Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA 147 LEON

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

bende seatın geleneksel çizgininin olmadıgına ve son modellerinde Alfa çizgisi taşıdıgını düşünüyorum. 5-10 yıl öncelik seatların bugunkilerle alakası yok

cupra konusunda tt deki 1.8 quatro daki motor oldugu dogrudur. 1 motor  3 farklıı marka geleneği malesef vw çatısı altında hep uygulanmaktadır...

n/a

Seatın dizaynları tarafsız biçimde bakıldığı zaman gayet güzel.. Alfistiliğinizi bir kenara bırakıp bakın, taklitmiş değilmiş düşünmeyin, Güzel görünümlü arabalar..

Ancak kenara bıraktığınız alfasever ceketimizi giydiğimizde herşeyin far tampon dizaynı olmadığımızı görmemiz gerekiyor, seatın dizaynlarının Alfaya benzerliğini tartışmamız çok anlamsız geliyor bana.. Nedeni basit ama anlamı derin.. Bu arabalarda kişilik yokta ondan..

Kişilik yok deyimine bir kaç arkadaşta dikkati çekmiş ancak 1 cümleyle yazıp geçilecek bir şey değil bu derin bir şekilde analiz etmek gerekir.. Çünkü haala bir çok kişi "arabada ruh, kişilik olurmu yaw " diyebliyor.. Diyorlar çünkü düşünmüyorlar.. Metalin nasıl bir ruha sahip olabileceğini anlamıyorlar..

Jack Daniel's en sevdiğim içki.. on the rock şeklinde kısa geniş ağızlı ince cama sahip soğuk bir bardakta tadına doyum olmaz.. Türk Kahvesi fincanda, çay ince belli bardakta, Şarap kadehinde kendini bulan içecekler... Siz hiç rakınızı su bardağında, viskinizi kulplu bardakta, yada şarap kadehinde bira içermisiniz.... hadi içtiniz aynı zevki almak mümkün mü ? Bardaklarda aynı arabalar gibi kişiliğe sahip materiyellerdir.. Likör, likör bardağında, martini kendi bardağında içilir.. En sevdiğiniz içki nedir koyun onu alakasız bir bardağa o size en sevdiğiniz içkiymiş gibi gelmez ..  

Uzun lafın kısası seatlar güzel görünebilir ama kişilikleri yoktur, Şarap bardağındaki demleme çaydır kendileri..

Onur

Register or Login" alt=""/>Register or Login" alt=""/> gözlerim yaşardı okurken :))))

çok güzel yazmışın helal olsun!! :)

n/a

Seatlarin kisiliklerinin oturmadigi su goturmez bir gercek.Ancak bunun olusabilmesi icin cok uzun bir sure gerekli.Alfa Romeonun cok uzun bir mazisi var .Bu yuzdende sporcu kimlikle dizaynlar bulusunca muhtesem araclar ortaya cikiyor.Seatin cok kisa bir gecmisi var (Alfayla mukayese edilince) Ama sokaktaki adam buna bakmiyor.Bunu bizim kadar derin bilmiyor.Veya bu araci satmak icin tasarlayan seat bizim gibi bir azinligi onemsemiyor.Hangi golf kullanicisi arabasina bir alfist kadar tutkuyla bakar? Adamlar yapalim ve satalimin pesindeler.Dolayisiyla ticari acidan bakinca yaptiklari atak guzel.

Mastera cvp olarak,Walter de Silva class bir tasarimci.Yorumuna katilmiyorum,o olmasaydi Alfa romeo bugun iflas etmis bir firma olacakti (bu sozum 156'nin 1997 senesinde lanse edilmesinden sonra alfa romeonun bu siniftaki satis rakamlari goz onunde bulundurularak okunsun)Her kezin tek bir imzasi tek bir cizgisi vardir sevgili master.Bu adamda cizgi olarak bunu benimsemis,seat icin birebir alfa denemez ama adamin tarzi bu bastan yeni bir sey yaratmaktansa basarili olani kopyalamaktir mantikli olan.Hatta isi abartip kopyaladigini daha kaliteli bir duzeye tasimak.

master

Tolga Abi'nin soylediklerine ictenlikle katiliyorum. Berk , zaten son mesajinda soylediklerinin de cogu benim dusuncelerimle ayni. Walter De Silva'nin Alfa'yi kurtardigi bir gercek , ancak tek bir kisiye bagli olmamasina ragmen Bertone , Pininfarina gibi cok farkli tasarimlar yapan tasarim ustalari varken "benim cizgim bu , degistiremem" demek de dogru gelmiyor bana. Cunku markayi taklitcilikten kurtarmak istiyorsa degistirmek zorunda. Alfa 156'yi yaratti diye sonsuza kadar ona minnet duyacak degil Alfa.

