Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2014 dizel manuel Giulietta'dan otomatiğe geçiş. 159 vs TCT Giulietta Multiair?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umitkilic

159 umun deposunu dün fulledim.35 km lik ev-iş güzergahında(sabahları 8-10 km lik kısmı istanbul köprü trafiği gibi sıkışık) ,bu hava koşullarında tamı tamına 7.2 You are not allowed to view links. Register or Login yazın genelde 6.3-6.5 arası oluyor.arabam manuel.yakıtını test edecek kadar sürmedim tct ma Giulietta yı ama aynı güzergahta 8 litreden aşağı yakması mucize olur.otomatik 159 ile tct ma giu arasında olabilecek tüketim farkı giu lehine 1 litre bile olamaz diye tahmin ediyorum.Dostum bence sen ikilemi aş,istediğin kriterlerde 159 için sağa sola haber sal :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

düşportacı

159 başka bir şey özel bir otomobil. Günlük faal kullanıyorum ortalama 30-40 km civarı yapıyorum yakıt 9-10 litre.ilk kullanmaya başladığımda direksiyon cok sert gelmedi ben çok beğendim.Güven veren bir sertliği var direksiyonun.Tek sevmediğim geri manevralarda tur sayısı biraz fazla 159 da.Onceki aracimdan sonra ilk başlarda tır gibi gelmişti 159 :)

iskoc

Yalnız Zafer hocamın bahsettiği güzergahta otomatik 159 un 9-10 litre ve altı yakması çok zor.Gerçi İstanbul un neresi olursa olsun..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

Kibitzer

Çok çok iyi durumda bir 159 bulamadıkça 159 almanın pek anlamı yok. Giulietta yaş itibariyle çok daha kolay bulunacaktır. 159'un yüksek fiyatlı yürüyen aksam parçalarına karşılık TCT'nin de 50-100bin kmde bir 4binTL civarı baskı balata vs. masrafları var. Makyajsız kasalarda görülen Multiair ünitesi arızası da ayrı şüphe nedeni. Arada kaldık yine :))
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

kaanromeo

Hocam bir yanlisi duzeltmek isterim makyajsiz kasalarda ma arizasi yoktur bilindigi gibi ma motor tekmlnolojisinde yag cok onemlidir
Bunu bilmeyen yetkili servis ve ozel servisler bu yag var abi bunu koyolim modunda olduklari icin
Yagdan anlamayan bilincsiz kullanicilarda tmm dediklerinden o yaga gore utetilmeyen motor belli bir sure sonra ariza isigini yakmaya baslar dogal olarak
Ayrica makyajda motor da bir degisiklik yoktur
2017 makyajlilarda sadece dizel motorun gucu artmistir 2010.dan beri ayni ma benzinli motor kullanilmisitr.
Keyifli surusler...

Kibitzer

You are not allowed to view links. Register or Login
Hocam bir yanlisi duzeltmek isterim makyajsiz kasalarda ma arizasi yoktur bilindigi gibi ma motor tekmlnolojisinde yag cok onemlidir
Bunu bilmeyen yetkili servis ve ozel servisler bu yag var abi bunu koyolim modunda olduklari icin
Yagdan anlamayan bilincsiz kullanicilarda tmm dediklerinden o yaga gore utetilmeyen motor belli bir sure sonra ariza isigini yakmaya baslar dogal olarak
Ayrica makyajda motor da bir degisiklik yoktur
2017 makyajlilarda sadece dizel motorun gucu artmistir 2010.dan beri ayni ma benzinli motor kullanilmisitr.
Keyifli surusler...

Haklısınız hocam fakat multiair arızası önceden bilinmediği için makyajsız kasada uygun olmayan yağ kullanılmış olma ihtimali çok daha yüksek. Multiair filtresinin farkında bile olmayanlar var. O nedenle 2014 ve üstü isterim eğer giulietta alacak olursam. Bir diğer etken bizim giulietta 2014 model, 2014'te yapılan iyileştirmeler ve ufak tefek şeylerin standart hale gelmesi(far, yağmur sensörleri, otomatik kapanan aynalar ve en önemlisi Blue&Me) daha çekici kılıyor.
2013 BMW 1.16i

kaanromeo

Aynen hocam bilincis kullanici hatasi
Zaten alacaginiz aracin sahibinin titzliginden anlasilir aracin durumu
Bu arada manuel  m.a in tadini hic bir aracta alamasiniz  :rock:

Kibitzer

Aynen hocam bilincis kullanici hatasi
Zaten alacaginiz aracin sahibinin titzliginden anlasilir aracin durumu
Bu arada manuel  m.a in tadini hic bir aracta alamasiniz  :rock:

Biz de manuel multiairi buluşmalarda arkadaşların araçlarında deneriz :D veya birkaç günlüğüne bazı arkadaşlar ile alfaları değişiriz :)) Gerçi buna yanaşacak alfista bulabileceğimizi zannetmiyorum  :lol: :serefe: :arkadasim:
2013 BMW 1.16i

chao

Bende benzer sebeplerle 2014 manuel dizel giuliettami satip otomatik ihticayimdan octavia ve golf kullandim. Araya qashqai falan da girdi sonra pasa pasa yine giulietta aldik 😀 Simdi manuel giuliettami sattigim gune donme sansim olsa direk 1.4 tct giulietta alir bu kadar maceraya girmezdim. gecenlerde forumda konu acan bir arkadas cok dusuk km'li bir 159 almisti, oyle temiz ve sorunsuz bir 159 bulabiliyorsaniz 159 alin bence. Yoksa giulietta candir :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

Kibitzer

Bende benzer sebeplerle 2014 manuel dizel giuliettami satip otomatik ihticayimdan octavia ve golf kullandim. Araya qashqai falan da girdi sonra pasa pasa yine giulietta aldik 😀 Simdi manuel giuliettami sattigim gune donme sansim olsa direk 1.4 tct giulietta alir bu kadar maceraya girmezdim. gecenlerde forumda konu acan bir arkadas cok dusuk km'li bir 159 almisti, oyle temiz ve sorunsuz bir 159 bulabiliyorsaniz 159 alin bence. Yoksa giulietta candir :)

İşte tam bu işaretlediğim durumdayım.

Çok düşük km'li 159'lar birden yok oldu sahibinden'de. Bir tane Gaziantep'te vardı 80bin km'de 70777TL gibi ilginç bir fiyat isteniyordu. Hatta benim yakın arkadaşımın akrabasıymış satan galeri, fakat ben ciddi ciddi "alıyorum" diye aramadığım için pazarlık bile edemedim. Bir tane yine 60bin km civarında vardı, o da yok. Şu anda en düşük 105bin km var. Temizliğine güvenebileceğim ama kmsi çok az olmayan You are not allowed to view links. Register or Login 'in aracı var ama ona da fiyatı nedeniyle yanaşamıyorum. Kendi aracımın da borcu var 3 ay daha, bir anda kapatmak için bir yol bulabilirsem "hemen alıyorum" şeklinde bir arayışa girebilirim.
2013 BMW 1.16i

chao

You are not allowed to view links. Register or Login detayini bilmiyorum ama o arabayi ilanlarda gormustum, cok hosuma da gitmisti. Hep boyle olur zaten, aramazsin bir suru araba olur. İhtiyac oldugunda da ortada araba olmaz :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

octinum

Arkadaşlar ben mi kaçırdım bilmiyorum (telefondan düzgün okunmuyor ki konu :) ) ama Giulietta MA için You are not allowed to view links. Register or Login'ın rotasına benzer yerlerde yakıt tüketim bilgisi verebilecek olan var mı? O bilgiyi atlayarak karşılaştıramayız.

agucba

Aldığımız günden buna yana genel tüketim değeri 6,7 litre. Bu değer şehir içi, şehir dışı, yavaş, hızlı, zaman zaman manuel olarak vitese müdahale ettiğim ve DNA modlarının hepsinin kullanıldığı yaklaşık 2900 km'lik değer.
İstanbul için artık manuel vites ölmek üzere, yaşam destek ünitesine bağlı, otomatik vites elzem ve TCT başarılı bir vites.

agucba via tapatalk

///////////////

Kibitzer

You are not allowed to view links. Register or Login detayini bilmiyorum ama o arabayi ilanlarda gormustum, cok hosuma da gitmisti. Hep boyle olur zaten, aramazsin bir suru araba olur. İhtiyac oldugunda da ortada araba olmaz :)

Aynen öyle olur. Aramadığın zaman 159 yağar, ararsın bir tane kalmaz.

Arkadaşlar ben mi kaçırdım bilmiyorum (telefondan düzgün okunmuyor ki konu :) ) ama Giulietta MA için You are not allowed to view links. Register or Login'ın rotasına benzer yerlerde yakıt tüketim bilgisi verebilecek olan var mı? O bilgiyi atlayarak karşılaştıramayız.

Rotam sabahları Halkalı'dan çıkış, Basın eksprese iniş, bu sırada ara yolların trafiği olduğu için eski 156 11-12lt/100km gösterirdi basın eksprese inene kadarki ortalama tüketimi.
Basın ekspresten E5'e Yenibosna'da geçiş, Cevizlibağ'a kadar E5. Basın eksprese çıktıktan okula varana kadar ortalama tüketim 8,5-9lt/100km'ye iniyordu.
Akşam dönüşte de yol 25km'yi bulsa da TEM'i kullanıyoruz zira E5 şirinevler inşaatı nedeniyle tamamen kilit. Bu yolda da 8-9lt arası tüketiyorduk.

Aldığımız günden buna yana genel tüketim değeri 6,7 litre. Bu değer şehir içi, şehir dışı, yavaş, hızlı, zaman zaman manuel olarak vitese müdahale ettiğim ve DNA modlarının hepsinin kullanıldığı yaklaşık 2900 km'lik değer.
İstanbul için artık manuel vites ölmek üzere, yaşam destek ünitesine bağlı, otomatik vites elzem ve TCT başarılı bir vites.

agucba via tapatalk

Bizim de buna yakın değerlerde idi tüketim ilk 3-5bin km boyunca. Sonradan kışları 6,5, yazları da 6lt civarına indi. TCT gayet başarılı, DSG gibi sürekli "acaba ne zaman arıza yapacak" korkusunu yaşatmayan bir sistem.
2013 BMW 1.16i

alisto

Konuyu hortlatalım.
Ne oldu bu konu arkadaşım
Gelişme var mı ? Bi ara baya gündemdi forumda :)

balesanist

"Mantığınla sev, duygularınla seç"

Kibitzer

Konuyu hortlatalım.
Ne oldu bu konu arkadaşım
Gelişme var mı ? Bi ara baya gündemdi forumda :)

Yeni araba işini bir süre ertelemeye karar verdik. Bu konudaki etkenlerden biri You are not allowed to view links. Register or Login 'in yazdığı gibi

70 ler 80 ler havada uçuşunca vazgeçilmiş olabilir.  :duvar:

Bir diğer etken bu mayıs-haziran gibi okul değişikliği yapacak olmamız. En azından isteyeceğiz. Evimize 18-25km yol giderek vardığımız okulumuz yerine 1,5 ile en fazla 10km arasındaki mesafelerde okullar tercih edeceğiz. Bu durumda eşimle aynı okula düşüp düşmeyeceğimiz, yeni okullarımızın ders saatleri, trafik durumları, birimizin diğerini bırakıp kendi okuluna gitmesi veya birimizin ve/veya ikimizin birden tayininin çıkmaması gibi bir sürü etken girecek işin içine.

Tabii niyetine girmiş olduğumuz için araba bakmaktan vazgeçemiyorum. 159'dan kesinlikle vazgeçtik. Buna en büyük neden direksiyon sertliği oldu. Giulietta'dan da vazgeçtik, belki yeni okulumuz/larımız çok çok yakın mesafede olursa benzinlisini düşünebiliriz zamanı gelince. Dizeli ise 2016'dan başlıyor ve şu an satılık olanların fiyatlarına bakınca neredeyse aynı fiyatlara A180CDI alınabiliyor. Hem 28 aydır giulietta kullanmış olmak ve sadece otomatik diye aynı arabaya 25-35bin lira fark ödemek bizim için dizel giuliettayı çok arkalara itiyor.
Okulumuza gelip giden bir arkadaşta V40 R-Design dizel otomatik var. Bindik ve çok çok hoşumuza gitti. Şu an için "haydi arabayı yeniliyoruz" desek alacağımız araç çok büyük ihtimalle dizel otomatik olarak V40 veya S60'tan birisi olacak.
2013 BMW 1.16i