Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 hararet dengesızlıgı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aromeo159

selam degerlı arkadaşlar,99 model 156 2.0 ts de ratyator delındıkten sonra radyator aldım ve organık antfırız koydurdum.yanlız suan arabanın hararetınde bır problem var sankı kucuk vıteslerde asırı devır yukselttıgım zaman hararet 105 e kadar cıkıyor sonra ayagımı gazdan cektıgınde ınıyor..acıkcası rahatsız olmaya basladım..bunun sebebı ne olabılır?

normal kullanımda sıkıntı yok ama,bıraz devır yukselttınce anıden cıkıyor sonra ayagımı gazdan aldıgımda ınıyor..

ku2

Takilirken radyator sisteminin havasi iyice bosaltilmamis olabilir..gibime geliyor. Daha once bir sikinti varmiydi peki..yani radyator takilmadan once..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

aromeo159

selım bey soyle soyleyım
aracla antalyaya gıderken araba nevsehırde su kaynattı.motora gıden su sıcak gelen boru soguktu.ratyator bbasınctan sanırım delındı.sonrasında araca sureklı su ılave ede ede antalyaya gıttım.
antalya kepez de turgay ekemen ustaya gıttım.oda radyatorumun tıkalı oldugu ıcın asırı basınctan delındıgını soyledı.radyatoru degıstırdık,antrfırızı koyduk..
ama dedıgım gıbı antalyadan gelırken hararetın dengesı bozuldu sankı yenı radyatorle..havasını aldıgını soylemıstı turgay usta

Edited by - aromeo159 on 19/07/2011  01:40:29

ayrıyetten arac ılk calıstıgında 50 de cakılı kalıyor hararet,sonrasında
3 dakıka sonra falan anca 90 a gelmeye baslıyor..

Edited by - aromeo159 on 19/07/2011  02:41:33

sariertan

Merhaba,

Birçok kişi gibi bendede benzer sorun oluşmuştu. Yolda kalmalar yolda yardım için duran ve kesin bu oldu, havası var, conta yandı .....diyen ve benden daha iyi bilmediği halde hepsi aynı bunların diyip arabayı iyi tanıdığını sanan arkadaşlar ile olan muhabbetlerimde oldu.

Sizinde sorununuz devir daim pompası yada termostad olabilir. Benim aracım 100-105 lerden sonra düşmeye başlıyordu. O ara zorlarsam 115lere çıkıyor ve gazı kestiğimde yavaş yavaş düşüyordu. Benim radyatörde birşey yoktu ve termostaddan dır diye düşünüp hemen onu değiştirmiştim. Bu sefer daha kötü olmuştu. Ne alakası varsa artık =) O kadar havasını almama rağmen sıcaklık 110lara çıkıyor bağzen düşüyor bağzen takılı kalıyor bağzen 90 dan yukarı çıkmıyordu. Bağzende arabadan inip sertleşen hortumları yumşatmak için kelepçeleri gevşetip içerdeki buharı ve suyu boşaltıp yeniden su ilavesi yapıyordum. Anlayacağınız hararet kafasına göre takılıyordu ve beni bayağı uğraştırdı. Ha bu arada iki kere 120yi de gördüm =( En son bakılmadık devir daim kalmıştı. Ona bakmaya gözüm yemediğinden Yılmaz ustaya götürdüm. Saolsun hemen ilgilendirler. Pompayıda değiştirdiler. Pompayı gördüğümde aman Allah ım =) devir daim bitmiş. Kasnak tarafı başka suyu dönderen pervane tarafı başka dönüyor =) Yani bağzen su motorda hiç dolaşmıyor bile olabilirmiş =) Şu an hararet ile alakalı sorunum yok şükürler olsun. Hiçbiryer tıkalı değil su rahat dönecek durumda ve halen sorun yapıyor ise ya termostad geç açıyor ömrünü doldurmuş yada sizinde devir daim pompanız kullanım süresini doldurmak üzere olabilir. Hava olasılığını aştığınızı düşünüyorum.

ku2

quote:

selım bey soyle soyleyım
aracla antalyaya gıderken araba nevsehırde su kaynattı.motora gıden su sıcak gelen boru soguktu.ratyator bbasınctan sanırım delındı.sonrasında araca sureklı su ılave ede ede antalyaya gıttım.
antalya kepez de turgay ekemen ustaya gıttım.oda radyatorumun tıkalı oldugu ıcın asırı basınctan delındıgını soyledı.radyatoru degıstırdık,antrfırızı koyduk..
ama dedıgım gıbı antalyadan gelırken hararetın dengesı bozuldu sankı yenı radyatorle..havasını aldıgını soylemıstı turgay usta

Edited by - aromeo159 on 19/07/2011  01:40:29

ayrıyetten arac ılk calıstıgında 50 de cakılı kalıyor hararet,sonrasında
3 dakıka sonra falan anca 90 a gelmeye baslıyor..

Edited by - aromeo159 on 19/07/2011  02:41:33

POmpadan ziyade, termostatınız ya açık kalıyor..ya geç açıyor..Açık kalırsa motor soguk calışıyor..50-70 aralığı ve geç ısınınıyor.. Geç açarsa da çok ısınıyor..  Sanırım takılma var termostatta..
Bir baktırın derim.. Pahalı bir parça değil.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

madmax

Benzer sorun arkadaşımın 2001 1.6ts sinde de vardı.Devir daim ile radyatörü değiştirip sorunu çözmüştü fakat bir süre sonra alakasız olarak harareti 130lara çıkıp bir anda düşmeye ve iniş-çıkışlar yapmaya başladı. Bir türlü sorunu çözemedi. En son götürdüğümüz usta radyatöre bağlanan kauçuk su borularının ters bağlandığını söyleyip düzelterek sorunu çözdü. Yani kötü işçilik neredeyse contayı yaktırıyordu.
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

aromeo159

yorumlayan tum arkadaşlara teşekkurlerımı sunarım..olmassa bıtermostat alayım 80 lıra cıvarında..

ottoman

arkadaşlar yeni konu açmayayım dedim hararet göstergesi ile ilgili bir sorum olucak
afyonda malum eksilerde kullanıyorum alfamı ve 15 km şehir içi yol yapmama rağmen hararet göstergesi 50 nin azcık üstüne çıkıyor, orada kalıyor. hava çok soğuk diyemi (yazın bu sorun olmadı) yoksa başka sorun mu var acaba. çünki okula varınca 15 km sonra aracın kaloriferide anca kendini ısıtmaya başlamış oluyor bunuda motor ısısına bağlı diye düşünüyorum.

Sportivo

Bana termostat düşük derecede açıyor gibi geldi. Hava soğuk olsa da en azından 70'lere çıkması gerek normalde 5-10 dk içinde.Termostat değişimi gerekebilir.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

madmax

Peki sürekli kullanımda hararet 90 dereceye çıkıp orada kalıyor mu?
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

cario

Uzun yolda seyrederken yokuş aşağı indiğinizde aracınızın harareti 90'dan düşmeye başlıyorsa termostatınız açık kalıyordur. Kontrol etmekte fayda var. Motorunuzun ömrünü etkileyecek bir faktör.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Alfadanadam

Twin spark motorlarda uzun yolda 90'da pek sabit kalmıyor zaten. Şehirçi ufak oynamalarla birlikte 90 civarıdır ama.
Vural bey'in durumunda termostatın açık kaldığı aşikar. Üşenmiyorsa söküp bakacak, açık kalmış gibi görünmüyorsa da sıcaklığını ölçebildiği bir sıcak su kovasına koyacak termostatı ve bakacak hangi sıcaklıkta açıyor diye.
Ben bunlarla uğraşamam diyorsa da verecek 90-100 lira alcak yeni termostat :)

ottoman

anladığım kadarıyla benim hararet göstergesinin durumu hava sıcaklığı ile ilgili değil.
uzun yolda zaten önceden de 70 in üstüne pek çokmazdı, şehir içi sıkışık trafikte 90 ı görür ama üstüne çıkmazdı
fakat şimdi 50 nin sadece birazcık üstüne çıkıyor, anladığım kadarı ile hava nekadar soğuk olursa olsun ki bahsettiğim ısı -7-8 lerde 15 km şehir içi kullanımda hararetin 70 veya daha üzeri çıkması lazım.
ben bi antalyaya gideyim bari

dnr1

hararet müşiriniz bozulmuş olmasın..bir ara bizim diger araçın müşiri bozulmuştu..hararet 130 lara 110 lara kafasına göre haraket ediyordu
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alfadanadam

Kaloriferin ısıtmaya başlaması da artık çok geç oluyorsa başka şüpheliye gerek yok bence.

eddieirvine

Araç geç ısınıyorsa termostat açık kalıyordur. Mesela uzun yoldayken eğer termostat açık kalıyorsa arabanın ısısı 50 nin bile altına düşer araba şehir içinde daha yavaş olduğunda peteğe rüzgar daha şiddeti düşük olarak çarptığından sıcaklık bir miktar artar. ama şunu söyleyeyim. Yaz aylarında benim araçtada hararet 85-110 arası değişiyordu. uzun rampalarda azcık artıp düzlükte normale iniyordu. Şuan ise harareti hiç 90 da göremiyorum . Ama genlde 70-80 civarında. Bence sizinkide böyledir. Sadece çıkın bir yola 110-120 gidin 3-5 km. sonra hararet 50 nin altına inerse termostat açık kalıyor. yani bozuk. ama inmezde 70-80 lerde seyir ederse sorun yok.

ottoman

hararet 70-80 i (yaklaşık 1 haftadır dikkat ediyorum) hiç görmedi.
ama özellikle uzun yolda ve aşırı sıcaklarda şehir içi trafikte arada harareti kontrol ederdim dediğiniz gibi uzun yolda 70 civarında şehir içi ise bazen 90 ı geçip sonra hemen düşerdi.

delimai

yeni başlık açmak istemedim hararetle ilgili olduğundan dün gece başıma geleni buraya yazayım dedim;
bu arada benim hararet şehir içi 90 a dayanıp bir müddet sonra 70 lere iner ve bu tekrarlar ....
evet dün gece dışarı çıktım kayserideyiz malum hava soğuk-4 idi cam hemen bhar yaptı..havalandırmayı hı pozisyonuna getirdim 4-5 km gittim gelen hava hala soğuk -ilk çalıştığı gibi-göstergeye baktım 70 lede bie terslik olduğunu anladım yavaşladım hararet hızla çıkmaya devam ama hala soğuk ufluyor,90 a geldi geçti  ben hemen durdum indim kaputu açtım radyatör suyu yok!!! sağa sola telefon antifiriz geldi ekledik çalıştırdık her şey yolunda..gelelim hisse kısmına;
-araca binerken kaputu açıp suyu kontrol edelim-tembellik ediyoruz ama daha büyük sorunlar açabilir başımıza..
-hararet göstergesi 50 civarında iken bile kalorifer soğuk üflüyorsa radyatör suyu  sorunu vardır aman ısınır diye beklemeyin-zira kalorifer motoru soğutan sudan ısıtıyor havayı-
-bir de soru bu su neden azalma yaparki yada azalma yapması normalmi alalı 4 ay oldu önceki aracımda yıllık kontroller dışında su değiştirme yapmazdım-kaçak olabilir diye takipteyim-
-ve motora bir zararı olmuşmu dur acaba hararet 90 ı geçmedi ama su yok tu nihayetinde...
  uzun yazdım kusura bakmayın
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Alfadanadam

Bu kadar büyük bir eksilme normal değil. En kısa zamanda kaçağın sebebini tespit edin. Umarım conta sebepli bir eksiltme değil. Eski sahibinden miras kalan önemli bir problem olmamasını dilerim.

eddieirvine

Contadan kaynaklı bir durum yok diye tahmin ediyorum. Devirdaimde olabilir. Ama umarımki borudan falan kaynaklı bir kaçaktır. Geçmiş olsun.

AnilAlkan

Bendeki hararet göstergesi durumu da şöyle: Uzun yolda genelde 90 da sabit. Şehir içinde 90'ın biraz üzerine çıkıp ara ara birden 90 ın altına düşüyor. Dün de ilk defa 1.5 - 2 km lik bozuk ve bayır bir yolda 1. vitesde gitmek zorunda kaldım. Hararet 110 u buldu. Bayır yol devam etseydi daha da yükselir miydi bilmiyorum. Son olarak aldığımdan beri varolan sorun Kaloriferi'in cok gec ısınması, ısındığında da ancak ılık hava üfleyebilmesi. Bu verilerle yorumları birleştirdiğimde termostat ve/veya hararet müşürü ilk akla gelenler sanırım. Başka ihtimal yoksa bunlara yüklenicem. Uzman bir ustaya henüz götüremediğimden mevcut ustaları biraz yönlendirmek gerekiyor da :)

Edited by - AnilAlkan on 07/04/2012  10:38:04
06YA2467 156 2.0 TS - 1998

serkan_34

Aynı sorunu bende yasıyordum uzun yolda 90 larda duruyordu trafiğe girdiğimde ise boruların şişmeye başlayıp sertleştiği anlaşılıyor ve teklermiş gibi çalışıyordu. Aracı ısıtıp motor suyu sıcaklığı ölçümü yaptık ve termostat acıyor fakat sıcaklıkta çok fazla değişen bir durum yok.  Fan düşük devirde çalıştığını fark ettikten sonra radyatorun havasını aldık ve radyatorun sag tarafinında bulunan fan devir rezistansını değiştirdik su an hiç bir sıkıntı yok

alfistahakan

Uzun yolda hiç bir zaman 90 dereceyi görmedim Alfamda.90 dereceyi ve biraz üstünü yazın ve şehir içinde gördüm.Hiç 100'ü geçmedi.Zaten geçse korkarım conta falan gider diye dururum anında.Eğer araç ısınmış ama kalorifer hala ılık üflüyorsa ,kalorifer peteği tıkanmıştır.Çözüm:Göğüs sökülüp kalorifer peteği çıkarılıcak  ya değişiecek yada radyatörcüde şişlenecek.Antifirizsiz kesinlikle kullanılmayacak.Araç Eski model ise yeşil antifiriz kullanılacak.Tecrübe ile sabittir.
Hakan
Forever Alfa

shadycome

konu açılmışken bir soruda ben sorayım..
normalde şehir içi trafiğinde hararet 90 civarında sabit duruyor bazen 100 oluyor.. ama uzun yolda yani hiç dur kalk yapmadıgım zaman hareket 50 lere kadar düşüyor ve klima sıcak hava üflemiyor bu normalmidir ?

Keox

quote:

konu açılmışken bir soruda ben sorayım..
normalde şehir içi trafiğinde hararet 90 civarında sabit duruyor bazen 100 oluyor.. ama uzun yolda yani hiç dur kalk yapmadıgım zaman hareket 50 lere kadar düşüyor ve klima sıcak hava üflemiyor bu normalmidir ?

gayet normal bence dün benimde başıma geldi 110 fırladı servistende yeni çıkartmıştım hemen geri döndüm baktık rolelerde ufak bir sorun vardı elektrikci ustası geldi 1 dk da çözdü sıkıyorsa 90 ı geçsin bundan sonra dedi :D
ordan çıktım 200 km yok gittim 70 derece hiç kıpırdamadı bu sabahta kontrol ettim 90 dereceyi geçtiği gibi fan açıyor:D

derimki süpheniz var ise fan devrini ölçtürün :D ama bana kalırsa hiç bir sıkıntınız yok