Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2004 Alfa 147 sol kapı komutatör

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adnan.geyik

Arkadaslar, çıkma 2004 Alfa 147 sol kapı komutatör arıyorum. Burada 600 tl yenisi. Ebay'dan yenisi 400-500 TL. Çıkma bulursam çok iyi olur. Bilgisi olan varsa haber vermesini rica edeceğim. Epeydir arıyorum...
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Alfadanadam

ercan zengin

abı senın ıcın aradım ama bulamadım samsunda calısan bı abımız vardı ona sorduk cıkma bulunması zor dıyor perlı aractan sokulebılır falan dedı ama cıkmacıya neyı ıstedıgını ii anlatman gerektıgını soyledı yada aracın basına gıdıp gosterılmelıymıs ısın bıraz zor yanı kolay gelsın

adnan.geyik

Bostancı'da sordurduk. Bulamadık. Çıkma 150 TL civarındaymış. Beyin dedikleri zımbırtıyı sol kapıya koymuşlar. Herşeyi etkiliyor. Benden önceki sahibi Nissan Gulan'da çalışan biriydi. Nissan servisi açıp bakmış. Birşey anlamayıp yerine koymuşlar. Alfamdaki tek sorun bu. Bir halletsem çok iyi olacak. Bulan haber verirse çok sevinirim.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

adnan.geyik

Hiç sorma Bülent. Kapı kolundaki bir komutatör 600 TL. Parça Kodu: 156071746.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Hiç sorma Bülent. Kapı kolundaki bir komutatör 600 TL. Parça Kodu: 156071746.

Abi o kadar aradım ebay de falanda yok yaa 147 için.

Alfadanadam

Bunca yıldır Alfaya binerim, onlarca belki yüzlerce alfa derdi bilirim ama bu problemle hiç karşılaşmamıştım doğrusu. Neye benzediğini bile hayal edemedim o derecede yani :)

Alper

Bu cam panelinin içindeki parça değil mi sizin aradığınız?

adnan.geyik

Aynen öyle. Bu parça. Tek kapılılarda kilit yok. Bendeki resimde eklediğin parça.
Bülent valla doğru söyledim. Bende yaşayınca öğrendim.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Alfadanadam

Adnan abi aradığın 4 camı açmada kullanılan buton grubu mu yani? Sürücü kapısında bulunan?

adnan.geyik

Ön iki camları açıyor, kilit var ve dikiz aynaları kumandası var. Ama elektrik sistemini etkiliyor. Sürekli arıza gösteriyor. Bir de sürekli bip sesi veriyor.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Gouki

Adnan bey arka camları kontrol etmenizi sağlayan buton çalışıyor mu? Bipleme sesi araba çalıştığı sürece mi oluyor? Kilometre sayacınız yanıp sönüyor mu?

adnan.geyik

Bipleme olmadık zamanlarda oluyor. Km sayacı bazen sapıtıyor. Bazen sol lamba zayıf uyarısı geliyor. Bazen arka bagaj kapısını açıyor. Vs vs. Hepsi komutatöre bağlı hatalarmış...
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

ATA

Adnan bey arka camları kontrol etmenizi sağlayan buton çalışıyor mu? Bipleme sesi araba çalıştığı sürece mi oluyor? Kilometre sayacınız yanıp sönüyor mu?

Benim bir arkadaşımın 147'sinde aynı problem var. Arka cam butonu çalışmıyor. Km sayacı yanıp sönüyor. Ama araç biplemiyor. Sorun nedir, bir bilgin varmı?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

Ata'm 147 de komütatörü söküp takınca bende bu durumlar olmuştu. Servise götürüp proxy hizalaması yaptıktan sonra düzelmişti. Ama Adnan bey'in komütatörü galiba gerçekten bozulmuş.

ATA

Hımm ben benim fiatecuscan ile baktım, hata kaydı yoktu. Sağol Özgün'üm demekki servis yolu gözüktü kendisine.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ismail

Adnan bey ben bu parçayı Birmot tan 475 tl ye değiştirmiştim. Benimkini kendim çıkarıcam derken kırmıştım. Meğer kapı kolunun altında tutan vidası varmış :)
Benim başıma geldiği için aklınızda bulunsun diye söyleyeyim, bahsettiğiniz arızalar direksiyonun sol altındaki can-bus denilen karttanda olabilir (bagaj açılıyor, acayip uyarılar veriyor dediğiniz için diyorum). Bence imkanınız varsa başka bir araçtan dediğiniz parçayı alıp bir değiştirin, deneyin derim. Tanıdık başka bir 147 varsa 20 dakika bile sürmez.

adnan.geyik

Can-bus. Bunu deneyeyim. Haklısın denemeden boşuna parça değiştirmeyeyim. Teşekkürler.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Anıl

Adnan bey, You are not allowed to view links. Register or Login'de ne kadar 147 parçalayan eleman varsa mail atın,parça yazıp bulmak imkansız oluyor,genelde ilanlarda 147 parçalıyorum,bütün parçalar satılık yazıyor tek parça aratınca birşey çıkmıyor...Benin uyguladığım yöntem bu,tüm GTV sökenlere mesaj atıyorum,3-4gün içinde en az 4-5 tane değişik fiyat oluyor elimde,bu şekilde çok ucuz parçalar denk getirdim,çünkü elemanlar biran önce aracı sökmeye bakıyor:)Raftakine değil,sökenlere bakın.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

agucba

Buna katılıyorum. Raftakinden ziyade araba parçalayan kişilere yazmak ve ihtiyaç duyulan parçayı talep etmek daha mantıklı oluyor. Bu şekilde elde daha fazla seçenek oluyor. Ben rafta olandan ziyade parçalayıcılardan talepte bulunuyorum (babamın 164 için ileride lazım olabilecek yedek parça ve Super aynalar), fiyatta da pazarlık yapılabiliyor.

///////////////

Gouki

Sağdan direksiyonlularda komütatörün yapısı farklı malesef, You are not allowed to view links. Register or Login'dan almadan önce dikkat edin.

Alper

Böyle birşey mi aradığınız?

yada bunu alıp ona takılamaz mı iş görecek parçası

zaferisgoren

Aradıgınız buton sagdan direksiyonlu bir arabadan sökülmüş halde burada vardı;
İşinizi görürse diye paylaştım ben almamıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 80TL gibi de bir fiyatı vardı.
İzmir Alfa
3. Sanayi Sitesi, 408 Sok., Bornova Merkez/İzmir, Türkiye
+90 232 435 3285 ?

adnan.geyik

Simdi aradım satmışlar. Haber verdiğin için teşekkürler Zafer. Yetişemedim...
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

sp4rc0

Simdi aradım satmışlar. Haber verdiğin için teşekkürler Zafer. Yetişemedim...

diğer forumda bir kişi 2002 model 156'sının tüm parçalarını sattığını söylemiş. eğer 147'ye uyuyorsa iletişime geçebilirsiniz.. linki pm atıyorum.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)