Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34 RYU 34 Spider

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

quote:

Ellerine sağlık Tolga. Türkiye'de bu tür projeler için imkanlar gerçekten çok kısıtlı. Ancak senin gibi bu işler elinden gelen kullanıcılar cesaret edebiliyor bu tür değişikliklere.
Ellerine sağlık, sonuç bence çok şık olacak.
Ayrıca Ereğliye gelirsen bu güzeller güzeliyle beni tanıştırmayı ihmal etme sakın ha :)

Bülent abi bu ağustosda ereğliye geleceğim gibi gözüküyor ama tabiki gemiyle. Eğer uzun sürecek bir periyot olursa orada kalmam 164 yada spider'ı getiririm. Mevsim spider mevsimi olacağı için onu getirme ihtimalim kuvvetli tabiki.

Fatih teşekkür ederim.

ATA

Güzel güzel, karbonda kaplanınca çok daha güzel olacaktır. Gülegüle kullan =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ku2

Tolga..
156 nın kalorifer konsol düğmelerini çıkmacılardan alsaydın...o paneli kesmeden düğmeleri takabilirmiydin..?
Uyuyorlar diye biliyorum. Yeni görünümün düğmeleri 156 ile aynı..
Öyle olmuyor diyemi acaba eski düğmeleri tuttun..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

tolga_ozhan

156'nın kalorifer düğmeleri elimde var zaten ama inan hiçbir şekilde işe yaramaz. Hatta sadece kalorifer düğmesi değil komple tüm klima ve kalorifer sisteminin kontrol beyni, flapları, kazanı vs... hepsi var ama çok büyük işçilik yapmadan olması imkansız. Yada şöyle söyleyeyim tek başına düğmeler işime yaramıyor malesef.

Ata teşekkür ederim.

cihan

ellerinize sağlık, kaplamadan sonra çok daha güzel olacaktır, Bülent abinin dediği gibi böyle kısıtlı imkanlara rağmen... ama şunu da belirtmeliyim Siz ve Ata bey malzeme ve zaman sorunu olmadan biraraya gelseniz müthiş projeler çıkardı diye düşünmeden edemiyorum...

tolga_ozhan

Yaptığımın biraz deli işi olduğunu kabul ediyorum. Normal bir kullanıcı aracın herhangi bir yerine delinecek bir deliğe bile tahammül edemez.  Benim yaptığımın içinde ciddi torna tesviye işleri bile var ama işin sonucuna bakınca insana mutluluk veriyor.
Malzeme sorunu aslında pek yok yani istedikten sonra parçayı bulabiliyorsunuz. Zaman ise inanılmaz önemli.
Kendi yaptıklarımı takdir edebilecek yetiye sahip değilim ama gerçekten Ata hem zevki hemde becerisiyle övgüyü gerçekten hak eden bir arkadaşımız.

Dentist

Ellerine sağlık Tolga,yeni yaratıcı projelerini de dört gözle bekliyoruz.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Orhan Isvan

quote:

Yaptığımın biraz deli işi olduğunu kabul ediyorum.

Güzel olan da bu zaten çünkü fazla akıllı işleri ile keyif bir ölçüde ters orantılı oluyor.

Sadece ve sadece aklı esas alacak olsak, Alfa kullanmak da en akıllıca seçim değil. Hele Ferrari hiç değil ama imkan bulsak, kaçımız sadece aklımızı kullanırdık? Alfa keyiftir, Spider ayrı bir keyif, O'nu böyle kendi eliyle şekillendirebilmek bambaşka birşey. Kimseye aklınızı falan sorgulatmadan, keyfinize bakın.

tolga_ozhan

Orhan Abi, Murat Abi teşekkür ederim.
Kim ne derse desin, ben ne düşünürsem düşüneyim bu yolda devam edeceğime eminim.

ATA

Çok teşekkürler Cihan Bey. Bende Tolga gibi kendi yaptıklarımı yorumlayacak durumda değilim tabi ki.
Tolga gerçekten yaptığı her değişiklikte zevkli ve Alfa ruhunu bozmadan, doğru dürüst değişiklikler yapan ve zevkini ispatlayan birisi bana göre. Resimlerden gördüğüm kadarıyla 164'e adamın elinin değmesi yetti mesela =)) Bu tip güzelliklerin korumnası beni sanki kendi aracımmış kadar mutlu etmeye yetiyor.

Edited by - ATA on 25/03/2011  02:57:29
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

quote:

Çok teşekkürler Cihan Bey. Bende Tolga gibi kendi yaptıklarımı yorumlayacak durumda değilim tabi ki.
Tolga gerçekten yaptığı her değişiklikte zevkli ve Alfa ruhunu bozmadan, doğru dürüst değişiklikler yapan ve zevkini ispatlayan birisi bana göre. Resimlerden gördüğüm kadarıyla 164'e adamın elinin değmesi yetti mesela =)) Bu tip güzelliklerin korumnası beni sanki kendi aracımmış kadar mutlu etmeye yetiyor.

Edited by - ATA on 25/03/2011  02:57:29

Ata her Alfa'yı sanki kendi aracımızmış gibi görmemizden kaynaklanıyor bence.

cihan

çok güzel bir düşünce... üye olduğum ilk günden itibaren sizlerin içtenlikle hertürlü bilginizi,yardımınızı ve düşüncenizi paylaştığınızı,beğenilerinizi ve önerilerinizi dile getirdiğinizi görüyorum,ve tüm bunların belkide başlıca nedeni böyle düşünmeniz...

ATA

Aynen =)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Arkadaşlar gaza geldim ve 3M'den üç boyutlu karbon folyo siparişimi verdim. Uygulamayı kendim yapacağım. Umarım başarılı sonuç alabilirim.
Renk olarak en baştaki rengi sipariş ettim.
Beğenmeyenler varsa lütfen tartışalım. Pazartesiye kadar iptal etme şansım var.
Benim amacım orjinale en yakın rengi yapabilmek. Çerçevesinin siyah olduğunuda hesap edin lütfen.

Register or Login" border=0>

emin

bence renk seçimi harika, sonuçları heyecanla bekliyoruz.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

ATA

Tolga gerçek karbon görünüm istiyorsan siyah veya grafit rengi ama bencede konsol seçtiğin gibi gri olmalı.
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Orhan Isvan

Kesme, biçme, torna, freze, v.s., işlerindeki yaratıcılığınıza bakınca; acaba diyorum folyo kaplamak yerine elinizdeki parçayı kalıp olarak kullanmak suretiyle karbon elyaf veya fiberglas + boya gibi bir "imalat" işini düşünmez miydiniz?

tolga_ozhan

quote:

Kesme, biçme, torna, freze, v.s., işlerindeki yaratıcılığınıza bakınca; acaba diyorum folyo kaplamak yerine elinizdeki parçayı kalıp olarak kullanmak suretiyle karbon elyaf veya fiberglas + boya gibi bir "imalat" işini düşünmez miydiniz?

Bunu da düşündüm aslında ama fiber parçaların köşe noktaları çok sivri olamıyor, söylediğiniz gibi elyaf içerdiği için mecburen biraz daha yuvarlatılmış olmak zorunda. Plastik'de ise çok daha keskin hatlar olabiliyor. Düğmelerin olduğu yerde ve en dış köşe noktalarda kesin hatlar orjinallik açısından daha kifayetli. Yoksa bu işi bilen bir göz o parçanın fiber olduğunu 3 metreden anlayacaktır. Vites çerçevesi, küllüğün kapağı, ve 3 tane plastik tuş takımı daha aynı malzemeden yapılma olduğu için bir takım gibi durmazlar. Hepsini fiber yapsam orjinallikten epey uzaklaşılmış olur.
Ben bunu bir kez kaplayayım olup olmadığına hep beraber bakıp kararımızı veririz.

tolga_ozhan

quote:

Tolga gerçek karbon görünüm istiyorsan siyah veya grafit rengi ama bencede konsol seçtiğin gibi gri olmalı.

Aynen tahmin ettiğin gibi Ata benim 1. amacım karbon görüntüyü yakalamak değil. Yoksa 3 boyutlu derinlemesine görüntü en güzel siyah ile sağlanıyor. Çerçeveside siyah olduğu için gri renk ile (orjinalinde olduğu gibi) amacım ferah bir atmosfer yaratmak.

Sercan Keklik

quote:

quote:

Bunu da düşündüm aslında ama fiber parçaların köşe noktaları çok sivri olamıyor, söylediğiniz gibi elyaf içerdiği için mecburen biraz daha yuvarlatılmış olmak zorunda. Plastik'de ise çok daha keskin hatlar olabiliyor. Düğmelerin olduğu yerde ve en dış köşe noktalarda kesin hatlar orjinallik açısından daha kifayetli. Yoksa bu işi bilen bir göz o parçanın fiber olduğunu 3 metreden anlayacaktır. Vites çerçevesi, küllüğün kapağı, ve 3 tane plastik tuş takımı daha aynı malzemeden yapılma olduğu için bir takım gibi durmazlar. Hepsini fiber yapsam orjinallikten epey uzaklaşılmış olur.
Ben bunu bir kez kaplayayım olup olmadığına hep beraber bakıp kararımızı veririz.

abi incecik elyaflar var a4 kagıdı ıncelıgınde, onlarla bu yuvarlıklar olmuyor ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

tolga_ozhan

Doğrudur Sercan. Ben sadece şimdiye kadar gördüğüm üretilmiş fiber parçalardan yola çıkarak söylüyorum bunu.
Önce bir kaplayalım sonra duruma bakacağız artık.

Fatihob

bence folyo renk seçiminiz güzel
..

tolga_ozhan

Konsolun değişimi kısmen bitti. Orta konsol plastiğini, vites çerçevesini ve küllüğü 3m di-noc karbon folyo ile kapladım. Orto konsolun son hali resimlerde. El freni çevresinde birkaç parça ihtiyacım ve işlerim kaldı. Onlarıda ilerleyen zamanda halledeceğim.

Güzel havayı bulmuşken birkaç karede resim çekelim dedim.

emin

orta konsol ve folyo kaplaması çok hoş durmuş elinize sağlık. Fotoğraflarda bu güzelliği yansıtmış, paylaştığınız için teşekkür ederim. Keyifli sürüşler diliyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Alfadanadam

Çoook güzel ya. Güle güle kullan Tolga'cım. Senin havaların da artık iyice yaklaştı hani :)