Kerem Bey, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. 166 ile başlayacak olursak, bana göre şuan bile kendi klasmanında hem görsellik,hem donanım, hem de kalite olarak çok ayrı yerde olan bir Alfa! Zamanına göre donanımı çok iyiydi,şimdi bile bazı araçlarda standart olmayan birçok donanımı bu araçta görebilirsiniz,iç dizaynı çok hoş,dış dizaynı da sınıfına göre çok agresif bence! Motor konusuna gelirsek,eğer benim için ortalama üstü performans gerekli değil derseniz, 2.0 TS versiyonu bu araçta sağladığı iyi performans değerleri ve yedek parça teğmini,tüketim değerleri ile sizi sıkıntıya sokmayacak,sorun yaratmayacak bir tercih olur. V6 TB ise performans olarak birçok aracı üzebilir ama yakıt tüketimi,parça teğmini ve fiyatları ile de sizi üzebilir. Ama buradan şunu çıkarmayalım,V6 TB sorunludur; tam tersi Alfa'nın ürettiği en sağlam motorlarından birisidir ama bulabilirseniz en genci bu aracın 10 senelik olacak ve illa ki bir takım sorunlar çıkaracak,bulunduğunuz yer itibariyle sıkıntı çekebilirsiniz. 2.0 TS'in parçalarını internetten bile alma ihtimaliniz var

166, 156'ya göre bambaşka bir konumdadır eğer üst sınıf ve illa 166 alma gibi bir isteğiniz yoksa, 156 2.0 TS sizi hertürlü tatmin eder ve yedek parça,bakım vs yönünden hiçbir sıkıntı çekmezsiniz,tercih size kalmış