Aslinda herkesin soyledigi uzere Seat Leon cok tatli bir tasarima sahip , gecen gun yolda siyah bir tane gordum baya bi baktim , gozumu aldi.. Ancak Alfa sahibi insan bu araci gorunce bir sinire kapiliyor. Cunku Alfa'nin en onemli ozelligi tasarim gibi gorunmesine ragmen , motor , direksiyon , frenler , gaz tepkisi , yol tutus gibi bir cok etkenden meydana gelen surus keyfi tasarimla birlesiyor ve aracin ruhunu olusturuyor. Yani Seat bu tasarimi yapinca Alfa'dan hicbir farki kalmadigini , hani Alfa'nin tek ustun yanini da artik egale ettigini dusunenler yaniliyor , cunku Alfa'nin ruhu var. Bu aynen ask gibi aslinda. Bir kiza asik olursunuz , cunku size gore hem guzeldir hem de kisiligi sizin tam istediginiz gibidir. Ona tip olarak cok cok benzeyen bir kizla ciksaniz bile bu sizi tatmin etmez , askinizdan vazgecemezsiniz cunku asik oldugunuz kizin kisiligi ciktiginiz kizda yoktur. Zaten biz de Alfa'nin guzelligine ve kisiligine asik oldugumuz icin Seat'la cikmamiza gerek yok , bizi tatmin etmez :)

Yogun bi gunun ardindan boyle zirvaliyorum. Kusuruma bakmayin :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

alfistiturkey banerleri..  : )

Register or Login" align="left" vspace="2" border="0" alt=""/>

Register or Login" align="left" vspace="2" border="0" alt=""/>

Onur

eline sağlıkRegister or Login" alt=""/>

Alfadanadam

tasarımcı benim tarzım bu diyemez..böyle bir lüksü yoktur, bu adamların mesleği tasarım yapmak...kişiye özel terziler gibidir..her adama aynı kesimi yapamaz..adamına göre ölçücek,kesicek biçecek, en önemlisi yakışanını giydirecek..

Burada SEAT iyidir,kötüdür, güzeldir ya da çirkindir tartışması yapmıyoruz..

Kesin olan bir şey var ki, kimilerimizin klass olarak nitelendirdiği bir tasarımcı , şu an kaba tabirle "ekmeğini yediği" markaya has, ona özel, orijinal bir tasarım üretebilmiş midir, üretememiş midir? Konu budur başka bir şey değil...........

scanti

"şarap kadehindeki demleme çay " ibaresi çok hoşuma gitti. Bu arada yeni Honda Civic leri gördünüzmü arka kapı kollarında aynı kadehteki çay durumları var...

n/a

Bence alfa romeo walter de silva sayesinde ekmek yemistir alfadan adam .Eger o olmasaydi bugun bir cok calisan ne yapardi bilmiyorum :) Kisiye has terzilik farkli bir durum bence.Araba tasarimi ise ap ayri bir konsept.Birden farkli kisilige burunemeyecegi gibi insan,kalemindende tamemen birbirinden ayri cizgiler cikmasi biraz imkansiz gibi bence :)

n/a

Berk sen nedense hep başka yönden bakıyorsun.. Kimse Alfaya bir yararı olmadı demiyorki.. Hatta ben şimdiye kadar 156'ya sahip olmasalar bile "dünyanın en güzel sedanı" denen başka bir araba görmedim.. Zamanında aroc'ta uzun uzun yazmıştım bu adamı ben.. Şimdi fazla uzatmayacağım ama şu fikrine katılmıyorum.. Sanatçıların ki bu işte sanat işi , hep birbirine benzer iş çıkaracaklar diye bir şey yok.. Tam tersi büyük sanatçıların hep bir dönemleri olmuştur, bu dönemler içlerinde yaptıkları işler birbirinden apayrıdır.. da'vinci 'nin hayatına bir göz atmanı tavsiye ederim.. Ayrıca Chevroleti de tasarlayan da da'silva değil mi ? Senin mantığına göre bu arabanında aynı çizgilerde olması lazım ozaman : ) 

Edited by - Tolga on 01/10/2005  18:50:07

alfisti

chevroleti tasarlayan de silva mı? aşağıdaki linkte öyle demiyo...

