Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

evrenalpar

Ah ulen şu 1.8'ler keşke ÖTV'den nasibini almasaydı..

Çok merak ediyorum, bu motorla nasıl bişey çıkaracaklar acaba..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

naxos

O motoru bide chipleriz biz oldumu 350 hp
Tadundan yenmez vallam:)))
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

agucba

Maserati, Bentley ve Porsche?nin rakibi olarak düşünülmekte.

Register or Login" border=0>

Fiat-Chrysler Başkanı Sergio Marchionne?nin, bir kaç gün önce AutomotiveNews ile yaptığı söyleşide Bentley ve Porsche gibi markalara karşı Ferrari?den ziyade Maserati ile çıkılacağını söyledi.

Ferrari, bu şekilde bu markanın karşısında olmakta ziyade tamamen ayrı bir ligde mücadele edecek. Bu sebeple Ferrari, Porsche Cayenne gibi lüks bir SUV veya Aston Martin Rapide tarzında lüks bir sedanı üretmeyecek. Orta vadeli olarak da Ferrari?nin üretim rakamı yıllık 10.000 ile sınırlandırılıp, markanın değeri korunmuş olacak.

Maserati?nin 2010 yılında 5.675 olan satış rakamı da uzun vadede 55.000-60.000 rakamına çıkartılacak. Satış rakamlarımdaki bu aşırı artış hedefi, yeni SUV ve iki yeni spor sedan ile gerçekleştirilebilecek. Her iki spor sedan önümüzdeki iki yılda piyasaya sürülecek. Küçük olan sedan, nispeten daha küçük olacak iken (Quattroprte?ye nazaran) büyük olan spor sedan şimdiki Quattroporte?den daha büyük olacak.

Marchionne?nin söylediğine göre SUV modelinin adı, daha önceden tanıdığımız prototipteki ?Kubang? olmayacak ve 2013 yılında piyasaya çıkacak.

Dedikodulara göre Maserati, ?Cinqueporte? ismini tescillemiş durumda.

Kaynak: You are not allowed to view links. Register or Login, You are not allowed to view links. Register or Login, You are not allowed to view links. Register or Login

Lancia Thema ve Voyager?e ait resmi tanıtım videoları.

Lancia, 20.10.2011?de İtalyan otomobil medyasına yeni modelleri Thema ve Voyager?in tanıtımlarını gerçekleştirirken, aynı zamanda aşağıdaki videolar da sunuldu.

Lancia Thema Videosu:
You are not allowed to view links. Register or Login

Lancia Voyager Videosu:
You are not allowed to view links. Register or Login

///////////////

adnan.geyik

Lancia Thema ve Voyager tam amerikan modellemeleri. Voyager zaten Chrysler Voyagerin hemen hemen aynısı. Thema ise 300M tarzında yapılmıs. İyiki Delta bu birlesme öncesi tasarlanmış.
Alfa SUV tasarım olarak güzel görünmüyor. Ön yüz konsepti SUV tarzına uygun degil. Ama Maserati ön yüzü bu işe iyi olur ve Porsche'ye de güzel bir rakip olur.
Alfa 4 C harika görünüyor. Bence Alfa nın stili bu olmalı.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

agucba

Alfa Romeo, kendi kendini kutlar şekilde Alfa Romeo'nun 101. yılı için özel bir modeli satışa sundu. Her ne kadar Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde 101 ismi çok uzun olsa üretim süresi bir o kadar kısa olacak: 101 yılın şerefine sadece 101 adet örnek bantlardan geçecek.

101 yılı temsil eden logonun içinde Alfa için özel olan dört yapraklı yoncanın eklenmesi unutulmamış.

101 adet Alfa Romeo Mito Quadirfoglio Verde 101 sadece Alfa Rosso rengi ile üretilecek.

Özel modelin seri donaımında Bi-Xenon farlar olacak.

18" jantların arkasında Brembo Fren Sistemi olacak.

Özel modelin süspansiyon sistemi "Dymanic Suspension" ile donatılmış olacak.

Alüminyum ayak dayama ve pedallar da yine donanıma dahil olacak.

İçeride ayrıca Sabelt üretimi olan ve üstünde Alfa Romeo logosu bulunan Alcantara döşemeye sahip spor koltuklar bulunuyor.

Bunların haricinde Bluetooth ve Multifonksiyonlu direksiyon da donanım listesinde bulunan ayrıntılar.

1.4 litrelik MultiAir sistemli ve 170 BG'lik motoru olan modelin 0-100 km/s hızlanması 7,5 saniye, azami sürati 219 km/s.

Modelin Almanya satış fiyatı 26.710 Euro'dan başlayacak.

