Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Yağmur Sensörü

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhan Isvan

Bugün yolum yine uzundu. Aralıklı ve değişken yağmur altında gittim, yer yer yağmurlu yer yer ise kuru havada döndüm. Sileceklerim hep otomatikteydi. Toplam 5 saate yakın sürüş boyunca bir kere bile falso yapmadılar bugün! Anlaşılan çaresi foruma yazmakmış.

Bunu yazdım ya, bir daha sefere yine ya camı kazırlar, veya camı seller götürürken beklerler. Bu elektronik zımbırtılar insanı hakikaten tımarhanelik edebilirler.

ozanturgen

Merhaba,

Yeni Alfa 159 sahibiyim.

Birkaç sorum olacak:

Yağmur Sensörü ayarları nasıl yapılıyor?
Koku, buğu sensörleri ne işe yarıyor ve nasıl ayarlanıyor?

Klimayı kapatıyorum birkaç dakika içinde kendi kendine devreye giriyor, kafasına göre takılıyor, bu da bir özellik mi yoksa arıza mı söz konusu?

Yanıtlar için şimdiden teşekkür edrim.

Hoşçakalın,
Ozan.

tunayaz

quote:

Merhaba,

Yeni Alfa 159 sahibiyim.

Birkaç sorum olacak:

Yağmur Sensörü ayarları nasıl yapılıyor?
Koku, buğu sensörleri ne işe yarıyor ve nasıl ayarlanıyor?

Klimayı kapatıyorum birkaç dakika içinde kendi kendine devreye giriyor, kafasına göre takılıyor, bu da bir özellik mi yoksa arıza mı söz konusu?

Yanıtlar için şimdiden teşekkür edrim.

Kitapçık varsa oradan da bakabilirsiniz aslında.Yağmur sensörü hassasiyet ayarı silecek kolununun üzerinde hassasiyeti  gösteren  kademeli bir ibre var oradan yapabilirsiniz.Sensörü devreye almak için önce kolu bir kademe aşağı çekmeniz gerekiyor.
  Koku sensörü klima butonunun hemen sağında yer alıyor  ortası yanacak şekilde basın devreye girer özellikle ekzoz gazına duyarlıdır.Dış Sirkülasyonu kapatacağı için klima otomatik olarak (camda oluşabilecek buğuyu çözmek için devreye girebilir).
  Buğu sensörü ön camda yer alıyor ve hava kumanda düğmesi ön cama yöneltilmişse  siz aracı çalıştırdığınız anda camdaki buğuyu algılayıp otomatik olarak devreye giriyor ve klimayı çalıştırıp havayı ön cama yönlendiriyor.Bazen seyahat esnasında da içerde buğu oluşursa devreye giriyor.Ancak çok kullanışlı olduğunu söyleyemem.Bu sistemler hep yerli yerinde çalışmıyor bazen kafası karışıyor arıza gibi algılamayın

Hoşçakalın,
Ozan.

Fatihob

Kuzenin Insigniasında sorunsuz çalışıyor..ama benim hiç hoşuma giden bişi değil..ben camıma 2 damla düşünce silecek açan birisi değilim..güneşli bi günde öndeki kendi camına su sıktığında benm camıma su geldi diye sileceği açmam çünkü sileceklerin cam kenarlarında bıraktığı izlerden ve A sutununa suyu atıp orda bıraktığı izlere sinir olurum..ben arabamı yeni yıkamışım camda gram iz yok ama sensör bey iz yapcak onu gereksiz bi opsiyon bence..

Ama MiTo'da şehiriçinde hafif yağmur yağarken bi türlü istediğim hızı yakalayamıyorum silecekte..Kol bigün elimde kalcak
..

Orhan Isvan

quote:

Kuzenin Insigniasında sorunsuz çalışıyor..ama benim hiç hoşuma giden bişi değil..ben camıma 2 damla düşünce silecek açan birisi değilim..güneşli bi günde öndeki kendi camına su sıktığında benm camıma su geldi diye sileceği açmam çünkü sileceklerin cam kenarlarında bıraktığı izlerden ve A sutununa suyu atıp orda bıraktığı izlere sinir olurum..ben arabamı yeni yıkamışım camda gram iz yok ama sensör bey iz yapcak onu gereksiz bi opsiyon bence..

Ama MiTo'da şehiriçinde hafif yağmur yağarken bi türlü istediğim hızı yakalayamıyorum silecekte..Kol bigün elimde kalcak

159 daki aralıklı çalışırken sorun çıkartabiliyor. Silecekler aralıksız çalışırken veya hiç çalışmazken, sensör devre dışı. Bu durumdayken önünüzdeki araçtan camınıza su sıçrarsa hiç birşey olmaz. Demek istediğim, 159 da; yağmur yağmazken sensörü "off" konumuna getirmenize veya yağmur yağarken sürekli çalıştırmak suretiyle yine sensörü devre dışı bırakmanıza engel olan birşey yok.

tunayaz

quote:

quote:

159 daki aralıklı çalışırken sorun çıkartabiliyor. Silecekler aralıksız çalışırken veya hiç çalışmazken, sensör devre dışı. Bu durumdayken önünüzdeki araçtan camınıza su sıçrarsa hiç birşey olmaz. Demek istediğim, 159 da; yağmur yağmazken sensörü "off" konumuna getirmenize veya yağmur yağarken sürekli çalıştırmak suretiyle yine sensörü devre dışı bırakmanıza engel olan birşey yok.

çok doğru.Sensör kendiliğinden devreye girmiyor zaten.Her seferinde elle devreye sokmalısınız.Ayrıca kolu yukarı ittirerek istediğiniz kadar manuel kullanabiliyorsunuz.Tek sorun sensörü devreye aldığınızda her seferinde ritmi yakalayamıyor.Bence sensörlerde de kalite ve teknoloji farkı var gibi.

Dentist

Ben şimdiye kadar bir sorun yaşamadım bu konuda;herhalde şanslıyım...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ozanturgen

Yanıtlar için çok teşekkür ederim tunayaz :)

Sercan Keklik

bugun 156 ya bındım uzun süre sonra, kardeşim yagmur sensörüz araba bir eziyetmiş yahu! :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Dentist

Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

tunayaz

quote:

Yanıtlar için çok teşekkür ederim tunayaz :)

rica ederim :)

blackeyekenan

çok doğru.Sensör kendiliğinden devreye girmiyor zaten.Her seferinde elle devreye sokmalısınız.Ayrıca kolu yukarı ittirerek istediğiniz kadar manuel kullanabiliyorsunuz.Tek sorun sensörü devreye aldığınızda her seferinde ritmi yakalayamıyor.Bence sensörlerde de kalite ve teknoloji farkı var gibi.
[/quote]
ya ustad bende bu konuyu soruyordum arkadasl;ara benim 156 da sensor paket var. fakat birturlu yagmur sensoru neden otomatik olarak devreye girmiyor diyordum, sizin dediginize gore demekki mutlaka elle devreye sokmak lazimmis, bende arizali saniyordum malesef, simdi anlasildi demkki elle devreye sokup zaten gerisini kendisi ayarliyor sensor,,

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)