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

Diger bir alfa designer ile karıştırmışım pardon, yanlış kalmış aklımda..  Ana fikirde bir değişiklik yok..Giugiaro Design chevroletleri neden breraya benzemiyor o zaman .. Hatta neden chevrolete bile benzemiyor o da ayrı tartışma konusu..

Onur

lacetti hacthback stoplar hatta lacettinin arkadası 147 hatları taşıyor bence

n/a

Merhaba,

Gerçekten de, esaslı bir konu. Çok tartışma döner burada.

Herşeyden önce, ben şunu düşünüyorum: Vw, küçümsenecek bir marka değil. Gerek tarihi, gerekse güncel modelleri ile her zaman dikkat çekici oldu, benim açımdan. Satış rakamları da, bunun bir ispatı olsa gerek :) Sonuçta, bir otomotiv devi. Ama kişisel olarak beğenmemek ayrı tabii ki.

Bence, Leon, gerçekten de Alfa'yı andırıyor. Peki, bu ne anlama geliyor?

Walter deSilvia denen abimiz, bir tasarımcıdan öte bir insan. Bir sanatçi. Bir yolu var, ve otomobilleri bu yola göre tasarlıyor. Herhalde, bu kamuoyu tarafından beğenen bir yol ki, kendisi gayet popüler, sektör içinde. Adamın tasarımları tutuyor. Ve, bu adamın kaygısı, satacak otomobiller tasarlamak. Leon satacak mı?

Durun; durun! Önce şunu soralım: bir seat olması haricinde, leon güzel mi? bence, çook güzel :) Bir kere bu, iyi birşey. Kopya da olsa (Walter bey kimden kopya çekiyor,  Allah aşkına? Kendi tasarımlarından mı :)) ) bu araç gayet çekici.

Ve ilk soruya dönelim: Leon satacak mı? Evet. Çatır çatır satacak. :) Demek ki , adamların stratejisinde bir hata yok?

Bu arada, 156'nın gizli kapı kolu fikrinin, aslında evvelden Nissan Pathfinder'de kullanılmış olduğunu anımsatayım. Yani, Alfa, Nissan'ı mı kopyalıyor? Bilinmez. :) Ama, sonuç iyi!

Size , daha da kötüsünü söyleyeyim ben. Leon, makyajlı 147'den alımlı bence. Eyvah. Eğer bir insan, bir Seat'ı Alfa'dan şık buluyorsa, dünya dengelerinde bir takım değişiklikler oluyor demektir.

Kalite olarak da, Seat genel olarak iyi standartlar sunuyor, belki showroom'daki otomobilde bazı kusurlar olabilir, ama genel olarak, mesela Peco ve Alfa'dan kaliteli buluyorum bu markanın modellerini. :) Aslında, bir Alfa forumunda bir Seat'ın, kalite yönünden eleştirilmesi, biraz şaşırtıcı :)

Ben bilgisayar programcısıyım. Şirketim için bir program yazarım, bu şirketin olur. Eğer başka bir şirket para verirse, gider o başka şirkette çalışır, programı (hatta kralını) bir daha yazarım. İlk şirketim şikayet mi ediyor? Teklifler konuşsun! Ya da başka bir programcı bulsunlar, o geliştirsin benim yazdığım programı.

Ama, piyasanın en kral programcısı ben isem, o zaman eski şirketim kaderine razı olur... Alfa da, Walter'i kaçırdı ve kaderine razı olmak zorunda. Walter, en iyi tasarımcılardan biri, ve kopya gibi görünse de, görünmese de, Leon'u çok çok güzel yarattı. Bu eser karşısında 'helal olsun' denmez de ne denir? Eğer, Alfa'cılar, tasarıma bu kadar önem veriyor iseler, kusura da bakılmasın, daha iyisini yapsınlar. Tutan yok!

