Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

quote:

bu olur diğerleri olmaz

Hep merak etmiştim sen burda mısın diye sende burdaysan herşey tamam demektir:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

asklepios

bak şimdi aklıma geldi,sinirim bozuldu...

koskoca ALFA ROMEO denen şanlı markanın sadece "3"  adet modeli var şu an...şaka gibi...

yazık....

Edited by - asklepios on 12/12/2011  01:24:27

hussein2

quote:

bak şimdi aklıma geldi,sinirim bozuldu...

koskoca ALFA ROMEO denen şanlı markanın sadece "3"  adet modeli var şu an...şaka gibi...

yazık....

Edited by - asklepios on 12/12/2011  01:24:27

Hayır sadece 2! 159'un da üretimi durdu. En acısı ise içlerinden hiç biri coupe ya da cabrio değil.

evrenalpar

Üst sınıfa hitap eden hiç bir modeli bulunmayan bir marka gerçekten premium olabiliyor mu?
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

agucba

Audi A3 üst sınıf değil ama Premium olarak geçiyor!

///////////////

evrenalpar

quote:

Model olarak değil de, markanın premium olması için ne olması gerekiyor?

En azından üst sınıfa hitap eden "d" sınıfı bir modelinin olması gerekmiyor mu?

Yoksa atıyorum TATA, çok lüks bir hacthback yapıp, üstüne 80.000TL etiket koysa, o da mı premium oluyor?
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

Passione

quote:

quote:

Model olarak değil de, markanın premium olması için ne olması gerekiyor?

En azından üst sınıfa hitap eden "d" sınıfı bir modelinin olması gerekmiyor mu?

Yoksa atıyorum TATA, çok lüks bir hacthback yapıp, üstüne 80.000TL etiket koysa, o da mı premium oluyor?

Sadece fiyatıyla değil bence diğer özellikleri ile çoğu markadan sıyrılabilen markalar premium markadır. Bunun yanında markanın özgeçmişi,tarihi, yenilikçi teknolojileri gibi bir çok kriteri bünyesinde bulundurmalıdır premium sınıf üyesi olmak isteyen marka. örneğin; Alfa Romeo da her zaman tasarım farklılığı ve sportiflik ön plandadır ve bunun yanında da fiyatı çoğu markadan yüksektir, parçası çoğu markadan pahalıdır,insanlar çoğu zaman kıskanç gözlerle bakar :). Son zamanlarda bunun en iyi örneği marka olarak VW'dir. Bence son 10 yılda marka kendini premium yaptı. Şuan kime sorsanız kaliteli,sağlam ve lüks araçlar kategorisinde ilk 10 a çok rahat girerler.
"centocinguantanove"

Alper

Nette gezerken denk geldim ama bence olmamış bir photoshop gibi.

Dentist

Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Inan

Arka kapıda kelebek  camı 300bin $ olsa almam (alamam  ;D  )   156 larda pejo508 ve focus larda audi nin  üst grup arabalarında da yok ....Mesela yeni passat doğan gibi duruyor ...arka kapıda kelebek camı ...değer mi?  aslında merak etmiyor değilim şu arka kapılardaki kelebek camının mantığını??

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Arka kapıda kelebek  camı 300bin $ olsa almam (alamam  ;D  )   156 larda pejo508 ve focus larda audi nin  üst grup arabalarında da yok ....Mesela yeni passat doğan gibi duruyor ...arka kapıda kelebek camı ...değer mi?  aslında merak etmiyor değilim şu arka kapılardaki kelebek camının mantığını??

Mantığı çok basit. Arka kapıdaki camın uzantısı arka tekerlek yarımayının üzerine denk geliyorsa, camın aşağıya inebilmesi için o kısma kelebek cam konur. Dikkat ederseniz kelebek camlar arka camların son hizasınan arka tekerleğin ön hizasında bulunur.

fevkalbeser12

Hiç böyle düşünmemiştim:) enteransanmış:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Kibitzer

Kelebek camı olmasa arka camın açılıp kapanması için kapının şeklini değiştirmeleri gerekir. Kelebek camı olunca içeri girip çıkan kısım daha uygun biçimli oluyor.

Kibitzer

evrenalpar

Hatta bu nedenledir ki, Citroen DS4'lerde arka camlar hiç açılmıyor.  :)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

Sportivo

heyecana gerek yok, daha 2012 bile bitmedi, Alfa bu hızla giderse 2015'e kadar daha çooook su akar bu topic'den. Dikkatinizi çekeyim topic'in ilk mesajı Ağustos 2008'den :))
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

ATA

156'da arka cam zaten yarım açılıyor =)
Eski model sedan honda integra'larında arka camı garip açılır.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ismet

147lerde de nerdeyse yarım açılıyor arka camlar..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Inan

Yani kelebek camı olunca arka  cam tam mı açılıyor?  Ben görmedim ama bir kelebek camı var zaten ve yarı açılan bir cam da eklenince bir anlamı kalmıyor? Mesela POLO da kelebek camı yokken Golf te var passatta da var  doğanda da var şahinde de var  ;D

Sportivo

sanırım yarım açılma muhabbeti tasarımdan ziyade arkada oturan çocuk güvenliği ile alakalı bir mevzu olsa gerek.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Inan

Mantığı çok basit. Arka kapıdaki camın uzantısı arka tekerlek yarımayının üzerine denk geliyorsa, camın aşağıya inebilmesi için o kısma kelebek cam konur. Dikkat ederseniz kelebek camlar arka camların son hizasınan arka tekerleğin ön hizasında bulunur.

Şimdi anladım ..vay be gözümün önünde duruyormuş cevap :)  Kelebek camı olmayan arabalar tercihimdir :)

coolistanbul

ben pek begenmedim ozellikle arkasi cok kotu durmus ya siz ? [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura/GT
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

Alper

Abi seneler önce de görmüştüm bunu
Bende beğenmedim
Alfa eski sert çizgisine dönmesi bence

ar.159

ben pek begenmedim ozellikle arkasi cok kotu durmus ya siz ? [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Ask 3 Degil 4 Harftir ---> ALFA
alpertura/GT
bu giulia değil ki bu planlanan gulietta nın sedan versiyonu
Giulia hakkında kesin bir bilgi yok ama resmi olduğu söylenen tek foto bunlar diye biliyorum :

ki bunun arka tasarımı benim çok hoşuma gitmişti ama önden biraz daha çalışmak lazım
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

agucba

Resmi hiç bir resim yok...

Gesendet von meinem GT-I9190 mit Tapatalk

///////////////