Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2009 model 147 collezione hakkında.(izmirlilerin yardımını bekliyorum )

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mahoretti

dustreni52

hayırlı olsun güle güle kullanın. bende alfa 147 bakıyorum insallah bende istedigim aracıma  en kısa sürede kavusurum :)

ismet

I am the master of my fate
I am the captain of my soul

alfacan

hayırlı olsun , kazasız belasız sürüşler dileğiyle ..

alfa35

Herkese teşekkür ederim metin ustadan dun aldım arabamı cok ilgilendi izmirde olup da servis arayanlar benim düştüğüm hataya düşmesin enriko aliberti yerine direkt devko metin ustaya gitsin

mahoretti

çok söyledik ama....... maalesef siz acele ettiniz... olsun zararın neresinden dönerseniz kardır... :alfisti:

Anıl

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkese teşekkür ederim metin ustadan dun aldım arabamı cok ilgilendi izmirde olup da servis arayanlar benim düştüğüm hataya düşmesin enriko aliberti yerine direkt devko metin ustaya gitsin
Enriko para tuzağından başka bir yer değil,içinden çıkamadıkları şeyleri Devko'da yaptırdıkları da oluyor,İzmir'de 2-3 tane düzgün Alfa servisi var,birisi de Devko,hem ilgilenirler,hem aracınızı baştan bile yaratabilirler,ben arada sırf muhabbete bile gidiyorum çok iyi insanlardır.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ATA

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfa35

ben servise gitmedim metin usta saolsun gelip alıp halletti ama 2nizden de bahsetti.enriko beni o tuzağa biraz erken düşürdü gerekli yerlere şikayetimi de yaptım alfa turkiye servise gerekli uyarıyı yaptığını çok şikayet geldiğini falan söyledi ama bilmiorum değişen bişey olurmu

ATA

Hic bir sey olmaz maleaef, ben nerelere kac kere sikayet ettim geri bile dönmediler :) fiat servis bolumu başarili ama her işimi kolayca çözüyorlar. Alfa Romeo ile ilgili bir sıkıntı olduğu gercek.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfa35

başka forumlarda açtım ama buraya yazmadım.ben aracı ekspertize götürünce aracın radyatörü değişmesi gerekio dendi serviste değiştirsem bana masrafı ne olur dedim 350-400 olur max dediler.bende masrafları düşüp aldım aracı.3 gün sonra randevu almaya aradım bana 200+kdv işçilik 700de radyatör masrafı dediler.benim aracı aldığım kişi de benden aldığı parayı peşinat verip sıfır gulietta alacaktı,resmen benim masrafları düşük gösterdiler satılması için.şikayet ettim ertesi gün dönüş oldu yanlış anlaşılmışız servisinde ihmalkarlığı size işçilik almıcaz radyatörde de indirim yapıp 450ye takcaz dendi.gerçi ben yaptırmıştım aracı ama dönüş oldu alfa türkiyeden hakkını yemeyim

ATA

Daha Alfa Romeo modellerini versiyonlarini bimeyen calisanlari var. Cok sevdigim calisanlarida var. Resmen oyun çevirmişler ama olsun güzel bir 147 almişsiniz. Kazasi belasiz
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfa35

teşekkür ederim evet dediğin gibi çalışanlarıyla alakalı bi durum daha çok.ben isim de verdim zaten şikayetimde.servis müşteri kaybedio başka bişi değil

Anıl

Tabi,cevap kolay;özel servisler dandik parça kullanıyor!Kendilerine sormak lazım,bosch marka malzemeye Alfa amblemi vurulunca fiyatı neden Bosch servislerin 2katı oluyor,bosch servislerde çakma bosch takıyor herhalde. Özel servislerde her marka parça var,ucuzu da,orjinali de,kaliteli yan sanayisi de ama işçilik çok çok ucuz. Adamların bir radyatör değişimi işçiliğine dışarıda motor söküyorlar. Sizin olayda da resmen dolandırıcılık yapmışlar,adamı kayırmışlar.

1998 GTV V6 TB

mahoretti

aynen ANIL... Triger işçiliği 500 istediler.... Ben 550TL ye trigeri değiştirdim herşey dahil....

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ATA

Gececiler gündüzcülere bir beyaz eşya yetkili servis anımı taze taze paylaştım, bakın derim =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

agucba

Konu ile ilgili değil ama kış lastiklerimi yetkili serviste değiştirtmek istedim ve 145'imi sabahtan bıraktım, akşam da almaya gidecektim. Almaya gittiğimde karşıma çıkan rakam 108 TL idi.  :o 60 TL parça parası, 48 TL'si işçilik idi. Bir şekilde halletim ama Alfam'ı bırakırken böyle bir fatura ile karşılaşacağımı biliyordum.

Açık olmak gerekirse yetkili servilere çok kabahat bulmuyorum. Yetkili servisler tüm dünyada özel servislerden daha pahallıdır, bu hangi marka olursa olsun. Ancak yetkili servisler ile ilgili burada karşımıza çıkan şikayetler, ki özellikle Enriko Aliberti hakkında biraz fazla, almış oldukları ücretlerin karşılığını vermedikleri yönünde. En bilindik örnek olarak Bahadır Bayrak'ın yaşadıklarını, Can Ünal'ın yaşadıklarını gösterebiliriz.

///////////////

Gouki

Lastik değişiminde aldıkları parça parası nedir Serkan abi ?

agucba

///////////////

Anıl

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

Sibopların tanesinin 1 lira civarında olduğu söyleniyor, hesabı siz yapın :)

agucba

Yalnız 60 TL'nin içinde KDV de var. Yani parçalar 51 TL tutmuş oluyor.
Normal bir lastikçiye gidilse sökme-takma, balans için alacağı ücret pazarlık ile 50, liste fiyatı 60 TL. Hatta Speedy'de 70 TL. Normal bir lastikçi bir de 4 adet supap için de en az 20 TL alacaktır. Yani oldu mu sana 80 TL. Yetkili servisler gibi fatura da keserlerse 95 TL olur. Bu durumda yetkili servis fazladan 13 TL almış olacak. Normaldir diye düşünüyorum.

///////////////

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Yalnız 60 TL'nin içinde KDV de var. Yani parçalar 51 TL tutmuş oluyor.
Normal bir lastikçiye gidilse sökme-takma, balans için alacağı ücret pazarlık ile 50, liste fiyatı 60 TL. Hatta Speedy'de 70 TL. Normal bir lastikçi bir de 4 adet supap için de en az 20 TL alacaktır. Yani oldu mu sana 80 TL. Yetkili servisler gibi fatura da keserlerse 95 TL olur. Bu durumda yetkili servis fazladan 13 TL almış olacak. Normaldir diye düşünüyorum.

Yaptığın hesap doğru Serkan bence de. Şartlar adil değil gerçekten de. En basitinden fatura kesme hadisesi başlı başına maliyet farkı firmalar için.