Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 OTO TEYP-FM TRANSITTER PROBLEMİ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zihniguler

Merhaba , sizden bir konuda yardım istiyorum .
Yeni aldığım bir FM TRANSMITTER'ı (oto çakmağına takılıp FM frekansı üzerinden yayın yapan cihazlardan) bir türlü kullanamadım . Bu tür cihazlar için araç teybinden boş bir FM yayını bulmam gerekmekte fakat teyp kanalları otomatik bulduğundan boş frekans olsa bile orada durmuyor :( Manuel olarak kanal nasıl bulabilirim ? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

Zihni GÜLER
156 1.6 Dis
34 ZG 129

junip

o cihazla istanbul gibi bir şehirde cızırtısız müzik dinlemeniz çok zor bence

zihniguler

Evet orası doğru ama manuel kanal girebilsem olur gibi geliyo , nasıl kanal girebileceğimi biliyormusunuz?

Alfadanadam

Radyoda manuel arama olmaması bence imkansız. Arama butonuna  ya daha çok basılıyordur ya da çok kısa sürede basılıyordur.

zihniguler

Denemediğim yol kalmadı , manuel arama kesin vardır ama çözemedim

CrazyRomeo156

Orjinal teyp mi yoksa başka mı?(Başkaysa markası??)

zihniguler

Orjinal teyp , 2004 model 156 ...

Cem

Aracın antenini çıkarıp deneyin.

zihniguler

İlk denediğm şeydi ama buda işe yaramadı , aramayı otomatik yaptığı için anteni çıkarıp denediğimde bu seferde kanal bulana kadar sürekli arıyor , arama durmuyor ...

tunerviper

AM kanalından deneme yapın kısa dalgada cızırdama olmayacaktır.cıhazıda am ayarına almanız gerekmekte
Turbo Twin Spark

zihniguler

Yalnız cihaz sadece FM frekansından çalışıyor , zaten adıda FM TRANSMITTER olarak geçiyor ...

tunerviper

buğune kadar 2 farklı alet kullandım ikisindede am kanalı vardı.değişik cihaz olabilir.
Turbo Twin Spark

zihniguler

Olabilir fakat benim cihazda am frekansı desteklenmiyor .
Siz boş frekans nasıl buluyordunuz?

tunerviper

transmitter menusunde hangi frekans ve kanal olacagını ayarlayıp teypte de aynı frekansları girince çalışıyordu.
Turbo Twin Spark

zihniguler

teypte de aynı frekansları girince çalışıyordu.

teypte frekansı nasıl giriyorsunuz?

tunerviper

yani alete girdiğiniz frekansı teypte ayarlayınca .
Turbo Twin Spark

Alfadanadam

Eğer maneul arama yoksa, otomatik arama yaparken boş olduğunu tahmin ettiğiniz yerleri bir yere not edin. Sonrasında transmitterinizi tespit ettiğiniz kanala ayarlayın ve sonra radyoda tekrar aratın. Transmitter çalışıyorsa zaten o frekansta bulacaktır. Ses tatmin edici değilse birer birer frekansız yükselterek denemeye devam.

Gerçi ben manuel ayarın olmama ihtimalini düşünmek istemiyorum ama :) Zaten çok uyduruk, bir de bu kadar eksik özellik; pes derim yani.

zihniguler

Denedim bunuda ama boş frekansta durmadığı için yinede dinleyemedim .
Bu işin sonunda ya Transmitter'ı yada teybi kırıcam

CrazyRomeo156

Aracınız yeni kasa 156 galiba.Manuel olması gerek;
1-Müzik değiştirme ilerletme tuşuna bakın(Basılı tutup bırakmak,bir kez basmak,iki kez basmak gibi)
2-Ford'larda menü'den ayarlanıyordu,onu deneyin
3-Hatırladığım kadarıyla aşağı yukarı tuşu vardı deneyin(Basılı tutup bırakmak,bir kez basmak,iki kez hızlı hızlı basmak gibi)
4-Menüde ayarı kesinlikle bulunur
5-Önceden denildiği gibi transmitteri frekans ayarlayın radyo onu bulması gerekir(fm,am'e dikkat)

1 ve 3 büyük ihtimal.Zaten olsada ben arasıra ses kalitesinin bozulacağını tahmin ediyorum.(Benim tel'de var güçlü radyo istasyonu gelince yalan oluyo:))

zihniguler

Herşeyi denedim olmadı , tam vazgeçmiştimki bi arkadaş bi öneride bulundu ;
Çözüm : 90.5 cnnturk haber frekansı oldukça zayıf , anteni çıkarınca yayın tamamen ortadan kalkıyor ama diğer frekanslarda antensiz kullanımdada kalite düşmüyor bende anteni çıkardım ve şu anda antensiz kullanıyorum alfamı . Cihazıda problemsiz kullanmaya başladım .
Şimdi amaç dekoratif olarak anten gibi görünecek fakat işlevi olmayan bir anten bulmak...