Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Peki, Siz neden buradasınız? :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur Ozdil

Ben alfa romeo alma düşüncesi ile internette araştırma yaparken forumdonanımda alfalarla ilgili bir kac başlık görmüştüm orada 147black in You are not allowed to view links. Register or Login dan bahsettiğini hatırlıyorum ki daha alfisti ne demek onu bilmiyordum. buraya üye olduğumda bir alfa romeo alma kararı bile vermemiştim. ama bu sitede dolaşmaya başlayınca kararım kesinleşti ve siz beni bir alfa romeo sahibi yaptınız arkadaşlar.

Ayrıca Murat abi başınız sağolsun Allah sabır versin. :(

ottoman

Murat bey başınız sağolsun Abinizin de makamı CENNET olsun.

master

Mesajınızı okuyunca şimdi öğrendim çok üzüldüm. Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Borracho

ben de 2. kez alfa sahibiyim...
eskiden 147'im vardı ama o zamanlar bu sitenin varligindan haberdar degildim...simdi yine gururlu bir 159 sw sahibiyim.

alfa aski ilk kez 1980lerde ortaya cikti. italyan lisesinde okuyordum, ortaokuldaydim ve satin aldigim bir italyanca kitabin icinden hediye olarak alfa romeo tarihini anlatan, sticker biriktirip yapistirilan bir kitap cikti. otomobillere hic ilgim yokken o kitap sayesinde ilk ekz alfa romeo ve keyifli otomobil dünyasi ile tanistim. birkac sene sonra, belki de algida secicilik, bagdat caddesinde satilik, metalik su yesili bir spyder gördüm ve ilk kez bir otomobile asik oldum.
bundan sonra hayatimda hep birgün spider sahbi olmak yatti. ilk kez 147 mi alip turlamaya ciktigimda yillarin bir hedefi kismen de olsa gerceklesmisti ve 147'imle cok mutlu 2 sene gecirdim... araya bir coupe donemi girdi ve simdi de 159 sw, yeni baba oldugum icin mecburen...ve bu 2. alfayla beraber bu forumu kesfettim. zaten oldum olasi üslubu düzgün tartisma ortamlarini severim. burasi bunun yaninda bircok bilgiye ulasabileceginiz de bir yer. hergün ugruyor yeni acilan konulara bakiyor, bir katkim olacagini düsünürsem ya da bir ekleme yapmak istersem birkac satir karaliyorum.

istanbuldaki ilk toplu görüsmeyi ve sizlerle tanismayi ise dort gözle bekliyorum.

murat

Samimi destek ve dualarınız için teşekkür ederim, arkadaşlarım ...Hepiniz sağolun
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Olgun

Bende 2004'den beri alfa sahibiyim. İlk dönemlerde internetden elimden geldiğince takip ediyordum aroc ve You are not allowed to view links. Register or Login forumlarını ancak katılım göstermek istememiştim. Neden diye sormayın..

İlginçdir ki şu internet çağında hiçbir forumda yazı yazmışlığım bile yoktur. Buradaki sıcak tavır,  çok çok yararlı bilgiler ve herkezin tecrübelerini belli bir seviyede açıkca paylaşması beni aktif bir katılmcı olmaya iten etkenler:)

Birde şunu söyleyim; Genelde çabuk çamur atılabilir bir marka gibi gözüküyor Alfa, özellikle bazı kötü Alfa sahipleri arabanın her sorununu bahane göstererek bu kötü üne çok katkıda bulunuyor (ayağımı yerden kessin, arızası olmasın, suyunu yağını koy gitsin mantığında olanlar!!).  Halbuki bence Alfa sahibiyle konuşabilen ender arabalardan, bu araca bakarsan, onun istediğini verirsen o sizle konuşur, keyfi yerindeyse hemen anlarsınız:) Ayrıca dışardan her ne kadar insanı yoran bir araba gibi gözüksede (en azından Ankaradaki ustalarımız buna etken) Alfa sevgisi insanın içindedir, ne kadar anlatmaya çalışsanızda yaşamayan anlayamaz bence.  

İnanın hergün arabama binerken bir neşe kaplıyo içimi, diğer markalarda ve kat kat pahalı modellerde bu duyguyu yaşayabileceğimi zannetmiyorum.

admin

Yeme-içme mevzularını severmisin bilmem ama, yemek mekanlarında yaptığımız yeme-içme mevzularına beraber daldığımız zaman, beraber yiyip-içerken bizleri daha çok seveceksin.

Yeme-içme demişmiydim.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Olgun

Değerini bilenler bunları ortaya koyup reklam yapmaktansa, susup iç huzuruyla başbaşa olacaklardır (Bektas, 2008).

:) Tam yukarıdakidir anlatmak istediğim...

admin

Vay be ne laf etmişim, atasözü gibi allama.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

hanzak

nete girdiğimde otomatik olarak açıla  sitem, gün içerisinde kim neler yazmış , yeni teknik bilgi varmı diye baktığım yer ,  " yaw bende ki sevgi boşa değil  , bak bu arabaları seven  yüzlerce insan var" dedirttiği için buradayım...

147TI

Arabamı dün teslim ettim ama ben bu siteden ayrılamam :)

İşte burada işler böyle yürüyor demekki kendin bile anlamıyorsun neden burada olduğu...

Böyle bir forum ortamı bulmak neredeyse imkansız...

Taner27

evet haklısın galiba, yeniyim bende ama çabuk farkına varıyor insan burdaki yakınlığın, kimse ayrılmasın tabi, yeni arkadaşları bekliyoruz buraya..
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

Jakomo

C.tes, günü hafif bir kaza geçirerek kafamı yardım: Kafaya 3 dikiş, kulak ve boyun yara içinde, hafif bir beyin sarsıntısı ve mide bulantısı (düğünde içilen tarihi geçmiş bir puro beni zehirledi). Derken dün sabah kamutay beni aradı ve canı bana biraz sitem etmek istedi; aga kusura bakma ama hiç ii değilim, çekemem başım dönüyor zira böyle böyle diye anlşattım. Vay neden haber vermedin, gelirdik, ne adamsın şekilnde fırçamı yedim, knouştuk ve kapattık. 10 dak. sonra babam aradı (Babi) ve 1 ton fırça neden haber vermedin fln fln, akşam Sercan, Kerem, Murat abi ve Cüneyt ile görüştük yine teker teker aynı fırçalar..... Ben bu yüzden burdayım !!!!!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

babi

Kocaman bir aile olduğumuz için burdayım.
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

cuneyt

Purodandir purodan :)))

Jakomo

quote:

Kocaman bir aile olduğumuz için burdayım.

Aynen öyle babacığım !!!
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

Dentist

Ortak Alfa sevgisi dışında,aramızdaki ilişkilerde de bol sevgi ve saygı olduğu için...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

oeralp

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır bir alfa aşığı ama buna rağmen alfa sahibi olamamış birisi olarak bu forumu 4-5 yıldır takip ediyorum sanırım hatırladığım kadarıyla. Bu maceram nasıl mı başladı?  Dünya gazetesinde iki sayfa olarak gördüğüm alfa buluşması haberinden sonra başladı. harika bir fotoğraf ve söyleşi süslemişti haberi. Hala o sayfayı saklıyorum arşivimde. Sonrasında ise yahoo mail grubuna hemen üye oldum ve mailleri takip etmeye zaman zaman soru sormaya ve cevaplar almaya başladım. Ne bilim harikaydı. Daha sonra bu forumu öğrendim ve hemen buraya üye oldum tabi Sürekli forumu takip eder zaman buldukça kaçırdıklarımı okurum ama bir türlü öyle sıkı sıkıya konulara gömülüp sizinle konuşmuşluğum olmadı.

Gelelim neden burada olduğuma, ilk önce alfa için buradaydım ve gördüm ki doğru yerdeyim ve doğru arabaya aşığım. :)) Arada araba dediğim için kusura bakmayın malum "it is not a car it is an alfa" hep bana yaa alfa da ne alınır mı filan falan diyen arkadaşlarıma bunu söylemişimdir. Nerden kimden nasıl duydum gördüm hatırlamıyorum ama yine bu forum içerisinde muhabbetlerde gördüm sanırım.

Ve sonuç olarak en önemli izlenimim ise gerçekten alfa sahibi olmak bir ayrıcalık, burda gördüğüm insanlar alfaya yaa aman arabam olsun işte bineyim diye binmiyor. Alfa olduğu için biniyor.  Bu bir marka fanatikliği değil onun ayrıcalığını kabul etmek bana göre, ve gerçekten de ayrıcalıklı bir şey alfa sahibi olmak ( her ne kadar henüz olamasamda). Bir zamanlar çok çok yakın bir arkadaşımda vardı sene 2005te çok güzel bir 145, yarısı benim gibiydi. Neyse çok uzattım. Hepinize çok teşekkür ederim.

Ama umuyorum bi kaç gün içinde 146ım olacak :)). Aylardır araştırıyorum soruşturuyorum, herhalde sitelerde aramadığım ilan sahibi kalmamıştır. En sonunda bi tane beğendim ve bi kaç saat sonra istanbulda bir arkadaşım benim için araca bakacak ve olur verirse yarın ya da cuma aracı almaya gelicem istanbula. Gelicem diyorum çünkü çoğunluk istanbullu ;)). Bende bursadayım.

Saygılar hepinize

erdem1904

işyerinde arkadaşlarım yeter bu alfaya zaman ayırdığın, evdede eşim bırak artık şu laptopı desin diye buradayım
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2