Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Üyelerimiz ve Alfa Romeo Haricindeki Markalara Ait Vasıtaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Yıldızı güzel parlatmışsın abi maşallah :) Kaç bin km oldu seninki ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sağolasın Hürcanım. 13000 oldu şimdilik. Km dolmadan servise giricez heralde.

ucarozcan

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

hi_cazz

Eline sağlık usta iyi parlatmışsın.  :alkis:

Sağol Özcan. Üstad önerdi biz uyguladık.

tekin159

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Benim aracım değil fakat cins arabalara ilgi duyan bir topluluk olduğumuz için paylaşmak istedim.
Babamın aracı 2008 citroen c6 2.7 v6 hdi.
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

TRSemih

C6'da elektroniğin dibine vurmuştur Citroen :)

Maşallah ikisine de..
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tekin159

C6'da elektroniğin dibine vurmuştur Citroen :)

Maşallah ikisine de..

allah öyle elektroniğin belasını versin air problemini çözene kadar elektronik mühendisi olduk  :duvar:
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

murat

Elektronik melektronik bilmem de 159 ile yanyana geldiğinde çirkinliğinden utanmış olmalı  :clover:  :haydi:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Serhat59

Arkadan Jaguar XJ' yi  andırıyor C6.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

admin

Arkadan Jaguar XJ' yi  andırıyor C6.

Aslında Jaguar Citroën'i andırıyor diyelim.  ;)
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Serhat59

Aslında Jaguar Citroën'i andırıyor diyelim.  ;)
Pardon çok doğru oldu düzeltme için teşekkürler

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

octinum

Geldi C5. :)

Daha önce Citroen C5 istediğimle ilgili bir başlık açmıştım. 10 gün kadar önce, kafayı kırıp 2005 model 3 litre V6 motorlu bir tane aldım. Exclusive aksesuar seviyesi. Bir mini-inceleme yapıp sizinle paylaşmak istedim. 10 gün bekledim çünkü ancak bugün yıkayıp hızlı boya korumayı atabildim. :)

Aslında 2 litre SX PK paketli bir tane arıyordum. Exclusive'in bir alt seviyesi bu ve bir Citroen geleneği olarak fazlasıyla "dolu". Ama hem istediğim gibi araba bulamamak, hem istediğime yakın SX PK'ların bu fiyat seviyesinde olmasından dolayı gittim bunu aldım. 2005 kasası çok az bulunuyor ülkede. 2004'te gelen ÖTV kanunuyla beraber 2 litrenin üzerinde ithalat çok azaldı malum. Bu da muhtemelen fuar amaçlı gelmiş. Diğerlerinden farklı bir-iki özelliği var; sıcak iklim kliması gibi.

Alfa'dan sonra tasarım açısından hiç de "şey" gelmediği konusunda hepimiz hemfikiriz galiba.  :clover: >:D Öte yandan, ben tasarımını sırf farklı olduğu için çekici bulmaya başladım kullandıkça. Belki kuzguna yavrusu Anka gelirmiş durumu ama trafikte çok rastlayabileceğim bir araba olmadığından Alfa'da yaşadığım farklı görünme hissini, bambaşka bir yolla olsa da, bir miktar hissettiriyor. Passat filan gibi buzdolabı, çamaşır makinası kadar özel hissettiren bir şeyden çok daha çekici bence.

Tabii benim esas alma sebebim ve çoğunluğun merak ettiği konu süspansiyon sistemi. Citroen'in meşhur hidropnömatik süspansiyon sistemlerinden birini taşıyor. C5'teki versiyonlarına Hydractive 3 deniyor. Bendeki Hydractive 3+.

En bilinen özelliği değişken yükseklik.

Benimkinin ekranı ekstra geniş (Exclusive olduğu için), orada aracın yükseklik durumunu gösteriyor. Elle ayarlanabilen 4 ayrı yükseklik konumu var.

Bu "bakım konumu". Hidraktif süspansiyonun bakım işlemleri için ve lastik değiştirmede kullanılıyor. Hidropnömatik sistemin basıncını boşaltıp aracı en alt konuma alıyor. Lastik değiştirmede de; önce en üst konuma alıyorsunuz (son resim), aracın altına sehpa koyup bu en düşük konuma aldığınızda araç sehpanın üzerine doğru çöküp tekerlekleri kendine çekiyor. Haliyle değiştireceğiniz teker havaya kalkıyor. Bu konumu bir de market alışverişinden sonra kolay yükleme için kullanabilirsiniz. Gerçi kapıyı ve bagajı açınca zaten biraz yere yaklaşıyor galiba.

Bu modda en fazla 10km/s hız yapabiliyorsunuz. 10km/s hızı geçince otomatik olarak "normal" yükseklik konumuna geçiyor.

Bu normal konum. Bunu otomatik ayarlıyor, az sonra anlatacağım.

Bu "orta-yüksek" konum. Ekranda mid-high yazıyor. Temel amacı derin çukurlu yollarda yavaş gidiş veya kaldırıma yanaşma, hatta çıkma gibi yerler. Süspansiyon yolu uzadığı için çukurlu yollarda konforu artırmak gibi bir olayı da var.

40km/s hıza kadar kullanılabiliyor. O hızı geçtiğinizde araç yine normal yüksekliğine dönüyor.

Bu da en yüksek konum. İkinci bakım konumu; aracı lifte almak için ve lastik değişiminde kullanılıyor. Gerçi normal konumu bile bizim araçlardan yüksek. Lastik değişiminde aracın altına sehpa koymak için kullandığınız konum bu.

Benimki Hydractive 3+ demiştim. Hydractive 3+ olmayan, "normal" Hydractive 3 modellerden farkı daha fazla otomatik süspansiyon kontrolü. Normal Hydractive 3'lerde her tekerlek için yay ve amortisör görevini gören birer tane küre var. Citroenciler buna "sifer" diyorlar; İngilizce "sphere" kelimesinin söylenişi gibi.

"Plus" olanlarda ise her aksın ortasında birerden 2 tane fazlalık sifer var. Toplam 6 sifer yani. Normalde bu üç siferin toplamı kadar yumuşak oluyor. Araba hızı, direksiyon açısını, direksiyon dönüş hızını ve bir yığın parametreyi değerlendirip ani hareket algıladığında orta siferleri devredışı bırakıyor. Bulunulan hıza göre ani sayılabilecek hareket bitene kadar araba birden sertleşiyor, sonra tekrar yumuşak haline geri dönüyor. Süspansiyonun bir tane "Sport" butonu var, ona basarsanız ani hareketten anladığı eşikleri düşürüyor ve daha erken bu moda giriyor. Ama normal sürüşte yumuşaklığını koruyor.

Ayrıca geriye dönük yaklaşık 1 dakikalık zaman dilimlerinde tekerlek hareketinin ortalamasını tutup bozuk yola girdiğinizde otomatik olarak yükselebiliyor. 110km/s hızı geçerseniz ve yol bozuk değilse ön tarafı yere 15mm, arkayı 10mm kadar yaklaştırıyor. 70'in altına düşerseniz veya yol bozuksa normal yüksekliğe, yine otomatik dönüyor. Park manevrası için direksiyonu tam kırarsanız yükseliyor.

Hidropnömatik süspansiyon özelliği olarak, arabayı ne kadar yüklerseniz yükleyin, her zaman düz kalıyor. Mesela bagaja oturduğunuzda önce çöküp, birkaç saniye sonra normal yüksekliğine geri dönüyor. Bagajdan kalkınca önce yükseliyor, yine birkaç saniye sonra normal yüksekliğine düşüyor. Yani arabada tek kişi de olsanız, 5 kişi artı dolu bagaj da olsanız arabanın ne önü kalkıyor, ne arkası çöküyor, ne de yere yaklaşıyor.

Süspansiyonla ilgili yorumum; ben hayatımda böyle bir şey kullanmadım. :) Mercedes S serisinin aşağısında, niş arabalar dışında, sürüş kalitesi bundan daha iyi bir süspansiyon yok gibi hissediyorum. Arabanın tepkilerini çok uzun süspansiyon yoluna sahip, yumuşak bir arabaya benzetebilirim. Ancak kasislerden geçtikten sonra normal yaylı araba gibi zıplamıyor. Onun yerine, anlık olarak yükselip yumuşak şekilde normal gidişinize dönüyorsunuz. Tekrar zıplamak yok.

