Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

soğuk motor ilk marşta çalışmıyor?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat

Tufan Bey sizin bu konuda gözlemlerinize güvenerek katkının işi çözdüğüne inanmaya başladım ..Ama katkı olayın çözümüne yardımcı bir faktör bu unutulmamalı ,asla tamir etmiş sayılmaz..Lambda sensörü ve RPM sersörü şu an sorunu yaratan en büyük adaylar benim nazarımda
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

admin

Geçen sanayideyken serviste bir SS dikkatimi çekti. 2006 idi sanırım, daha otuz binlerde You are not allowed to view links. Register or Login. Sorunu neymiş biliyormusunuz, oktan artırıcı ve enj. temizleyici koymaktan aracın sübapler, pistonlar falan erimiş, dağılmış.

Benim de önceki tecrübelerimde, oktan artırıcı kullanmaktan iki defa lambdayı kaurduğum.

Bence bu yola başvurana kadar benzin aldığınız yeri değiştirseniz ya da olaya serviste kesin çare bulsanız gelecek için daha garanti olacaktır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfistahakan

quote:

Geçen sanayideyken serviste bir SS dikkatimi çekti. 2006 idi sanırım, daha otuz binlerde You are not allowed to view links. Register or Login. Sorunu neymiş biliyormusunuz, oktan artırıcı ve enj. temizleyici koymaktan aracın sübapler, pistonlar falan erimiş, dağılmış.

Benim de önceki tecrübelerimde, oktan artırıcı kullanmaktan iki defa lambdayı kaurduğum.

Bence bu yola başvurana kadar benzin aldığınız yeri değiştirseniz ya da olaya serviste kesin çare bulsanız gelecek için daha garanti olacaktır.

Bektaş beye katılıyorum ve ilave olarakda yağ katkısı da kullanmamanızı şiddetle belirtiyorum.Hiç bir katkının yararı olmadığı gibi extra zararı vardır.Bu konudan mızdarip biri olarak söylüyorum.
Hakan
Forever Alfa

n / a

Selam. Ateşleme diyorum. Aracınız külbütor kapağı plastik mi metal olandan mı? yani model 97 falan mı? Çünkü metal olanlar ateşlemde atlama yaptırıyor şase veriyor ve sağlıklı bir çalışma olmuyor özellikle soğukken.
Katkı maddesi Ateşleme zayıfsa benzin daha rahat yanar. Bobinlerden biri bile yapsa stop ettircek şekle gelir anında.  Ateşemeyi gözden geçirelim komple ama

tfnsmsk

akın bey ateşleme diyorsunuz değilmi.. bana da öyle geliyor. araç 98 model. külbütör kapağını ismen anlamadım. neredeki bi kapaktır bu. peki, diyelim ki ateşlemede atlama var.. normal çalıştıktan sonra hissetirmezmi bu.. çünkü çalıştıktan sonra herşey normal seyrediyor gibi.. tüm ateşleme sisteminden kastınız.. açgör dediğiniz kritik parçaları yazarsanız sevinirim..
tüm alfistilere sevgi ve selamlar..

Edited by - tfnsmsk on 09/05/2010  01:08:27
sportif ruh.

Alfadanadam

Üstten egzantrikli araçlarda külbütör kapağı olmaz, distribütör kapağı bahsedilen kapak. Bizim araçlarda da distribütör kapaı yok, her iki bujiye bir ateşleme bobini ünitesi düşüyor.

apojitsu

ikinci kez lambda sensörü diyorum tufan abi

alfistahakan

Sigorta kutusunu elden geçirttinizmi?Nemlenme yapıyodur bi yerden veya soğuk lehim olan bir sigorta yada röle devresi vardır..
Hakan
Forever Alfa

tfnsmsk

yorumları aldıkça,, alternatif problem noktalarını gözden geçirteceğim. tşklrr alfistiler..
sportif ruh.

alfistahakan

Alternatif yöntemleriniz tuttarsa cvp beklerim.KOlay gelsin..
Hakan
Forever Alfa

tfnsmsk

hakan bey sizde de varmı bu hastalık..? mutlaka dönerim size de.  burdan haberdar olursunuz.. saygılar
sportif ruh.

n / a

Külbütor kapağı dediğimiz yer, hani ateşleme bobinlernin ve ekzantriklerin üstünü örten kapak. Hani onu söktükten sora egzantrikler gözükür. Bobinlerde üzerinde olur. O kapak külbütör kapağı. Alfa 156 larda da kullandığı ortak olan blokda 2001 den sora sanırım yanılmıyorsam külbütör kapağını plastik yapmaya başladı. Çünkü ateşleme atlaması yapıyor. Soğuk motor tekliyorsa ateşleme.  Nasıl mı anlarız bobinleri değiştirip üst modeli olan kapağı plastikle değiştirerek. Kullandığınız oktan yükseltici sogukken daha iyi yanar. Dolasıyla atşeleme zayıf olmuş iyi olmuş anlaşılmaz. Öncelikle bobin değiştirelim yani ödünç alalım. düzelirse takım değiştirme yoluna gidelim. Sonucta onlarında bir km si var:)

tfnsmsk

bu bahsettiğiniz bildiğimiz üst kapak gibi geldi bana. sonuçta anladım olayı. baktıracağım akın bey. sevgi ve saygılarla.
sportif ruh.

ku2

Lambda sensörü veya RPM sensörü diyorum. Bence bu ikisini kontrol ettirmek en akılcı olanı. Lambda kolay kolay bozulmaz..Bence bir RPM sensörüne baktırın.. Yenisi 156 için BOSCH olarak 90-100 TL civarı. Değişen buji kabloları, NTC sensörü, benzin pompası ve arkasından yapılan enjektör temizliği bence gereksiz yapılmış müdahaleler. Dene yanıl yöntemi ile yapılmaz bu işler.. AR Servis ne de olsa...
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

tfnsmsk

selim çok tşkr, yorum için. haftaya yağ/filtre vs. değişimi yaptıracaktım. gitmişken şu iki sensörü de değiştireyim.. yorumların çoğu; lambda ve rpm üzerine yoğunlaştı. demekki artık vakti geldi umarım halleder.
sportif ruh.

n / a

aslında sorun lamda yada rpm sensoru değil .sorun ateşleme.....lampda ve rpm olsa sürekli stop edip çalıştırdığında yapar yani soğukken yapmaz.

ku2

RPM Sensoru dedim ancak...Araban sogukken rpm sensoru boyle bir sey yapmaz. Bunu atlamisim.

Tufan aklima bir de Lamdadan once..Emme Havasi Sicaklik Sensoru geliyor..NTC degismis ama bu degismemis.. Sanirim senin problemin cevabi bu.. BOSCH tan bulabilirsin parcayi.    parca no 0 280 130 073
--

tfnsmsk

abi, ntc dediğim, senin açık adını ve serisini yazdığın parça zaten.. onu metin abi değiştirdi.. sonuç alamadık, durbi bakalım dedi, kaldı..
zaten piknikte sorunu canlı canlı gösteririm sana..
sportif ruh.

estephan

benzın pompası ve basını dıyorum benım fıkrım bu

bug_R

Merhaba sorununuz ne alemde acaba düzeldi mi? Bende yeni konu açmak yerine sorumu burda dile getiriyim dedim. Motor sıcak soğuk farketmeden çalıştıktan 1  2 saniye sonra duruyor. Ondan sonra 4.  5. marşta anca zorla çalışmaya başlıyor. Uzun süredir yapmıyordu geçenlerde uzun yol yaptık ardından hemen yine başladı bu sorun neden olabilir fikri olan arkadaşlar var mı? Servis soruna anlam veremiyor çünkü ne zaman oraya götürsek arabanın orda direkt çalışacağı tutuyor

tfnsmsk

:):) bu hep böyle oluyor sanırım. servise gidince, köftelerin çalışası tutuyor.. kısa zaman içinde metin ustaya gidecez.. tekrar değerlendirecek.. sorun devam ediyor elbette:)
sportif ruh.

dragut

merhaba,

147'lerde de bu sorunu yaşayan oldu mu? son 1 aydır benim araçta da araç soğuk iken üçüncü, bazen dördüncü marşta çalışıyor. sorunlar aynı mıdır acaba?

bilgi: 8 buji orijinal olarak yeni değişti. araçta brc lpg var.
"Alfa sevgisi"

ku2

quote:

merhaba,

147'lerde de bu sorunu yaşayan oldu mu? son 1 aydır benim araçta da araç soğuk iken üçüncü, bazen dördüncü marşta çalışıyor. sorunlar aynı mıdır acaba?

Benzinde çalıştırıp, LPGye alıyorsunuz dimi..??
--

dnr1

Deponuzda benzin az degildir umarım.benzin bitimine yakın aynını yapar..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alfadanadam

quote:

merhaba,

Eğer uzun süredir depoda aynı benzin varsa bu tür sıkıntılar yapar. Benzin bir süre sonra jelleşiyor ve viskozitesi artıyor. Zaman zaman taze benzin takviyesi yapmak iyidir. Ayrıca lpg var diye benzininiz deponuzda çeyreğin altında olmasın.
Bir diğer ihtimal ise uygun olmayan lpg ayarı sebebi ile araç beyninin kendince düzenleme yapmasıdır. Eğer bahsettiğiniz zor çalışma sonrası, motor lpg'ye geçmeden evvel kötü çalışıyor ise son söylediğim ihtimal artar.