Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Airbag İkaz Lambası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FlyByDistinctive

Herkese merhabalar. Ben de yaklaşık 1 ay önce 2006 model bir 147 alarak sizlerin arasına katıldım. Aracımdan oldukça memnunum :) kesinlikle doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum.

Dün arabamla Bursa dan Ankara ya dönerken benzin almak için durduğum bir yerde sebepsiz bir yere şöför airbag ikaz lambasının yandığını fark ettim. öncesinde hiç yanmazken neden yandığını anlayamadım. Sizlerin bir tavsiyesi var mıdır? Ne yapmam gerekir servise götürmeden söndürebilir miyim?

Teşekkürler

Gouki

Aramıza hoşgeldiniz, Alfa'nız hayırlı olsun. Ön koltuklardan birini ileri veya geri hareket ettirdiniz mi ?

stromboli

Hoşgeldiniz, biraz daha detay vereyim, ön koltukların altında airbag bağlantı soketleri var, onlar gevşiyor ve hata veriyor. Elinizle uzanarak bu soketleri oynatın. Benim başıma da birkaç kez geldi, bu soketleri oynattıktan sonra kontağı kapatıp tekrar açıp başlangıç testi yaptırmanız gerekebilir sanırım ben öyle çözmüştüm.

ATA

You are not allowed to view links. Register or Login
Hoşgeldiniz, biraz daha detay vereyim, ön koltukların altında airbag bağlantı soketleri var, onlar gevşiyor ve hata veriyor. Elinizle uzanarak bu soketleri oynatın. Benim başıma da birkaç kez geldi, bu soketleri oynattıktan sonra kontağı kapatıp tekrar açıp başlangıç testi yaptırmanız gerekebilir sanırım ben öyle çözmüştüm.

Bu şekilde çözseniz bile hata beyinde kayıtlı kalıyor, sildirmenizde fayda var.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

FlyByDistinctive

muhtemelen koltukları ileri geri oynattım fakat her ikazı aldığımda bunu kaldırtmak için servisin yollarını mı eskiteceğim :( gerçi eve iderken yolumun üzerinde ama...
yani ikaz aslında soketlerle oynadığımda gidiyor (umarım) ama yine de o ışığı söndürtmek için anladığım kadarıyla aracın servise gitmesi gerekli..

ATA

Hatayı sildirmek için servisinize gittiğinizde hem soketleri temizletin, hemde yerlerine sabitletin. (gerekirse cırt kelepçe kullanın) Muhtemelen sorunu bu şekilde çözmüş olursunuz.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

Işık sönüyor bende soketleri kurcaladıktan sonra, yani gitmiyorum servise.

drummer582

sert bi kasisten sonra yada araba çalışır durumdayken koltukları oynatınca yanıyor.soketlerle oynayınca yada kendi zamanla sönüyor ama serviste hata sildirmenizi tavsiye ederim

tolga_ozhan

Bu sorunla her seferinde karşılaşmamanın en güzel yolu bu uçlardaki soketleri daha kaliteli bir soket ile değiştirmek yada en ketirme yol lehimdir.

FlyByDistinctive

Kesinlikle işe yaradı :) koltuk altındaki soketleri çıkarıp tekrar taktım, ardından bütün sigortaları çekip yeniden onları taktım ve sorun çözüldü :) Yardımlarınız için teşekkürler :)

caglarates

Arkadaşlar Herkeze Merhaba;

Aracımın airbag lambası sönmüyor. Airbag patlaması gibi bi durum olmadı daha önce.  Olası ihtimaller nelerdir. Karşılaşan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.

kuti147

Ön koltukların altında airbag kabloları var. Eğilip bakarsan görürsün.. o kabloların soketlerinde temassızlık oluyor bazen. Oraları bi kontrol et isrersen.Kronik sıkıntı bu 147-156 serilerinde.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

blueoyester

eğer ön koltuk altındaki soketlerde sorun yoksa bagajda sağ tekerin olduğu kısında soket var. sorun ondan kaynaklıdır.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

Delipetro

Benim de yanıyor lamba koltukların altındaki soketlerle oynadım sönmedi bagajda diye bahsedilen sensörü bulduramadim bir buldurun onu be:)