Uzun yolda yüksek hızda yol dalgalanmalarının çoğunu hiç hissettirmiyor. Hissettirdiklerini de dalgasız denizde yavaş yavaş giden bir tekneye benzer, çok hafiflemiş ve sanki yavaş çekimde alıyormuş gibi hissettiriyor. Alfa'yı bırakın, Vectra'da uyutamadığımız bebeğimiz Adana-Ankara arasında bir kere uyandı.

Viraj limitleri çok yüksek. Alfa 156 ile rahatlıkla kapışır o konuda. Hatta dalgalı yollarda daha iyi bile olabilir. Virajlarda yumuşak şekilde bir miktar yatıp, sonra yatmayı kesiyor. Süspansiyonun daha önce bahsettiğim "spor" modu devreye giriyor mu bilmiyorum bu konuda.

Sonuç olarak süspansiyon bunun dışında kullandığınız her şeyi unutturacak kadar iyi. Piyasada bulabileceğiniz en yumuşak arabadan daha yumuşak; ama en yüksek yol tutunma limitlerini sağlayan modeller kadar da yola iyi tutunuyor. Yumuşak karnı şehir içindeki ani çukurlar ve biraz hızlı geldiğiniz, sağ-sol seviyesi aniden değişen yerler. Oralarda yumuşak süspansiyonlu "normal" bir arabadan çok daha iyi hissettirmiyor. O konudaki tek avantajı belki aynı yerde normal yaylı arabayla hızlı geçerseniz etkinin çok büyümesi; bunda o kadar büyümüyor.

Bir de 156 gibi yolu "hissettirmiyor". Yani hakikaten hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Ağırlık ve yükseklikle birleştiğinde limit davranışı Alfalarımız gibi "kontrol edilebilir" olmayacak gibi. Ama zaten bunu bebek taşımak için aldım ben. Spor moduna ve ESP'ye güveneceğiz artık.

Yakıt tüketimi uzun yolda 2 litre Vectra ile hemen hemen aynı. 130km/s hızın üstünde ve klima açıkken 8.4litre/100km gibi tüketti. Tabii arada yüksek hız ve hızlanma testleri yaptım ama çok etkilemez. LPG'de 9-9.5litre/100km arası bekliyorum. Şehir içinde, Alfa'yı kullandığım güzergahta Alfa'yla hemen hemen aynı yakıyor. 6 ileri şanzıman 159'da kullanılan Aisin üretimi TF-80SC ile aynı ünite. Dolayısıyla otoyolda bile 3000 devirin altındayım.

Diğer özellikleri arasında viraja göre dönen Xenon farlar var. Sis farını yakmıyor, far mercekleri komple dönüyor. :) Hız sabitleyici ve limitleyici, otomatik far ve silecekler, ön-arka park sensörleri, lastik basınç sensörleri, elektrikli ve ısıtmalı koltuklar, sunroof, elektrikli ve içeriden katlanabilir aynalar, JBL müzik sistemi de diğer özellikler arasında. Müzik sistemi 156'daki Bose'dan iyi gibi. Tüm camlar lamine-akustik cam. Ön cam ekstra olarak ısı kalkanlı. Geri vitese takınca o anda seçili dış ayna hangisiyse o yere doğru dönüyor.

Şimdilik bu kadar. :) Ben Citroen'i "Alfacının aile arabası" olarak beğendim açıkçası. Alfa'nın tam tersi, ama tıpkı Alfa gibi "herkesin gittiği yoldan gitmeyi reddediyor" adamlar. Bundan sonrası için Alfa benim keyif arabam oldu. Uzun yol ve bebekli gittiğim yerler için artık C5'i kullanırım. Zamanla bakım ve işletim masraflarını da paylaşacağım.

hi_cazz

Çok güzel bir anlatım olmuş. Şu özelliklerle daha güzel bir karoseri olsaydı çok daha iyi işler yapardı diye düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla air sistemini en iyi kullanan firma citroen. Mercedes airmatic falan baya sönük kalıyor bu hidropnömatik sistemin yanında.

Güzel günlerde kullanın inşallah. Tekrardan hayırlı olsun.

octinum

Çok güzel bir anlatım olmuş. Şu özelliklerle daha güzel bir karoseri olsaydı çok daha iyi işler yapardı diye düşünüyorum.
Bildiğim kadarıyla air sistemini en iyi kullanan firma citroen. Mercedes airmatic falan baya sönük kalıyor bu hidropnömatik sistemin yanında.
Güzel günlerde kullanın inşallah. Tekrardan hayırlı olsun.

Teşekkür ederim efenim, daha iyileri sizin olsun.... Diyeceğim, ama zaten Alfa var. Aynısın bizim Adana Alfisti grubunda da söyledim, Alfadan daha iyisi nasıl olsun? :)

Karoseri Fransızlara gerçekten güzel görünüyor mu aslında çok merak ediyorum. Yani Peugeot, hatta Renault biraz daha yüzüne bakılır şeyler yapıyor. Yani adamlar cinsliklerinden mi bunu çıkarıyorlar, bize göre çok farklı bakış açıları mı var, bilemedim. Gerçi yolcu bölgesinin tasarımı sayesinde içeride çok ferah ve aydınlık bir ortam var. Kafanın üstünde bol bol alan, arkada şaft tüneli de olmayan geniş bir diz mesafesi ve büyük camlar hoşuma gitti.

Süspansiyon bu air-kılıklılar arasında en iyisi deniyor gerçekten. 2000'li yıllarda Active Body Control'le Mercedes S serisi yakalayabilmiş bir tek. Bir ve iki tık üstü sırasıyla yeni C5 ve C6'da var. Çok masraflı gibi de görünmedi bana. Sistemde eskiyebilecek şeyler sadece yağ, siferler ve bir de basıncı sağlayan elektrik motoru. Sifer dediğim parçalar Monroe'da tanesi 150TL gibi bir fiyat. Pompa motoru pahalı ama muhtemelen tamiri var. Bizim SS pompa motoruyla aynı mantıkta bir şey zaten. Yağ da değişebiliyor. Gerisi, arabayı lifte alınca sistem hortumlarının kontrolü.

Bu arada ilginç bir detay; Citroen gruplarına katıldım arabayı almadan, öğrenmek amacıyla. Bu arada tanıştığım iki arkadaş İstanbul'da buluştu. Bir tanesinde bu sınıfta C5'in eskisi olan Xantia kullanıyordu. Xantia daha da konforlu. :) Zaten "muhafazakar" Citroenciler C5 ve sonrası için sert olmuş beğenmedik filan diyorlar. :)

defrost

Araba değil transformers mübarek :), benimde dünya parası olan bir yakınım benzer süspansiyona sahip eski en çirkin olan modeline biniyordu, bel fıtığından dolayı bindiğini söylerdi ama biz cimriliğinden derdik.
Süspansiyon konusu için sen ss i çözmüş adamsın bunu hertürlü yersin, tasarım olarak makjaj öncesi modele göre bu çok daha iyi.

Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin  :nazar:

Bu arada motorundan bahsetmemişsin sonuçta 3.0 v6 saygı duyarız.

octinum

Araba değil transformers mübarek :), benimde dünya parası olan bir yakınım benzer süspansiyona sahip eski en çirkin olan modeline biniyordu, bel fıtığından dolayı bindiğini söylerdi ama biz cimriliğinden derdik.
Süspansiyon konusu için sen ss i çözmüş adamsın bunu hertürlü yersin, tasarım olarak makjaj öncesi modele göre bu çok daha iyi.

Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin  :nazar:

Bu arada motorundan bahsetmemişsin sonuçta 3.0 v6 saygı duyarız.

Anaa, evet motordan bahsetmemişim. :) Alfa motorundan sonra çok enteresan gelmediğindendir ama amacına uygun olarak düşünüldüğünde çok başarılı bulduğum bir motoru var. Görsel olarak uzaktan yakından alakası yok; bizim övünerek gösterdiğimiz her şeyin üzerine plastik kapaklarla kapatmışlar. Almanlar gibi, motordan utanıyorlar mı artık neyse... :) Bu arada, kaputun altı leş gibiydi, utandım. Temizliğini tamamladıktan sonra onu da çekerim.

Alüminyum bloklu, değişken supap zamanlamalı bir V6. 211hp güç ve 290Nm tork üretiyor. Torkun 260Nm'si 2000 devirden itibaren geliyor. Bir Alfa motoru gibi canlı ve hevesli devirlenmiyor, bir Busso sesi zaten çıkmıyor, ama işini gayet iyi yapan, alt devirlerde esnek bir motor. Mevcut 6 ileri şanzımanla 0-100 hızlanması 156 SS'le benzer düzeyde. Tabii yüksek hızlarda kesintisiz hızlanmaya devam ediyor.

Triger kayış değişimi gerektiğinden pek zorlamadım, ama ilk hissiyatlarım, Alfa'larımız gibi gaza basınca ışık hızına çıkma hissi yaratmadığı yönünde. Bunda tabii süspansiyon ve şanzımanın da etkisi var. Çok sakin başlayan, düzenli şekilde artıp kesintisiz devam eden bir hızlanma hissettiriyor.

Neyle karşılaştırayım? Bir Passat meydan okur gibi oldu otoyolda. Hiç zorlanmadan 200'e çıkıp geçtim, ama virajda olduğumuzdan mı bilmiyorum.  >:D Tam güçte olduğunu farkettiğim tane F30 kasa 320d'yi takip edeyim dedim. Yakalayamadım ama epeyce yüksek hızlara kadar aramız ufak ufak kapanıyordu, sonra arabada hanım ve çocuk var diye bıraktım. Spor ve manuel modlarını hiç kullanmadım ama hızlanma açısından benim ihtiyacım olanın çok çok fazlasını verebilecek gibi görünüyor. Benim açımdan daha küçük motora göre tek avantajı otoyol hızlarında düşük devir oldu açıkçası. Alfa'yla 3750rpm çevirdiğim yerde bu 2750 filan çeviriyor. Alfayla 4000 devirde 140km/s hızda gidiyorum. Bu 4000 devirde 190km/s gibi bir hıza çıkıyor.

Önümüzdeki hafta hanım kullanmaya başlayacak, yakıt tüketim değerleri o zaman gerçekten ortaya çıkacak ama bakım tarafında dikkat edildiğinde epeyce masrafsız bir motor gibi. Triger kayış değişimi Türkiye'de 180 bin km veya 10 yıl olarak verilmiş. Yurtdışı sitelerde 160 bin mil (240 bin km) gibi değerlerden bahsediliyor. Benimkinin triger kayışını ben değiştireceğim, herhalde ben kullandığım süre boyunca bir daha da değişmez.

Bu arada, değişken supap zamanlaması demiştim, bizim varyatör gibi bir şey var ve şu anda soğuk çalışmada dizel motor sesi geliyor arabadan. :) Bu hafta yıkama ve boya koruma işleri olduğundan bakamadım, haftaya emme manifoldu tarafını bir söküp kontrol edeceğim. Muhtemelen bir oring değişimiyle çözülecek.

hi_cazz

Teşekkür ederim efenim, daha iyileri sizin olsun.... Diyeceğim, ama zaten Alfa var. Aynısın bizim Adana Alfisti grubunda da söyledim, Alfadan daha iyisi nasıl olsun? :)

Karoseri Fransızlara gerçekten güzel görünüyor mu aslında çok merak ediyorum. Yani Peugeot, hatta Renault biraz daha yüzüne bakılır şeyler yapıyor. Yani adamlar cinsliklerinden mi bunu çıkarıyorlar, bize göre çok farklı bakış açıları mı var, bilemedim. Gerçi yolcu bölgesinin tasarımı sayesinde içeride çok ferah ve aydınlık bir ortam var. Kafanın üstünde bol bol alan, arkada şaft tüneli de olmayan geniş bir diz mesafesi ve büyük camlar hoşuma gitti.

Süspansiyon bu air-kılıklılar arasında en iyisi deniyor gerçekten. 2000'li yıllarda Active Body Control'le Mercedes S serisi yakalayabilmiş bir tek. Bir ve iki tık üstü sırasıyla yeni C5 ve C6'da var. Çok masraflı gibi de görünmedi bana. Sistemde eskiyebilecek şeyler sadece yağ, siferler ve bir de basıncı sağlayan elektrik motoru. Sifer dediğim parçalar Monroe'da tanesi 150TL gibi bir fiyat. Pompa motoru pahalı ama muhtemelen tamiri var. Bizim SS pompa motoruyla aynı mantıkta bir şey zaten. Yağ da değişebiliyor. Gerisi, arabayı lifte alınca sistem hortumlarının kontrolü.

Bu arada ilginç bir detay; Citroen gruplarına katıldım arabayı almadan, öğrenmek amacıyla. Bu arada tanıştığım iki arkadaş İstanbul'da buluştu. Bir tanesinde bu sınıfta C5'in eskisi olan Xantia kullanıyordu. Xantia daha da konforlu. :) Zaten "muhafazakar" Citroenciler C5 ve sonrası için sert olmuş beğenmedik filan diyorlar. :)

Daha iyisi bu sanırım. Videonun sonundaki olay zaten efsane.

milano 75

hayırlı olsun,tam konfor odaklı aile arabasıymış,fransızların estetik anlayışını merak edenlerdenim bende açıkcası,çokmu zor göze hitap edebilecek bi ağır abi yapmak. You are not allowed to view links. Register or Login  bose eşşeğin kulağına su kaçırmış,bu ne abicim,insan bunda direksiyonda olduğunu unutur,tepkileri,refleksleri körelir  :D
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

hi_cazz

hayırlı olsun,tam konfor odaklı aile arabasıymış,fransızların estetik anlayışını merak edenlerdenim bende açıkcası,çokmu zor göze hitap edebilecek bi ağır abi yapmak. You are not allowed to view links. Register or Login  bose eşşeğin kulağına su kaçırmış,bu ne abicim,insan bunda direksiyonda olduğunu unutur,tepkileri,refleksleri körelir  :D

Abi öyle olurmu bilmem ama mükemmel ya. Ben isterim şahsen.

Alfadanadam

Ellerine sağlık üstadım. Valla insan bir merak ediyor ki sorma gitsin :)
Pek yüz vermezdim yolda izde gördüğümde, bilirdik biraz gerçi ama süspansiyon olayı şapka çıkarılacak cinstenmiş  :yukari-ok:

gurkanlale

Merhaba,

İtalyan ekolünden devam ederek, evin 2. aracı olarak bir 500C aldım geçen hafta. 1.2 litre Duallogic. Küçük ilgi çekici kolay kullanılan yormayan bir araç. Oturuş pozisyonunun yüksek oluşu ve city modlu çok hafif direksiyonu ile hakimiyeti çok rahat, küçük boyuna ve hafifliğine rağmen yol tutuşu ise çok net. Biraz trim sesi, biraz kalitesiz iç malzeme, sesli çalışan süspansiyon ile hiç de yabancılık çekmeden hemen alışıverdik kendisine.  :D

Ufak da bir şanssızlık yaşadık hemen aldıktan sonra. Bostancı sanayide noter çıkışı birisi çarptı sol kapıdan  :( Daha kullanamadan kaportacıya gitti zıpır  :-X Allah'tan çok bir şey yok, nizami bir göçük, boyanmadan yapılıyor.  :nazar: :nazar:
Drive Tastefully..

murat

Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

h.t

Hayırlı olsun , çok tarz güzel bir seçim olmuş

krm1983

Bu segmentte doğru seçim. Keyifli sürüşler

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

mehmet_QV

Çok zevkli bir araba gerçekten. Güle güle kullanın inş.  :nazar:
2011 Giulietta 1.4 Multiair Distinctive