Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Yağmur Sensörü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhan Isvan

159 yağmur sensöründe benden başka sıkıntı yaşayan var mı? Forumlarda aradım, böyle bir konuya rastlayamadım.

Zaman zaman iyi çalışsa da, sık sık saçmalıyor. Silmediği de oluyor, kuru camı kazıdığı da. Hassasiyet ayarı, camı ve sensörü temizlemek, v.s., hiçbirşey fayda etmiyor. Gece ? gündüz de farketmiyor. Her an sapıtabiliyor. Sonra canı isteyince düzeliyor. Bir arkadaşımda diesel 159 var, o da aynı. Galiba bir İtalyan elektroniği meselesi.  

Fasılalı konumda manuel kullanmak da mümkün değil. Manuel, ancak sürekli yavaş veya sürekli hızlıda mümkün. Servise sapıtmış haliyle götüremediğim için, kontrol edip ?normal? diyorlar.  

Biraz önce uzun yoldan döndüm. Yağmur bir yağdı, bir dindi. Bazen hızlandı, bazen çiseledi. Sözde tam bu durumlarda işe yarayacak ama sileceklerle cebelleşmekten yorgun düştüm. Bence zaten gereksiz bir özellik ve isteyerek seçmedim. Gerçi düzgün çalıştığı zaman şikayetim de yok ama gereksiz teferruat böyle sonuçlar doğurabiliyor işte.    

Çaresini duyan/bilen var mı?

nurcan.demir

Aynı dert bendede var silmemem gibi bir durum söz konusu değil ama çalışmaya başladığında ben kapatmadığım takdirde durmuyor.yağmur yağmuyorken bile sanki sağanak yağış var gibi çok hızlı çalışıyor.

Sercan Keklik

malesef bendede var yapıcak bısı yok :) hatta benım o hızlı calısmalar yüzünden kolu bıle koptu sılecegın :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

dnr1

sensörleriniz bozuk..ben italyan elektrigi diyemicem.nasıl abs yi bosh firmasına yaptırıyorsa,sensörleri yapan firmada köklü ve kaliteli firma oldugundan hiç şüphem yok..garantiden degiştirmeye bakın..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

agucba

Yağmur yağmıyorken bile sileceğin çalışmasının nedeni sanırım, sensörün yanlış yerde olmasından kaynaklanıyor. Gördüğüm kadarı ile yağmur yağmasa da silecek süpürgeleri sensörün üstünü silmediği ve orası devamlı nemli veya ıslak kaldığı için silmeye devam ediyor.

Bu problemi ama gördüğüm kadarı ile bir çok marka yaşıyor.

Bana saçma geldi açıklamam ama daha mantıklı bir açıklama bulamadım.

///////////////

Orhan Isvan

Yazmamıştım ama hızlı çalışmayı da yapıyor. Durdutuyorum. Hemen tekrar başlatırsam yine hızlı başlıyor. Biraz bekledikten sonra başlatırsam ya düzgün çalışıyor ya da geç silme konumuna geçiyor. Yine bekletip tekrar çalıştıra çalıştıra sonunda düzgün çalışmaya başlıyor. Bir kere düzgün çalıştı mı, bir süre sorunsuz gidiyor. Cevaplarınıza teşekkürler. Anlaşılan ümit yok, katlanacağız.

Ama hatırlamamak da elde değil. Kendi başıma ilk kullandığım motorlu taşıt bunun mavisi idi:

You are not allowed to view links. Register or Login

Cam silicileri elektrik motorlu değildi. Pnömatik bir sistemle çalışırlardı. Gazı kökleyince siliciler dururdu! Gaza çok basınca yavaş, gaza az basınca hızlı çalışırlardı. İki silici aynı hızda da çalışmazdı çünkü birbirlerinden bağımsızdılar. Babamın linkteki arabasından 56 yıl daha modern olan 159?umun yağmur sensörlü cam silicileri hem daha iyi siliyorlar hem de gaz pedaline duyarlı değiller. Şükretmesini de bilmek lazım. İnsan daha ne isteyebilir ki?

ATA

Benim yağmur sensörüm yok ama gözlemlediğim kadarıyla yağmur sensörleri marka farketmeksizin genellikle saçmalıyor. Arkadaşımın corollasında elimle cama vurduğumda çalıştığı olmuştu, o derece =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Orhan Isvan

quote:

Benim yağmur sensörüm yok ama gözlemlediğim kadarıyla yağmur sensörleri marka farketmeksizin genellikle saçmalıyor. Arkadaşımın corollasında elimle cama vurduğumda çalıştığı olmuştu, o derece =))

Madem çoğu saçmalıyor, vazgeçseler şu işten? Ben camın ıslanıp ıslanmadığını veya ne kadar ıslandığını bir bakışta (ve her bakışta) anlıyorum. Bir de müsade buyurulsa da sileceklerimi fasılalı çalıştırabilsem...    

Cama vurunca çalışan sensör tam bir teknoloji harikasıymış doğrusu .

Kuru camı ha bire sildiğinde de durması için arka cama mı vursak?

ATA

Belki bazıları bu yazıklarıma yağmur sensörüm yok diye kendimi kandırdığımı düşünebilir, ama beni yakından tanıyanlar öyle düşünmeyeceğimi bilirler. =)

Ben yağmurun şiddetine göre fasıla seçmeyi, silecek kolundan komut vermeyi çok seviyorum. Bu yüzden yağmur sensörünü pek sevmiyorum. Park sensörü süper bir icat ama yağmur sensörü bana göre değil. =)

Eski doblom'da silecek fasıla seçenekleri çok azdı, o güzel değildi mesela. Çok kurcalayamıyordum.

Edited by - ATA on 04/01/2011  02:02:03
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfistahakan

Yağmur sensörünü mucidi bir türk olması lazım.Yanılıyormuyum?
Hakan
Forever Alfa

ku2

Ata'ya katılıyorum.. 156'daki silecek fasıla ayarları çok güzel. Karımın Mazda 3'ünü kullanırken aynı ayarlaır bulamıyorum... Ya sürekli açıyorum siklecekleri..ya da kendim siliyorum.. Ama 156'nın ayarlarını arıyorum mazda 3'ü kullanırken.
Fazla oyuncak sevmiyorum ben arabalarda.. Çok fazla sistem koydularmı..4-5 sene sonra ne olacakları belli değil.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ycl58

Sensörler içinde gerçekten işe yarayan birtek park sensörü bence . Diğerleri olmasada büyük eksiklik değil.  Hele far sensörü tamamen tembel işi.
Bu arada Alfalarda birde buğu sensörünün ismi geçiyor. Başka markalarda rastlamadım. Gerçekten işe yarayan bir sistem mi yoksa yağmur sensöründe bahsedildiği gibi kafasına göre çalışan bir sistem mi?

agucba

Bu konuda FL 164'lerin silecekleri oldukça iyi diyebilirim. Fasıla ayarını yanlış hatırlamıyorsam, 5 veya 6 kademe ayarlayabiliyorum. O da yetmez ise devamlı çalışma veya hiç sevmediğim en hızlı çalışma ayarlanamiliyor. Toplamda 7-8 silme hızı yapıyor.

///////////////

Orhan Isvan

quote:

Belki bazıları bu yazıklarıma yağmur sensörüm yok diye kendimi kandırdığımı düşünebilir.

Merak etmeyin kimse yağmur sensörü yok diye kendini kandırıyor olamaz çünkü yazılanlara bakılırsa yağmur sensörleri sürücüleri kandırıyor.

Orhan Isvan

Başta vites kutusu olmak üzere herhangi bir şeyin otomatik olmasını, sorunsuz çalışsa bile, manuel olmasına tercih etmiyorum. Bana kalırsa ancak ABS, ESP, VDC, park sensörü, v.s. gibi; insanoğlunun yapamayacağı işleri yapan sistemler yararlı. O da, gerektiğinde devre dışı bırakılabilmeleri şartıyla.

Yağmur sensörü bence gereksiz ama düzgün çalışması şartıyla zararsız bir özellik. Ne var ki fasılalı konumda devre dışı bırakılamıyor oluşu tüketici haklarına aykırı dense yeridir çünkü sürücüyü devre dışı bırakmanın makul bir gerekçesi yok.

Sercan Keklik

orhan abı bızım puntodakıde vıtese frene ve gaza baglı arabanın frenıne basıyorum sılecek yavaş calısıyo km 160 frene basıyorum hemde baya yavaş yavaş degıl :) sılecek yavaş calısıyo gaza basıyosun 1 vites 20 km desın sılecek cıldırıyor böyle aptal bı sıstem var
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Orhan Isvan

quote:

orhan abı bızım puntodakıde vıtese frene ve gaza baglı arabanın frenıne basıyorum sılecek yavaş calısıyo km 160 frene basıyorum hemde baya yavaş yavaş degıl :) sılecek yavaş calısıyo gaza basıyosun 1 vites 20 km desın sılecek cıldırıyor böyle aptal bı sıstem var

Anlaşılan linkini verdiğim 1954 model Enter hala güncel.

