Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismet

You are not allowed to view links. Register or Login
İsmet:
Doğa kötü birşey yazmadı bence..
Yazabilir.. Elinde böyle bir bilgi var paylaşmış.

Ancak bundan seninki gibi bir yorum çıkarmak olmaz.
70'e aldı..eninde sonunda ucuzlar beklemek lazım..!!!
Ya da elimde koz var..Gidip adama söyliyim..Siz 70'e almışsınız..Bana da 72'den verin..
2bin siz kazanın ne güzel işte..Ben de ucuz ucuz bineyim..
Sonra 6 ay geçsin :))) 88binden ben ilan koyayım..
:duvar: :duvar: :duvar:

Kaça aldıysa aldı..!! ne olacak..!!
İlla ucuza mu satması gerekiyor. Her malın bir fiyatı var.
Bunu da siz belirlemiyorsunuz.

70'e aldı diye 70'e satması beklenemez.

Selim abi yazdıklarına katılıyorum ama benim derdim başka. Yukarda açıkladım zaten Semih'e de..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

senati

@ismet;

Doga'nin kac yasinda oldugunu bilmiyordum acikcasi..Neyse o da benim ondan buyuk oldugumu ogrenmis oldu bundan sonra saygili davranir.Simdi gelelim sizin soylediklerinize..Bu bilgiyi iyi niyetli vermis bile olsa, biz de o gun iyi niyetliydik arkadaslar.Yapmayin 25.000$ verilir mi dedik.Buradaki arkadaslarimizi dusundugumuz icin o zaman oyle konustuk.Amacim polemik yaratmak degil veya biz kotu niyetli siz iyi niyetli diye birsey yok.Buraya yazilanlar her zaman birbirimizi dusundugumuz icin yazilir.Ama kendi arkadasini savunmak adina buradakilerin kalbini kiranlardan tutarli olmalarini istememde bir sakinca yok bence.

ismet

@ismet;
Bu bilgiyi iyi niyetli vermis bile olsa, biz de o gun iyi niyetliydik arkadaslar.Yapmayin 25.000$ verilir mi dedik.Buradaki arkadaslarimizi dusundugumuz icin o zaman oyle konustuk.

Aynısını Doğa yapınca neden sorun oluyor? Satıcıyı tanımıyor olsaydınız bu kadar tepki gösterir miydiniz?

Ama kendi arkadasini savunmak adina buradakilerin kalbini kiranlardan tutarli olmalarini istememde bir sakinca yok bence.

E aynısını siz yapıyorsunuz işte. Arkadaşınızı savunmak için buradaki birinin kalbini kırıyorsunuz. Yapma dediğiniz şeyi yapıyorsunuz. Tutarlılık bunun neresinde?

Konuyu ben kendi adıma kapıyorum (kapamak istiyorum). Şu yukardakileri de yazmayacaktım ama sinirinden olsa gerek olayın dozunu "bence gereksiz" yükselttiğinin farkında değilsin. Senden ricam biraz sakinleş, biraz düşün. Sinirin geçmezse aranızdaki problemi özel mesajla filan halledin lütfen.

Forumda sinirler haddinden fazla gergin...
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

egeozal1

ben önce konuyla ilgili görüşlerimi açıklayayım. bu araçların alınma fiyat bilgisinin verilmesini iki şekilde düşünebiliriz:

1. "eğer yuh, adam 70e aldı 88e satıyor" diye düşünülerek yazıldıysa evet bence de gereksiz ve hatalı. sonuçta aldığı fiyat da sattığı fiyat da adamı bağlar.
2. "aldığı fiyat 70, 88den ilan koymuş. sıkı pazarlıkla 80e alınabilir" diye düşünülerek yazdıysa on numara bilgi. sonuçta satan kişi sizin arkadaşınızsa, alan da Doğa'nın (veya benim) arkadaşım olabilir. haksız mıyım?

geçen buna benzer bir durum olmuştu. bir arkadaşım bir spor merkezine üye olacaktı. üyeliğini devretmek isteyen birinden fiyat aldı. atıyorum kadın 80e almış, spor salonu 120 fiyat vermiş olsun. kadın 100 lira dedi ama arkadaşım mırın kırın etti sonra almadı. niye diye sordum, 80e almış bana daha yüksek fiyattan satıyor dedi. ben dedim ki sanane kaçtan aldıysa, sen vereceğin paraya bak. sonuç olarak salonun verdiği fiyattan uygun dedim ama dinletemedim.

bu işin iki tarafı var: alıcı olmak ve satıcı olmak. sanırım hangi tarafta olduğuna göre psikoloji değişiyor :)

Ben bana o zaman nasil hitap edildiyse o sekilde karsilik verdim..Benimle uslubuna dikkat etmeden konusan biriyle saygili bir sekilde konusmam beklenemez.

aslında beklenir zira siz onun büyüğüsünüz. eğer bir hatası varsa böyle sert şekilde karşılık vererek değil uyararak yapmalısınız diye düşünüyorum. belki de yapmışsınızdır bilemiyorum, aranızda geçenleri bilmiyorum çünkü. kişisel tecrübelerime göre ben Doğa'nın bugüne kadar kimseye (o konu da dahil) saygısızlık yaptığını görmedim açıkçası.

Kaldi ki kendisi --''Giu belli, psikolojik sınır şu, galeriye verse bu, şuraya çekse şu, fiyatı duşse o" falan yazmam.-- demisti.Bu yaptiginin ne farki var acaba bana aciklar misiniz?

Doğa'nın bunu ne amaçla söylediğini bilmediğimiz için yorum yapmak için de erken olduğu kanısındayım. dediğim gibi belki iyi niyetle, sadece bilgi amaçlı yazmıştır. kimseye zararı olduğunu düşünmemiştir.

son olarak şunları söyleyeyim. burada Doğa'yı savunma çabasında değilim. Tam tersi olsaydı Doğa'ya derdim Semih'e haksızlık yapıyorsun diye. Kalp kırmak çok kolay ama arkadaş kazanmak cidden zor. Hele ki duygu yoğunluğu olmayan forum ortamında. Bu forumda yeteri kadar sertlik yaşandı, insanlar az biraz empati yapsın, kalp kırmadan önce iki kez düşünsün derdindeyim. başka da bir amacım olamaz zaten.

Selamlar
Biraz yersiz olacak ama bu konuda bana da bazılarınız aşırı tepkili davrınıyor. Uyarmak yerine sert çıkan abilerimde var. Ama ben hepsine saygı duyuyorum. Bana kardeşiymiş gibi yaklaşan abilerime de çok selamlar saygılar. ;)

Profilimizde yaşımız yazıyor. Kimseden de çekinmiyorum. Hatta bazı abilerim mesajlarımı takmıyor. Ama sorun etmiyorum. Semih abimin dediklerine katılıyorum az çok. Biz bir aileyiz aile içinde ufak çaplı diyaloglar olur gerek tartışma gerek saygı. Bizi biz yapan bizi beraber tutan aslında araçlarımız. Araçlarımız başka marka olsaydı eminim kimse forum işine girmeyecekti. :alfisti:

senati

Ismet abicim anlatamiyorum derdimi sanirim."Ayinisini Doga yapinca neden sorun oluyor" diyorsun hala.

Lutfen ilk mesajimi dikkatli bir sekilde okuyun.Doga'nin bunu yapmamasi gerekir CUNKU daha once biz yaptigimizda sorun oldu dedim.Tanimiyor olsaydim da derdim olay benim arkadasim olmasinda degil Doga'nin bana o kadar laf soyleyip daha sonra aynisini yapmasinda.

Ben arkadasimi savunmuyorum benim kafayi taktigim olay o gun oyle konusanlarin bugun baska bir ilanda farkli konusmasi.Arkadasimi savunmak adina kimsenin kalbini kirmiyorum yani olani soyluyorum.Eger okudugunuzu anlayamiyorsaniz beni yargilamaya hakkiniz yok "tutarlilik bunun neresinde?" falan gibi cumlelerle.

Sinirliyim evet cunku adil bir ortam yok.Bir gun birsey yazan ve bu yuzden sorun edenler ertesi gun, tam tersini sonuna kadar savunabiliyor.Sizce de sinir bozucu degil mi?

Bence de kapansin konu..Yazdiklarimi anlayabilen arkadaslar zaten durumu anlayacaktir.Anlayamayanlara da ne kadar laf anlatsak bos..

Saygilar diliyorum

Doğa Tosun

Neye uğradığımı şaşırdım..

Öncelikle, 70 bine alındığını söylemenin sebebi tamamen bilgi amaçlı. Hatta, o dönem ilanı varken ben fiyati gayet uygun bulduğumu babamla da konusmustum. Su an ki fiyati da bence normal. Söyleyip geçmiş gibi olmak istemem, bu yüzden şunları da ekleyeyim. Sercan Abi'nin Spider ilanını daha dün akşam facebook'tan arkadaş olduğum abilerimin paylaştığını görünce bir yardımım dokunur diyerek ben de paylaştım. 100 bin liralik fiyati mantiksiz yada sacma bulsam paylasmazdim. E haliyle SRC45'in fiyatini mantıklı bulan biri, bu spider'in fiyatini da mantikli bulur. Ayrıca hatirlarsaniz geçenlerde test aracindan çıkma ve kondisyonu (belli ki) bahsettigim iki spider'dan daha kötü olan bir araca ciddi niyetlenmistik, onun da fiyati 70 bin TL'ye yakindi yanlis hatırlamıyorsam. Burdan çıkarılması gereken, yaptığım yorumda "fiyati fazla" veya "elinizde koz olsun" vb. Bir anlam bulunmamasidir.

Semih Abi, "giu belli su, galeriye verse bu vs vs" yorumumla ne alakasi var Allah aşkına? Ben hangi ilanla ilgili yada hangi modelle ilgili bir fiyat belirlemesi yaptim ? Bi abi olarak, benim oradaki yorumumu okudun, belkide alındın o cumleme (bil ki asla oyle bir amacla yazmadim,tamamen örnek vermiştim) ve kinlendirip burada mi patlattın?

Yine söyleyeyim, ben belki o kadar kapsamli düşünmeden yazdim ve alinmani hic istemezdim, senden ciddi anlamda çok özür diliyorum.

25 bin dolarlik 156'ya geleyim, postlarımı okursam "kim kaca satarsa satar" falan demedim. Arabanin uzerinde tahmin edilenden fazla masraf var dedim. Ha, tanidiklarimin arac satmasindan falan bahsetmissin, bahsettigimiz 156 Ankara AR servis'in araci. Ki bu forumda neredeyse herkes AR servisle bazi sikintilar yasadigimizi bilir.

Ayni bugun spider'in alindigi fiyati söyledigim gibi;  "ben bildiğimi söyleyeyim, arabayla/ilanla ilgili yorumlari herkes kendisi yapacaktır zaten!"  mantığıyla yazılmış iki post. Yarin yeni bir ilandan konu açılır,  ben yine eger bilgim var ise; "su fiyata alindi, surasinda bu var burasinda bu var" der geçerim.  Ama yine söylüyorum, "fiyati fazla, psikolojik sınırı bu, şu" (lütfen yanlış anlama) yazmam. Yazmadım, yazmayacağım da.

Arkadasiniz da o araca 5000 lira masraf yapmis, emek kismi falan yazmışsınız. Ben zaten spider'in fiyatini yüksek bulmuyorumki. Amaciniz biryerden bi sekilde takmaksa, biraz düşünün, hiddete kapilmadan okuyun, hemen kötü niyetle yogurmayin.

Hatta, Özdemir Abi'nin iphone5s getirebilecegi ile ilgili açtığı konuyu hatirlatiyorum.

Son olarak,

Semih Abi'den Özür diliyorum. Durduk yere sanki ben spider'in fiyatini yuksek bulup o yorumu yapmisim gibi yarim kilo sallamış bana ama ben gereksiz buldum. Aciklama yapma geregi bile görmedim ama duramadim da. Semih Abi'nin postunda bana oyle yada böyle salladigi butun cumleleri mantıklı aciklamalariyla cevaplandirabilirim, yazdiklarim sadece aklımda kalanlara ithafendi.

Yazdiklarim veya beyan ettiğim fikirlerim, yaptigim yorumlarim ASLA KENDILERIYLE CELISMEDIKLERINI, DÜN YANLIŞ BULDUGUM SEYI BUGUN DE YANLIS BULDUGUMU, YARIN DA YANLIS BULACAGIMIN BILINMESINI ISTERIM.

Kendisinden de tekrar Özür dilerim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

miracozdag

Doğa kardeşim yaşından beklenmeyecek olgunlukla cevap vermişsin, seni tebrik ederim.

Ortamı yumuşatmak adına şu aracı paylaşmak isterim. Ankara'da satılıyordu aynı renk aynı model, 06 .. 944 plaka olarak. Aynısı mı acaba..

Murad

Genç kardeşlerim. Sizlere tavsiyemdir, birbirinizi kıracak üzecek söylemlerden uzak durun. Burada paylaşım için bulunuyoruz ama neyi paylaşamıyoruz. Kim ne demiş kime demiş, fiyat neymiş, kaça gidermiş. Boşverin bunları. Kimse ne alınganlık göstersin nede diğerine sert tepkiler versin. Tekrar söylüyorum paylaşım için buradayız. Paylaşalım, çoğalalım.
Hepinize sevgiler.

senati

@Doga;

Doga'cim bak hala ayni seyi yapiyorsun karsinda cocuk yok.Bir yandan ozur dileyip diger yandan laf sokma cabalari falan.Kardesim konu uzamasin gel derdin varsa ozelden uzun uzun konusalim.Yapilanlar ortada, yorumlar ortada herkes anliyacagini anlar zaten.Ben de o gun araba hakkinda yorum yapmadim.Ama 25.000$ fazla bulunmasinin normal olabilecegini cunku her malin bir ederi oldugunu anlatmaya calistim ve sen bana, sadece bana gereksiz yere yuklendin.Soylediklerimin yalan oldugundan, gerceklerin farkli oldugundan bahsettin.Simdi burada politik konusup konuyu carpitmayalim lutfen.

