Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Aracı komple boyatmak ne kaybettirir?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozanturgen

Merhaba Arkadaşlar,

3 hafta önce 159 1,9 JTS Distinctive satın aldım ve ilk defa bu Forumda bir konu açıyorum...
Arabanın sağ tarafını baştan başa komple çizmişler, eski sahibi de rötuş yaptırmış. Önüne de taşlar gelmiş o nedenle oralar da rötuşlu.

Ben yapı itibariyle titiz bir insanım ve arabanın pırıl pırıl olmasını istiyorum ancak Türkiye'de ilginç bir algı var, araba boyandığı zaman kazalı muamelesi görüyor ve satmakta zorluk çekiyorsunuz. Ben 16 yıl Fransa'da yaşadım ve orada hiç kimse arabanın boyanmış olmasına aldırmaz çünkü kimse boyası yıpranmış çizik arabayla gezmek istemez, sadece kazalı olup olmadığına bakılır.
Arabam Okyanus Siyahı renginde, güzel görünüyor ama rötuşlar beni çok rahatsız ediyor (benim dışımda kimseyi rahatsız etmiyor ilginç :)  Aracı komple boyatmak istiyorum, sizlere, Alfa alım satışlarında tecrübeli olanlara soruyorum, ne dersiniz satmakta çok mu zorlanırım? Aracı ederinden aşağı vermek zorunda mı kalırım?

Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim...

Hoşçakalın,
Ozan.

erdem1904

Bence sadece sağ tarafını vede önünü boyatın...her ne kadar şu anki makinelerle ne sebepten boyandığı anlaşılsada komple boyatmak ne kadar mantıksızda olsa değer kaybı yaratıyor..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alfadanadam

quote:

....ne dersiniz satmakta çok mu zorlanırım? Aracı ederinden aşağı vermek zorunda mı kalırım?

Evet...Haklı ya da haksız ama insanlar boyalı olmayanı tercih edeceklerdir doğal olarak. Zira onlar da sonsuza kadar bu araca binmeyecek ve satmak durumunda kalacaklar elbet. Bu bir kısır döngü, yapacak pek birşey yok...

pierrecardin

Deger kaybı ya da bir başka deyişle tercih sebebinde geri düşme mutlaka olacaktır.
Ancak bence boyanmadan boyacının önünde öncesi esnası ve sonrası olarak fotoğraflarını çekin. Satarken keyfekeder boyattıgınızı söyler fotoğrafları gösterirsiniz. Faydası olabilir.
A     R
L     O
F     M
A     E
       O

Sercan Keklik

boyasız 159 um var, arıyan yok :) telefonla, pert olanları, komple boyalılar çatır çatır satılıyor şans ısı bu ıs
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ozanturgen

Yanıtlar için Teşekkürler arkadaşlar :)

Sercan Keklik kardeşim, aracının modelini, kilomtresini, fiyatını yani özelliklerini sayar mısın lütfen?

Hoşçakalın...

Kibitzer

Benim aracımda(Alfa değil maalesef) sol ön çamurluk değişti. Karşı taraf 8/8 suçlu olduğu için yetkili serviste "ne gerekiyorsa yapın" dedik. Çamurluğu değiştirmişler ve sol ön kapı boyandı. Kazadan sonra çamurluğu görseniz asla değişmesi lazım demezdiniz ama yetkili servis -bence- daha çok para alabilmek için çamurluğu değiştirmiş. Şimdi kara kara düşünüyorum zamanı gelince ben aracımı nasıl satacağım diye. Piyasada da çatır çatır gidecek bir araç. Eminim ki gelecekler "Kamyon girmiş buna!", "Yandan direğe girmişsin" gibisinden saçma sapan şeyler söyleyecekler.

Aracın sağ tarafını da Bakırköy'deki "park edilmesin demirleri"ne sürttüm, ne olduğunu anlayamadan ve aracı kurtarmaya uğraşırken iki kapı ve çamurluk çizildi, çok az da ezik var. Öyle geziyorum. Biliyorum ki yaptırsam satmaya kalktığımda "Taklalı bu taklalı" muhabbetleri ile karşılaşacağım ve şalterlerim atacak.

Aracın bugüne kadarki bütün bakım ıvır zıvır kayıtları mevcut, ayrı bir çantada duruyor hepsi. Kilometre artışı vs. oradan görülebiliyor, kendim öğretmenim. Gel gör ki kendi arkadaşım bile "ben senin arabanı almam, değişeni var" diyor ki kazadan sonraki halini de gördü, aracı sıfır aldığımdan beri biliyor. Kendisi birkaç ay önce 98 model Daewoo aldı, 84k kmde. Değişeni yok deyip, kilometresi orjinal deyip geziyor.

Çok uzattım biliyorum ama maalesef ya boyatıp satana kadar gıcır gıcır bineceksiniz ya da rötuşlar ile idare edip satarken "bak sırf taklalı, kazalı ıvır zıvırlı denmesin diye boyatmadım aracımı" diyeceksiniz, fiyatını da ona göre tutacaksınız.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

ozanturgen

Ben gerçekten anlayamıyorum bu "boyalı araç, kazalı araçtır!" önyargısına!

Bu saçma mantığa göre, Dış cephesi boyalı ev de satın almamak lazım o halde, belki evin temeli sağlam değil ve deprem veya başka nedenden dolayı duvarları çatladı ve o nedenle boyandı??  

Aracı boydan boya çizmişler yamalı bohça gibi gezmek zorunda mıyım bu saçma önyargı yüzünden! Çektireceğim bir sürü fotoğraf, rapor tutturacağım ve sonra da boyatacağım!

Alacak olan kişi gitsin göstersin istediği yere, artık birçok alet var aracın kazalı olup olmadığını belirleyen! Boyadan ötürü piyasasının altına almak isterse de, satmam olur biter!

Herkese yanıtları için teşekkür ederim, Hoşçakalın.

Ozan.

Tuncay Nergis

You are not allowed to view links. Register or Login

Yalnız Sercan, bunu İstanbul ilanı olarak verirsen daha çok kişi bakar bence. Tekirdağ gözüktüğü için arayan olmayabilir.

Ozan bey, boya konusunda kesinlikle haklısınız. Ben de olsam fotoğraflayıp gıcır gıcır boyatır, öyle dolaşırdım. Şahin'e binmiyoruz sonuçta, paramızla rezil olacağımıza 3 kuruş aşağı satarız- ya da satmayız Bence fotoğrafladıktan sonra hçi bi önemi yok. Hatta bence daha iyi boyası daha iyi araç almak.

Sercan Keklik

Tuncayım araba orda fabrikamız orda :) orda yatıyo araba. İstanbula getirsem garajda ya bırı cızer ya bırı sürter dıye kapalı yerde fabrıkada duruyor. En güvenli yer orası arabada orda oldugu ıcın arıyan adam ıstanbula getır götür o bu su cocuk işine döndügü için bu olaylar baştan bılsın ona göre hareket etsın derdindeyim :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

KAKIRMAN

Biraz daha çizsinler bizim makinayı az kaldı. Boyatma işine. Ama ya boyattıktan sonraki durum ne olacak onu düşünüyorum kara kara.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Fatihob

Ben çatır çatır boyatıyorum..Sol çamurluk ve kapıyı sürtmüştüm çokta fazla diildi ama gittim hemen boyattım hem çamurluk hem kapı komple..Eğer gelse biri arabamın bi yerini çizse öyle gezeceğime kazalı bu derdirtirim gider boyatırım..

Sizde tavan hariç boyatın gitsin..Bence tavanıda boyatsanız sorun yok ama işte anlamazlar taklalı bu derler ne kadar servis,kasko kayıtlarını göstersenizde..

Boyalı araç yaramaz mantığı kadar saçma bişi yok..
..

Sercan Keklik

ılhan abı dırek folyo :) metalık renklerde geldı mat metalık renklerde hıc ugraşma wallahı boyacıyla boyacıya verıcen 2-3 bın  tl 1 tl ye kaplıyolar, cızılen bölümü parça başı 150 tl kaplıyolar, boyacıda 150 ye boyuyo ama 50 kere ugraşıp duruyosun
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

cihan

çizik yada göçük varsa folyo işleminden önce düzeltilmesi gerekiyor değil mi? kaplama yapan yerlerin butür işlemler için anlaşmalı oldukları, uygun fiyatlı yerler var mıdır?

oguzedirne

bence de böyle mantıksız bir olamaz. çekin fotolarını gidin bir notere onaylatın araçın durumunu ve boyatın. ben öyle yapıcam. ne yani çizik mi gezelim estetik harikası arabalarımızla.
tutkun esiri olmuşuz

alfistahakan

Bende boyanmasından yanayım ve fethiyede de özellikle bu boya olayın akarşı aynı önyargılar mevcut.Bende satılığa çıkardım aracımı soruyorlar araçda boya varmı diye.Tabiki var 13 yaşında araç bu.Çiziklerden yada sürtmelerden dolayı oluyor.Kazasız oldukdan sonra benim için boya olmuş olmamış farketmiyor açıkçası.Genel kanı değer kaybettireceği yönünde maalesef.
Hakan
Forever Alfa

Sercan Keklik

quote:

çizik yada göçük varsa folyo işleminden önce düzeltilmesi gerekiyor değil mi? kaplama yapan yerlerin butür işlemler için anlaşmalı oldukları, uygun fiyatlı yerler var mıdır?

göcük evet cızıge gerek yok
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Dentist

34 GS 0347 konu başlığını zaman ayırarak incelerseniz eğer,büyük emeklerle yaptığım tüm işlemleri görürsünüz.Önden ve arkadan iki ayrı hafif çarpmadan dolayı ön ve arka tamponlar değiştirilmişti.Ben her zaman pırıl pırıl olsun adeta bakanı yaksın diye çok titizlendiğimden dolayı,özellikle çok sık gittiğimiz alış veriş merkezlerinin otoparklarında yan çıtasızlık nedeniyle oluşan ezik ve çiziklerin ,ayrıca kaputta taş sıçraması nedeniyle oluşan hataların da öyle kalmasını istemediğim ve boya kaporta işlemlerine de açıkçası pek para vermeden yaptırabildiğim için,defalarca pek çok yeri boyandı.Gerçekten "muhteşem "görünüşü hep sağlanmış oldu böylece.
Ama hiçbir şikayetim olmamasına rağmen,hevesimi alıp,artık değiştirmek istediğimde,hep bu tercihim potansiyel alıcılar için olumsuz düşünceler oluşturdu.
Özellikle Birmot ile olan çok özel ilişkilerim sayesinde belki de Türkiye'deki motoru en bakımlı,dışı içi her zaman bal dök yala konumunda olan 147 mi bir türlü istediğim fiyata satamadığım gibi,Cüneyt kardeşimin 159 unu almak gündeme gelince de sitemize de yazdığım gibi fiyatı epeyce aşağıya çekmeme rağmen bir türlü satılamadı.
Ben de kafamı nozup,gerçekten de olmayacak bir fiyata Alfa Center'a ,Ümit'e kızgınlıkla verdim.
Çok uzattım galiba;diyeceğim o ki,alıcı olanlar için aracın tavan hariç boyalı olması çok kötü izlenim bırakıyor.Siz istediğiniz kadar,"ben çizik olmasın diye boyattım "deseniz de ne yazk ki sonuç bu .
Tabii karar yine de sizin;ama iyi düşünün derim ben ...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Sportivo

Arkadaşlar bu olay tamamen ülkemizdeki galerici esnafın insanları kandırarak 3 kuruş daha fazla kazanma hevesinden kaynaklanıyor. Pert araçları bile hafif boyalı,lokal boyalı gibi tabirlerle millete kakaladıkları için bu paranoya yerleşti. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diye boşuna söylemiyorlar. Alım satımlarda dürüstlük olmadığı için insanlar boyasız olsun kuşkum olmasın mantığı ile bakıyorlar. Sonuçta boyasız bir araca daha fazla değer biçen yine galericiler. Yani piyasayı galeriler belirliyor, arz talep meselesi.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

alfistahakan

Galericilerin yapmadığı yok maalesef ki daha bu gün tamponları boyatırken şahit oldum.Kesinlikle bilmediğim herhangi bir galeriden bisiklet bile almam...
Hakan
Forever Alfa

ku2

quote:

Arkadaşlar bu olay tamamen ülkemizdeki galerici esnafın insanları kandırarak 3 kuruş daha fazla kazanma hevesinden kaynaklanıyor. Pert araçları bile hafif boyalı,lokal boyalı gibi tabirlerle millete kakaladıkları için bu paranoya yerleşti. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer diye boşuna söylemiyorlar. Alım satımlarda dürüstlük olmadığı için insanlar boyasız olsun kuşkum olmasın mantığı ile bakıyorlar. Sonuçta boyasız bir araca daha fazla değer biçen yine galericiler. Yani piyasayı galeriler belirliyor, arz talep meselesi.

Sonuna kadar katiliyorum..
Benim aracta da komple boya var...Yahu arac 1998 model.. Keyfe keder boyatsan bile..resimleri olsa bile..Kusku icinde bakiliyor.
Camurluk degisti..kaput degisti..Onden kazasi var aracin..EEE..???
Ne yapalim..? Yuruyeni saglam mi..? Bakimli mi..?
Benim icin onemli olan bu..
Bitti.

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

metabax

Bunları yaparlar götürür boyatırsın...

Register or Login" border=0>

Sonra o kadarı yetmez, bu kez 4 tarafını dolaşıp bunları yaparlar, götürür tekrar boyatırsın :)

Sonra da araba boyadan çıkar ama soğumuşsundur artık götürüp duvardan duvara vurasın gelir.. Hevesinin gittiğine mi yanarsın, yine çizeceklerini düşünüp huzursuz mu olursun, satılamayacağına mı üzülürsün..

tunerviper

Tr de maalesef değer kaybettirir fakat ben ne olursa olsun kötü boyayla gezeceğime,komple boyalı araçla gezerim.Sonuçta araçlar hergün trafikte 8-10 yaşınd
Turbo Twin Spark

emin

quote:

34 GS 0347 konu başlığını zaman ayırarak incelerseniz eğer,büyük emeklerle yaptığım tüm işlemleri görürsünüz.Önden ve arkadan iki ayrı hafif çarpmadan dolayı ön ve arka tamponlar değiştirilmişti.Ben her zaman pırıl pırıl olsun adeta bakanı yaksın diye çok titizlendiğimden dolayı,özellikle çok sık gittiğimiz alış veriş merkezlerinin otoparklarında yan çıtasızlık nedeniyle oluşan ezik ve çiziklerin ,ayrıca kaputta taş sıçraması nedeniyle oluşan hataların da öyle kalmasını istemediğim ve boya kaporta işlemlerine de açıkçası pek para vermeden yaptırabildiğim için,defalarca pek çok yeri boyandı.Gerçekten "muhteşem "görünüşü hep sağlanmış oldu böylece.
Ama hiçbir şikayetim olmamasına rağmen,hevesimi alıp,artık değiştirmek istediğimde,hep bu tercihim potansiyel alıcılar için olumsuz düşünceler oluşturdu.
Özellikle Birmot ile olan çok özel ilişkilerim sayesinde belki de Türkiye'deki motoru en bakımlı,dışı içi her zaman bal dök yala konumunda olan 147 mi bir türlü istediğim fiyata satamadığım gibi,Cüneyt kardeşimin 159 unu almak gündeme gelince de sitemize de yazdığım gibi fiyatı epeyce aşağıya çekmeme rağmen bir türlü satılamadı.
Ben de kafamı nozup,gerçekten de olmayacak bir fiyata Alfa Center'a ,Ümit'e kızgınlıkla verdim.
Çok uzattım galiba;diyeceğim o ki,alıcı olanlar için aracın tavan hariç boyalı olması çok kötü izlenim bırakıyor.Siz istediğiniz kadar,"ben çizik olmasın diye boyattım "deseniz de ne yazk ki sonuç bu .
Tabii karar yine de sizin;ama iyi düşünün derim ben ...

Murat abi inan Mito'yu almadan önce bu çevreyle tanışsam, ve sen aracını satmak istesen ilk talibi ben olurdum. Seni tanıdıktan sonra boyasını gram dert etmezdim, tek düşündüğüm 147'nin benzin sarfiyatı olurdu.(araç ortada o da kendi tasarrufum sonuçta)

Çok yakışıklı araç sanırım hala da satılık iki galatasaraylı arkadaşım askere gidiyor ikisi de çok beğendi aracı kısmet artık dönünce denk gelirse...

bu ortamda aracın geçmişini de adım adım gözlemleyebiliyoruz, o açıdan kendi aramızda yapılan alışverişlerde içim bir nebze daha rahat olsa da genel olarak benim de önyargılarım var çünkü öyle galericiler var ki pert kaydı olan takla atmış aracı 3 parça boyalı diye satıyorlar.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

murat

Sercan doğru yazmış bu iş tamamen kısmet işi, boyatmassınız kimse yüzüne bakmaz, boyatırsınız biri gelip  "oooo ne güzel pırıl pırıl " der alır gider
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)