Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Özel servisler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kızılırmak

sercan'cım  senin tepkine haklı buluyorum ama biz özel servisler olarak olarak Alfa Romeo'nun 100yıl kutlamasına katılmaları için bir çok müşterimizi bilgilendirdik ve bir çok müşterimizde Alfisti üyelerinden ve bizlere 100yıl kutlamasında gelecekmisiniz diye bir çok telefon görüşmemiz oldu ve biz servis sahibleride muşterilerimiz yanlız bırakmamız içinde orada bulunmak zorunda kaldık ve kaldıki bu organızyasyonun Alfistiturkey formun düzenlediğini biliyordum, taki senin bana cumartesi söyleyenekadar sende biliyorsun, ve ben bunu öğrendiğimdede artık işi işten geçmişti...

Cemal'cım seninde endişeni dikkate alarak bilgilendirmek isterimki biz özel servislerin orjinal parça temininde biraz zorlansakta kesinlikle orjinal parça bulamıyoruz gibi bir durum yok.
Daha öncede yazımdada belirtiğim gibi biz bu sorunları aşamayacak kadar küçük bir sektör değiliz ve siz Alfisti lerin desteğiylede aşamayacağımız bir poreblem olamaz..

Yedek parça fiyatlarına geline bizde debriyaj merkezi 190 TL yetkili serviste 110 Tl gibi bir durumda yok

sadece muşteriye verilen iskonta özel servislere uygulanmıyor ama bizler halen yetkili servisten parça fiyatı olsun işçilikte olsun daha uygunuz ve hiç bir zaman bu durum değişmeyecektir.

Tofaşın bu tutumu aslına bakarsanız işimizede yarıyor yedek parçaların teminin daha bir çok artarnatifle temin ederek Tofaşada bağlı kalmıyoruz kaldıki bir çok parçaları direk üretiçiden temin etmeye başladık bile
Çünkü Alfa Romeo parçaları sonuçta Alfa Romeo da üretmiyor  valeo,Bosceh,Ate vs vs gibi bir sürü firmaları var ve bu firmalarında Türkiye temsilcileride direk biz özel servislere hizmet vermekte olduğunuda bildirmek isterim

Bizim  sadece tepkimiz Tofaşın Alfa Romeo markasını Türkiyede daha iyi birşekilde yükseltmesi gerekirken neden yanlış tutumla yanlış kararla biz Alfisti kullanıcıları kendilerine sadece muhtac hala getirecek gibi uygulamalar alması ama hiç bir kullanıcı tekbir yere bağlı kalmaacağını anlamaları lazım ...

Arkadaşlar çok hızlı yazdım ve siteye bağlanmaktada sorunlar yaşıyorum yazımdaki hatalardan dolayı çok çok özür dilerim..

Tepkinizi yazılı birşekilde Tofaş yetkili merçilere göndermenizin çok önemli olduğunu belirtmek isterim...

Duyalılığınız için teşekkür eder iyi sürüşler dilerim..

Sercan Keklik

quote:

sercan'cım  senin tepkine haklı buluyorum ama biz özel servisler olarak olarak Alfa Romeo'nun 100yıl kutlamasına katılmaları için bir çok müşterimizi bilgilendirdik ve bir çok müşterimizde Alfisti üyelerinden ve bizlere 100yıl kutlamasında gelecekmisiniz diye bir çok telefon görüşmemiz oldu ve biz servis sahibleride muşterilerimiz yanlız bırakmamız içinde orada bulunmak zorunda kaldık ve kaldıki bu organızyasyonun Alfistiturkey formun düzenlediğini biliyordum, taki senin bana cumartesi söyleyenekadar sende biliyorsun, ve ben bunu öğrendiğimdede artık işi işten geçmişti...

abi burdada bi yanlış anlatımımdan kaynaklanan bir problem olmuş sanırım, herkes gidebilir tofaşın etkinliklerine, benim gitmemem benim problemlerimdir bende böyle düşündümden gitmiyorum. İsteyen gider gitmez problem degil ama problemi olupta giden varsa, o zaman bu adamların eline koz verilmiş olur. Biz bunları memnun edemiyoruz fakat hala geliyorlar diye.. En azından ben böyle düşünüyorum, reinanın en boş en kullanılmadık saatini kiralıyarak bir kokteyl vermek cok pahalı bı durum degil ben bu firmanın çalışanı olsam böyle bir şey yapacagıma bu arabayı yıllardır kullananlar, gıdıp gelenler alanların lıstesı belli.. Bu adamlarla görüşüp özellikle vakit ayırıp bilgi alırdım yeni araç hakkında neler bekliyorlar nelerini begenmediler fiyat konusunda napılabilir nasıl bir test günü hazırlanır vs.. cok zor degıl Müşteri memnuniyeti sadece karşındakini ADAM YERINE KOYMAKTAN ibarettir..