Uzamasinin bir anlami yok zaten muhtemelen silinecek bu yazdiklarimiz :D Benim kimseye kin tuttugum falan yok.Benimle samimi ve saygili bir sekilde konus, karsiligini 10 kat alirsin.Detaylara girmeden konuya bakan bir arkadasimiz olarak dusun.25.000$ fazla denildi diye karsi cikan, ve "bu arabada o kadar emek var vs. diyerek fiyatta ozgurdur size ne, bana da 65.000tl'lik teklifler geliyor" dedikten sonra herhangi bir ilan hakkinda bunu aslinda 70.000'e aldi yazman cok manidar.Benim sinirlendigim konu bu.O gun bir seyler anlatmaya calisirken bana yuklenen sendin ve su an benim durumuma dustun farkinda misin bilmiyorum.Neyse ozelden devam edelim.Ben seni bir kardes olarak kazanmak isterim.Ben daha yeniyim eminim Alfa konusunda benden daha cok tecruben vardir, yardimci olmani da isterim.Eger yanlis bir sey dediysem affola.

Gouki

Niye silelim ki? Küfür yok, terbiyesizlik yok, çıkarlar uğruna olayı körüklemek yok ve en önemlisi birbirinizi anlamaya çalışıyorsunuz.

senati

Niye silelim ki? Küfür yok, terbiyesizlik yok, çıkarlar uğruna olayı körüklemek yok ve en önemlisi birbirinizi anlamaya çalışıyorsunuz.

Tatsizlik oldugu icin silinir diye dusundum.Daha once de benim buna benzer tartismalarim olmustu silinmisti.Sen uzerine alinma bir sey ima etmeye calismiyorum :D

Doğa Tosun

@Doga;

Doga'cim bak hala ayni seyi yapiyorsun karsinda cocuk yok.Bir yandan ozur dileyip diger yandan laf sokma cabalari falan.Kardesim konu uzamasin gel derdin varsa ozelden uzun uzun konusalim.Yapilanlar ortada, yorumlar ortada herkes anliyacagini anlar zaten.Ben de o gun araba hakkinda yorum yapmadim.Ama 25.000$ fazla bulunmasinin normal olabilecegini cunku her malin bir ederi oldugunu anlatmaya calistim ve sen bana, sadece bana gereksiz yere yuklendin .Soylediklerimin yalan oldugundan, gerceklerin farkli oldugundan bahsettin.Simdi burada politik konusup konuyu carpitmayalim lutfen.

Uzamasinin bir anlami yok zaten muhtemelen silinecek bu yazdiklarimiz :D Benim kimseye kin tuttugum falan yok.Benimle samimi ve saygili bir sekilde konus, karsiligini 10 kat alirsin.Detaylara girmeden konuya bakan bir arkadasimiz olarak dusun.25.000$ fazla denildi diye karsi cikan, ve "bu arabada o kadar emek var vs. diyerek fiyatta ozgurdur size ne, bana da 65.000tl'lik teklifler geliyor" dedikten sonra herhangi bir ilan hakkinda bunu aslinda 70.000'e aldi yazman cok manidar.Benim sinirlendigim konu bu.O gun bir seyler anlatmaya calisirken bana yuklenen sendin ve su an benim durumuma dustun farkinda misin bilmiyorum.Neyse ozelden devam edelim.Ben seni bir kardes olarak kazanmak isterim.Ben daha yeniyim eminim Alfa konusunda benden daha cok tecruben vardir, yardimci olmani da isterim.Eger yanlis bir sey dediysem affola.

Agresifliğin alemi hakikaten yok, zira sizin de karşınızda çocuk yok. Özrümü diledim, hala "vay benim durumuma düştün, vay şunu yazdın vay bunu dedin kendinle çeliştin derdin varsa özele gel" falan diyorsunuz. 18 yaşında bir adam olarak bile anlam veremiyorum. (Özür diledim diye haklı gördüyseniz kendinizi, onu da yaşınızdan ötürü, beni yanlış anladığınız için diledim. Hiçbir saygısızlık yapmadım.)

Siz herşeyin farkındasınız, her kelimemi gayet net anladınız eminim. O yüzden böyle şeylere gerek yok, politika yapsam özür de dilemem. Dediğim gibi, isterseniz YAZDIĞINIZ HER CÜMLEYE AYRI AYRI AÇIKLAMAMI YAPARIM, politikaya GEREK BİLE YOK. Ama uzasın istemiyorum, hiç istemiyorum. Çünkü ya çok fazla dikkatsizsiniz, yada klavyenin tuşlarına fazla hırslı basıyorsunuz. Onun sebebini de ben bilemem.

Sizin durumunuza asla düşmedim. Öyle ki;
"yapmayın 25.000$ verilir mi dedik" --> BU YORUMDUR.
"Bu adam ikinci sahibi, ilk sahibinden 70 bin TL'ye aldı" --> BU BİLGİDİR.
"159 için psikolojik sınır vs vs"--> BU YORUMDUR.
"tahmin edilenden fazla masraf yapıldı" --> BU BİLGİDİR.

önce bunları ayırt edebilmek gerekir.

ayrıca; "aslında 70'e aldı" yazdığımı belirtmişsiniz. yorumumdaki "ASLINDA" kelimesini bulun, üyeliğimi kapatıp gideyim. Size o arabayı ben babamla konuştum fiyatı iyi, şu anki fiyatı da normal diyorum. Hala enteresan, gerçekten şaşırtıcı cevaplar.. :)

memlekette garip insanlar varmışya, demekki dikkatsiz de olabiliyorlar.

Velhasıl, İphone5s, 159'un fiyatı ve 25 bin $'lık 156 konularından sonra size "giydirme" çabası içinde olduğumu düşünerek, yaşınıza yakışmayacak davranışlara girdiniz. Haddim değil, sadece artık anlaşılması için söylüyorum. Öyle birşey olsa aramızdaki buzlar erisin diye kullanmayı beceremediğim tapatalk'tan 5 dakika arayıp sizin aracınızın konusunu bulup "hayırlı olsun, jantlara kıymayın maşallah ıvır zıvır vs" yazmazdım. Ki o dönem foruma birkaç GT birden katılmıştı, baksanız bazılarına yazmaya fırsat bulamadım bile.

Bugün ben spider'la ilgili fiyatına yorum yapmadan yanlızca "BİLGİ" verdiğimde, BÜYÜK RİSK ALARAK, isteyerek yanlış anladınız. Şimdi öyle yada böyle bi ordan bi burdan deniyorsunuz. Biliyorum yine birşeyler yazacaksınız ama, değecek olsa, aynı şeylere dönmeyeceğinizi bilsem yaptığım alıntıda koyulaştırdıklarım dahil diğer 2-3 postunuzun da bütün cümlelerini tek tek ayırır, hepsinin cevabını verirdim.

Ama;

Ben size "HAKLISINIZ ABİ" diyorum, herhangi bir konuda yardımımı isterseniz fırsat bulduğum ilk an elimden geldiğince yardımcı olacağımı belirtiyorum. Bunun dışında, özel mesajınıza da cevap verme gereği görmüyorum.

Uzamaması dileğiyle, İyi Forumlar..

(istediğinizi yazabilirsiniz, istediğiniz gibi anlayabilirsiniz, malesef bu post bu konuyla ilgili son postumdu. karşılık vermeyeceğim.)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

senati

Doga ellerine saglik yazdiklarimi koyulastirmayla falan bile ugrasmissin ama hic gerek yoktu bunlara.Ben gercekten samimi bir sekilde seninle konusuyordum.Zaten ozelden sen daha mesaj atmadan bariscil bir mesaj attim sana..O mesaji da paylasabilirim.'Derdin varsa gel cozelim, ozele gel' gibi anlasildiysa kusura bakma.Gercekten burada bu konuda diger arkadaslara daha fazla rahatsizlik vermemek icin soyledim bunu.Ozgun'un dedigi gibi ben seni anlamaya calisiyordum bak o anlamis ne yapmak istedigimi ama sen anlayamamissin.Yine daha once de yaptigin gibi asiri bir tepki gosterdin.Politika yapsam ozur dilemem diyorsun zaten politika bunun ta kendisi :D

"Ben bilgi verdim sadece" gibi bir cumlenin arkasina siginmaya gerek yok.Sen bu bilgiyi vererek o aracin 88.000 liraya satilmasina karsi bir bariyer bir engel oluyorsun.Ben de yorumumu paylasarak ayni seyi yapiyorum.Kaldi ki burada yorum paylasilmaz sadece bilgi paylasilir diye bir durum da yok.ASLINDA kelimesi olmayabilir duzeltiyorum ben oyle anladigim icin bakmadan o sekilde yazdim.Zaten bircok kisinin de anladigi bu aslinda.Dedigim gibi burasi samimi ortam sadece yazilanlara bakarak "bak ben onu demedim, bak sen bunu dedin" gibi laflarin arkasina saklanmaya gerek yok.Benim soylediklerim ortada.Benim icim disim da birdir aklima ne gelirse onu soylerim.

"Ama 25.000$ fazla bulunmasinin normal olabilecegini cunku her malin bir ederi oldugunu anlatmaya calistim" diyorum sen bana baska bir sey diyorsun.Sadece ben degildim ayrica 4-5 kisi 25.000$ olmasinin hakkinda benim soylediklerimden cok daha agir elestiriler yaptilar ama sen direkt olarak @senati yazarak bana olan "giydirme" cabani gostermis oldun.Benim soylediklerime yalan dedin ve "gelelim GERCEKLERE" diyerek kendi dogrularini anlattin.

BUYUK RISK ALARAK konusunu biraz daha acmani istiyorum.Benden 6 yas kucuk birinin bana risk aldigimi falan soylemesi...Daha 1 mesaj oncesinde buyuklerine saygisindan bahseden ozur dileyen arkadas nasil oluyor da boyle saygisiz, edepsiz birine donusebiliyor bunu da merak ediyorum.Yoksa gercekten benim anladigim gibi, ozur dilemelerin samimi degil miydi?

arkadaslar sizin yorumunuza birakiyorum.Ben yorum yapinca suclu oluyorum risk aliyorum cunku ;)

senati

Buyrun arkadaslar bu da Doga'ya samimi bir dille attigim ozel mesaj.Kendi kardesimle nasil konusuyorsam onunla da o sekilde konustum.Hicbir art niyet yoktu.Bu mesajimdan sonra bana cevap atmayarak yaptigi saygisizligi sizlerin yorumlarina birakiyorum.

kardesim ben seni tanimam etmem niye sana takayim manyak misin :D Ama iyiki hatirlattin o iphone konusundan beri bana karsi surekli bir giydirme cabasindasin farketmedim degil.Iphone konusunu da sana aciklayayim aklinda yanlis biri olarak kalmak istemem.Iphone 5s'in You are not allowed to view links. Register or Login'da Amerika'da kontratsiz satildiginin linkini paylastim Ozdemir'le ilk once goremedi kontratsiz kismini bana bir ton salladi sonra aa pardon varmis ama yine de getiremez dedi fakat orada kaynadi o.Amerika'ya gidip geliyorum Amerika'da birden fazla akrabam var gidip gelen arkadaslarim var.Ozdemir gibi belki 1 haftada getiremezdim ama getirebilirim dedim.Daha sonra zaten Ozdemir'e de sen sonucta hizli bir sekilde getirtiyorsun bu fiyatlari istemen normal peki dedim.

Simdi gelelim bizim konumuza..Seni tanimiyorum ve iyi niyetli misin kotu niyetli mi bilemem.Ama bugune kadar bana karsi bir tavrin oldugu icin kotu niyetli olarak yorumladimki bu gayet normal.Sana kotu davranan biri hakkinda aa bu cocuk cok iyimis diye dusunemezsin.Benimle kirici konustun ve hala o sekilde konusuyorsun ne kadar ozur dilesen de..Bana psikolojik sinir dedim diye demedigini birakmadin ama boyle bir sey var yani kanitlanmis birsey bu.Elma nasil varsa bu da var.Bak sana bir abin olarak belki de daha once yapmam gerekenleri yapiyorum.Kardesimsin yanlis bir sey dediysem kirdiysam ozur dilerim.Bundan sonra birbirimize takik bir durumda degil tam tersine yardimlasarak, beraber gulerek devam ederiz umarim.

TRUPHASE

Bazen herkes çelişiyor kendisiyle bu konu altında. Bazı ilanları yerden yere vuranlar bir yakınlarının aracı ile ilgili eleştiri yapılınca Hz. Ali tavırlarına bürünüyorlar.

Aracı 5 liraya alırım 50 liraya satarım. Eğer 50 liraya alıcısı olabilecek bir araç ise kimsenin laf etmeye hakkı yok. İnsanların  zararı bizi ilgilendirmezken karı neden bu kadar ilgilendiriyor anlaşılır gibi değil. Biz bu konu altında sadece yakışmamış modifiyeleri,bilinçsiz ilanları tartışsak çok daha iyi olur.

Benim bildiği kadarıyla bu forumda çoğu kişi birbirini tanıyor ve seviyor. Ortak noktalarımız da olduğundan güzel de anlaşıyoruz. Araba forumu olduğu için aramızda 13-14 yaşında çocuk da olmadığından bazı konulara birlikte karar vermek zorundayız. Konu içinde kurallara karar verilecek ya da değiştirilecekse bunu birlikte yapmalıyız. Her forumun bir sahibi ve Moderatörü olabilir ama bu forum üyelerinin sahip olduğu bir forum diye düşünüyorum. Bu konu altında konuşulabilecekler  kurallara oturtulacaksa bunu birlikte belirleyebiliriz. Aksi halde  mercedes jantı takmış 159'u yerden yere vurmakta serbestim.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Murad

Ya arkadaşlar şu konuda bir anlaşalım, ben 2004 model 147 aracıma 35.000 tl değer biçebilirim bu kimseyi ilgilendirir mi? Hayır. Peki benim 2004 model 147 aracıma 35.000 tl istemem komik olur mu? Evet. Birileri bununla dalga geçebilir mi? Evet. Uğur abimizin dediği gibi Herkes kendince istediği aracı eleştirme hakkına sahiptir sonuçta malum sitede yayınlanan araçlar umuma açıktır ve bu da eleştiriyi serbest hale getirir.
yani Evet bazı komik ve enteresan ilanlar oluyor, üzerine konuşuruz, lak lak yaparız, geyik çeviririz ama en fazla deriz ki bu araç bu parayı etmez yada bu çok kötü olmuş, bu da kişisel fikrimizdir. Bundan daha öte kimse yorum yapmazsa daha kolay ilerleriz diye düşünüyorum. Elalemin arabaları için Alfistiler birbirini üzmesin lütfen.

Gouki

Bu tüyler zamanla uzuyor mu?

ku2

Aracına 35bin istersin ama satman zor olur. Daha önce forumda buna benzer bir durum oldu. Arkadaşımız çok yüksek fiyat istiyordu aracı için bence. Söylediğim zaman vay sana ne sana neden dert oldu dedi. Kendisi hemen satmak derdindeydi. Yurtdışına gidecekti falan filan.  Ben de dedim hemen satman gerekiyorsa fiyat yanlış, yok beklenir diyorsan kalsın.

Bazen bazı şeyleri anlatmak zor oluyor. Herkesin aracı kendine güzel temiz. Ama iş alım satıma gelince durum başka. Daha öncede yazdım. Bir malın fiyatını alıcı belirler satıcı değil.

Hadi öptüm herkesi.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

blackgear

Beylerrr, buyrun forum istatiklerimize :

Bakmaya üşenen varsa yazayım buraya,

Toplam üye sayısı: 1326
Ortalama günlük kullanıcı sayısı :36,33

36,33

Şurada bir avuç adamız, Alfa' ya gönül vermişiz, durduk yerde kendimizi kırıyoruz.

Şurada bir avuç Alfa Romeo var, durduk yerde onlar hakkında enteresan yorumlar yapıyoruz.

Bir aracın satış fiyatına yapılan yorum, ne şekilde olursa olsun yanlıştır. Bu, bu forumda da yanlıştır, başka forumda da yanlıştır. Sadece forumda değil, heryerde yanlıştır. Ne yapsın adam, çok pahalı diye üretmesin mi? Yada ne yapsın adam, çok pahalı diye satmasın mı? Bu mantıkla Bugatti ne üretim yapardı, ne de satış!... Siz eğer Alfa Romeo' nun, üretim maliyetlerini biliyor olsanız, değil Alfa Romeo, hiç bir arabaya binemezsiniz.

Sahibinden de 20-25 bin olan bir 2,5 V6, geçtiğimiz hafta gözlerimin önünde 12K ya satıldı!... Satıcının paraya ihtiyacı vardı ve sattı aracını. Bu aracın psikolojik mi, ekonomik mi her ne olursa olsun, ederi, piyasası 12K mı oldu şimdi? Yada alan arkadaş 12K' ya mı satmalı, daha yüksek fiyata satarsa alıcı mı bulamaz, yada ayıp mı etmiş olur?

70 bine alınan aracı 70 bine satan kişi, ekonomik olarak darda olabilir, aracından sıkılmış olabilir, çok iyi bir araç bulmuş, pazarlığını yapmış, bu oranda da kendi aracında fiyat kırmış olabilir. Daha birçok sebepten ötürü bunu yapmış olabilir. Bu aracın değerini düşürmezki. Bu bilgi, aracın tekrar satılırken pazarlık konusu olabilecek bir bilgi değil ki.

Kaldı ki, Doğa' da satış fiyatı ile alakalı herhangi bir yorum yapmamış. Haa, o bilgiyi neden paylaştı, bunu bilemiyorum lakin bence de çok doğru değil. Eğer yazıyorsak fiyatı, sebebi de belirtilsin ki, böyle sağa sola çekilmesin yazılanlar.

Hayır şurada toplasan 100 kişivar yada yokuz forumu kullanan. Belli ki satılan araçlar da ya kendimizin veya arkadaşımızın, yada diğer 99 kişinin veya arkadaşının!... Ve konu, aracın satış fiyatı. Ben hala anlamadım, bu forumun amacı "İkinci el Alfa pazar fiyatları" nı mı belirlemek? Hayır yani, kim verdi bu yetkiyi bu foruma, onu merak ediyorum.

Satılan araç hakkında geçmişe dair bilgi paylaşırsın, kazası var, değişeni var, motor yenilendi, yada tertemiz, bildiğimiz seceresi belli araç diye.

Ama bu bilgiler de fiyata etki edecek yorumlardan değildir. Fiyatını alıcı düşünür, kararını verir, alır yada almaz!... Bu kadar nettir.

Ege' de konuya dahil olmuş, geçenlerde onun da benzer bir yorumu olmuştu, tampon değişti diye uzak dur demişti bir araç için bir kullanıcımıza :D

Yapmayın arkadaşlar, bu forumu sadece araba alıp satmak için kullanmayan bir çoğunluk var!... Ve çok rahatsız oluyoruz. Türkiye şartlarında Alfa kolay alınıp satılabilecek bir araba sınıfında değildir. Acil olarak elden çıkarmak istiyorsan Hundai alırsın, Clio alırsın. Biraz daha iyi olsun dersen Honda bakar, Toyotaya binersin. Alıyım da yarın öbür gün satarım diyerek Alfa alınmaz!... Alfa, keyif için alınır. Mümkünse, sıkıldığın anda satmak yerine onu saklamak ve yenisini almak için alınır.

Ondan demiyorlar ya işte amele ferrarisi diye!... Kimse kusura bakmasın ama, bizdeki ruh falan değil. Yani ruhumuzda Alfa' dan çok amelelik yatıyor. Bu kadar basit!...

Murad

Aracına 35bin istersin ama satman zor olur. Daha önce forumda buna benzer bir durum oldu. Arkadaşımız çok yüksek fiyat istiyordu aracı için bence. Söylediğim zaman vay sana ne sana neden dert oldu dedi. Kendisi hemen satmak derdindeydi. Yurtdışına gidecekti falan filan.  Ben de dedim hemen satman gerekiyorsa fiyat yanlış, yok beklenir diyorsan kalsın.

Bazen bazı şeyleri anlatmak zor oluyor. Herkesin aracı kendine güzel temiz. Ama iş alım satıma gelince durum başka. Daha öncede yazdım. Bir malın fiyatını alıcı belirler satıcı değil.

Hadi öptüm herkesi.
Zaten benden bundan bahsetmeye çalıştım abi. Ben 35.000 tl isterim ama bu komedi olur. Evet bu kimseyi ilgilendirmez ama dalga konusu olacağım gerçeğini de değiştirmez :)

blackgear

Bu arada yukarıdaki istatistiki veriye ek olarak şöyle bir bilgi daha paylaşayım, sahibinden de satışta olan toplam Alfa sayısı 1339 :D

Daha bişi söylemeye gerek var mı?

tolga_ozhan

Dışarıda tanıdığımız arkadaşlarımızın, dostlarımızın araçlarını korumak, kollamak bir adet haline geldi.
Kimi diyor ki isteyen istedği fiyatı yazar kendi arabası için. Evet bunda sıkıntı yok, zaten yazmış ki bizde burda bu konuları konuşuyoruz. O zaman kimse kusura bakmasın isteyen de istediği yorumu yapar.
İsteyen istediği jantı takar, isteyen istediği modifikasyonu yapar. Bizde istediğimizi söyleyebiliriz.
Burada hergün 10'larca araç hakkında konuşuyoruz. Kim kimin arkadaşı, yengesi, dayısının ortağı vs.. bilmek zorunda değiliz.
Bu gibi konulard a tek doğru yoktur olmak zorunda da değildir.

shadycome

Bence bu tür polemiklere kalp kırmalara gerek yok diye düşünüyorum gereksiz tartışmalar içerisindeyiz.
Bende aracıma 39bin istiyorum You are not allowed to view links. Register or Login aynı araç sitede miraç arkadaşımızda var 30binlere vereceğini söylüyor aramızda uçurum var.
Her malın belli bir bedeli illaki var benim satma niyetim olmadıgından dolayı sitedeki diğer ilanlara göre fiyat yazdım.
Satılır mı? Zor..
Diyeceğim o ki isteyen istediği fiyatı yazar bence bundan dolayı kimse kimsenin ne kalbini kırmasın.

tolga_ozhan

Ondan demiyorlar ya işte amele ferrarisi diye!... Kimse kusura bakmasın ama, bizdeki ruh falan değil. Yani ruhumuzda Alfa' dan çok amelelik yatıyor. Bu kadar basit!...

Kadir Bey mesela benim ruhumun neresine bakıp amelelik yattığını gördüğünüzü merak ediyorum.
Bir açıklamanız var mı. Genel olarak değil, özel olarak soruyorum.

ku2

Dışarıda tanıdığımız arkadaşlarımızın, dostlarımızın araçlarını korumak, kollamak bir adet haline geldi.
Kimi diyor ki isteyen istedği fiyatı yazar kendi arabası için. Evet bunda sıkıntı yok, zaten yazmış ki bizde burda bu konuları konuşuyoruz. O zaman kimse kusura bakmasın isteyen de istediği yorumu yapar.
İsteyen istediği jantı takar, isteyen istediği modifikasyonu yapar. Bizde istediğimizi söyleyebiliriz.
Burada hergün 10'larca araç hakkında konuşuyoruz. Kim kimin arkadaşı, yengesi, dayısının ortağı vs.. bilmek zorunda değiliz.
Bu gibi konulard a tek doğru yoktur olmak zorunda da değildir.

Tolga'ya katılıyorum. !!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785