Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

Alıntı yapılan: egeozal1 - 01 Ağustos 2013, 15:15:59
Bu da aşağı yukarı aynı donanımda. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-full-plus-full-133131481/detay

Bu araç pert kayıtlıdır bu paraya asla verilmez normal şartlarda.. 2008 model..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

egeozal1

Erdem abi satıcı ile görüştün mü ki?

redromeo156

bu araç hasar kaydı olduğunu bılıyorum fakat tam pert kayıtlımı bılemem
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

Veloce

Alıntı yapılan: redromeo156 - 01 Ağustos 2013, 15:13:53
abıcım ne alırsan al konunun hortlamasına gerek kalmaz ıns ferrarı alırsın ama aracın degerı yok 40 lıra falan degıl hakkını yememek lazım adam sanrufsuz  derı koltuksuz 2 parca degısenlı aracı satıo  45 lira bu arabada onlara göre havada karada 50 bın lıra eder kımse senın aracın ılandayken 70 yazarken 55 eder demedı bende buna kızıyorum

Hakkını yemedim. Keşke daha fazla edecek olsa. Düzelteyim. Aracı 45 liraya satmıyor. 45 lira istiyor, yani o paraya satmaya çalışıyor. İki hafta önce göz göre göre 2010 model full 159 satıldı 44.000 TL.'ye. Galeri daha ilan çıkmadan alıp başkasına sattı aracı.

Herkes birşeyler istiyor araçlarına ama sadece istiyorlar. Bak benim GQV ilanda 75.000 TL. Satılıyor mu kolayca hayır. Satılır satılmaz bilemem ama ben 75.000 TL. istiyorum. Fiyat bence mantıklı ama piyasa düşük, herkesin cesareti yok. Bunun önemi de yok çünkü ben zaten aracıma seve seve biniyorum...

Kısaca, bir malın değerini satıcının istediği para değil, alıcının ödeyip "aldığı" para belirler.  İstemekte sorun yok, isteyen isteyene, biz de dahiliz buna kimse şahsi alınmasın...

erdem1904

Hasarsızını bu paraya kimse vermez.. 2008 sunroof deri vs.. bu rakamlar hayal.. Galericiler kapar aynı günde ilanı görür görmez...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Fatihob

Bentley jantı 20inch falan heralde. 18-19 jant olsaymış biraz daha alçak olurmuş, tekerler çamurluk içinde daha güzel dururmuş. Olay gösteriş veya biraz abartıya kaçmaksa bu çok güzel becerilmiş bu jantlarla :) Air olayını seviyorum ama yol tutusuna güvenmediğim için hiç araştırmadım bile. Air ride cesaret değil imkan denmişte, Gqv almak niye cesarete, imkan değil. Hızlı oldugunu için mi :)
..

tugrul

Cesaret, 2.5 V6 almaktır.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Veloce

Alıntı yapılan: Fatihob - 01 Ağustos 2013, 16:33:42
Bentley jantı 20inch falan heralde. 18-19 jant olsaymış biraz daha alçak olurmuş, tekerler çamurluk içinde daha güzel dururmuş. Olay gösteriş veya biraz abartıya kaçmaksa bu çok güzel becerilmiş bu jantlarla :) Air olayını seviyorum ama yol tutusuna güvenmediğim için hiç araştırmadım bile. Air ride cesaret değil imkan denmişte, Gqv almak niye cesarete, imkan değil. Hızlı oldugunu için mi :)

Zarar edebilmeyi göze almak cesaret olan. Yüksek fiyatlardaki Alfa'lara rağbet nedir Türkiye'de... Düşünsenize, GT bile toplam 200 adet satılmış ülkemizde... Bu kadar stabil, bu kadar sorunsuz, bu kadar performanslı fiyat oranı iyi bir araç... Sadece 200 adet. GQV kaç tane vardır sizce? Ya da bir Spider... Brera?  Kısacası Alfa Romeo oalırken piyasa arabası olan bir model almamak cesarettir...

Veloce

Alıntı yapılan: tugrul - 01 Ağustos 2013, 16:39:23
Cesaret, 2.5 V6 almaktır.