Akü eskiyse veya voltaj regülatöründe sorun varsa alternatörün devrine bağlı olarak voltaj fazla değişiyor olabilir. Frene basınca stop lambalarının çektiği güç voltajı düşürdüğü için silecekler yavaşlıyor olmasın? 1.vites 20 km giderken voltaj yükseliyor. O zaman da silecekler hızlanıyor olabilir.

Kutup başlarındaki voltajı farklı devirlerde ölçünce fazla değişkenlik varsa, bir elektrikçi veya servis çaresini gösterebilir belki. Tabii eğer sensör hazretleri böyle buyurmuşlarsa, o başka.

ATA

Yeni Doblo'da yağmur sensörü opsiyonu yoktu, olsa alacaktık. Bu araçtada fasılayı Sercan'ın dediği gibi hıza göre ayarlıyor, ancak ben şimdilik sorun yaşamadım. Sensör yok diyedir belki =))
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Passione

Bende de var aynı sorun çok sinir bozucu bir olay servise sordum normal dedi :D
"centocinguantanove"

tunayaz

Aynı sorun bende de var.Daha önceden avensis kullanıyordum yağmur sensörleri gayet başarılıydı ve hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.Ben 159 daki sorunu hassasiyet ayarını değiştirerek genelde çözüyorum.Yani yağmur çok az yağıyorsa hssasiyeti biraz artırıyorum daha hızlı yağıyorsa hassasiyeyi düşürüyorum bir yerde denge bulunuyor :).Tavsiye ederim.Sensörler en çok kararsız yağmurlarda işe yarıyor aslında zaten bolca yağan bir yağmurda standart çalışma özelliğini de kullanabilirsiniz.Ben aslında sileceklerden şikayetçiyim çok çabuk sertleşiyorlar ve ses yapmaya başlıyorlar.159 lara uygun  silecek markası bilen arkadaşlar var mı (kendi sileceklerinin dışında ) ?

Sercan Keklik

quote:

quote:

Anlaşılan linkini verdiğim 1954 model Enter hala güncel.

Akü eskiyse veya voltaj regülatöründe sorun varsa alternatörün devrine bağlı olarak voltaj fazla değişiyor olabilir. Frene basınca stop lambalarının çektiği güç voltajı düşürdüğü için silecekler yavaşlıyor olmasın? 1.vites 20 km giderken voltaj yükseliyor. O zaman da silecekler hızlanıyor olabilir.

Kutup başlarındaki voltajı farklı devirlerde ölçünce fazla değişkenlik varsa, bir elektrikçi veya servis çaresini gösterebilir belki. Tabii eğer sensör hazretleri böyle buyurmuşlarsa, o başka.

akü ye bakıyım abı ama ondan öncede böyleydı :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Passione

quote:

Aynı sorun bende de var.Daha önceden avensis kullanıyordum yağmur sensörleri gayet başarılıydı ve hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.Ben 159 daki sorunu hassasiyet ayarını değiştirerek genelde çözüyorum.Yani yağmur çok az yağıyorsa hssasiyeti biraz artırıyorum daha hızlı yağıyorsa hassasiyeyi düşürüyorum bir yerde denge bulunuyor :).Tavsiye ederim.Sensörler en çok kararsız yağmurlarda işe yarıyor aslında zaten bolca yağan bir yağmurda standart çalışma özelliğini de kullanabilirsiniz.Ben aslında sileceklerden şikayetçiyim çok çabuk sertleşiyorlar ve ses yapmaya başlıyorlar.159 lara uygun  silecek markası bilen arkadaşlar var mı (kendi sileceklerinin dışında ) ?

bir hafta önce Bosch Aerotwin silecek takımı aldım rahat ettim ölçülerini vereyim 575mm / 480mm
"centocinguantanove"

ati

Bende sensörü açıyorum ama dayanamıyorum yine silecekleri kendim çalıştırmak zorunda kalıyorum sensör kafasına göre takılıyo.  
Bazen camda bir damla varken silecekler çalışıyo bazende önümü göremeyecek hale gelince çalışıyor.
Zaten sesör paketinden tek düzgün çalışan park sensörü , buğu ve koku sensörünün nasıl çalıştığını daha çözebilmiş değilim

KAKIRMAN

Şaka bir yana bu koku sensörünü halk otobüslerien takmak lazım :)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

tunayaz

quote:

quote:

bir hafta önce Bosch Aerotwin silecek takımı aldım rahat ettim ölçülerini vereyim 575mm / 480mm

teşekkürler :)