///////////////

Alfadanadam

Madem sadece 101 adet üretilecek bari 1,75'lik motoru koysalarmış.

ku2

quote:

Aynen..yıllardır bir Mito GTA görmeyi ümidediyorum..Ama nafile sanırım.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

emin

quote:

gün gelir onu da biz yaparız abicim =)
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

depeche101

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

enginkablan

quote:

quote:

gün gelir onu da biz yaparız abicim =)

Ya sen yada fatih :)
Eski araç: Giulietta 1.4 TB
120HP Distinctive

Murat Sağlam

koltuklar iiimiş vallah...

agucba

quote:

Lancia Thema ve Voyager tam amerikan modellemeleri. Voyager zaten Chrysler Voyagerin hemen hemen aynısı. Thema ise 300M tarzında yapılmıs. İyiki Delta bu birlesme öncesi tasarlanmış.
Alfa SUV tasarım olarak güzel görünmüyor. Ön yüz konsepti SUV tarzına uygun degil. Ama Maserati ön yüzü bu işe iyi olur ve Porsche'ye de güzel bir rakip olur.
Alfa 4 C harika görünüyor. Bence Alfa nın stili bu olmalı.

Chrysler 300M ile Lancia Thema arasında çok fark varmış.

Öncelikle Fiat-Chrysler yönetimi altında bu modele 1 milyar dolar yatırım yapılmış.
Kaldı ki Chrysler 300M, tamamen bir önceki nesil Mercedes Benz E serisi üzerine inşa edilmiş bir otomobil. Yürüyen aksam, süspansiyon, vites kutusu gibi şeyler.
Kaldı ki 300M modelleri Amerikan yolları için uygun bir otomobil iken, Lancia Thema tamamen Avrupa'lı kullanıcının beklentilerine göre yeniden düzenlenmiş.
* Daha kalın stabilizatörler
* Daha sert ve yol tutuşa yönelik tasarlanmış bir süsüpansiyon sistemi
* Daha keskin bir direksiyon sistemi gibi.

Kaldı ki özellikle İtalyan otomobillerine karşı bir antipatisi olan Autobild bile, Thema'yı beğenmiş ve ona şans verilmesi gerektiğini yazmış.

///////////////

agucba

Alfa C-SUV "Muletto" görüntülendi.

Alfa Romeo, belirlenen üretim programına göre 2013 yılının başında piyasaya çıkarılması  planlanan SUV modeli için geliştirmelere devam etmekte.
Alfa SUV'un tasarımının belirlenmiş olduğu varsayılsa da teknik geliştirmelere Giulietta kaorseri altında devam edilmekte.
"Muletto" denen şimdiki tasarım ile final seri üretim tasarımı arasında hiç bir benzerlik olmayacak.

Firma içinde C-SUV olarak adlandırılan otomobil, en ve boy olarak bir kaç sanimtre uzatılmış olacak olan Giulietta'nın C-Evo platformunun modifiye edilmiş haline üzerinde olacak.
İsteğe bağlı olarak önden çekişli ve dört çeker şeçeneklerine sahip olunabilecekken, motor olarak bilindik benzinli ve dizel motorlar olacak.

Alfa CEO'su Harald Wester'in verdiği bilgiye geliştirilmiş olan platformda V6 motorların kullanımı da mümkün olacak. C-SUV'da ise kullanılıp kullanmayacağını görmek için beklemek gerekecek.

///////////////

emin

bu işin sonunda nasıl birşey çıkacağını çok merak ediyorum tıpkı 4c nin piyasaya çıkıp tr de yollarda görmeyi beklediğim gün gibi. Guilia gibi merakla bekliyorum.

Dilerim bu SUV daha önce görüntülenen Kamal'a benzemez. Maserati'nin SUV'u fena değildi.

internete düşen bir de böyle bir çizim var maseratinin suv'u ile ilgili keşke böyle bir araç olsa, alfa versiyonu da bunu andırsa.

evrenalpar

Heyecanlanmamak elde değil, her ne kadar Alfa'nın SUV üretmine başlamasına pek sıcak bakılmasa da, bence mutlaka girmesi gerekiyor.

Gelişmeleri merakla takip edicem..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

agucba

MX-5'e rakip olacak bir yeni Alfa Spider

İngiliz otomobil dergisi Autoexpress bu hafta, Alfa Romeo Üretim Planı'na göre resmi olarak 2014 yılında piyasaya çıkması planlanan Alfa Spider ile ilgili bir haber yaptı.

AutoExpress'e göre yeni Alfa Spider, Mazda MX-5'in karşısına çıkacak ve bu durumda da hem dış ölçüler hem de ağırlık olarak bir önceki nesil Spider'a göre küçülecek ve hafifleyecek.

