Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Dışarıda tanıdığımız arkadaşlarımızın, dostlarımızın araçlarını korumak, kollamak bir adet haline geldi.
Kimi diyor ki isteyen istedği fiyatı yazar kendi arabası için. Evet bunda sıkıntı yok, zaten yazmış ki bizde burda bu konuları konuşuyoruz. O zaman kimse kusura bakmasın isteyen de istediği yorumu yapar.
İsteyen istediği jantı takar, isteyen istediği modifikasyonu yapar. Bizde istediğimizi söyleyebiliriz.
Burada hergün 10'larca araç hakkında konuşuyoruz. Kim kimin arkadaşı, yengesi, dayısının ortağı vs.. bilmek zorunda değiliz.
Bu gibi konulard a tek doğru yoktur olmak zorunda da değildir.

Anlatmaya çalıştığım şey, dışarıdaki Alfa!... Arkadaşımın Alfa' sı değil. Bu gün benim Alfam, yarın senin Alfan, öbür gün dışarıdaki herhangi bir Alfa!...

Bu forumu kullanıyorsak, yorumumuza da dikkat etmeliyiz. Ona buna kafadan yorum yazmakla olmuyor bu iş. Varsa bir bildiğin, dürüstçe paylaşırsın.Bu bilgidir. Bu bilgi ışığında da fiyat yorumu yaparsın. Ona da eyvallah. Amma bilmediğin bir araca, tutar da "yok arkadaş bu araç şu fiyattan, yok bu fiyattan, yok şu fiyata olursa satılır, bu fiyat olmazsa hayatta satılmaz" gereksizdir. Ayıptır. Alfa' ya ayıptır.

Her malın bir satıcısı, bir de alıcısı vardır. Alıcı ve satıcı olmayana fiyat konusunda susmak yaraşır. Adam fiyat listeleri içerisindeki en yüksek seviyelerde koyduysa aracını, anında satamayacağını da zaten biliyordur. Akıl vermeye çalışmak, bence gereksiz!...

senati

abilerim, arkadaslarim konu gittikce uzuyor biz genclerden cikti size de bulasti :D anladigim kadariyla ortak paydamiz bir araca o fiyat yuksek de diyebiliriz, yok cok ucuza gidiyor da..Bundan sonra buna gore konusup buna gore tartisal o zaman.Ben de kesinlikle ayni gorusteyim.Gun gelir de GT'ye 60.000 tl istersem siz de istediginizi soylemekte ozgursunuz :D

tolga_ozhan

Dışarıda tanıdığımız arkadaşlarımızın, dostlarımızın araçlarını korumak, kollamak bir adet haline geldi.
Kimi diyor ki isteyen istedği fiyatı yazar kendi arabası için. Evet bunda sıkıntı yok, zaten yazmış ki bizde burda bu konuları konuşuyoruz. O zaman kimse kusura bakmasın isteyen de istediği yorumu yapar.
İsteyen istediği jantı takar, isteyen istediği modifikasyonu yapar. Bizde istediğimizi söyleyebiliriz.
Burada hergün 10'larca araç hakkında konuşuyoruz. Kim kimin arkadaşı, yengesi, dayısının ortağı vs.. bilmek zorunda değiliz.

Anlatmaya çalıştığım şey, dışarıdaki Alfa!... Arkadaşımın Alfa' sı değil. Bu gün benim Alfam, yarın senin Alfan, öbür gün dışarıdaki herhangi bir Alfa!...

Bu forumu kullanıyorsak, yorumumuza da dikkat etmeliyiz. Ona buna kafadan yorum yazmakla olmuyor bu iş. Varsa bir bildiğin, dürüstçe paylaşırsın.Bu bilgidir. Bu bilgi ışığında da fiyat yorumu yaparsın. Ona da eyvallah. Amma bilmediğin bir araca, tutar da "yok arkadaş bu araç şu fiyattan, yok bu fiyattan, yok şu fiyata olursa satılır, bu fiyat olmazsa hayatta satılmaz" gereksizdir. Ayıptır. Alfa' ya ayıptır.

Her malın bir satıcısı, bir de alıcısı vardır. Alıcı ve satıcı olmayana fiyat konusunda susmak yaraşır. Adam fiyat listeleri içerisindeki en yüksek seviyelerde koyduysa aracını, anında satamayacağını da zaten biliyordur. Akıl vermeye çalışmak, bence gereksiz!...

Tuhafmış!
Ben de şahsen yorumları gereksiz bulmayı gereksiz buluyorum. Sizde benim bu düşünecemi gereksiz bulabilirsiniz. Öyle uzar gider.
Ancak yorum yapmak isteye yine yorumunu yapar, yorum dediğin şeyi de kurallara bağlayamazsın. Tramer değil ki burası sadece secere kaydı hakkında bilgi olsun. Wikipedia'da değil sadece teknik bilgi olsun.
Adı üstünde yorum, hakaret boyutuna ulaşmadığı sürece her türlüsü mübahtır.

senati

burada asil onemli olan samimiyet.Benim 20 yasinda kardesim var mesela 147 aldi o da kendine.Eger atiyorum 50.000tl'lik bir 147 almak isteseydi oglum sacmalama kafayi mi yedin derdim.Burada ne guzel istatistik de verilmis bir avuc insaniz.Dogal olarak birbirimizi koruma, akil verme ihtiyaci hissediyoruz elimizden geldigi kadar.Bu konunun sebebinin bu oldugunu dsunuyorum.Kimse icimizden birinin bos yere yuksek paralar odemesini istemez ama o kisi illa da o araci istiyorsa alir zaten.arac temizdir onun zevklerine uygundur prasi da vardir 100.000tl'ye de 147 alir.Bizim burada iki dalga gecmemizle kimse sevdasindan vazgecmez yani.

Doğa Tosun

katılıyorum abi.

Yorum yapmak tabi herkesin hakkı, bizim 1 hafta önce yaşadığımız tartışmanın sebebi yapılan yorumun amacıyla ilgiliydi "yorum yapılması" değil, yanlış anlaşılmasın.

konuya geri dönecek olursak, bence o spider bayağı güzelleşmiş. çünkü 2 yıl öncesinde hatırlıyorum ben, ilan resimleri uyduruk, araba kirliyken falandı. Şu an ki ilanındaki resimler mermi gibi maşallah. söyleme amacım da; öyle aklıma geldi, söyledim.

Kadir Abi geçen anlatmıştı, ilanda 20k yazan 2,5 12k'ya gitti diye. bunu burda söylese, yarın benzer bi 2,5 18k para istese, müşterisi 12k'dan mı etkilenecek yani.. benim 70'e alındı demem de bunun gibi bişey, bu füme spider'in 70'e alındığını biliyorum, ama bugün arabaya ayıracak elimde 100 binim olsa Sercan Abi'nin spider'ı almak isterdim, 90 binim olsa bu spider'i almak isterdim. :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

blackgear

69bine satışta olan bir arabaya taş çatlasın 51-52bin demek, yorum değil küfürdür benim gözümde ;)

Ayrıca size özel bir laf değil, genele konuşulmuş bir laftı "amele ruhu" muhabbeti. Kullandığınız araba her hafta sonu sizi sanayiye sokuyorsa da kimse bana yaptığı şeyin amelelikten başka bir şey olduğunu söylemesin ;) Yok efendim neymiş, çok hassasızmış da, aman orasına burasına dikkat etmezsekmişte... Hayır, komik gözüküyor :D

senati

katılıyorum abi.

Yorum yapmak tabi herkesin hakkı, bizim 1 hafta önce yaşadığımız tartışmanın sebebi yapılan yorumun amacıyla ilgiliydi "yorum yapılması" değil, yanlış anlaşılmasın.

konuya geri dönecek olursak, bence o spider bayağı güzelleşmiş. çünkü 2 yıl öncesinde hatırlıyorum ben, ilan resimleri uyduruk, araba kirliyken falandı. Şu an ki ilanındaki resimler mermi gibi maşallah. söyleme amacım da; öyle aklıma geldi, söyledim.

Kadir Abi geçen anlatmıştı, ilanda 20k yazan 2,5 12k'ya gitti diye. bunu burda söylese, yarın benzer bi 2,5 18k para istese, müşterisi 12k'dan mı etkilenecek yani.. benim 70'e alındı demem de bunun gibi bişey, bu füme spider'in 70'e alındığını biliyorum, ama bugün arabaya ayıracak elimde 100 binim olsa Sercan Abi'nin spider'ı almak isterdim, 90 binim olsa bu spider'i almak isterdim. :)

Doga kardesim ben hala yapici bir tutum sergileme taraftariyim.Sinirle birbirimze sacma sapan seyler soyledik belki de.Sen bana "benimkiler bilgi seninkiler yorum" dedin mesela ama simdi yorum yapilabilecegi kararina vardin.Ben de butun tartismanin yanlis oldugu kararina vardim.Ben su forumda 2-3 kisiyi taniyorum kimseyle ilgili soylediklerimin arkasinda extra bir amac gutme veya yapilan yorumlarda birilerinin kuyusunu kazmaya calismak gibi bir niyetim hicbir zaman olmadi.Ben senden tekrar ozur diliyorum.Babanda bu forumdaymis ondan da ayrica ozur diliyorum sonucta hic bir baba oglunun bu durumlara dusmesinden hosnut olmaz.

Yuzyuze konusulsa bunlar 5 dakikada halledecegimiz seyler ama yaziyla boyle oluyor malesef.Umarim yeni bir sayfa acariz.Tartisma her zaman olur ileride belki yine tartisiriz ama tatli bir sekilde olur umarim ;)

Murad

69bine satışta olan bir arabaya taş çatlasın 51-52bin demek, yorum değil küfürdür benim gözümde ;)

Ayrıca size özel bir laf değil, genele konuşulmuş bir laftı "amele ruhu" muhabbeti. Kullandığınız araba her hafta sonu sizi sanayiye sokuyorsa da kimse bana yaptığı şeyin amelelikten başka bir şey olduğunu söylemesin ;) Yok efendim neymiş, çok hassasızmış da, aman orasına burasına dikkat etmezsekmişte... Hayır, komik gözüküyor :D
Kadir Bey,
Ben Alfaların ''Birkaç sadece birkaç'' küçük kronik sorundan başka sorunlu bir araba olduğu fikrine katılmıyorum. Gerektiği gibi kullanıldığı takdirde hiçbir araç sorunlu değildir. Ayrıca ''amele'' kelimesini ''işçi-emekçi'' anlamında almak istiyorum, evet araçlarımıza diğer marka sahiplerinden daha fazla özendiğimiz harcadığımız doğrudur ama bu tamamen keyfi birşeydir. Diğer anlamda ise ''amele'' kelimesini kesinlikle kabul etmiyorum eğer o anlamdaysa bence Alfa romeo dünyanın, ameleliği en kaldırmayacak otomobil markasıdır. Diğer markaların hepsinde amele eğilimi vardır ama Alfa'da asla.

tolga_ozhan

69 bin yazan arabaya taş çatlasın 50 eder demek yorumdur benim gözümde, katılan katılır katılmayanın keyfi bilir
Daha önce postlarından biliyorsam ve kale alacağım birisi yapmışsa bu yorumu ve sebebini bilmek istiyorsam sorarım. Ciddiye almayacağım, ya da yorumlarına güveneceğim kadar tanımadığım birisiyse okur geçerim. Üstünde durmam bile. "Vay efendim sana ne" demek anlamsız bana göre.

Keşke istanbul'da olsaydınız :)
GT'yi alalı 5 hafta oldu hafta da en az 3 gün sanayideyim. İnanır mısınız her gittiğimde olmasa bile çoğunlukla karşılaştığım abilerim kardeşlerim oluyorlar oralarda. GT'yi yine aldığım dan beri tek sorun diyebileceğim şey başka bir başlıkta bahsettiğim basit bir kablo sıyrılması.
Bakın mesela sizde benim kişisel zevkime, hobim diye tabir edebileceğim ilgi alanıma alay edercesine gülmüşsünüz. E buna ne yapmalı sizce.

senati

Ameleyle neyi kastetmek istediginizi anlamadim.Fakat butun alfisti ailesine amele demis oluyorsunuz.Cunku buradaki herkes neredeyse haftada en az 1 gun sanayiye gider, sohbet eder, arabama daha fazla nasil bir yenilik yaparim diye konusur, guler, eglenir.Benim tanidigim ve sanayide tanistigim abiler de, oyle parasi olmayan mecbur kaldigi icin Alfa Romeo secmis kisiler degil.Ya da ben de oyle You are not allowed to view links. Register or Login de bilirdik daha sorunsuz oldugu sanilan bir VW ya da Audi vs. almayi..Ama zevkimiz, hobimiz bu iste..Ben yanlis bir sey soyledim mi diye 2 kere kontrol ediyorum artik.Biktim tartismaktan yanlis anlamayin lutfen.