Sonuclarin neler olacagin, zaten satis rakamlari ortaya cikartacak. Eger, Alfa tasarimlari ile bu kadar one cikan bir marka ise, zaten Seat'in Alfa'ya benzemesi, sorun olmaz. Bir sonraki modelimiz iki misli guzel olacaktir cunku. Ama, bizim lokomotif modelimiz olmasi gereken 147'ye bakin.... Ben bu arabayi almam kardesim. Ve eger, Alfa bugun guzel otomobil uretemiyorsa, kusura da bakmayin, Seat'in bize benzemesinden daha ciddi sorunlar var demektir.

Seat, bir karakter kazandi. Bakalim, Alfa ne yapacak. :)

Kaldi ki, Fiat çatısı altında da, bir kaç markaya tek motor mantığı güdülmüyor mu (JTS; JTD).? Varyatörü cartlayan, ekonomik olmayan, yağ yakan bir alfa motoru yerine, güvenilir, performanslı bir fiat motorunu tercih edebilirim. Herhalde, Alfa mühendisleri de öyle düşünmüş olacaklar ki, TS motorların sonu geldi. ;)

Kişilik konusu çok ayrıdır, ve zaten bu otomobili beğenmeyen almaz. Ben de Honda'nın bir kaç sene önceki modellerini çok karaktersiz bulurdum, ama yine de satıyordu deli gibi.

Ne , Alfa Romeo Walter'e minnet duymak zorunda, ne de Walter, Alfa'ya. Bu islerde, parayi veren dudugu calar.

Gelelim, 159'a. 159, seat cordoba'yı andırmıyor mu arkadan? andırıyor. alfa tasarımcıları, seat'tan kopya mı çekmiş? bilinmez. ama, güzel bir otomobil tasarladıkları kesin. Eğer güzel otomobil tasarlamanın sırrını Seat ve Alfa keşfettilerse, bırakalım istedikleri kadar kullansınlar. Yollardaki güzel otomobil sayısı artsın.

Bence, Seat'ın bu kadar güzel otomobiller üretmesi iyi bir şey. Bir ihtimal, Alfa da, biraz kamçılanır, ve bir sonraki modellerini daha da alımlı üretir, marka imajını zedeletmez. Yoksa 147 gibi, benim pek beğenmediğim, az satan otomobiller ile, şansımız yok pek. :) Acilen önlem alınması şart.

Seat, iyi bir çizgide gidiyor; şık, güvenli, arkasında güçlü bir firma bulunan bir otomobil almak isteyenleri tatmin edecek otomobiller üretiyor. Belki direksiyon turu, bir golf ile aynı olabilir, ama ben dahil pek çok kullanıcı, bir Leon ile mutlu olabilir. Bu, doğru bir yol. Rekabetçi bir yol. İşin ilginç yanı, Seat Alfa ile rekabet etmeye çalışmıyor; tersine, bana göre Alfa, Seat ile rekabet etmeye çalışıyor, piyasada! :)

Benim düşüncelerim bunlar, ilk gördüğüm anda bile beğendim Seat'ı. Alfa'yı andırıyor ama, açıkçası daha da yırtıcı duruyor, ve bence karakteri de çok farklı Alfa'dan...

Selamlar, saygılar :) Kerem.

Edited by - dantelk on 08/10/2005  03:59:21

n/a

foruma bir seat severler kısmı açalım.yahoo dada alfa'ya binenler  fakat alfay alfa'yı tavsiye etmeyenler kısmı var:))

kerem  seat ıda amma övmüşsün.tek başına hiç bir şey ifade etmeyen ,daha önce kimsenin ismini bile duymadığı,wv çatısı altına girdikten sonra bilinir olmuş bir You are not allowed to view links. Register or Login de silva tutturmuş bir tip gidiyor.dizaynı güzel olabilir ama çok ta abartılacak gibi değil.ayrıca oto dergilerinde çıkan yazılarda dikkatini çekmiştir.gizli arka kapı kolu için alfa'yı yada italyan araçlarını hatırlatıyor ,yuvarlak kova biçimindeki göstergeler içinde aynı benzetmeyi yapıyorlar.yani aslı alfa diğerleri kopya yada taklit.