Şimdi ben servise sana geliyorum yılmaz abi, bana ekstra farklı bir uygulama veya muamelenin söz konusu olmadıgını bende burdaki arkadaşlarda farkında ama yetkiliden farkı ne? ADAM YERINE KOYULUYORUZ, Şikayetimiz Dinleniyor, Çözüm üretiliyor, Abi bu arabanın orjinali bu denilmiyor.. :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

admin

Şimdi belki biraz ters gelecek ama bu forum özel servislere hizmet eden bir forum mu yoksa Alfa kullanıcılarına kolaylıklar sağlayan bir forum mu? Önce bunu irdelemek lazım değil mi?

Aynı parça vermeme olayı 4-5 sene de olmuştu ki hatta o zaman eğlenmek için gittiğimiz piknikte tüm gün bu olay gündeme oturmuş ve bir çok insan erken gitmişti.

Peki ne oldu, servisler hiç birşey olmamış gibi gene alacaklarını almaya devam etmişlerdi. Bugünde aynısı olmayacak mı?

Sonra birmot'dan ne alıyorki servisler, buralarda kullanılan parçaların çok çok büyük yüzdesi gene farklı yollarla alınmıyor mu?

Kişisel fikrim bence olay fazlasıyla büyütülüyor.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

murat

Sayın Başkan bence olay o kadar basit değil , bana ters gelen esas kısmı Tofaş bizleri servislerine çekmek için özel servislerle uğraşmak yerine kendi servislerini adam etsin ..Yani ben en çok olayın bu tarafındayım..Kardeşim Bostancıdaki yağ pas içindeki servis senden müşteri çekiyorsa ve senden daha tatmin edici bir hizmet veriyorsa şapkayı önüne koyup düşüneceksin ..Sorun sende..Sorunu çözmeye önce kendinden başlayacaksın ..ki bu adamlarla uğraşmaya hakkın olsun .. Diğer özel servisler ne düşünüyor mesela, ben bilmek isterim konu ile ilgili düşüncelerini ..Tofaştan birileri okuyorsa katılabilir bu tartışmaya..Tartışarak iyiye gideceksek tartışmalıyız bu anlamda
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

babi

Bektaş bey  nasılki birmot yetkilileri foruma üye ise ve bizlere burdan görüş soruyorlarsa aynı hakkı servis sahiplerinede tanımalıyız diye düşünüyorum, çünkü servis sahipleride birer alfisti olduğundan ve foruma üye olduğundan, bu konu servislerden daha ziyade biz kullanıcıları etkilediğinden bende murat gibi  tartışılması gerektiğini düşünüyorum ve konu ile ilgili diğer servis sahiplerininde görüşlerini bekliyorum.

Edited by - babi on 30/06/2010  17:58:45

Edited by - babi on 30/06/2010  17:59:39
Hakan Senyıl
Giulietta 1.4 TB
159 1.9 JTD SW
156 2.0 [url="//sw.ss"]SW.SS[/url]
156 1.6 TS

Jakomo

Konu bence de sizin değiminizle kesinlikle fazlasıyla büyütülmemekte zira eğer yarın öbür gün bizler özel servislerde parça temini olmadığından mağdur kalırsak o zmn ne olacak Bektaş bey ??

Alfistiturkey Alfa Romeo kullanıcıların, tutkuların ve sevenlerin forumudur, ki bu sitenin üyeleri her kesimden oluşmakta, kendi işini yapan, yönetici olan, servis sahipleri, çalışanlar, hatta Alfa Romeo' su olmayıp sevenler de var aramızda. Dolayısıyla ben   '' bu forum özel servislere hizmet eden bir forum mu yoksa Alfa kullanıcılarına kolaylıklar sağlayan bir forum mu? '' ifadesini de pek hoş bulmadım !!! Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz (kullanıcısı, hayranı, ustası, kalfası, çırağı, çıkmacısı vs.vs.vs.) ve eğer bazı yaptırımlara bizler kullanıcı olarak göz yumup karşı çıkmazsak, bizim koyunlardan ne farkımız var ?

Bence bizler için Logo, yazı vs.' nin önemi kesinlikle yok, asıl dert yedek parça !!!

Kaldı ki tartıştığımız topik Alfa Romeo ile ilgil haberler başlığında Birmot' un Alfa Roemo özel servisler üzerinde yapaya çalıştığı yaptırımlar, ve eğer yedek parça sorunu ciddi onların istediği gibi gerçekleşirse işte o zmn göreceğiz kimler mutlu mesud Alfasına binecek, kimler satacak ve zaten beklentilerin çok altında bu memlekette ayakta duran koskocaman bir marka nasıl yok olacak, zira bu şartlar altında You are not allowed to view links. Register or Login el diye bişey olmayacak, elimizdekilerin eğerleri iicene yerle bir olacak ve yok olmaya yüz tutacak (bakınız yıllar önceki Rover markasının gerçeği )
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

Sercan Keklik

quote:

Şimdi belki biraz ters gelecek ama bu forum özel servislere hizmet eden bir forum mu yoksa Alfa kullanıcılarına kolaylıklar sağlayan bir forum mu? Önce bunu irdelemek lazım değil mi?

Kişisel fikrim bence olay fazlasıyla büyütülüyor.

Şimdi burada özel servislerin hizmetiyle alakalı bir geliştirilme hakkında konuşmuyoruz ki bektaş abi.. Alfa kullanıcısı ben sen o bu şu, ahmet mehmet veli hepimizin kullanmış oldugu ALFA sını götürdügü servislerin konusunu konuşuyoruz..

Ben yetkiliye gidiyodum adam yerine konmuyodum diyorum, özele gidiyorum adam yerine konuyorum ama şimdi tofaş böyle yaparak benim parça almamı engelliyecek mi? engellemicek ben dünyanın öteki ucundan bile %40 la alırım parçamı sıkıntı yok.. Ama Problem ben degilim sensin öteki digeri, cünkü sizlrde servisi kullanıyorsunuz, garajında lifti olup bakımını yapan biri yok diye biliyorum aramızda.

Eger biz bu konuyu burda konuşmazsak, bu topic kitlenirse, ALfa Romeo Türkiye Ekibinin bu gereksiz tavrına yag sürmekten başka bir yol yoktur anlamına gelir.. Elimizde böyle bi forum var siz yapın biz destek çıkalım anlamı çıkar.

Buda benim düşüncem..

Edited by - Sercan Keklik on 30/06/2010  22:13:02
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

cuneyt

Bence de bu olayin burda tartisilmasinda her kesim icin maksimum fayda var. Soyle aciklayayim;

1) Tartismalarin sonucu Birmot, Ozel servisler dedigimiz ustalarinda islerinde iyi oldugunu ve bizim tarafimizdan onemsendigini anlayabilir. Tabi bunun yani sira Alfa Romeo markasini kullanip servis kapisindan giren herkesin esit derecede hizmete , ucrete ve hurmete ulasmasi gerektigini farkedebilirler! Ki bunun boyle oldugunu iddia eden bir Birmot yetkilisi olursa ben sadece gulerim.

2) Bilgilerine saygi duydugumuz, sicakkanli, isini iyi yapan Servis sahipleri de bu destegi haketmek adina daha ozverili daha duzenli calismak gerektigini anlayabilir.

3) Son olarakta babasinin hayrina bu arabalara binen bizim gibi Alfistiler en azindan bu markaya olan bagliliklarini zedeleyecek her turlu hareket karsisinda ortak tavir alabilecek kapasiteye sahip oldugumuzu gorebiliriz.

admin

Konuyu kim kitlemiş, kim tartışmayın demiş ya da kim servisler girmesin, yazmasın demiş? Hala aynı yerdeyiz, ben yaklaşık bir yıldır kendini bilmez bir-iki istisna dışında yetki kullanmadım, kullanmamda. Bu sitenin yeni adminleri ve mod.ları vardır, yetki onlarındır. Benim burda söz hakkım ancak sizler kadardır.

Konuya dönersek eğer hala aynı şeyi söylüyorum. Bugün bu parçaları vermezler ama yarın mutlaka ama mutlaka verecekler, sonuçta onlarda salak değil, cirodaki düşüşü ve servisteki durağanlığı onlarda farkedecek ki daha öncede olduğu gibi gene satışı açacaklar.

Sonra  özel servisler aman bunlar parça vermiyor diyip kapıya kilitmi vuracaklar. Ya da oralara giden Alfisti amaan bunlara parça vermiyorlar diyip yetkiliyemi dönecekler. Yapmayın, böyle düşünecek müşteri varsa zaten gitmesin özele.

Hadi diyelim direttiler vermediler hiç bir parça, bu kadar kullanıcıyı hiç mi düşünmüyecekler, verecekleri tepkiyi hiç mi hesaba katmayacaklar. Onlar bunu tahmin edemiyor mu.

Yapılmak istenen basit aslında, biz buradayız, bizi es geçmeyin, biz ana firmayız diyorlar, onu hatırlatıyorlar.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

agucba

Yüce Otomotiv'ten Zeytinoğlu'na kadar geçen süreyi hatırlayan var mı? Bu arada bırakın parça vermeyi, Alfa Romeo'nun Türkiye'de distribütörü, bir muhattabı yoktu. Parçasız kalan servis oldu mu? Hayır. Günümüzdeki bu imkanlar ile de Özel Servis'ler bir miktar zorlancaklar ancak sorun yaşayacaklardır.

///////////////

Sercan Keklik

quote:

Konuya dönersek eğer hala aynı şeyi söylüyorum. Bugün bu parçaları vermezler ama yarın mutlaka ama mutlaka verecekler, sonuçta onlarda salak değil, cirodaki düşüşü ve servisteki durağanlığı onlarda farkedecek ki daha öncede olduğu gibi gene satışı açacaklar.

bak abı burda %100 haklısın.. 156ları galerılere satıp 3 ayrı şaseden toplanan 156 lara 500 ila 1000 TL karşılıgı bu araba kazasızdır! raporu veren YETKILI servisleride biliyoruz cünkü :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm