Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

34AD9162 Tanıyan var mı?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar bu aracı bilen gören var mı?
Bir arkadaşım düşünüyor da bende danışmak istedim sizlere...

Onur ÖZTÜRK

Araçla ilgili bilgi aldınız mı?

Direksiyondaki airbag kapağının sağ kolundaki boşluk ve yolcu airbag kapağı dikkatimi fazlasıyla çekti açıkçası.
                                                                                                                           Stile Italiano

A.S.GÜMÜŞ

yolcu airbag kapağındaki bu sorun bende de vardı, yerine oturtmakla ilgili, airbag patlak diye düşünmeyin hemen

07 DH 800

Alper

Benimde en çok dikkatimi çeken nokta hava yastığı oldu...
Arkadaşıma mesaj atmış takas yapalım diye.
Onda Ford Focus 2.0 tek kapı var
Bakalım eğer düşünürse üstüne para isteyecek arkadaşım falan bana sordu tanıyor musun falan diye temiz gibi duruyor resimlerde falan ama bakalım görüşeceklerdi.

Edited by - alpermusa on 13/01/2012  13:12:05

erdem1904

Arkadaşınızın Focus kaç model?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
ilanı buldum 2000 model araç

erdem1904

156 temiz ise kafa kafaya değişsin bence üste para almaya zorlamasın. 156 değerinde çok daha kolay satılır.

Edited by - erdem1904 on 13/01/2012  13:21:10
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alper

Bende öyle dedim ama bakalım...

Alfadanadam

Airbag kapaklarına fazla takılmayın. Şimfiye kadar gördüğüm tüm 156'ların yolcu airbag kapağının illa biryerleri kalkıktı. Ama arabayı tam teşekküllü incelemek lazım. Özellikle o yaşta bir arabada ilk bakılacak yer kilometre orjinal mi değil mi :)

Alper

Ya o km olayını düşürdüklerinde mesela anlayabilme ihtimalimiz var mı? Nasıl anlarız...
Hatırlarsan abi benim aracı almak isteyen galericiyi anlatmıştım sana adam direk km yi düşürür satarım demişti bende arabayı satmamıştım ona...

Alfadanadam

Fiatecuscan alper'cim :)

Alper

:) senin kadar Prof değiliz Bülent abi valla o programı hala kullanamadım kendi aracımda şu soket ve kablo olayını almaya bi sıra gelmedi ama en yakın zamanda alıcam inşallah onlarıda

Bu programda kesin verir mi orj km yi , servise falan ekspertize soktuğumuzda falan serviste kontrol ettiririz zaten
fakat çıkmaz falan bide arkadaşa rezil olmayayım
Mercedes BMW lerde bile anlaşılmıyormuşta km yi düşürdükleri ancak yürür aksamdan falan anlıyorlarmış oda iyi ustalar

Edited by - alpermusa on 13/01/2012  14:14:23

Alfadanadam

Alper'cim hala birçok özel alfa servisi mk1'lerde orjinal kilometrenin okunamadığını söyler. Oysaki ben piknikte 2 ayrı 145'in bile kilometrelerine bakmıştım hatırlayan vardır. Ki 145'te sözkonusu bile değildir onlara göre. Ama neticede bu da bir tür bilgi, yakın zamana kadar nasıl olsa ECU üzerinden okunamıyor diye orayı ellemiyorlardı. Bu bilgi yayıldıkça kilometreyi düşürenler ECU'dekini de düşürmeye başlayacaklar. O açıdan bu bilgiyi özellikle otomobil simsarlarına vermezseniz hepimiz için daha iyi olur.

Bluetooth'lu modeli alırsan hem alfaya hem volvoya bakabilirsin. Hatta Android işletim sistemli telefonun varsa muhtelif programlarla her daim Volvoya bakabilirsin. Turbo araçlarda turbo basıncını görebilmek bir nimet.

agucba

Tabi üzerindeki ECU orijinal ise....

///////////////

Alfadanadam

quote:

Tabi üzerindeki ECU orijinal ise....

E haliyle :)

komanowa

Bülent abi , benim 145' e bakmıştın piknikte , 176 bin km görünüyor normalde ama 255 bin çıkmıştı

Serviste ustaya sorduğumda ' olurmu öyle şey yav km okunamaz ' demişti...
2004  156 2.0 s.s. 2012 - ....
1998  145 1.4 t.s. 2010 - 2012

Alfadanadam

quote:

Bülent abi , benim 145' e bakmıştın piknikte , 176 bin km görünüyor normalde ama 255 bin çıkmıştı

Kilometre saatindekiyle aynı çıkmıştı gibi aklımda kalmış ya.

Alper

Hatta Aykut Abi vardı Bursa İnegöl den onunki de 55 bin km de mi ne çıkmıştı ama araç aslında 150 bin küsür falandı sanırım.

Benim Alfa da tam olarak aynı çıkmıştı hatta sen tertemiz SS demiştin tam alınacak türden diye :)
Hiçbir hata vermemişti bağladığında

Alfadanadam

quote:

Hatta Aykut Abi vardı Bursa İnegöl den onunki de 55 bin km de mi ne çıkmıştı ama araç aslında 150 bin küsür falandı sanırım.

Benim Alfa da tam olarak aynı çıkmıştı hatta sen tertemiz SS demiştin tam alınacak türden diye :)
Hiçbir hata vermemişti bağladığında

Yanlış kalmış aklınızda beyler. 1 araç dışında tamamı kilometre saatiyle aynı çıkmıştı. Aynı derken ECU'nun gösterdiği rakam saatin gösterdiğinden bir miktar azdır zaten. Benim araba 146.000 km'de, ama ECU 138.000 gösterir. O da normal zaten.

Alper

Yok abi aykut abiye hatta sen demiştinki km yi düşürsen bile buradakine kimse anlamaz demiştin :) Çok iyi hatırlıyorum ondan sonra da benim aracıma bakmıştın sadece 200 km mi ne fark vardı benimkinde km saati ile programın okuduğu arasında
Ama Aykut abinin araçta birşeyler değişmişti herhalde ki belki de başka bir aracın beyni falan takılmışta olabilir onun araca

komanowa

quote:

quote:

Kilometre saatindekiyle aynı çıkmıştı gibi aklımda kalmış ya.

Ben de şüpheye düştüm şimdi.Murat abi de yanımızdaydı belki o da hatırlayabilir. Çok da önemsemiyorum aslında iyi baktığımı düşünüyorum 145'e ama satarken önem kazanıyor bu km meselesi..

Bu arada ilandaki 156 fotolardan temiz görünüyor.Bu jantlarıda beğeniyorum.Eğer durumu iyi ise fiyatıda fena değil bence...
2004  156 2.0 s.s. 2012 - ....
1998  145 1.4 t.s. 2010 - 2012

Alfadanadam

Ben senin olayı net hatırlıyorum. Hatta sormuştum sana, kilometren düşürülmüş çıkarsa üzülmeyesin sonra diye. Sen de neyse o yapacak birşey yok demiştin. Belki o kalmıştır aklında. Sonrasında baktık ve kilometrenin orjinal olduğunu gördük. Aykut'un arabadaki olayı hatırladım ama.