+1
Aynen, en iyi örneklerden biri de 2.5 v6'dır...

egeozal1

Cesaret 1.6 Ts dır. :D Ciddi söylemek gerekirse Türkiye'de en büyük cesaret 159 3.2 JTS Q4 , Brera/Spider Selespeed GQV  ve 156 2,5 V6 dır 147/156 GTA dır.

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

erdem1904

Cesaret SS alıp dandik bir röle yüzünden yolda kalmayı göze alabilmektir  :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Fatihob

Sıfır araba alanlar çok cesaretli o zaman. 40bin TL'nin üzerindekiler senede 10bin TL kaybeder aşşağı yukarı. Cesaret alnayısınızın maddiyat oldugunu düşünmemiştim. Tr'de az olan bir marka alırsınız, servisi olmaz, parçası olmaz, motor pek bilinmiyordur vs cesaret derim bunada sizin dediklerinize cesaret demem.
..

tugrul

İşte bunların hepsi 2.5  :D
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

TRUPHASE

Cesaret bu forumda doğru bildiğini her zaman söyleyebilmektir. Sercan'da Volkan'da Alfa ile  aşırı ilişkili arkadaşlar.Daha niceleri var konuda onlar geçiyor diye onları söyledim. Etrafımızda gördüğümüz Alfa ile ilgili bilgisi olan herkese değer verip dinlemeliyiz.Volkan ile ben 1999 da tanıştık mesela 145'e biniyorduk. Daha önce de söyledim biz özel bir forum ve özel bir topluluğuz. Bu aracın modifiye çeşitleri kısıtlıdır bunun dışındakiler kabul edilemez. Alfisti modifiye yapacaksa bunların dışına kesinlikle çıkmaz,çıkanı da yerden yere vurur. Yapılan modifiye ne kadar itici olursa Alfistinin beyanı da o derece itici olur.

Bu tartışmalar sık sık yapıldı ben bile kızdım 2 sene girmedim foruma. Bu ne ilk olacak ne de son. Kötüler eleştirilecek iyiler ödüllendirilecek. Bu arada biz kişileri eleştirmiyoruz ortaya çıkan malzemeyi eleştiriyoruz alınacak gücenecek bir durum yok. Yanlış anlaşılmak istemem ama; hayatında bir tane Alfaya sahip olmuş kişi alfisti değildir, türlü şikayetinden sonra 2.yi almış olandır.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

egeozal1

Alıntı yapılan: TRUPHASE - 01 Ağustos 2013, 17:08:19
Cesaret bu forumda doğru bildiğini her zaman söyleyebilmektir. Sercan'da Volkan'da Alfa ile  aşırı ilişkili arkadaşlar.Daha niceleri var konuda onlar geçiyor diye onları söyledim. Etrafımızda gördüğümüz Alfa ile ilgili bilgisi olan herkese değer verip dinlemeliyiz.Volkan ile ben 1999 da tanıştık mesela 145'e biniyorduk. Daha önce de söyledim biz özel bir forum ve özel bir topluluğuz. Bu aracın modifiye çeşitleri kısıtlıdır bunun dışındakiler kabul edilemez. Alfisti modifiye yapacaksa bunların dışına kesinlikle çıkmaz,çıkanı da yerden yere vurur. Yapılan modifiye ne kadar itici olursa Alfistinin beyanı da o derece itici olur.

Bu tartışmalar sık sık yapıldı ben bile kızdım 2 sene girmedim foruma. Bu ne ilk olacak ne de son. Kötüler eleştirilecek iyiler ödüllendirilecek. Bu arada biz kişileri eleştirmiyoruz ortaya çıkan malzemeyi eleştiriyoruz alınacak gücenecek bir durum yok. Yanlış anlaşılmak istemem ama; hayatında bir tane Alfaya sahip olmuş kişi alfisti değildir, türlü şikayetinden sonra 2.yi almış olandır.
+1 Alfisti demek %1000000 her türlü şikayetten sonra üst modele geçmektir. :)

Fatihob

2.5 V6 bana görede cesaret işi. Eski araç, eski motor. Ne zaman ne olur belli olmaz ama 2010 model Alfada ne olabilirki. Örnek benim Mito. Taş gibi gidiyor 3bucuk senedir. Ama 2000 model bir Golf olsaydı bu kadar masrafsız olurmuydu bu kadar uğraşa imkansız. Elbet bi su hortumu patlatırdı en azından. Yeni arabalarda cesaret gerektiricek bişi yok bana kalırsa. Şimdi anneme 50bine araba bakıyoruz ama istediği araba 70binTl falan. Benim cesaretim olmadıgından 70binlik arabayı almıyor değiliz, o kadar bütçemiz olmadıgından almıyoruz.
..

