklere sorun hangisinde yemeliyiz diye. Yada en kalabalık olanına gidin. Eti taze olur.

Bodrumda 1-2 gün kafa dinlemece ve tekne turundan sonra feribotla veya karayolundan Datça.

Karayolu uzundur baştan söyliyeyim. 2-3 gün datça için az gelebilir çok sayıda koy ve tur var. Aynı zamanda knidos diye bir yer var görülmesi gereken. Tercihen ilk gün tekne turuna çıkıp koyları not alın, sonra bu bilgiyi kullanacaksınız, ikinci gün knidosa gidin, kalan günlerde de şlk gün not aldığınız koylara doğru yola çıkın, hepsinde küçük ve uygun fiyatlı işletmeler var. Arkadaşların dediği gibi şezlong ücretsiz (bodrum da da ücretsiz) dilediğiniz yiyip içer parasını ödersiniz. Hepsinin fiyatları makul.

Dönüşte havrandan zeytinler alınır, sabunlar alınır. ezinede peynir helvası yenir, peynirler alınır. Memlekettekileri unutmamak lazım, onlara da alınır. Bana göre memleketin en iyi peyniri ve zeytinleri buralarda. Zevk meselesi tabi.

Benim fiks rotam diyebilrim. Bunlardan birini değiştirip her yıl yeni mekanlar katmaya çalışırım daarcığıma. Ayvalık, altınoluk, kuşadası, didim pek bilmediğim coğrafyalar. Buralar hariç hemen hemen tüm yazlık noktalarda 1 gün kalmışımdır.

Bir de Kaş ı çok övüyorlar, önümüzdeki yıl dneyebilirim ama biraz tuzlu benim kriterlerime göre.

Bu başlığı görünce paylaşmak ve bu yıl tatil yapamayacak olmanın hüznünü, bu günleri ve mekanları hatırlayarak, biraz da olsa azaltmak istedim.

Umarım sizler içinde yararlı olur.

Edit;

Bu rotada görülmesi gerken tarihi yerlerden aklımda kalanlar;
- truva
- saklıkent
- knidos
- efes
- Çanakkale (ayrı bir araştırma gerekir tek bir mekan değil)
- bodrum kalesi
- şirince
- şeytan sofrası

Atladılarım varsa şimdiden kusuruma bakmayın. Hızlıca aklımda kalanlardan yazdım, fotoğrafları açsam daha çoğunu çıkartırım.

Murad

Yaz sezonu açılıyor, şu başlık hareketlensin.
Bu sene eşimle standart her sene yaptığımız tatil formatımızın dışına çıkıp herşey dahil bir tatil köyü konseptinde tatil düşünüyoruz. Bu tip tatilleri pek tercih etmediğimden dolayı pek bilgim de yok açıkçası. İnternet üzerinden birkaç tatil sitesine baktım fakat o kadar karma karışık bilgi var ki hiçbiri aydınlatıcı değil, iyice kafam karıştı.  İsteğim, gürültülü olmayan, sakin ve huzurlu tatil yapabileceğimiz bir mekan. Daha önce deneyimleri olan arkadaşlar bir yardım ederse çok sevinirim.

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login rakıyla aran nasıl?

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Murad

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login rakıyla aran nasıl?
Rakıyla aram gayet iyi. Şuan diyette olduğumdan bir süre ara verdim ama normalde sık sık sevişiriz kendisiyle :)

erdem1904

En son ki herşey dahil tatil maceramda akşam rakı balık hayalleriyle indim yemeğe.. Açık büfe on numara. Garsonu çağırdım. Rakı istedim. Ama sakın Burgaz verme. Varsa Yeni Rakı, Tekirdağ en son seçenek Efe dedim. Abi hiçbiri yok cevabı geldi. Ne var kardeşim Yedi (7) Rakı :) O ne lan ? Abi Burgaz'ın yan ürünü :) Daha da gerçekten kaliteli bir dünya para olmayan ki zaten onlara da gidemiyorum herşey dahil konseptinde tatil yapmam...

Bu arada otel Türkiz Beldibi Antalya'ydı... 5 yıldızlı açık büfesi on numara ama alkol  :asagi-ok:
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

A.S.GÜMÜŞ

Otelcilik yiyecek içecek bölümünde alkol olarak artık seçenek muadiller. Vergiler maliyetler acayip. Hd konseptte yeni rakı, tekirdağ vermek imkansız bir hal aldı, ancak fiyat olarak yüksek işletmelerde bulabilirsiniz. Orta halli ve düşük fiyatlı işletmelerde durum içler acısı

Optimus 4X HD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

07 DH 800

Murad

You are not allowed to view links. Register or Login dostum bu tip konuları bende çok duydum. Hatta bir arkadaşım gittiği otelde birayı plastik çay bardağıyla verdiklerini söyledi. :) Açıkçası herşey dahil tatiller bu yaşıma kadar hiç tarzım olmadı. Bizim rotamız her sene aslında bellidir. Fethiye'ye gider arkadaşlarımızla buluşur birlikte kaş, kalkan, göcek, dalyan vs gezeriz ama bu sene bi değişiklik olsun istedik (hatunun baskısıyla).
Fakat gerçekten seninde dediğin gibi çok olumsuz yorumlar alıyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login ün de dediği gibi fiyat olarak yüksek işletmelerde konsept biraz daha düzgün oluyor sanırım ama oralarda hem çok kalabalık hem de fiyat olarak abartılar. Açıkçası bir tatile 5000 TL vermem. Ona vereceğime o paraya GTV ye neler yaparım neler :)

Utku

You are not allowed to view links. Register or Login  Fethiye ve civarındaki heryeri hatim etmişsiniz, aradığın kriterlerde zaten tr de daha güzel seçenek yok.

Madem değişiklik istiyorsunuz, yurtdışı düşünün, italya mesela, güney fransa, yunanistan, güney ispanya.5 yıldızlı herşey dahil den çok da pahalıya gelmez ama unutulmaz bir deneyim olur sizin için.

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

fevkalbeser12

Buraya gel Murad. Sessiz sakin yer çok burda. Epey seçenek var düşünürsen.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Murad

You are not allowed to view links. Register or Login  Fethiye ve civarındaki heryeri hatim etmişsiniz, aradığın kriterlerde zaten tr de daha güzel seçenek yok.

Madem değişiklik istiyorsunuz, yurtdışı düşünün, italya mesela, güney fransa, yunanistan, güney ispanya.5 yıldızlı herşey dahil den çok da pahalıya gelmez ama unutulmaz bir deneyim olur sizin için.
Dostum, aslında çok haklısın fakat yıl içerisinde iş ile ilgili 4-5 kez yurt dışı seyahatim oluyor. İtalya'ya 2 yıl önce, Fransa'ya da geçen sene gittim. İspanya'yı görmedim ama çok merak ettiğim bir ülke değil. Ne bileyim yaz tatillerimi daha çok yurt içinde geçirme taraftarıyım.  Sanırım sonunda tatil köyü konseptinden vazgeçip, dizel bir Giu kiralayıp güneye doğru ineceğim. :) Belki Datça yaparız.

Murad

Sen ne taraftaydın dostum?

fevkalbeser12

İzmir Selçuk, çok güzel pansiyonlar var butik oteller var ayrıca izmire 1 saat çeşme ve bodruma 2 saat uzaklıkta.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Utku

Dostum, aslında çok haklısın fakat yıl içerisinde iş ile ilgili 4-5 kez yurt dışı seyahatim oluyor. İtalya'ya 2 yıl önce, Fransa'ya da geçen sene gittim. İspanya'yı görmedim ama çok merak ettiğim bir ülke değil. Ne bileyim yaz tatillerimi daha çok yurt içinde geçirme taraftarıyım.  Sanırım sonunda tatil köyü konseptinden vazgeçip, dizel bir Giu kiralayıp güneye doğru ineceğim. :) Belki Datça yaparız.

O giu yu neden güney fransada kiralamayasın :) monaco, nice sahillerinde püfür püfür gezersiniz.Birde iş için gitmekle tatil için gitmek arasında çok fark oluyor.

He tabi ben 5 yıldız herşey dahil konseptine nazaran bunu söyledim.Yoksa ver elini güneye, kafana göre istediğin yerde konakla modeli de çok güzel.Ama onu zaten yapmışsındır.

Ama hangisini seçsende hd konseptli kıç yayma modelinden güzeldir.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

Murad

İzmir Selçuk, çok güzel pansiyonlar var butik oteller var ayrıca izmire 1 saat çeşme ve bodruma 2 saat uzaklıkta.
Olabilir aslında, o tarafı görmedim. Ben bi hatunla görüşeyim mutlaka haberleşiriz.

Murad

O giu yu neden güney fransada kiralamayasın :) monaco, nice sahillerinde püfür püfür gezersiniz.Birde iş için gitmekle tatil için gitmek arasında çok fark oluyor.

He tabi ben 5 yıldız herşey dahil konseptine nazaran bunu söyledim.Yoksa ver elini güneye, kafana göre istediğin yerde konakla modeli de çok güzel.Ama onu zaten yapmışsındır.

Ama hangisini seçsende hd konseptli kıç yayma modelinden güzeldir.
Dediğin gibi en güzeli arabaya atlayıp ver elini güney :)

ozoozo

En son ki herşey dahil tatil maceramda akşam rakı balık hayalleriyle indim yemeğe.. Açık büfe on numara. Garsonu çağırdım. Rakı istedim. Ama sakın Burgaz verme. Varsa Yeni Rakı, Tekirdağ en son seçenek Efe dedim. Abi hiçbiri yok cevabı geldi. Ne var kardeşim Yedi (7) Rakı :) O ne lan ? Abi Burgaz'ın yan ürünü :) Daha da gerçekten kaliteli bir dünya para olmayan ki zaten onlara da gidemiyorum herşey dahil konseptinde tatil yapmam...

Bu arada otel Türkiz Beldibi Antalya'ydı... 5 yıldızlı açık büfesi on numara ama alkol  :asagi-ok:

You are not allowed to view links. Register or Login  abi bu konuya çok dikkat et derim , geçen sene arkadaş ekibimizle Antalya kemerde tatile gittik 5 yıldız lı bilmem ne palace dı adını unuttum Orange county'nin hemen yanı. :) aynı Erdem abinin bahsettiği ve senin arkadaşının bahsettiği olay var. Rakı istiyorsun Saki rakı getiriyorlar ben daha hayatımda ilk defa orada içmiştim saki diye rakı , bira alıyorsun bildiğin plastik ofis işi karton bardak , safir diye yine adını ilk defa duyduğum viski vardı :) vs vs. Ama açık büfe yemekler güzeldi zaten tatil de o hır,gür eğlencede ne olsa yiyorsun çokta takılmıyorduk ama sen biraz daha keyif ve kafa dinleme amaçlı gittiğin için bu tip durumlar canını sıkabilir o yüzden her şey dahillere bakarken iyi araştır derim ;) bizim ki genç işi olduğu için öyle yemeğe vs çok takılmıyorduk pata küte takılmaya bakıyorduk :D

Murad

You are not allowed to view links. Register or Login  abi bu konuya çok dikkat et derim , geçen sene arkadaş ekibimizle Antalya kemerde tatile gittik 5 yıldız lı bilmem ne palace dı adını unuttum Orange county'nin hemen yanı. :) aynı Erdem abinin bahsettiği ve senin arkadaşının bahsettiği olay var. Rakı istiyorsun Saki rakı getiriyorlar ben daha hayatımda ilk defa orada içmiştim saki diye rakı , bira alıyorsun bildiğin plastik ofis işi karton bardak , safir diye yine adını ilk defa duyduğum viski vardı :) vs vs. Ama açık büfe yemekler güzeldi zaten tatil de o hır,gür eğlencede ne olsa yiyorsun çokta takılmıyorduk ama sen biraz daha keyif ve kafa dinleme amaçlı gittiğin için bu tip durumlar canını sıkabilir o yüzden her şey dahillere bakarken iyi araştır derim ;) bizim ki genç işi olduğu için öyle yemeğe vs çok takılmıyorduk pata küte takılmaya bakıyorduk :D
Sağol kardeşim. Valla benim için tatil = hem zihnen hem fiziken dinlene bileceğim, huzurlu, sakin ve doğal bir ortamda nirvanaya ereceğim bir yer demek. Siz tabi daha gençsiniz hoplamak zıplamak hakkınız. :)
Konuda konuştuklarımızdan ve arkadaşlrın fikirlerinden sonra, hanımın baskısına direnmeye ve herşey dahili iptal etmeye karar verdim sanırım :)

