Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta kalorifer sistemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ertaco

Geçen haftasonu kalorifer sistemindeki bir gariplik için arabayı servise götürdüm. Klima veya Kalorifer de hava akışını ortaya veya ayaklara verince bir sorun yok, ancak ön cama verince ayaklara da hava veriyor. Özellikle yazın sıcak havalarda klima çarpmasın diye hava akışını otomatikten çıkarıp, yukarı yani ön cama verince aşağıdan hava vermesi sebebi ile açık ayakkabı giyen hanımlarda  sıkıntı yaratıyor.

Servisden bunun bir arıza olmadığını, tüm Giulietta lar da standart olduğunu söylediler. Başka bir giulietta da da bunun böyle olduğunu gösterdiler. Murat Sağlam ile konuştum, o da aracında bunu test ederek onayladı.

Bu sistem tüm Alfalarda böyle mi, yoksa sadece Guiletta lara özgü mü? Bana çok saçma ve mantıksız geldi açıkcası

Sportivo

156 'da sadece üste(ön cama) verebiliyorsunuz. Bu durumda ayaklara üflemiyor. Sadece ayaklara veya sadece ortaya üfleyebildiğiniz opsiyon da var.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Murat Sağlam

ben farkında değildim durumun...ertaç aradığında bir bakayım dedim..baktım  hakikaten öyle...

bulundugum bölgede  foruma üye olmayan bir giulietta daha var..ona da baktım oda aynı...

yanlız  ön göğüs kısmına getirdiginizde ayak üflemesi kesiliyor...

Ertaco

sadece ön göğüs ve sadece ayaklarda sorun yok. onlar olması gerektiği gibi sadece o bölgelere üflüyor. Otomatikde de sorun yok. Ancak sadece  cama üflemeye aldığınızda, cam ile birlikte ayaklara da üflüyor. Yani sadece cama üfleme gibi bir seçenek yok.

antihero

çok manasızmış
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Dentist

İlginç.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

canunal

abi buğu çözme çalıştırıldığında durum ne oluyor merak ettim ..

enginkablan

ford fusion da durum aynı bende şeffaf koli bandı ile kapatarak çözüm buldum
Eski araç: Giulietta 1.4 TB
120HP Distinctive

asklepios

hangi akla hizmet acaba?

Ertaco

quote:
ford fusion da durum aynı bende şeffaf koli bandı ile kapatarak çözüm buldum

Bu da güzel bir Türk çözümü, ama bu durumda aşağıdan hava istediğiniz vakit, bantları sökmek gerekecek
Kayınpederin mercedesin de de aynı durum vardı, servisde düzelttiler.

quote:
abi buğu çözme çalıştırıldığında durum ne oluyor merak ettim ..

denemedim doğrusu

Küçükyalı Birmot harici, diğer Birmot servislerini kullanan arkadaşlardan bu konuyu kendi servislerinde dile getirmelerini rica ediyorum. Belki mantıklı bir açıklaması vardır, yada genel bir hata ise araçlar henüz garanti kapsamında iken gerekli değişiklikleri yaptırabiliriz belki.

papahet1905

Merhabalar. 2011 Giulietta Distinctive sahibiyim. Benim de kalorifer ile ilgili bir sorunum var. Aracı alalı birkaç gün oldu. Malum kış ve soğuk hava camların buğulanması nedeniyle kaloriferi açayım dedim. Dijital ekranda her şey normal. Klima çalışıyor görünüyor fakat son kademeye kadar alsam da tık yok, uflemiyor meret. İşin kötü yanı hiçbir ses de gelmiyor kalorifer tesisatından. Benzer bir probleme nette de rastlamadim. Ekspertizde ve test sürüşünde hiçbir sorun yoktu. Bulunduğum yerdeki oto elektrikçiler de araca yabanciyiz, kem küm edip baştan saviyor. Basina benzer bir durum gelen ya da fikir verebilecek olan varsa şimdiden teşekkürler.

murat

İstanbul ziyareti yapın bence  :kahve: Sigortalarında rölelerinde sorun olabilir
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

hasansezerus

klima araçta sadece soğutma yapar evdeki klima gibi ısıtma yapmaz bildiğim kadarıyla. eğer ac tuşuna basıp klima ile ısıtma denedi iseniz bu sebepten ötürü olabilir üflememesi. Soğukta cam buğu çözmeye basarsanız daha hızlı sonuç alırsınız ya da motor ısınana kadar bekleyip kalorifer açmak. Eğer yanlış anladı isem ac ile ısıtma denemesi yapmadı iseniz yazdıklarımı dikkate almayın lütfen.