FB10ur

Alıntı yapılan: TRUPHASE - 01 Ağustos 2013, 17:08:19

Yazdığımı sakın yanlış anlamayın türlü şikayetten sonra alan kişi demişsiniz evet doğrudur fakat hiç mi sorunsuz alfa olmadı ?
Ayrıca alfista alfasına gönülden bağlı olanlara verilen isimdir yanlışım varsa düzeltilir..Bizlerin aracıyla arasında bir bağ vardır illa'ki aileden biri gibidir kapımızdaki alfalar, dışarıda bir alfa gördüğümüz zaman mutlu oluruz,problemli bir alfa gördüğümüzde kendi alfamız gibi üzülürüz...

Fatih 40 bin tl bir araç  10 bin tl değer kaybeder demişsin bu doğru fakat söz konusu alfa olduğunda 15 kaybetmiyor mu ? Volkan abinin burda söylemek istediği cesaret olayı birazda bu olsa gerek..

TRUPHASE

Benim bindiğim çoğu alfa sorunsuzdu. Benim demek istediğim; sorun olsa bile alfa alan şeklinde. Sorunsuz araba diye bir şey yok bu arada.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

FB10ur

Alıntı yapılan: TRUPHASE - 01 Ağustos 2013, 18:02:00
Benim bindiğim çoğu alfa sorunsuzdu. Benim demek istediğim; sorun olsa bile alfa alan şeklinde. Sorunsuz araba diye bir şey yok bu arada.

Sorunsuz araba elbette yoktur, ben sizin söylediğiniz söze karşılık söyledim zaten onu hani şikayet anlamında kullanmışsınız ya bir önceki  mesajınızda bunu belirtmek açısından söyledim..
Sizde biliyorsunuz'ki inanılmaz şikayetlere denk gelmişsinizdir alfa konusunda ben bu tezi çürütmek açısından bahsettim sorunsuz alfa olmadı mı diye..

Fatihob

Onur doğru söylüyorsunda Guli ile Golf'u yan yana getirirsen Golf az değer kaybeder ama TR'de Vag gurbu dısında kendi segmentindekindende fazla kaybetmiyordur. Veya Golf Rla Guli Qv aynı oranda kaybediyordur. Bu tip gunluk kullanım tarzının biraz ustunde motorlu araçlar daha fazla kaybeder normaldir. Kullanıcısı pazara gitmelik değilde eylenmelik alır. Yani zevkine kullanılan şeyler alırken pahalı, satarken ucuz olur ya o misal. Tabi bunlar benim düşüncelerim yanılıyorda olabilirim.
..

Veloce

Alıntı yapılan: TRUPHASE - 01 Ağustos 2013, 18:02:00

Benim bindiğim araçlarda genled ehep sorunsuzdu. Ufak tefek herhangi bir marka araçta olabilecek olan sorunlar oluşsa dahi hatırlamıyorum... Alfa'yı alırken düzgün alır, birazda ilgi ile kullanırsanız, çoğu arabadan daha az sorunludur hatta...

hi_cazz

Diğer 160000kmde 159 alan benim Bursa'dan. Aracı alırken ise Gökhan bey, Ahmet bey(ilandaki aracın sahibi), Özgün bey(Gouki) ve Yılmaz Ustadan(sportivo) yardım almıştım. Ahmet beyin aracı sportivo bakımlıydı. Yılmaz usta direk biliyor zaten aracı. Bu durumda aracın 50000TL etmesi gerekir diye düşünüyorum. Ahmet beyin verdiği servis bilgilerine dayanarak. Jant ve air ride olayı ise tabi ki kişisel tercih sebebi olabilir. Şahsen bende bently jantları araca yakıştıramayanladanım.  Ahmet beyin aracına talip olsam jantlar hariç fiyat isterdim.

Veloce

Alıntı yapılan: Fatihob - 01 Ağustos 2013, 18:17:35
Onur doğru söylüyorsunda Guli ile Golf'u yan yana getirirsen Golf az değer kaybeder ama TR'de Vag gurbu dısında kendi segmentindekindende fazla kaybetmiyordur. Veya Golf Rla Guli Qv aynı oranda kaybediyordur. Bu tip gunluk kullanım tarzının biraz ustunde motorlu araçlar daha fazla kaybeder normaldir. Kullanıcısı pazara gitmelik değilde eylenmelik alır. Yani zevkine kullanılan şeyler alırken pahalı, satarken ucuz olur ya o misal. Tabi bunlar benim düşüncelerim yanılıyorda olabilirim.

Fatih sadece verdiğim örneklere takılma. Çeşitli örnekler olabilir ve "cesaret" diye bahsettiklerimiz, birşeyler kaybetme riski yüksek olan araçları almaktır burada. Örneğin GQV üzerinden konuştuğumuzda araç sorunsuz yepyeni ayrıca takip ettiğim yüzlerce kaynağa göre de güvenilirliğini kanıtlamış bir araba ki, Alfa Amerika'ya yeniden girip prestijini geri kazanmak için 4C üzerinde aynı motoru kullanmaktan hiç çekinmedi... Burada bahsettiğimiz cesaret ve alınan risk, aracı istesen dahi kolayca elden çıkartamama durumu ya da zarar etme durumu...

Bir başka tarzına gelirsek bu konunun, Mart ayında aldığım Spider'ı ele alalım. Bu örnekte ise harcanan para, araç ilk alınırken bilinen bir araç olduğu için fiyat kıramama, üzerine keyifle harcanan vakit ve emek (buradaki gerçek emek, sadece bir parça al üzerine tak değil ve bir sürü işçilik), neticede satılması düşünüldüğünde çok zorlanmayı göze almak daha neler neler. Satma niyetim olsa baştan almazdım çünkü sürpriz bir şekilde satıldı ve zararına sattım aracımı. Yakından konu ile alakası olanlar biliyorlar zaten. Ama ne oldu? keyifle bir arabayı çok iyi duruma getirdim, yabancı olmayan birine satıldı, sürekli gözümüzün önünde olabilir vs. Eski araba ile uğraşmak için yeteri kadar sabırlı olmadığımı anlamış olmam satmamdaki en büyük etken...

Başka bir örnek... Brera, bu konuya hiç girmesek daha iyi, ya kaç kişi gider zorla Brera alırki... Çok şanslıydım bu konuda, satılık değilken satıldı araba, kısmet olayı bu defa kendisini göstermişti  :nazar:

Örnekler uzatılabilirde, hep kendimden örnek verdimki başkalarının hikayelerini çalmayayım. Bunlar sadece 2013 yılına ait anılarım diyebilirim... Bana bakma zaten kim 4 tane GT alır ki? Pardon 3 tane GT alır ki? Ben genele örnek oluştarabilecek biri değilim... Benim gibi olan arkadaşlarımız yok değil tabiki forumdan tanıyorsunuz zaten o arkadaşlarıda.

Son olarak konunun başlangıç noktası ve cesaret mevzusunun konuşulduğu yere dönersek, bugün temiz şekilde uygun olarak aldığınızda, en kolay ve çabuk satılacak Alfa'lar 159 JTD, Giulietta MA ve 156 mk2'dir. Bunları kullanan hiçbir arkadaş, kusura bakmasınlar ama, "ben gittim Alfa Romeo aldım, ne kadar cesaretliyim" dememeli... Yani söz konusu bu modeller dışında yaptıkları alışverişler için değil, spesifik olarak sadece bu modeller için dememeliler.

Not: Biz bunları Alfisti olarak kendi aramızda bu şekilde konuşuyoruz. Dışardan bakan çoğu farklı marka kuıllanıcısı için zaten hepimiz birer cesaret abidesiyiz.