erdem1904

Saki rakı diyince o ne lan dediniz mi :D
You are not allowed to view links. Register or Login kafa dinlemeyi zaten unut abi. Animatör dövmeden gelirsen oda başarı... İnsana huzur vermiyorlar  :) Bir akşam kafa iyiydi beni almışlar sahneye maymun etmişler, hanım tele çekmiş. Sabahında izletti yakalasam dövecektim animatörleri o sinirle :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Murad

Saki rakı diyince o ne lan dediniz mi :D
You are not allowed to view links. Register or Login kafa dinlemeyi zaten unut abi. Animatör dövmeden gelirsen oda başarı... İnsana huzur vermiyorlar  :) Bir akşam kafa iyiydi beni almışlar sahneye maymun etmişler, hanım tele çekmiş. Sabahında izletti yakalasam dövecektim animatörleri o sinirle :D
Hahahaha :)
Gözümün önünde canlandı birden. Herşey dahil kesin iptal :)

OzgurMR

Eşimle hafta sonunu 19 Mayıs'a bağladığımız Kalkan / Fidanka Hotel'i tavsiye edebilirim. Güzel bir mimari, sessiz ve otantik bir ortam var. Gerçi o civarı gezdiğinizi belirtmişsiniz ama.  :)
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

Murad

Eşimle hafta sonunu 19 Mayıs'a bağladığımız Kalkan / Fidanka Hotel'i tavsiye edebilirim. Güzel bir mimari, sessiz ve otantik bir ortam var. Gerçi o civarı gezdiğinizi belirtmişsiniz ama.  :)
Kalkan'da çok uzun konaklama şansım olmadı. Fakat son 5 senedir her yaz mutlaka uğrarım Kaş ve Kalkan'a. Çok da severim.

OzgurMR

Kalkan'da çok uzun konaklama şansım olmadı. Fakat son 5 senedir her yaz mutlaka uğrarım Kaş ve Kalkan'a. Çok da severim.

O halde Fidanka'yı bir değelendirin derim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

Adalı35

yıllardır ailecek akyakadan başlayıp ya fethiyede yada adrasanda sonlanan tatiller yapıyoruz aynı sizin gibi. benim önerim gitmediysen mutlaka datça/palamutbükü veya marmaris/bozburunu seçenekler arasına almandır. rakı balık aşkını yeniden alevlendirecektir. :alkis:
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

Murad

yıllardır ailecek akyakadan başlayıp ya fethiyede yada adrasanda sonlanan tatiller yapıyoruz aynı sizin gibi. benim önerim gitmediysen mutlaka datça/palamutbükü veya marmaris/bozburunu seçenekler arasına almandır. rakı balık aşkını yeniden alevlendirecektir. :alkis:
Birkaç saattir Datça'yı araştırıyordum. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile Datça Nil pansiyonu keşfedip araştırmaya başladım. Bahçe içerisinde, ağaçlar altında, denize sıfır, sadece 7 odalı minicik bir mekanmış. İnternette onlarca yorum arasında tek bir kötü yorum dahi yok. Hem işletmecileri, hemde bahçesinden beslenilen mutfağıyla eşimi de beni de çok heyecanlandırdı. Hemen rezervasyonu yaptık bu sene Datça'dayız. Gitmişken Can yücel'i de anarız dedik. Gtv'yi o yollara sokmaya kıyamayacağım için sıra kiralık bir Alfa bulmaya geldi :)