alfa daki ts motorlar gayet teknolojik,verimli makinalar.1997 yılında hangi firmanın 1,4 lt motoru  103 hp,1,6 lt motoru 120 hp güç üretiyordu?hangi firmanın motoru dohc ,16 v ,değişken subab zamanlama sistemli,çok nokta elektronik enjeksiyonlu idi?wv grubunda hala 8v motor kullanılıyor.onun için daha çoook çalışmaları lazımRegister or Login" alt=""/>

alfisti

halil bey kardeşim taş attın kafama geldi Register or Login" alt=""/> yahoo grup ta o arkadaşa alfa tavsiye etmeyenlerin başını çektim biliyorsun... benim yazımla kızıştı ortalık... ama yazımda arkadaşa ilişkin mevcut olan eleştiri ve ironi giderek diğer arkadaşlarda alfa aleyhtarlığına dönüştü.. o arkadaş alfa almamalıydı ve isabet oldu hemen caydı :)
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

ulvi kardeşim taş sana değil .sakın üstüne alınma.herkes senin gibi alfisti olsa daha ne isterizRegister or Login" alt=""/>

Onur

Kerem bey Fiat çatısı altında kullanılan motor seçenekleriyle sizin dedikleriniz alakası yok. ayrıca jts sistemide Alfa mühendisliğinin ürünü. fiat la herhangi bir baglantısı yok.fiatın jts yi kullanan modeli de yok. kullanılan jtd motorlarda 100 hp lik Alfada kullanılmayan veriyonlar. biraz daha yakından takip ederseniz vw daki mantıkla bir olmadıgını görürsünüz.

Bence tasarım sırf dış görüntüyle olmaz. Anladıgım kadarıla hiç bir seatın sürücü koltuguna oturmamışsınız. Golf mazelemerinin Alfayla yorumlanmışı ama tonla işçilik hatasıyla...

Leon 147 karşılaştırmanızda tamamen zevk işi diyorum. ama yanyana koyarsanız bu 2 aracı 10 kişden 7 veya 8 Alfa yı seçer. neden mi? cvp gayet açık çünkü o bir ALFA....

Onur

Fiat taki motor staratejine benzettiniz vw grup motor stratejisi...

Audi  A3 A4 A6 --->1.6  1.6fsi, 1.8 ,1.9TDi 2.0 fsi     A8  3.2 --->vw phaton

vw  polo jetta golf passat ---> 1.4 1.6 1.9 Tdi ----> skoda da fabia,octavia, superb

2.0fsi                          ----> seat ta altea leon toledo

ve hatta supra R modelinde ki turbo motor (225hp)  TT den alınmıştır

burda gördüğünüz her motor 4 farklı üretici tarafından da kullanılıyor....

n/a

Halil Abi, şimdi mesela, tasarım konusundan motorlara geldik. Dikkatinizi çekeyim; tamam Leon gerçekten çok uygun fiyatlı, donanımı da ağzımızı açık bıraktırdı. Ama, sorun şurada ki, hala emektar pancar 8v motor ile geliyor. FSI seçeneği de yok. Bizim eski otomobilimizde bu 8v motordan vardı, aslında kötü bir motor değildir. Gayet memnunduk. Lakin, daha teknoojiği varken, neden hala nuhnebiden kalma pancar motorla gezelim ki? FSI seçeneğinin (ve 6 ilerinin), hiç değilse opsiyon olarak sunulması iyi olurdu diye düşünüyorum... Bu motor, bu aracın tek kötü tarafı bence.

Fiyatlardan söz açılmışken.... Şimdi dergiden baktım; 147'nin baz modeli 37ooo ytl. Seat'dan yaklaşık 8ooo ytl (%20!) daha pahalı. Bu çok da ciddi bir rakam. Demek ki, Leon ile 147, hala tam olarak rakip değiller zaten; Alfa biraz daha yüksek kesim tabakaya hitap etmeye çalışıyor? Yani, sanırım 147, Leon ile BMW 1 serisi arasında bir yerde, fiyat olarak. Parası olan, ama 1 serisi alamayan, yine de daha az sıradan bir otomobil tercih etmek isteyen bir kişi, 147 alabilir. Her neyse, bu zaten ithalatçıların politikası...

Ben de, Alfa'ya biniyorum, ve kimseye de tavsiye etmiyorum, ayıptır söylemesi. Neden mi? Satılmıyor da ondan! Araba sevmek başka şey, paraya sıkışmak başka. Bir insanın Alfa Romeo alması için, para konularında gerçekten geniş takılabiliyor olması lazım. Bu kadar sığ bakıyorum bu olaya. Evet, para meselesi.!! :) İlişkimizi, Alfa'mın para etmemesi bitirdi. Alfa'mı seviyorum ama, bakın birazdan oturup rapor yazmaya başlayacağım, Cumartesi Cumartesi... Bu paralar, kolay kazanılmıyor. Piyasa değeri olmayan bir şeye para yatırmak, şimdiki aklım olsa yapmayacağım bir şey.  

Seat, elbette ki Vw çatısı altına girmese, batacaktı. Ama batmadı. Farklı tasarımlar, sportif sayılabilecek bir şekil... Vw, kendi modellerinin eksik kalan yönlerini, Seat çatısı altında tamamlıyor. Vw isteyen, ama çok sıradan bulan insanlar için, Seat'tan ideali mi var? Bunda ne kötülük var ki? İnsanlar, güzel otomobillere, Vw güvencesi ile binmek istiyorlar. Arz- talep meselesi.

Bence, karakter konusu çok ilginç bir meseledir. Mesela, İmpreza, kimine göre corolla kadar karakterlidir. Kimine göre, bir ilahtır. Seat da, Alfa'cılar için, maske giydirilmiş bir Vw'den başka birşey değildir. Kullanım olarak hiç bir şey veremez. Ama, sorun şu ki, tüketicilerin geneli, farklı düşünmekte.

Ben, Leon Alfa'yı andırmıyor demiyorum. Andırıyor. Ama, bu beni pek rahatsız etmiyor. Zaten, benim rahatsız olup olmamam da , Seat'ın pek umrunda değil. Adamlar, sattıkları arabaya bakıyorlar çünkü. Alfa'cı Kerem, Seat'ı karaktersiz bulduysa, napsın ki adamlar? Otomobil üretiminden mi çekilsinler?

Benim anlamadığım şey, mesela o halde neden, 159'un stop lambaları, Seat'ın aynısı? Demek ki tüketiciler bu stopları istiyor. Demek ki bu çizgileri istiyor. Walter Abi'nin tarzı tutuyor. Seat ne yapsın, ürettiği otomobiller sattığı halde, Alfa'ya benziyor diye, üretimden mi çeksin? Mantıklı değil bu. Tabii ki, en çok satan tasarım hangisi ise, onu kullanacaklar.

Dediğim gibi, Alfa o kadar meraklı idiyse benzersiz olmaya, 159'a farklı bir popo tasarlasaymış :))

Onur Bey, daha önce Seat kullandım, ama bunun konumuzla ne ilgisi var ki? Daha önce kullanmamış olsam, Seat'ı beğenmemin geçerliliği kalmayacak mı ki? :) Gerçekten de, kullanımları, Vw ile neredeyse ayni. Ama bu neyi değiştirir? Araba hala çoook şıkkkk :)

Günümüzde, otomobiller birbirinin bir benzeri olurken, Leon gibi, kopyası kadar güzel olan (ama belki karaktersiz?) otomobillerin üretimi, bence kötü birşey değil. Çeşitliliğin artması açısından pozitif. Sportif görünümlü otomobil isteyen, ama güvenlikten feragat etmek istemeyen bir kullanıcıya, hangi modeli tavsiye ederdiniz? :)

Onur hocam, satış rakamlarından, o 10 kişinin kaç tanesinin Alfa seçeceğini, hepbirlikte göreceğiz. Alfa'yı beğenmek ayrı, Alfa'yı almak apayrı şeyler...

Leon'un işçiliği Golf'e göre düşük olabilir, parçaları da daha kalitesiz görünebilir. Ama bu aracın, Golf'ten 4 milyar ucuz olduğunu da anımsatmak isterim, müsaadeniz ile. 29 milyar ytl'lik bir otomobilin, zaten Alfa'dan farklı olarak, halkın daha geneline hitap edeceği aşikar.

Bence, Seat için değil, kendi otomobil modellerimiz için endişelenmenin zamanı geldi. İşte, 147. Araba güzel değil? 2.elde satılmıyor? Güvenli değil? Fiyatları yüksek? Kullanımı, Alfa tarihinde hiç olmadığı kadar Golf'e yakın (hidrolik debriyaj, tüy gibi direksiyon, alelade bir kokpit).. İnsanlardan, Alfa almalarını nasıl bekleyebiliriz ki?

Ben, pek alfisti sayılmam aslında. Daha foruma geleli 2 gün oldu aslında, ortalığı birbirine katmak istemiyorum. Arabamı severim, ama Alfa olduğu için değil. güzel olduğu için :) Açıkçası, şimdiden bu konuyu açıklığıa kavuşturma ihtiyacı duydum; isminde alfisti kelimesi geçen bir forumda, benim gibi sapkın fikirli birinin olmasına ne dersiniz bilmiyorum :) Sonuçta, misafir olan benim burada... :) Hani baştan söylemiş olayım, Alfa ile bir kan bağım olmadığını :) Objektif olmaya çalışıyorum mümkün olduğunca...

Edited by - dantelk on 08/10/2005  14:44:28

n/a

kerem bizim motorlar hala teknolojik motorlar.bir çok arabada daha düşük teknolojili motorlar kullanıyorlar.seatında motorları çok ta iyi sayılmaz.2,0 turbo fsı motoru 180 hp güç veriyor.bumu teknoloji?

sınıf olarak alfa  a3 ve bmw 1 serisinin muadilidir.fiyat olarakta kalite olarakta,hitap ettiği kesim olarakta.fiyat konusuna gelince söylediğin rakam liste fiyatı ve o fiyattan aşağıya alınabiliyor.

159 un arka stopları 156 nın biraz inceltilmiş ve uzamış hali.söylediğin gibi seat taklidi değil.seatlarınki ise tam bir 156 taklidi.karıştırmayalım.

golf e nasıl yakın olabiliyor anlamış değilim.iç dizaynı ise gördüğüm araçların içerisinde en güzeli.bizim direksiyonlar ayrıca tüy gibide değil.tüy direksiyon ağırlıklı olarak capon ve amerikan araçlarına özgü bir durumdur.ikinci el durumunda ise her arabanın ikinci eli şu sıralar zayıf.alfa nınki biraz daha zayıf.olabilir.eskisi gibi arabayı al kullan karlı olarak sat devri bitti.

sonuç olarak alfa otomotiv tarihinde çok özel bir yere sahip markadır.dünyada kaç markanın yüzlerce ülkede klübü var?kaç markanın bu kadar çok fanatiği var?kaç markanın alfa romeo gibi etkileyici ismi var?kaç marka dünyada bir çok yeniliğe imza atabilmiş teknolojik olarak?hangi firma ürettiği araçların ismi  telaffuz edilirken ooooooo sesleri çıkarttırıyor?

bunlar parayla satın alınmayacak özellikler.

Onur

Register or Login" alt=""/> abi helal olsun diyorum :))

Bunun dışında Alfanın şu 2. el kabusu diye herkezin abarttıgı olaya bir yorum katmak istiyorum. Alfa 2.el de kötü şansız bir araba asla hakketiği degeri bulamaz derler öyle mi? bir derece olabilir ama birazda çevremizdeki araçlara bakmak lazım. dün izmir otoplaza ya gittim. SUÇ Alfada değil beyler gerçekten de 2. el ölmüş hatta Alfalar değerinde bile satılıyor. bende oraya bu konuda çok karamsar baktım. Ama oraya gidince neler duydum ve gördüm inanamazsınız. 2004 M3 15.000 km.  70.000 euro. Register or Login" alt=""/>ama veren yok. bu aracın aynı donanımlısı "0" ı 100.000. şu degerini koruyan müthiş Bmw bu mu? adam 4 aydır burda dedi. geçenler de corsa 1.2 otomatik satmışlar 40.000 km  2005.   13 milayara. "0" ı nekadar?? 26 milyar adamın dediğine göre!! bu araçların 2 side kazasız!!.bunlar aklımda kalan en açık örnekler daha neler duydum inanamazsınınz. Artık 2.el tercih edilmiyor. 15 milyara araba var artık memlekette hemde sıfır!! ondan ben artık Alfa öle deger kaybettirrir çart çurt inanmıyorum. benim arabayı gösterdim 30.000 km 1.6 D 156 + deri tam 2 sene kullandım.  abi takasa gitceksek 35 sayım dedi yok gitmiceksek 31 e alırım dedi. abi sen naptın ya deyince hadi 32 olsun dedi. yaw bu arabanın 0 km si inmiş 39 milyara!! hadi deri koltukta var. bence yinede diger markalara göre yinede durumu iyi. en azından benim için öle...

n/a

Yazlıktaydım dünden beri bu konuya yazamadım aklım kaldı : ) Dial-up ne kötü bişeymiş bu arada dns problemi filan olsada adsl'nin gözünü seveyim : )

Öncelikle Kerem hiiç öyle düşünme forumun adı alfisti olabilir ama bizde burda oturup alfam şöyle güzel, bugün pastaladım yarın cilaylıycam amanda ne mutluyum hoho diyen ve denmesini destekleyen bi forum değiliz : ) Maksat biz alfalarımızı gerekirse yerin dibine sokalım ama bunu biz bize yapalım , alfayı bilip bilmeden konuşan opel sahibiyle çıkıpta bunu tartışmayalım..  2 günlük forumun üyesiyim lafınıda görmemezlikten geliyorum .. başka bir şey dememe gerek yok sanırım.. : )

Neyse gelelim konuya , bende seatın güzel bir araba olduğunu savunanlardanım bunla ilgilide görüşlerimi gene bu başlığa yazdım..  Amma velakin yazılanlardan katılmadığım bir kaç konu varki bunlarda önemli noktalar aslında..

Bir kere 159'un cordoba taklidi gibi bir yakıştırmayı kesinlikle kabul edemem, 159, Alfa 156 dizaynının modernize edilmiş hali.. Cordoba 156'dan fazlasıyla esinlenmiş.. ee bu durumda 159, Cordoba'yı nasıl taklit etmiş diyebiliriz.. demememiz lazım : )

da silva, 156 tasarımıyla alfa'yı kurtarmış olan gözüyle bakılan bir kişi.. Peki Alfa Romeo markası da'silva'nın ününe ün katmadımı.. Belkide Alfa da silva'yı kurtarmıştır ha nedersiniz : ) Ben belki şahsi cahillimden olsa gerek bu kişinin adını önceden duymadım.. Öyle yürek yakan bir tasarımınıda görmedim.. Belki google'dan arasam çıkar karşıma birşeyler ama yok.. şu satırları yazarkenki hafızamda bu kişi hakkında "alfadan önce şöyle süper bir dizaynı var" diye bildiğim bir araba yok.. 

Dönelim dizayn olayına.. Şimdi Alfa Romeo da'silva ile çalışırken önüne feyz alması için göz kamaştırıcı bir tarih koydu.. 100 yıldır bir karakteri olan markaya tasarım yapabilme şansını verdi.. Binlerce çizim, yüzlerce konsept verdi eline.. E adamda yetenikliymiş ki Allahı var ( şansal büyüka tadında ) iyi yorumladı ve mükemmel bir dizayn çıkardı ortaya.. Peki Seat ne yaptı.. Yada ne verdi.. tabiki para : ) İşte olay buda karışıyor, Sen ününe ün kattığın Alfadan çık Seata geç ve burda Alfa'yı baştan yorumla.. İşte bu olmadı da'silva efendi.. : )

Ticari başarı olayına girmiyorum, Leon, Alfadan az çok satar konusunada girmiyorum.. Ama bunuda tartışırım burda.. Hele Alfa kullanmayan kişiler bile seat alfa taklidi diyebiliyorsa ( ki kaynak bile gösterebilirim : ) Benim bunları söylemem az bile : )

Konuda Alfa daha iyisini yapsın kadar basit değil.. Ortada çalınmış ve üstüne birşeyler koyarak sahiplenilmeye çalışılan bir tarih var.. Bunun savunucusu biz değiliz tabiki eğer bu olay ticarette yasak olsa gider Alfa avukatları dava açardı : )

Tabii parayla satın alınamayacak şeyler var mesela 2 soru 2 cevap şeklinde incelersek..

Arabanızın markası nedir ? Alfa Romeo

Arabanınız markası nedir ? Seat

İlk başta aslında parayla satın alınabilecek bir durum gibi gözüksede bu soru cevaları, 50milyar verip aldığınız bir toledoda bile bu havayı yakalamak zor : )

Alfadanadam

ikinci el konusunda haklısınız arkadaşlar, 2. el her marka için ölmüş durumda.

arkadaşımda 2004 model orjinal sunrooflu vectra (kesinlikle kazasız ve daha You are not allowed to view links. Register or Login)var..28 milyar bile veren yok..bu mu çok satan marka???

Kerem'cim hoşgeldin demek buraya nasipmiş.

Hidrolik debriyaj dediğin benim 97 model 145te de var, nolcak şimdi????Benim arabada da mı alfa ruhu yok?