Prensipte, 60'lı yılların klasik modeli olan Alfa Duetto'nun halefi yaratılmak istenmekte ki bu model bugün hala daha "The Graduate" filmi ile ABD'de popülerliğini sürdürmekte.

Böylelikle yeni Spider, 2013 yılı için planlanan Amerika pazarına dönüşte, 159'un takipcisi olacak olan "Giulia", 166'nın takipcisi ve ilk defa Amerika'da sunulacak olan spor otomobili 4C'nin yanında önemli bir rol oynayacak.

Motor olarak düşünülen, Giulietta QV'de de kullanılan 1,8 litrelik benzinli turbo motor kullanılacak. AutoExpress'in haberine göre Alfa Romeo, yeni model için şu anda hafifletilmiş bir platform üzerinde çalışmalarını sürdürmekte. Buna göre ağırlık yaklaşık 1.000 kg ve bu MX-5'in ağırlığının biraz altında biraz kalan bir değer olmakta.

Kaynak: You are not allowed to view links. Register or Login - You are not allowed to view links. Register or Login

///////////////

emin

vallahi çizimlerin üzerimde oluşturduğu hava arkası sls amg ön taraf aston martin. 4c ve spider gelsin artık. 1,8lik motorun üzerine keşke birşeyler daha çıksa 2,0 veya 2,5 falan ama bu vergilendirme ve emisyon koşullarıyla hiç ajandalarında yok sanırım.

Alfa'nın Kuzey Amerika pazarına olan ilgisi ya onu vezir edecek ya da rezil edecek sonuçlarını çok merak ediyorum bu kadar bmw satılan bir yerde neler yapabileceğini.

evrenalpar

Amerika pazarına girme olayı büyük bi cesaret bence de, büyük bir risk aynı zamanda, inşallah başarılı olurlar..

4C, Spider, Muletto kukuletto gelsin artık biri!!

Bu arada Spider önünü ben daha çok Jaguara benzettim, han, Behlül'ün kullandığından..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

enginkablan

Bugün ofise gelen Autobild allrad dergisindeki resim.  Almanca olduğu için detaylarını çok anlayamadım.

Eski araç: Giulietta 1.4 TB
120HP Distinctive

agucba

Register or Login" border=0>Register or Login" border=0>

Fiat Grubu, 2012 senesi ile birlikte kardeş marka olan Alfa Romeo'yu önemli bir potansiyeli olan ve devamlı olarak büyüyen Çin Pazarı'na girmeyi hedeflemektedir. Hangi modellerin olacağı ve hangi zaman dilimi olacağı konusunda henüz kesinleşmiş bir bilgi olmamakla beraber, Joint Venture partneri "Guangzhou Automobile Group"'un bu konuda belirleyici bir rolü olacağı belirtilmekte.

Öncelikle Çin'de sunulması planlanan modellerin İtalya'dan ihraç edilmesi beklenirken, ileride Çin'de olası bir üretim seçeneği üzerinde de durulmakta. Ancak bu seçenek, markanın Çin'de nasıl gelişeceği sonucu ile bağlantılı olacak.

Alfa Romeo markası şu anda resmi olarak Avrupa, Japonya, Hongkong, Güney Afrika, Avustralya ve Meksika'da sunulurken, ABD Pazarı başlangıcı için 2013 yılı öngörülmekte.

///////////////

Alfadanadam

Bildiğim kadarıyla Çin'e araç ihraç etmek gerçekten zor. Hükümetin ciddi yaptırımları var ve ancak gerçek anlamda premium olup her ülkede belirli hedef kitlelerine hitap eden markalar ihraç ediliyor. Onların dışındaki markaların tamamının fabrikası var ve ülke içinde üretim şart koşuluyor. Alfa Romeo'nun Çin'de bu şartlarla başarılı olabileceğini düşünmüyorum doğrusu.

agucba

Eylül 2005 yılında tanıtımı gerçekleştirilip satışına başlanan Alfa Romeo 159'un üretimi 28 Ekim 2011 tarihi itibarı ile son bulmştur.

En son üretimde olan modeller 136 ve 170 BG'lik, 2,0 litrelik yeni nesil JTDm'di.

///////////////

Burak1985

hadi giulia bi işaret ver bize artık

Murat Sağlam

hayırlısı artık ne diyelim...
giulia nın önü açılmış oldu...

evrenalpar

Bu demektir ki, Alfa Romeo yeni model çıkana dek 159'un sınıfında bir model üretmeyecek.

Benim anlamadığım neden bir serinin üretimi durdurulup, yeni model 1 ya da 2 yıl sonra üretilmeye başlanıyor?

Bunu tabi edindiğimiz duyumlara ve foruma konulan çizelgeye göre söylüyorum.

206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)