Kubilay

Fiyatlar konusunda yorum yapamamak bana saçma geliyor açıkçası.Ben de Tolga abinin söylediklerine katılıyorum bu konuda.Karşıdakine hakaret vs. olmadıktan sonra ayarında eleştirinin olması gerekiyor.

Şahsi fikrimdir, piyasasının çok üstüne fiyat yazılmasını etik bulmuyorum.Evet, serbest piyasa, herkes malına istediği fiyatı yazar ama madalyonun etik yüzü benim için öyle değil.Her neyse o kısmına girmeyeceğim ama azami saygı sevgi çerçevesinde eleştirebilmeliyiz.

egeozal1

Ege' de konuya dahil olmuş, geçenlerde onun da benzer bir yorumu olmuştu, tampon değişti diye uzak dur demişti bir araç için bir kullanıcımıza :D

Kadir Bey, oradaki meseleyi tam aktarmadınız... Ön çamurluk ve arka çamurluk düzeltildiği için uzak dur dedim.... Lütfen iğneleme yapmadan önce iletimi tam okuyun...

blackgear

"Benim sattığım malı, benden iyi mi biliyorsunuz fiyatına da yorum yapıyorsunuz acaba?" demezler mi adama?

Belli ki dememişler bu zamana kadar!...

blackgear

Ege' de konuya dahil olmuş, geçenlerde onun da benzer bir yorumu olmuştu, tampon değişti diye uzak dur demişti bir araç için bir kullanıcımıza :D

Kadir Bey, oradaki meseleyi tam aktarmadınız... Ön çamurluk ve arka çamurluk düzeltildiği için uzak dur dedim.... Lütfen iğneleme yapmadan önce iletimi tam okuyun...

İğneleme falan yapmıyorum Egecim. Sadece konuştuğunuz lafın nerelere gidebileceğini düşünün demek istiyorum.

Ama valla gereksiz oldu uzatmak, bi siz biliyorsunuz.

Alfa kaça, nereden, kimden, hangi zaman aralığında alınır, satılır bi siz biliyorsunuz. 

:alkis: :alkis: :alkis:

Doğa Tosun

katılıyorum abi.

Doga kardesim ben hala yapici bir tutum sergileme taraftariyim.Sinirle birbirimze sacma sapan seyler soyledik belki de.Sen bana "benimkiler bilgi seninkiler yorum" dedin mesela ama simdi yorum yapilabilecegi kararina vardin.Ben de butun tartismanin yanlis oldugu kararina vardim.Ben su forumda 2-3 kisiyi taniyorum kimseyle ilgili soylediklerimin arkasinda extra bir amac gutme veya yapilan yorumlarda birilerinin kuyusunu kazmaya calismak gibi bir niyetim hicbir zaman olmadi.Ben senden tekrar ozur diliyorum.Babanda bu forumdaymis ondan da ayrica ozur diliyorum sonucta hic bir baba oglunun bu durumlara dusmesinden hosnut olmaz.

Yuzyuze konusulsa bunlar 5 dakikada halledecegimiz seyler ama yaziyla boyle oluyor malesef.Umarim yeni bir sayfa acariz.Tartisma her zaman olur ileride belki yine tartisiriz ama tatli bir sekilde olur umarim ;)
abi ben onu sen verdiğim bilgiyi yanlış anladın diye söyledim, yoksa hiç "yorum yapılamaz" falan demedim, daha önce de söyledim, orada bizi bozan yorumun amacıydı, o kadar.

özür dileme erdemini göstermenden dolayı tebrik ediyorum, ben de senden özür diliyorum tekrardan. babam mevzunun farkında, fakat düştüğüm herhangi bir durum olmadığı için sıkıntı yok :)

iyi akşamlar
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

"Benim sattığım malı, benden iyi mi biliyorsunuz fiyatına da yorum yapıyorsunuz acaba?" demezler mi adama?

Belli ki dememişler bu zamana kadar!...

Hımm bak o detayı atlamışım.
Birisi demiş olsaydı bende o yorumları yapmazdım.

Anlamsızca neden insanların yorum yapma özgürlüğüne ket vurmaya çalışıyorsunuz cidden anlamak imkansız.
Sizi ciddiye alarak cevap yazdığıma cidden üzüldüm.

senati

İğneleme falan yapmıyorum Egecim. Sadece konuştuğunuz lafın nerelere gidebileceğini düşünün demek istiyorum.

Ama valla gereksiz oldu uzatmak, bi siz biliyorsunuz.

Alfa kaça, nereden, kimden, hangi zaman aralığında alınır, satılır bi siz biliyorsunuz. 

:alkis: :alkis: :alkis:

:D Abim yorum yapmayalim mi yani tam olarak bu mu?Mesela 250.000tl'ye hatta abartiyorum 1.000.000$'a 159 gorduk.Hicbir yorum yapmayalim mi?Sahibi belirler fiyati bize karismak dusmez mi diyelim :D Kaldi ki sahibini arayip "kardesim o fiyata satilir mi napiyorsun" da demiyor kimse. ;)

TRUPHASE

Sanayiye gitmek amelelik ise en büyük amele benim. Amelelik ruhtadır, araçlara maletmeyin. Gerçek amele görmek istiyorsanız benimle birlikte servis zamanı Koluman'a gelin, servisten sonra buradaki üyeleri ellerinden öpmezseniz ben bir şey bilmiyorum. Fakat bu kadar üyenin içinde sadece bir kişi bu işin amelelik olduğunu düşünüyorsa bu da başka bir tartışma konusu.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

Murad

Abes fiyatlara eleştiri yapılır. Benim sattığım malı benden daha mı iyi biliyorsun kimse diyemez çünkü bu bir Alfa ise ortalama fiyatları bellidir. Ve burada ki Alfistilerin tamamına yakını fiyatlar konusuna da hakimdir. He satıcı ben satmak istemiyorum ondan dolayı yüksek fiyat yazdım diyebilir ama işte asıl bu durumda adama ''O zaman satılık değil bakılık yazsaydın.'' derler.
Ayrıca umuma açık yerde yapılan her şey, eleştiriye ve tepkiye hazır olmalıdır. Tıpkı bu umuma açık ilanlarda olduğu gibi.

senati

doga; bak yine yanlis anlamissin :D Dustugun bir durum tabiki yok oyle birsey demek istemedim.Yani bu tartisma olayi sonucta can sikici bir sey ne olursa olsun.Ah Doga ah..Bir yuzyuze gorusursek derdimi anlaticam sana :D

max-ime

Yorumlardaki temel kıstas herkesin başına gelmesini istemeyeceği durumlar ve yorumlar olmalı..

tolga_ozhan

Yorumlardaki temel kıstas herkesin başına gelmesini istemeyeceği durumlar ve yorumlar olmalı..

Neye dayanarak?

Gouki

Ben bugün işe gitmedim sanayiye gidebilmek için be Kadir abi :p Yalnız Kadir abinin demek istediği arıza nedeni ile gitmek tabi ki hobi vs. amacı için değildir diye düşünüyorum.

egeozal1

Tamam ben bırakıyorum ya... Ben piyasadan zerre anlamayan bir adamım... Hatta bu araç Carrefour çekilişinden çıktı bize... Allah aşkına bir tek siz mi biliyorsunuz piyasayı? Hepimizde ameleyiz. Araçlarımız çünkü tık dese sanayiye gidiyoruz... En azından ben öyle gidiyorum... Hatta amele olmamak için kitapçıktaki gibi bakımlara yönelin 20,000 KM de bir yağ değişimi yapın.  :-X

Susuyorum artık....

Saygılarımla,
Ege.........

Murad

Sanayiye gitmek amelelik ise en büyük amele benim. Amelelik ruhtadır, araçlara maletmeyin. Gerçek amele görmek istiyorsanız benimle birlikte servis zamanı Koluman'a gelin, servisten sonra buradaki üyeleri ellerinden öpmezseniz ben bir şey bilmiyorum. Fakat bu kadar üyenin içinde sadece bir kişi bu işin amelelik olduğunu düşünüyorsa bu da başka bir tartışma konusu.
+1
Alfa = Amelelik 5 bilinmezli denklem :)
Bence Kadir Bey ''amelelik'' kelimesini ''işçi - emekçi'' anlamında kullanmak istedi. :)