Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin

Motor Trend'in yaptığı söyleşiye gelen okuyucu yorumuna katılmamak elde değil.

İç tasarımı çok başarılı bulmadım ama dışarısı fena durmuyor. sadece sciroccoya benzeyen araç sayısı çoğalıyor gibime geldi. Aveo'dan sonra bu da eklenirse tasarımdan gına gelir artık.

bir amerikan otomobiline göre iç tasarım oldukça iyi, bir italyan otomobiline göre rezalet, belki kadrandan kurtarır. Orta konsolun hali nedir kendimi hyundai'de zannettim.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

komanowa

Çok acayip tuhaf hareketler , 4c den de hiç bahsedilmiyor son günlerde. Fiat grubunun Chrysler' e bulaşması nedense hoşuma gitmedi bi türlü  ...
2004  156 2.0 s.s. 2012 - ....
1998  145 1.4 t.s. 2010 - 2012

asklepios

okuyucu yorumunun altına imzamı atarım.

Burak1985

şu kahverengi maserati sahiplerine verilen giuliettayı görünce bir maserati alasım geldi.. sırf o motor ve kombinasyonu yaşamak istedim

Passione

Bana da bir türlü güven vermiyor bu chrysler ortaklığı. Acaba bu ortak kullanılacak olan şasi beklentileri karşılayabilecek mi? Yeteri kadar hafif ve bi okadar da sağlam, rijit olabilecek mi? Ben amerikanların otomobilden teknik anlamda pek anladıklarını sanmıyorum.
"centocinguantanove"

naxos

O İç kısım hayatta yeni Gulıa olamaz cok cok kötüü Plastık kalıtesı en üst düzeyde bile yapılsa 2 parca halınde birbiriyle bağımsız bir konsol Alfa nın amiral gemısınde son düşeneceğim şey
Umarım ne yaptıklarını biliyorlardır.

O segmen'dekı tum aracların konsolları sürücü etrafını sarıyor ve hakımıyet duygusu yuksek bir yapıda
İçersi sankı bir C snıfı arac gibi
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

agucba

Yeni 166 ve yeni 159'un resimleri yok ki zaten. O resimler Dodge Dart'a ait.

Alfa'larda teknik alt yapının daha da geliştirilmesi dahil, her şey farklı olacaktır.

///////////////

agucba

Alfa Romeo Giulietta Sportwagon 2013 yılında geliyor.

İngiliz otomobil magazin dergisinin iki üst düzey Alfa Romeo yöneticisinden aldıkları bilgiye göre Alfa Romeo, Giulietta'nın bir uzun versiyonu (Sportwagon) üzerinde çalışmakta imiş. Alfa Romeo'nun şu anda en fazla satılan modeli olan Giulietta'nın 2013 yılında piyasaya çıkarılması planlanan ikinci model serisinin görevi, 159'un takipçisi olacak olan model çıkana kadar aradaki boşluğu doldurmak olacaktır. Dergiye göre 159'un takipçisi ve Alfa SUV 2013 yılında tanıtılacak.

Guilietta Sportwagon'un ABD'de satılması planlanmıyor, aynısı güncel Giulietta HB için de geçerli iken bu modelin 2014 yılındaki makyajdan sonra ABD'de satılması planlanmakta.

///////////////

KAKIRMAN

Haberler doğru ise cidden şimdiden para biriktirmeye başlamak lazım. Cidden sevindim neye sevindiysem artık...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Burak1985

giulia çıkana kadar 159a dewam.. keşke gücüm olsada 159u 30-40 sene elimde tutabilsem. çok iyi bir klasik olucak ileride

Passione

Belki Giulia çıkınca da 159'a devam edeceğiz Burak :) ben açıkçası Giulia için pek ümitli değilim tasarım açısından Giulietta'dan sonra ama bakıcaz belki gözümüz alışır zamanla.
"centocinguantanove"

ku2

Alfa Romeo Giulietta Sportwagon resimleri...

You are not allowed to view links. Register or Login
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

fevkalbeser12

Güzelmiş ama bence 156 Station Wagonu daha güzel
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Kötü bir photoshop olmuş.

///////////////

Passione

eskiden yeni çıkacak modellerin spyfoto ları 2 sene önceden çıkardı piyasaya artık işi sıkı tutuyor galiba fabrikalar güvenliği arttırmış :D şimdilerde saçma sapan fotoshop lara kaldık :D
"centocinguantanove"

cario

Esasında artık otomobiller bilgisayar simulasyonları ile çok daha hızlı karar verip üretilebiliyor. Öyle eskiden olduğu gibi uzun yıllar tasarım test vs kalmadı.. O yüzden spy fotolara takılan otomobillerde azaldı.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

agucba

Firmalar istemediği sürece prototip aşamasındaki bir modeli görmek pek mümkün olmaz. Zaman zaman gördüğümüz resimler, bir çok zaman firmaların görünmesine izin verdiği resimlerdir.

///////////////

bado

Türkiyeden bi kaç haber ekliyim.. dün bi takım trim problemi için birmot zincirlikuyu'da idim.
satış sonrası müdürü oktay bey ile epeyce sohbet ettik. aktarayım dedim.

- yılın ikinci yarısından itibaren küçükyalı birmot alfa romeo'ya kapatılıyor. bununla beraber suadiye showroom'da kapatılıyor.
- alfa lancia jeep'in anadolu yakası satış ve servisini mengerler almış.
- yeri ise ataşehir'de marriot otelin altındaki şuan mercedes bayii olarak hizmet veren yer. yılın ikinci yarısından itibaren alfa lancia jeep olarak devam edecek.
- çiftkurtlar ve çiftçiler alfa romeo ve lancia satış servis olarak inşaatları biter bitmez. hizmete girecek.
- lancia thema ve voyager yaza doğru türkiye'de olacak.
- alfa 4c türkiye için daha karar verilmemiş. üretimi kesinmiş. fakat buraya bir kaç tane sipraiş üzerine gelebilirmiş. bir netlik yokmuş.

Edited by - bado on 03/01/2012  13:54:36
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

emin

bu mengerler haberine sevinsek mi üzülsek mi bilemedim ama küçükyalıda insanların mağdur olmaktan kurtulacağına sevindim.

4C'yi uçuk fiyatlara vermesin de özel siparişle getirsin problem değil. kimse onlardan 8c'ye özel kapıya kadar teslim hizmetini beklemiyor. Makul fiyat şart.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

master

İngiltere'de yanılmıyorsam 45k sterlin civarında satılacaktı. Bunun anlamı = Bizde 200K TL.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Almanya için 4C'nin fiyatı 40.000 Euro olarak planlanmakta ki bu rakama bir çok kişi gözü kapalı sipariş vereceğini söylemekte, yazmakta.

///////////////

Burak1985

nasip olursa bende 4c yada giulia çıktığında değiştirmeyi planlıyorum. 45-50k euro verilir 4c ye ama fazlası gereksiz. arkadan itişli hafif ve performanslı  bir alfa hayaliyle yaşıyorum

agucba

Alfa Romeo satış rakamı

Alfa Romeo, 2011 yılının başlangıcından 2011'deki Frankfurt Otomobil Fuarı'na kadar 2011 yılı için 150.000-160.000 adetlik bir satış rakamı hedefinden bahsetmekte idi. Kasım 2011 dahil gerçekleşen satış rakamı 122.041 iken, Aralık 2011'de  yaklaşık 8.000-12.000 adetlik bir satışın gerçekleştiği tahmin edilmekte. Buna göre 2011 için toplam satış rakamı 130.000-134.000 olmuş olacak.

Almanya satış rakamları dikkate alındığında, 2010 yılında piyasaya çıkan Giulietta'nın etkisi ile satış rakamı bir önceki yıla göre %22 oranında artş göstermiştir.

Fiat, Chyrsler birleşmesinde büyük aşama kaydetti.

İki yıldan fazla bir süredir devam eden Fiat'ın Chrysler'i yenileme çabaları yavaş yavaş sonuca ulaşmak üzere. İtalyan otomobil üreticisi Fiat, Daimler'in eski ortağı olan Chrysler'de yüzde 5'lik bir hisse alımı daha gerçekleştirerek Amerikan markası ile entegrasyonu konusunda büyük bir adım daha atmış oldu. Fiat-Chef Sergio Marchionne, her iki markanın birleşimi ile General Motors, Toyota ve Volkswagen'e global anlamda bir rakip yaratmak amacında.
İtalyan otomobil üreticisi, geçen Perşembe günü açıkladığı gibi Chrysler'de yüzde 58,5'lik bir çoğunluğa ulaşmış oldu. İtalyanlar ayrıca bir kaç gün önce Dodge Dart'ın düşük tüketime sahip bir modelinin ABD'de üretilmesi konusunda bir mutabakata varmıştı. Fiat, böylelikle Amerikan Devleti'nin Chrsyler'den tamamen çekilmesi konusunda da son engeli aşmış oldu. Amerikan Devleti, 2009 yılında markanın kurtulması için devreye girmiş, Fiat bu esnada % 20'lik bir çoğunluğa sahip olmuştu. O zaman yapılan anlaşmaya göre, Fiat'ın anlaşmada belirlenen koşulları yerine getirmesi durumunda, yerine getirilen her koşul için % 5'lik bir hisseye daha sahip olabilecekti. Buna göre Dodge Dart'ın İllinois eyaletinden üretilmesi belirlenen son adımdı. ABD'nin ve Kanada'nın Chrysler'in kurtulması için vermiş oldukları kredinin Fiat tarafından geri ödemesi, belirlenmiş olan takvimden tam altı yıl önce, geçtiğimiz yaz aylarında tamamlanmıştı.
Chrysler'de geriye kalan % 41,5'lik hisse, UAW isimli Otomobil Sendikası'ndaki bir fona ait. Veba Fonu'nun sahip olduğu hisseleri satip satmayacağı şu an için belirsiz bir konu. Milano'lu bir analiste göre, bu sendikaya emeklilik ödemeleri için kısa veya uzun vadede aktif kalması için baskı yapılmaya başlanacak. Fiat ve Chrysler'in başkanı Marchionne, bunun gerçekleşmesi için şimdiden ABD Borsası'nda gerekli adımları atmış oldu.
Milano'lu analistin verdiği ek bilgiye göre, Veba'nın sahip olduğu hisselerin alımı için gerekli olan milyarlar, şu anda için Fiat'ta mevcut değil. Ancak Chrysler'in tamamen ele geçilirmesi durumu şu an öncelikli bir konu değil, çünkü zaten üçte ikilik bir çoğunluk hisse İtalyanlar tarafından elde bulundurulmakta. Zaten gelecek planları ile ilgili aktif rol oynayan güvenilir bir kişi, her iki işletmenin tamamen entregre edilmesi durumu için Fiat'ın aceleci olmayacağını söyledi. Ancak, "rekabette daha iyi bir pozisyon alabilmek için", entegrasyon kaçınılmaz gibi gözükmekte.
Chrysler'in Fiat tarafından alınması, Fiat'ın rakamlarında olumlu yanları da beraberinde getirmiş oldu. Yılın üçüncü çeyreğinde Chrysler'in katkısı ile ulaşılan rakamlar, toplam hacim içerisinde üçte ikilik bir çoğunluğu oluşturarak Fiat'ın Avrupa'da zayıf giden satış rakamlarını dengelemiş oldu.

Kaynak: Reuters Almanya

Dodge Dart'a ait ilk video

Aslında Dodge, en yeni modelini en erken önümüzdeki hafta Detroit'te düzenlenecenek olan Detroit Motorshow'da göstermeyi planlıyordu, ancak şimdiden bitmiş olan modele ait resimler ve hatta kısa bir video ile tüm gizlilik ortadan kalkmış oldu.
Dart, Giulietta'nın uzatılmış platformu olan CUSW paltformu üzerine geliştirildi ve bu paltform aynı zamanda Alfa 159'un takipçisinin de temeli için de hizmet edecek.
Fiat, farklı pazarlada Dart'ın uyarlanmış halini kendi versiyonu olarak sunacak iken, bu pazarlar arasında Avruap'nın olup olmadığı henüz kesinleşmiş durumda değil.

You are not allowed to view links. Register or Login

///////////////

agucba

Dodge Dart Resmi Fotografları

Dodge, Detriot Fuarı'nın başlaması ile yeni modeli Dart'ı da tanıtmış oldu ki bu model, Chrysler Grubu'nun Fiat temelini kullanarak tasarlanmış olan ilk modeli olmuş oldu aynı zamanda. 4,67 metrelik uzunluğu ile her ne kadar kısa bir süre üretimi durdurulmuş olan Alfa Romeo 159'dan çok az büyük olmuş olsa da ABD'de C-Segmenti olarak lanse edilecek.

Motor seçeneği olarak ilk başta üç adet benzinli sunulacak. İki adet Chrysler motoru ve Fiat'tan tanıdık olan 1,4 litrelik turbo motor.

-"Tigershark" 2,0 Benzinli, 160 BG
-"Tigershark" 2,4 MultiAir, 184 BG
- 1,4 MultiAir Turbo, 160 PS

Ölçüler:
Uzunluk: 4671 mm
Genişlik: 1829 mm
Yükseklik: 1466 mm
Aks Aralığı: 2703 mm

Register or Login" border=0>

///////////////

Dentist

Sanki mutasyona uğramış gibi;beğenmedim.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic