Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bu aracı bilen varmı..? 159 1.9 JTS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login

Ayrıca sitede 1.9 JTS kullanan birileri varmı..?
Genel olarak çekişi, gidişi, yakıtı nasıl..??

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Increase

Selim bey yakıtı nasıl dedinizde? aslında şehir içinde bel bükeceği kesin. Gerçi fiyat olarak dizellere nazaran bayağı uygun ama, jts motorlar içinde lpg tavsiye etmiyorlar ve jts motorlar için uygun olmadığı söyleniyor acaba doğrumu? 159 jts lpg ile kullanan ve memnun olan varmı acaba? Çünkü bende düşünüyorum.
Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

erdem1904

2,5'dan daha az yakacağı ve daha yavaş olacağı kesin. Teknik verilerde ortalama yakıt 8,7 lt 0-100 hızlanma 9,7 sn... Buna göre 2,5'dan 4 litre daha az yakıt ve 2,5 saniye daha yavaş hızlanma demek...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

AnilAlkan

Ben olsam gider hiçbir yere göstermeden alır gelirdim :))
06YA2467 156 2.0 TS - 1998

agucba

T. Spark 16V motorlardan daha ileri teknoloji bir motor ve bir çok kişinin düşüncesinin aksine, iyi bir motor olduğunu okudum bir çok kaynakta. Kaldı ki altı vitesli olması da ekonomik sürüşlere imkan tanıyacaktır.
2.5 V6'tan çok ekonomik (yakıt masrafları) olacağı kesin. Vergi anlamında da 159 ile 156'nın vergileri 2013 yılında birbirine yaklaşmış olacak (2012 yılında aralarında 159'un aleyhine 2 katı fark var).
Daha yeni tasarım olması, daha modern olması, yol tutuşunun her türlü daha iyi olması cabası.
Ancak yeni bir tasarım olması nedeni ile bakım masrafları da 156'ya gör yüksek olacaktır. Örneğin 156'nın komple ön takımı parçaları için en uygun şartlarda 450-500 TL ödemek gerekirken, sanırım 159'da bu rakam 1.500-2.000 TL'leri bulabilmkte. Çok emin değilim, bu konuda servise danışmak gerekir.

///////////////

Keox

quote:

Selim bey yakıtı nasıl dedinizde? aslında şehir içinde bel bükeceği kesin. Gerçi fiyat olarak dizellere nazaran bayağı uygun ama, jts motorlar içinde lpg tavsiye etmiyorlar ve jts motorlar için uygun olmadığı söyleniyor acaba doğrumu? 159 jts lpg ile kullanan ve memnun olan varmı acaba? Çünkü bende düşünüyorum.

bende Lgp satışı yapan bir kaç sitede karşılaştım Alfa Romeo JTS model araçlara uygun değildir yazısını okuduğumu hatırlıyorum. Sanırım bir tanesinde o yoktu ama hemin değilim GASiTaly marka lps uygun değildir ibaresi görmemiştim bu sabahta kendi aracım için mail attım  bana 1200 tl proje dahil olarak bir fiyat çektirler.

ku2

Arkadaşlar LPG bağlatmayı düşünmüyorum.
Bağlatacak olsam 2.5 v6'ya bağlatırdım :))

Sadece bu fiyata iyi bir tercih gibi göründü bana.. Hem paylaşmak istedim..hem de fikirlerinizi almak.

--

naxos

Selim seni kesmez bu arac baştan söyliyim.Belki eski aracın 156 1.6 falan olsa daha iyi gelebilir bunun performansı 156 2.0 gibi bişi.

Hee ama diğer herşeyi on numero arac kesınlıkle alınır bınılırde uzun yıllar zaten bu fiyata daha iyisi yoktur
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

Alfadanadam

Çok yakın fiyatlara çok daha düşük kilometrede alternatifler var. 159'un yakışıklılığına diyecek yok ancak performans beklentin varsa uzak durmalısın. Dizel alternatifleri arasında yüksek fiyat farkı yokken ikinci elde de sıkıntı yaşama ihtimalin olduğunu da hatırlatırım.

Araç düzgünse iyi bir pazarlıkla daha mantıklı bir yatırım olur.

ku2

quote:

Çok yakın fiyatlara çok daha düşük kilometrede alternatifler var. 159'un yakışıklılığına diyecek yok ancak performans beklentin varsa uzak durmalısın. Dizel alternatifleri arasında yüksek fiyat farkı yokken ikinci elde de sıkıntı yaşama ihtimalin olduğunu da hatırlatırım.

Araç düzgünse iyi bir pazarlıkla daha mantıklı bir yatırım olur.

Bülent güzel duruyorda..!! progression bu araç..

Diğerinin deri koltuk olması ve met. gri olması vs..hoş.. Sadece motorunu bilmiyorum.. O yüzden sizlere sordum.
Performans beklentim yok.. Olsa buna bakmam.. Sadece fiyatı gayet uygun göründü bana..
Bu arada 2.5'a hala biniyorum.. yani onu satıp parasını cebime koymadan birşey yapamam zaten.. Utku'ya da söyledim.. GTV Tb istesem de 2.5 varken zor...!

Bir talip var 2.5'a bakalım.. Nisan ayını beklicez.. Adam o zaman düşünüyor.. Parasını cebine koyup gelecekmiş.. Olursa olur.. Olmazsa zaten biniyorum severek..

Öte yandan Mito Qv baktım..
Epeyce inceledim aracı.. Dinamik süspansiyon sistemi, elektronik kontrollü coilover..!!
5 sensör var..4 gyro sensör amortisörlerde..Yoldan gelen bilgiyi, titreşim, vs.. 5inciye aktarıyorlar.. Böylece süspansiyon ayarı dinamik bir şekilde yapılıyor. Testleri okudum..Çok başarılı bir sistem. M.Marelli geliştirip Mito'ya takıyormuş..

Akotadan fiyat aldım.
Mito Quadrifoglio Verde (Dinamik Süspansiyon Sistemi, 18" Jant, Cruise Control, Yağmur Sensörü, Otomatik Yanan Farlar, Elektrokromik Kararan İç Dikiz Aynası, Koyu Renk Camlar,Kırmızı Fren Kaliperleri, Otomatik Katlanabilir Yan Aynalar, Aluminyum Spor Pedallar) ile 24.000 Euroya alabiliyorum..
(not: Araç 23.500 euro bu yukarıdaki paket 1600 euro..)

Ama sinir olduğum nokta..!! Benim aracımı almıyorlar.
Alfa Romeo'ya gidiyorsun..Ben yeni araş alıcam..Eski aracımı vereyim üzerini kredi ile tamamlarım diyorsun..ve bu sipariş için 10 hafta araba beklemeye hazırım diyorsun.. Adamlar arabanı almıyor..

Birmot'a sormak istiyorum.. Bilgisi olan varmı..??
Kime sormalı.. 2.5'u değerlendirebilirmiyim.  Sıfır Mito QV almak için.
--

Anıl

Bence de 3-5'e bakmayıp dizel 159 almak daha mantıklı..Hem canın sıkılırsa bir iki oynamayla güzel değerler alınabilir. Mito QV'de olsa bana göre o fiyat çok.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

emin

Abi sana mito ile söyleyeceklerimi telefonda söyledim, vallahi çok sevinirim senin adına, ama bizden birinin 2.5'u almasına ve senin gtv ye geçmene de çok sevinirim. bu 159'lar içime sinmedi pek yine de tercih senin.

Ama yine söylüyorum mitoyu 17 inç al =)
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

KAKIRMAN

Hazır MiTo konusu da açılmışken ben de şu aralar bizim katırla takas düşüncelerindeyim. Tam da katırın dolu dolu özelliklerine alışmışken...Ne dersiniz?
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

emin

sıfır alınacaksa QV alınabilir İlhan abi.
Ama onun dışında 2-3 yaşındaki araçlar eğer temiz kullanılmışsa çok uygun fiyatlara bulabiliyorsun. Bizim kadar kurcalamayacaksan 36-37 bin liraya temiz 155lik stok spor paketli falan bi mito bulunabilir.

QV sıfırdan alınca ciddi bir fiyat farkı oluyor ama 2. el bir kaç qv var onlar da 40-42'ye biter gibime geliyor.

Ben her türlü tavsiye ederim. Ama ikinci eli zayıf satmak istersen çok beklersin istediğini alamazsın. Bir giulietta 156 147 olmayacak.

ku2

Emin 2. el mito qvlerde dinamik süspansiyon paketi yok..! Kimse bu paketle almamış.. Çünkü ülkemize bu paketle standart gelmiyor... Bazı ülkelerde bu standart.. opsiyon değil.

Neyse.. mito qv olursa illa bu paketle alırım..

Dün vw ve opel'e gittim..Kimse alfa romeo'ya girmek istemiyor.. Piyasası yok diyor. Sonuçta siz değerlendirin aracınızı..ondan sonra bize gelin dediler..

Durum bu..
Aracımı satsam..GTV olur...:)) Olmadı Subaru WRX alırım..
Yani illaki birşeyler bulurum binecek.. Ama şu çok komik.. 3 sene biniyorsun..gül gibi bakıyorsun.. Sonra satmak istediğinden elinde kalıyor.. Kadere bak..!!
İyi araba, hoş araba..ama farklı birşeye bineyim diyorum..Satamıyorum.. Satmadan da binemiyorum.. Satıp paraya çevirmem lazım.. Sırf bu yüzden gittim..Opel'e, VWye baktım.. Adamlar alırsa..gidip birşeyler alırım.. Astra, ya da Jetta.. 1-2 ay biner satarım diye: :))))
Sonra gidip 2.el GTV, WRX, ne bileyim...2.5 gibi keyif alabileceğim birşeyler alırım diyorum.

Ama bu 159da güzel..dizel takıntım yok..Sadece bu motoru kullanan varmı diye merak ettim.. Gidişi tabiki de zayıfdır benim 2.5a göre..

Zaten durum bu.. Şu an hangi arabaya binsem çekişi 2.5dan zayıf geliyor :)))
Menza'nın Q4 dışında diyelim hadi.. Fena gidiyor o da..!!!

Bu arada Mito ilanlarına tekrar baktım..
Ulan hepsi ya siyah ya beyaz..ya kırmızı.. Bir tane füme var..!!! :))
Bu ne ya..!

Edited by - selimgencoglu on 27/02/2012  01:33:48
--

emin

abi valla bu süspansiyon paketi olayına hiç dikkat etmemiştim ben. keşke zamanında karar vererek araştırarak sipariş verip sıfır alsaymışım diyorum. Ama eldekiyle de mutlu olmak lazım. bu arada aracı 1-2 bin aşağıya vermek istediğinde satılır bence sonuçta adam aradaki farkla lpg takabilir değerlendirebilir. ben takarım demiyorum ama illa satmak istiyorsan satarsın. Bu araba bakma işi alışkanlığa dönüşüyor bir yerden sonra binmek kadar keyifli olabiliyor.

159'a hiç girme abi nolur. dizel otomatik dersen bir nebze ama benim içime sinmiyor bu.

Mitoda kum rengi ve parlament mavisine bir de maserati için yapılan lacivert içi taba deriye hastayım. En olmadı Türkiye'de de bulunan etna siyahı.

abi son diyeceğim şudur ya arabanı çok fazla takılmadan sat GTV'yi kaçırma, ya da istediğin fiyattan satılmasını bekleyip mitoyu al.

Levent Yılmazoğlu

Mito alacaksanız eğer bence o sisteme pek ihtiyacınız olmaycak. Bu araba zaten genel olarak sert yapıya sahip bir araç. Ayrıca direksiyonu ve kendiside (1150 kg) çok hafif. Bu yüzden ne tarz bir süspansiyon sistemi ile sipariş ederseniz edin, sertliğinden, direksiyonun hafifliğinden şikayet edebilirsiniz. Ayrıca sizler böyle mito bakınca cidden üzülüyorum. Benim arabam cidden çok doluydu ve keşke oraya gideceği fiyata burdan birine gitseydi. Hiç bir sorunuda yoktu, üzüldüm valla...

ku2

quote:

Mito alacaksanız eğer bence o sisteme pek ihtiyacınız olmaycak. Bu araba zaten genel olarak sert yapıya sahip bir araç. Ayrıca direksiyonu ve kendiside (1150 kg) çok hafif. Bu yüzden ne tarz bir süspansiyon sistemi ile sipariş ederseniz edin, sertliğinden, direksiyonun hafifliğinden şikayet edebilirsiniz. Ayrıca sizler böyle mito bakınca cidden üzülüyorum. Benim arabam cidden çok doluydu ve keşke oraya gideceği fiyata burdan birine gitseydi. Hiç bir sorunuda yoktu, üzüldüm valla...

Arkadaş..neden o sisteme ihtiyacım olmayacak..??
Bu yorumu neye borçluyum acaba..??

Ben sizin arabanızı inceledim.. Güzel araç, ancak 2.el Mito bakmıyorumki ben. Ben kendi aracımı paraya çevirebilirsem gtv ve wrx dışında, sıfır olarak mito QV alabilirim diyorum..ve bu QV benim istediğim donanım olur..
Ayrıca Akota bana 21.000 euro'ya SIFIR 2011 model beyaz, cam tavan, Bose sistemli, katlanır ayna, kırmızı kaliper, vs...vs.. dolunun dolusu bir araç buldu.. Ben de geri çevirdim. Neden?? O sizin ihtiyacınız olmayacak dediğiniz sistem olmadığı için..
Ben kendim seçerim üzerine takılması gereken opsiyonları.. Başkası taktırmış, doldurmuş..ama benim istediğim parça yok..
Neden alayım..?

Bu tavrınızı anlamak zor. Madem başkasına gitmesin, o zaman galeriye verdiğiniz fiyattan, alfistiye verseydiniz.

Edited by - selimgencoglu on 27/02/2012  09:04:09
--

emin

vercekti abi isteseydin galeriye vereceği fiyattan. alacağı golf r ile anlaşmıştı istediği fiyata onu kaçırmak istemedi olay budur.

bu arada mitonun direksiyonu gerçekten yumuşak, leventin dikkat çektiği konu önemli. sertlik süspansiyon meselesine gelince ben de sıfır alıyor olsam düşünebilirim ama çok pahallı hale geliyor sıfırda çok kaybediyorsun falan filan benim derdim başka olurdu. Sıfır alacak olsam herşeyi göze alır gırtlağına kadar doldururdum.

murat

En güzel sesli 4 silindirli motor olduğunu söyleyebilirim JTS hakkında
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ku2

quote:

vercekti abi isteseydin galeriye vereceği fiyattan. alacağı golf r ile anlaşmıştı istediği fiyata onu kaçırmak istemedi olay budur.

bu arada mitonun direksiyonu gerçekten yumuşak, leventin dikkat çektiği konu önemli. sertlik süspansiyon meselesine gelince ben de sıfır alıyor olsam düşünebilirim ama çok pahallı hale geliyor sıfırda çok kaybediyorsun falan filan benim derdim başka olurdu. Sıfır alacak olsam herşeyi göze alır gırtlağına kadar doldururdum.

"D" modunda sertleşiyor direksiyon ..yanlışmıyım..?
--

ku2

quote:

En güzel sesli 4 silindirli motor olduğunu söyleyebilirim JTS hakkında

Dediğin gibi ses güzel.. Youtube'da birkaç videosunu izledim.
Aracın fiyatı ve donanımı güzel diye düşünüyorum.
--

naxos

Selim benım duydugum ve incelediğim kadarıyla JTS motorlar sıkıntısız ve başarılı imiş.
Bir defa kullanma şansım oldu bende 156 varken,ondan yavaş gelmişti sankı ama gende 159 için cokda ağır sayılmıyacak bir ataklıgı vardı dizeliyle karşılaştırdıgımda ise kesınlıkle daha hızlıydı.Bende yeni arac alıyor olsam senın gibi ne var ne yok doldururdum

ama şu 159 hem dolu hemde fena durmuyor alinabiliri cok yüksek bence her yönden,

GTV ise herzaman ok derim:))
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

agucba

GTV almaktansa 159 yüz kez tercih edilir. GTV'nin artık zamanı geçti, geçecek. Bana "GTV almaz mısın?" diye sorulacak olsaydı, "Kesinlikle alırım" derdim, ancak asıl jönün yanında yardımcı erkek oyuncu rolünü verirdim.
Daha önce yazdığım gibi tekrar etmem gerekirse, JTS'ler kesinlikle çok başarılıdır. Teknolojiktir, T. Spark 16V'lerin kesinlikle önündedir. JTS'nin bahtsızlığı, ne yazık ki Fiat'ın GM ile ortak geliştirdiği, her amaca yönelik (önden çekiş, arkadan itiş ve dört çeker) tasarlanmış olan ve bu sebeple oldukça ağır kaçmış bir şasi ile boğuşmak zorunda kalması.
159 1,9 JTS 156 2,0 T. Spark 16'in performans olarak biraz gerisinde kalacaktır. Ancak bu geri kalma sadece ara hızlanmada olacaktır. Diğer konularda ya ileride ya da eşitler.
2,2 JTS ise 2,0 TS 16V'den iyidir, ancak o da TR yok.

///////////////

Levent Yılmazoğlu

Ben zaten aracımı sattım gitti, burdan biri almak isterse o fiyatada vermeye razıydım. Siz alırken daha fazla para vermeyin diye demiştim, yoksa zaten benim için değişen ve ya fark eden hiç birşey olmayacak ki. D modunda direksiyon sertleşmiyor, tek hissettiğiniz fark gazın tepkimesinin artması,o da maksimum 120 ye kadar, başka bir farklılık yok...

Edited by - Levent Yılmazoğlu on 27/02/2012  17:33:32