Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yeni Alfa Romeo Giulietta İle İlgili Bilgilendirmeler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tunayaz

O plastik parçanın ne gibi bir fonksiyonu olabilir anlayamadım.Neden oraya koyma  gereği duymuşlar.Benim arabamda ona benzer bişey yok.İlginç gerçekten

AlfistiKerem

Bu arabaya iyicene kanım ısınmaya başladı,hatta kaynamaya...

CrazyRomeo156

quote:

O plastik parçanın ne gibi bir fonksiyonu olabilir anlayamadım.Neden oraya koyma  gereği duymuşlar.Benim arabamda ona benzer bişey yok.İlginç gerçekten

Neye yaradığını bilmiyorum ama,bindiğim arabaların hepsinde vardı

admin

You are not allowed to view links. Register or Login
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

bado

bende izledim biraz önce demek ki autobild haklı olarak dile getirmiş bu problemi.. ve gerçekten önemli bir problem.nasıl çözülür.. bakalım..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

asklepios

problem ciddi...

sanırım bi geri çağırma olacak ve pedal komple değişecek.

agucba

Geri çağırma olmaz sanırım. Çünkü daha piyasaya çıkmadı diye biliyorum.

///////////////

asklepios

bravo,delta,stilo çıktı diye biliyorum ben

goodoldtimes

pedal sola gidiyor gibi görünüyor. normal basmada problem yok ama sola gitmesi asıl sorun gibi.

agucba

Bugüne kadar o kadar Stilo, Bravo ve Delta satıldı, yeni mi anlaşıldı bu sorun? Özellikle Stilo eski bir model değil mi? Buna pek inanasım gelmiyor açıkcası.

///////////////

Gouki

Bu ne ya. Şaka gibi.

CSL

arkadaşlar bana hayvan gözü ile bakmazsanız umarım ama bu bahsi geçen gaz pedalının sıkışması bir defa benim 147 imde de başıma geldi. Eğer ki gaz pedalını döşemeye kadar basmış haldeyken sola - fren pedalının üzerine doğru sertçe ilerseniz eminim ki hepinizin 147 ve muhtemelen 156 araçlarınızda aynı durum başınıza gelebilir. Ancak bu o kadar uç noktada bir durum ki, bu benim başıma geldiğinde ben trafiğe kapalı çok büyük bir otoparkta aracımın önden kayma sınırını denemek için sağa doğru üstüste kesintisiz döndüğüm bir sırada koltukta kendimi tam gazda tutabilmek için o kadar kasıldığım bir anda başıma geldi ki, normal şartlarda bir sürücünün başına gelme olasılığı olamaz diye düşünüyorum. Hatta bu gaz pedalının bu kadar esneyebilmesinin sadece benim aracıma has bir sorun olduğunu düşünmüştüm. Ancak bu yazıda da gördüm ki sanırım gaz pedalının tasarımından veya o döşeme üzerindeki plastik parçanın konumundan kaynaklanıyor. Yine yazıda söylendiğine göre bu gaz pedalı yıllardır 147-156 dahil olmak üzere birçok Alfa modelinde kullanılmış ve böyle bir sorun rapor edilmediğine göre bence ölümcül derecede bir sorun olmamalı. Ancak Toyota olayından sonra basın ve insanların geri çağırmalara ve özellikle bu tip korku verici haberlere karşı çok ciddi bir yaklaşım var. Yani çok basit bir rutin kontrol işlemi bile hemen birsürü web sitesinde gazetelerde yer almaya başladı. Birçok insan eminim aramızdaki birçok arkadaşımız da bilmiyordur ki örneğin peugeot 307sw yeni çıktığı yıl üretilen bir parti aracın şasisinin arka çerçevesi düzgün kaynaklanmadığından dolayı araç yürürken kırılması söz konusu oluyordu. Bu nedenle avrupada satılan binlerce 307sw üretici tarafından yenisiyle değiştirilmek zorunda kalındı. Ama bakıyorsunuz şimdi en ufak bir sorun bile hemen dergilerde sitelerde boy boy reklam aracına dönüşüveriyor. Umarım sevgili Guilietta için bu durum kötü yönde bir reklam kampanyasına dönüşmez.

ku2

2.5 v6 larda boyle bir kapak yok...!!!
Gaz pedalinin arkasinda metal bir parca var..gaz pedalini stoplamak icin kullanilan zeminde duran metal bir parca.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

bado

You are not allowed to view links. Register or Login

agucba

bado'nun eklediği linkteki gibi Fiat, hemen beş gün içersinde kaymayı englleyen bir parçayı kullanmaya karar verdi. Bahsi geçen bu parça, Geyik Testi gibi dip gaz yapılan bir testte veya durumda, sona kadar basılmış olan pedalın kaymasını engelleyen bir maddeden yapılmıştır.

