Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Beyinde arıza

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

madmax

Arkadaşlar, geçen hafta aracımla yolda giderken rolanti dengesizliği oldu ve araç stop etti ve marş aldığı halde çalışmadı.Servise götürdüm. Beyne su kaçtığını söylediler. Ve parçanın değişmesi gerekliymiş.Ayrıca farklı olarak 2 tane beyinci ile görüştüm, parçaya baktırdım biri yandı dedi, diğeri de sorun yok dedi ama araç çalışmıyor.
Bilgisi olmayanlar için araç; 115000'de 2000 model 156 selespeed. 105000'de kayışlar ve triger seti ile buji vs. ağır bakımlarının hepsi yapıldı.
Öncelikle sorum: Beynin parça numarasını nedir?(araç Bursa'da. Görevde olduğum için gidip bakamıyorum.)Eper'de 3 farkı parça numarası gösteriyor.
Sadece beyin değişse sorun çözülür mü artı olarak marş anahtar vs de değişmeli mi?
Birde önerileriniz nedir? Teşekkürler.
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

murat

Cansın çok üzüldüm kardeşim , geçmiş olsun...Su kaçmasına neden olabilecek bir olay yaşadın mı ki? Motor yıkatma vs ?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Menza

Şimdi birisi yanmış diyor diğeri de sağlam diyor!
eper den şase numaranı girerek bakmalısın kaldı ki eper güncel değilse hatalı olabilir.
Beyne su kaçması usta denen güruhun en sık kullandığı donelerden biridir ve genellikle öyle olmaz:D
Çalışmıyor derken hiç mi elektrik yok araba?
yoksa marş basıyor ama çalışmıyor mu?

madmax

Abi çok teşekkür ederim. Herhangi bir olay yaşamadım diye hatırlıyorum ama  uzun süre görevdeydim. Sonra gelince bir süre kullandım ve bir anda anlattığım sorunu yaşadım.

Şu an internette olan eper'den baktım. VIN ile aratınca yinede 3 farlı beyin çıkıyor.

Elektrik var marş basıyor fakat çalışmıyor.
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed

Menza

peki marş basınca ses geliyor mu?
yoksa boş mu karşısı?

madmax

quote:

peki marş basınca ses geliyor mu?
yoksa boş mu karşısı?

marş sesi var ama almıyor. Bilgisayardan ateşlemenin çalıştığını motorun devir aldığını ve akünün sağlam olduğunu gördüm.
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed

ku2

Geçmiş olsun.

1. Aracı çalıştırırken göstergelerde immobiliser ışıgı (anahtar işareti) yanar, söndükten sonra araba çalışır. Sizde ışık sönmüyor olabilir. Bu durumda araba çalışmaz. Çözümü vardır.

2. Aracı makinaya bağlattınız mı? Hata mesajı ne veriyor? Motor arıza lambası yanıyormu..?

3. Beyin tamiri yapılabilir. Ankara'da yapan yerler var. Benim arabanın beyni değişti. Bir çukura düşmem sonucu, motor ışığı yandı ve bir daha sönmedi. Makinaya bağladık. Hata verdi. Beyni yaptırmayı denedik..Yanan modülü tamir edemediler. Sanırım tamiri biraz kısıtlı.. Sonuç olarak internetten (ebay almanya) dan çıkma beyin getirttim. 1.5 senedir kullanıyorum. Bir sıkıntı yok. Gelen beyin takıldıktan sonra, mevcut anahtarlarınızın beyne tanıtılması gerekiyor. Aksi takdirde arabayı çalıştıramazsınız.

4. Bence hemen beyin diye karar vermeden..bir makinaya bağlatıp bakın derin.. Ona göre yardımcı olmaya çalışırım. Ama daha fazla bilgiye ihtiyacım var yardımcı olabilmek adına.

Geçmiş olsun.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

madmax

quote:

Geçmiş olsun.

1. Aracı çalıştırırken göstergelerde immobiliser ışıgı (anahtar işareti) yanar, söndükten sonra araba çalışır. Sizde ışık sönmüyor olabilir. Bu durumda araba çalışmaz. Çözümü vardır.

2. Aracı makinaya bağlattınız mı? Hata mesajı ne veriyor? Motor arıza lambası yanıyormu..?

3. Beyin tamiri yapılabilir. Ankara'da yapan yerler var. Benim arabanın beyni değişti. Bir çukura düşmem sonucu, motor ışığı yandı ve bir daha sönmedi. Makinaya bağladık. Hata verdi. Beyni yaptırmayı denedik..Yanan modülü tamir edemediler. Sanırım tamiri biraz kısıtlı.. Sonuç olarak internetten (ebay almanya) dan çıkma beyin getirttim. 1.5 senedir kullanıyorum. Bir sıkıntı yok. Gelen beyin takıldıktan sonra, mevcut anahtarlarınızın beyne tanıtılması gerekiyor. Aksi takdirde arabayı çalıştıramazsınız.

4. Bence hemen beyin diye karar vermeden..bir makinaya bağlatıp bakın derin.. Ona göre yardımcı olmaya çalışırım. Ama daha fazla bilgiye ihtiyacım var yardımcı olabilmek adına.

Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim.

1-2 haftadır serviste uğraşıyor arkadaşlar ama sonuç beyin deyip çıktılar.

İlk olarak immobiliser ışığı yanıp, daha sonra sönüyor.Sorun yok gibi.
Motor arıza ışığı yanmıyor.Bilgisayara bağlattığımızda potansiyometre uyarısı verdi. Fakat söküp başka araca taktık, potansiyometre çalışıyor.Bilgisayarda anlık olarak 4 enjektörde de hata uyarısı verdi fakat daha sonra arızalar silindi. Sürekli olarak potansiyometre arızasını verdi.
Birde beyinde su bulduklarını söylediler.
Bende Ebayde falan araştırıyorum, fakat parça numarasını tam olarak bilmediğim için seçim yapamıyorum. Büyük ihtimal yurt dışından getirmek icap edecek gibi.

Edited by - madmax on 30/10/2011  11:41:22
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed

alfistahakan

156 beyni nerde?
Hakan
Forever Alfa

madmax

Arkadaşlar bu arada beynin parça numarasına ihtiyacım var.

Edited by - madmax on 30/10/2011  21:18:14
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed

ku2

MK1 lerde Beyin yolcu bölümünde, ayakların oraya gelen kısımda, torpidonun altında, sağ çamurluğa doğru bir plastik kutunun içinde bulunmaktadır.

İçinde su buldukları doğrumu acaba..?
Contası olan ve vidalar ile kapatılan bir kutu bu.. Nasıl su girer içine anlamış değilim..??
--

alfistahakan

Benim Alfadada beyne su girmiş demişlerdi.Bende açtım baktım (Selim beyin dediği yerde aynen)araçda arıza varken yani çalışmıyorken bile kupkuru idi ve zaten  su girmesi çok zor olan bi yerde ben buna rağmen kendimce bir kez daha izole ettim.Bilgisayara bağlayınca immobilizer hatası çıkmıştı.
"Arkadaşlar bu arada beynin parça numarasına ihtiyacım var."için şasi noyu verirseniz eper den bakarız.
Hakan
Forever Alfa

Alfadanadam

Beyinde su bulduklarına göre parçayı sökmüş zaten arkadaşlar. Üzerindeki BOSCH koduna göre satın alabilirsiniz. Alfa Romeo parça numarası şart değil yani.

ECU tamiratı yapan bir yere gönderip en azından gerçekten arızalı olup olmadığını ondan duyun bence.

alfistahakan

You are not allowed to view links. Register or Login

Resimde eğer yanlış yapmadıysam güncel bosch fiyat listesinden aracınızla ilgili Beyin Kontrol Ünitesi fiyatları var.
Hakan
Forever Alfa

ku2

quote:

Beyinde su bulduklarına göre parçayı sökmüş zaten arkadaşlar. Üzerindeki BOSCH koduna göre satın alabilirsiniz. Alfa Romeo parça numarası şart değil yani.

ECU tamiratı yapan bir yere gönderip en azından gerçekten arızalı olup olmadığını ondan duyun bence.

Bülente katılıyorum..
Benim beyin söküldüğü zaman beyince tabir edilen bir yere gönderildi.. Ben de gittim. Adamla konuştum. Açıp baktılar, birkaç yerin yandığını tamir edemeyeceğini söyledi.. Adam çok tanınmış, beyin tamiri yapan bir dükkan. Dedim bunlar yapamıyorsa..demekki gerçekten bozuk.. Sonra ben de inceledim..ve kanaat getirdim. Yenisi buldum ebay'den.. Aldım.

Kutunun üzerinde BOSCH'un parça numarası yazar..O numaradan bulabilirsiniz..
Benim eski kutunun resmi de bu..
Register or Login" border=0>
--

madmax

Herkese yardımlarında ötürü teşekkür ederim. Sıfır beyin aldık ve araç çalıştı, faal.:)
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed

tunerviper

ne kadara mal oldu acaba?
Turbo Twin Spark

ku2

Kolay gelsin..
Sevindim valla problemin çözüldüğüne..
--

KAKIRMAN

Arkadaşlar şaka bir yana (sakın yanlış anlaşılmasın) bizim beyinleri de tamir ettirmek gerekiyor. Normal değiliz zaten :)
Neyse bu ecuyu neden daha emniyetli bir yere monte etmezler.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure