Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GT Selespeed = Sorun

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bussone

GT'nizden memnun kalmamak, beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığına  cevap vermek elbette kullanıcısı olarak sizin kararınız. Malesef sizi otomobilinize ısındırmak için elimizden gelen birşey yok.

Sorununuz konusunda ise, açtığınız başlık altında ben de dahil katkıda bulunmaya çalışan arkadaşların yeterince yol gösterici olamadığı, ilgi göstermediği vs. konusunda bir şikayeniz, kırgınlığınız varsa lütfen belirtin. Ancak bu anlamda bir çözüm bulunabilir.
Dr.Ingegnere Bussone

tribaldancer

hayir oneriler oldukca aydinlatici oldu , araci da verilen link teki listeden bir servise biraktim ,yaklasik 3 saat kadar da testi vs ugrastik , diger isler icin de biraktim ,istediginiz kadar kalsin detayli inceleyin diye rica ettim

yetkili servis elektronik vites ayarlarini robotun almadigini bana gostermisti , bu kez aldi ve o titreme aninda kesildi , hic bir mekanik islem yapmadan.  ancak debriyajdaki kavrama sonrasi balata bitikliginden (belki volan sorunu da eklenebilir) devam ediyor

selespeed unitesindeki ayarlari bozan buyuk ihtimalle debriyajdaki sikinti ,dolayisiyla debriyaj seti degisecek , volana bakilacak ,kirik cikik varsa oda degisecek , yoksa taslanacak

vdc devreden cikiyor , butun sivilari bitmis ,direksiyon hidroliginden selespeed sivisina , antifrizinden cam suyuna dek , aku bitikti , bujiler seramik yakmis , trigger de problem var

kisaca araba pert halde , adam cok guvenilir biriydi , iyi de fiyat cikardi ama sorun fiskiriyor aractan ,markaya giydiriyim diyorum ama eski golfte de benzer sorunlar yasamistik , direksiyon bilyasi arizasi , vites dislisinde problem , aynanin karartma ozelligini saglayan sivi dahi akmisti.

tam anlamiyla rezalet yasatiyorlar yani

tribaldancer

- debriyaj degisti (yalniz bu donemde bu araclarda debriyaj degistirecek olanlar acele etsin , bilya denen parca setten ayri ucretlendirilmeye baslamis tofasta ,bir anda 70-80 TL artiyor fiyat ,biz eski setlerden bilyasi icinde olandan bulabildik)

- butun sivilar bakimsizliktan bitmis kirlenmis ,selespeed yagi , antifriz ,direksiyon hidroligi ,yag vs hersey .. filtreler pertti , polen ,yag, hava .. hepsi degisti

- farim kirikti tamir edilip xenonlara ayar cekildi

- tampon kirikti ,sokuldu full boyandi tamamen , ancak far yikama fiskiyeleri iptal edilip kapaklari yapistirildi , cunku birinin ayagi kirikti , cikma bulamadik ,orjinali de oldukca maliyetliydi.

- izgaram kirik cok kucuk ,onun da cikmasi yok , kaldi oyle.

- tesisat elektriksel acidan ince ve detayli kontrol edildi , sanziman baya bi temizlendi ,kir tutmus .

- radyator delikti , o degisti mecburen. klima gazi vs isler yapildi.

ufak tefek de bir cok aklima gelmeyen isler yapildi . debriyaj sukur ki duzeldi , ilk aldigimda bile bu kadar temiz degildi

Orhan Isvan

Maddi açıdan geçmiş olsun, mekanik açıdan hayırlı olsun.

Bana kalırsa sizi isyana sevkeden, Alfa'nızın bakımsızlığa isyan etmiş olmasıymış. Eğer  geçmişten kalan başka bakım zaafiyetleri yoksa ve bundan sonra daima bakımlı tutarsanız Alfa'nız size isyan etmeyecek, sizi de isyana teşvik etmeyecektir.  

Edited by - Orhan Isvan on 22/02/2011  13:52:06

tribaldancer

2006 model ve oncesi araclarda kapi acma kapama dugmeleri ile aracin camlari acilip kapatilabiliyor. bunu 2007 sonrasi araclarin da yapmasini saglamanin bir yolu var mi ? alarmcilar filan ayarlayabilir mi bunu.

ozellikle sicak havalarda araba da yakinlarda iken uzaktan camlari acabilmek iyi olurdu