Fiat'tan yapılan açıklamada, Fiat grubuna bağlı bu parça ile 2001 yılından bu yana üretilen 400.000 otomobilin olduğunu, ancak bugüne kadar bu tip durum ile ilgili olarak hiç bir bilgi gelmediğini belirttiler.

Giulietta'nın İtalya'da çok kısa bir süre önce piyasaya sürülmüş olması sebebi ile, piyasada olan modellerdeki bahsi geçen parçanın en fazla 2 hafta içerisinde değişmiş olacağı bildirildi.

AutoBild'in hatalı parçasının üreticisi Hella'dan Fiat Grubu haricinde başka hangi markalara bu parçayı tedarik ettiği konusundaki bilgi talebi şu ana kadar karşılıksız kalmıştır.

AutoBild, yeni parça ile donatılmış olan bir Giulietta'da yapmış olduğu testte yeni parçanın görevini yerine getirdiğini ve herhangi bir kaymanın yaşanmadığını belirtti.

///////////////

Dentist

Desene sorun yaşamadan gaza basabileceğim..
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

bado

yeni bi renk

Register or Login" border=0>

Register or Login" border=0>

Edited by - bado on 01/07/2010  23:14:48

Calibra

Böyle bir renk 147'de falan vardı sanki? Ya da tonu farklıdır...

Bu arada alttaki fotoda, arkadaki Mito'nun neden arka tamponun altı beyaz yahu? Siyah olması gerekmiyomuydu?

Bir de, bir de... İlk fotoda sağdaki 147... Çok güzel be! :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

erdem1904

quote:

Bugüne kadar o kadar Stilo, Bravo ve Delta satıldı, yeni mi anlaşıldı bu sorun? Özellikle Stilo eski bir model değil mi? Buna pek inanasım gelmiyor açıkcası.

bu durumu en iyi bu atasözü açıklıyor...

meyve veren ağaç taşlanır ;)

bu alfadada hata var bakın bulduk işte demek için uğraşılmış bence...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozi156

quote:

Böyle bir renk 147'de falan vardı sanki? Ya da tonu farklıdır...

Bu arada alttaki fotoda, arkadaki Mito'nun neden arka tamponun altı beyaz yahu? Siyah olması gerekmiyomuydu?

Bir de, bir de... İlk fotoda sağdaki 147... Çok güzel be! :)

spor paketli olmadigi icindir..

dean78

Bu renk, bravo nun 106 kodlu lav kırmızısı, artık alfa giuiletta alfa kırmıızısı olarak gelmiyecek. Bu şekilde gelecek

naxos

bende ciddi ciddi düşünmeye başladım bu aracı
bakalım önumuzdekı hafta kaporayı verip sipariş etme ıhtımalım cok yuksek..
Fakat dizelmi benzınlımı cok kararsız kaldım
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

murat

Multiair'a hücum diyorum imkanları olanlar için
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

naxos

Evet Arkadaşlar bugun itibariyle arabayı opsiyonladım
1.4 170 ps multıair dıstınctive Spor Paket 1
Kismet olurda bi aksılık olmaz ise agustos başı gibi teslim alacağım.
Benım için zor olan tek şey gözüm gibi bakıp sevdiğim SS imden ayrılmak olacak.
Şimdiden heycan sardığıda bir gercek..Arabanıon daha kapı kolunu bile elimiz değmeden alıyoruz başka bir markaya asla böyle alış veriş yapmam olanaksızdır.
Yalnız merak ettiğim tek konuu var spor paket'de "Deri kumaş,Mikrofiber döşeme" seceneğini  vardır  o nasıl bir döşeme neye benzıyor bilenınız varmı .?
Tekbildiğim mikrofiber arabamı sildiğimi mikrofiber bezler'de
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

antihero

şimdiden hayırlı olsun:)
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo