Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Plakan yanlış yerde!!!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur ÖZTÜRK

Aracımı aldığım ilk gün 07/12/2011 tarihinde, tüm keyfimle flamenko müzik eşliğinde İstanbul'dan Kırklareli'ye doğru 90 km sabit hızla ve hafif yağmur altında ilerliyorum. Hiçbir hatam olmamasına rağmen trafik polisi beni çeviriyor. Diyalog şöyle gelişiyor;

-İyi akşamlar beyefendi, evrakları görebilirmiyim?
-İyi akşamlar, buyrun.
-Aracın etrafında 1 tur atıyor,yanıma geliyor.
-Spor filtreden gelen sesi ve 2 numara cam filmlerini es geçerek; Beyefendi ilerideki trafik işaretlerine dikkat etmediniz mi?
-Hangi trafik işareti memur bey? Otobandayız ve hızım 90 km üstüne henüz çıkmadı, isterseniz yol bilgisayarından verileri gösterebilirim, İstanbul'dan çıkarken sıfırlamıştım, yapılan kilometreden anlayabilirsiniz.
-Hmmm anladım, sanırım araçlar karışmış. Peki plakanız neden yerinde değil?
-Nasıl yani memur bey, şaka mı bu?
-Beyefendi şaka yapıyor gibi bir halim mi var? Plakanız olması gereken yerde yani ortada değil, tamponun solunda.
-Memur bey orjinali bu aracın, Alfa Romeo marka araçlarda plaka genelde soldadır, karakteristik birşey bu!!!
-Hayır beyefendi trafik kurallarına aykırı hareket etmişsiniz, o plaka orada olmamalı.(Bu arada araçtan indim ve aracın önünde devam ediyor bu saçma muhabbetimiz)
-Memur bey kesinlikle kamera şakası olmalı bu! Alfa Romeo deyince herkesin aklına bu gelir, plakanın solda olması yani.
-Beyfendi cezai işlem uygulamak zorundayım, size bu durumdan dolayı sembolik bir ceza keseceğim.
-Tamam Memur bey. Siz cezayı kesin, bende Alfa Romeo tasarımcılarına telefon açıp, Türkiye'ye gönderdikleri araçların plakalarını ortaya konumlandırmalarını isteyeyim.
-Orası size kalmış beyefendi, lütfen şurayı imzalayın.

Ben makbuzu imzalıyorum ve hayırlı yolculuklar nidaları ile yoluma sinir küpü şeklinde devam ediyorum.

Siz siz olun plakanızı solda tutmayın. Yapıştırın iki sis farının arasına onların istediği olsun.

Not: Bu polis 40-50 yaşlarında değil 20-25 yaşlarında Alfa'yı bilmemesine imkan olmayan bir polis memuru. Bu olaylar yaşanırken diğer ekip arkadaşı yolda gördüğü ne kadar lüks araç varsa hepsini çevirdi. Audi'den Mercedes'e, Bmw'den Volkswagen'e hatta bir de Lancia Delta'ya dahi emniyet kemerini takmamaktan ceza yazdı ki emniyet kemerini çıkarıp indi araçtan araç sahibi, gözümle gördüm.

!!!!!
                                                                                                                           Stile Italiano

ku2

Adam para istemiş senden besbelli...Anlamamışsın..
Plakanın yeri yanlış... Kuyruğu eğri :)))
vs...

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Onur ÖZTÜRK

quote:

Adam para istemiş senden besbelli...Anlamamışsın..
Plakanın yeri yanlış... Kuyruğu eğri :)))
vs...

Aslında farketmedim değil, işi yokuşa sürüp vazgeçirmekti benim isteğim. O da vazgeçmeyince 20 lira ona vereceğime 45 Lira ceza öderim daha iyi dedim
                                                                                                                           Stile Italiano

Robbie

sicil numarasini isteseydin keşke,
147 1.6 TS Distinctive 2006

sp4rc0

Plaka takılı olmasa ceza yazabilir de, solda ne demek.. hangi maddeden yazacaktı onu da merak ediyorum, ah bu polisler bana denk gelmez ki..
Ön plaka takılı olmadan, 2 yıl boyunca her gün şehirler arası giderek ve sayısız çevirmeden geçerek kullandım, hiç ceza yemedim, sadece 2 çevirmede uyarıldım, sizinki baya talihsizlik olmuş..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

agucba

Karayolları Trafik Yönetmeliği

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM : TESCİL PLAKALARI
TAKILMA YERLERİ VE SAYILARI

Madde 54 - Tescil plakaları araçlara aşağıda gösterildiği şekilde ve sayıda takılır.
a) Motorlu bisiklet ve motosikletlere; arka çamurluk veya reflektör üzerinde ve araç eksenine dik olacak şekilde 1 adet,
b) Römork ve yarı römorklara arkada römork ekseni üzerine 1 adet,
c) Yük motosikletleri ile diğer motorlu araçlara; bir ön, diğeri arkada araç ekseni üzerinde 2 adet, olmak üzere; yerden önde 20 ila 75, arkada 30 ila 125 santimetre yükseklikte, plaka alt kenarı aracın tampon alt seviyesinin üstünde kalacak, yanlarından taşmayacak, sallanmayacak, düşmeyecek, kolayca okunabilecek şekilde takılır.
d) Takılacak yerlerin uygun olmaması halinde tescil kuruluşunun izni ile;
1) 11x52 santimetre en ve boyundaki ön plaka arkaya,
2) Araç ekseni üzerine yerleştirilecek olanlar sol tarafa, mümkün olmayan durumlarda sağ tarafa, taktırılabilir.
Ayrıca, yabancı menşeli olan ve plaka için özel yeri bulunanlara küçük ölçüde plaka takılmasına izin verilebilir.

e) Lastik tekerlekli traktör römorklarına, traktöre verilen numarayı taşıyan plaka, diğer araçlarla çekilen römork ve yarı römorklara kendileri için verilen plakalar takılır.

Bu maddeye istinaden dava açılması durumunda sanırım ödenen ceza geri alınabilir.

///////////////

sp4rc0

Aslında bu Karayolları Trafik Yönetmeliği'ni araçlarda bulundurmak lazım..

Lbe

Bu maddeye gore italyan plaka takmanın bir mahsuru yok ?

evrenalpar

Ben bu maddeyi yazdırdım, torpidomda saklıyorum kötü günler için.

Bu arada "Agucba"nın dediği gibi, bulunduğunuz yer sulh ceza mahkemesine bir dilekçeyle itiraz edebilirsiniz (süresi geçmediyse), ben olsam inadına itiraz eder hakkımı arardım...  Gerçi benim itirazım 2 seneye yakın sürede karara çıkmıştı.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

bado

ne dangalak insanlar var ya..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

sp4rc0

adam uyanık, sembolik ceza keseceğim demiş ve farklı bir ceza kesmiş, emniyet kemeri takmamak, telefon ile konuşmak gibi bir şeyden kesmiş.. itiraz  etseniz de işe yaramaz bence..

Alper

Ceza makbuzunda ne yazıyor...
Yani ceza sebebini ne olarak belirtmiş?

dnr1

Utanmasa koy mezdekeyi oyna....yayımda para tak diyecekmiş.
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alper

Bide cezayı tam olarak nerede yediniz?

ArinFırat

54. maddeyi öğrenmemiz gayet faydalı oldu.tşkrler Agucba..şöförler odasına makbuz yatırıp plaka alıyoruz,plakalar ölçü font vs herşeyi standart.aksesuarcıdan alfaya uygun app vb plaka yaptırdığımız zaman Onur kardeşimize ceza yazan polis tekrar karşımıza çıkıyor.gerçi bazı şehirlerde trafik app lere mühür hologram basıyormuş diye okumuştum bi forumda,ne kadar doğru bilmiyorum.

fevkalbeser12

Bu ceza olayı ile alakalı bende bi anımı paylaşayım. Abim normal hayatta sinirli fakat araç kullanırken sakin birisidir:)  İşinden ötürü sürekli araç kullanıyor kamyon kamyonet tarzı. Uzun yıllardır soförlük yapmasına rağmen hiç trafik cezası yemedi ömründe ta ki geçen haftaya kadar. Gene iş yerinin kamyonu sürerken torbalıda kırmızı ışıkta durmuş, o sıra elinide kulağına götürmüş yani diğer anlamda başını elini yaslamış, sonra yeşil ışık yanınca hareket etmiş, biraz ilerde polis çevirmiş. Polis demiş ki az önce ışıklarda sivil memur sizi telefonla konuşurken görmüş o yüzden size cezai işlem uygulayacağım demiş. Abim de memur bey ben telefonda görüşme yapmadım hatta telefonum kayıtlarına bakın son aranan ne zaman diye. Ayrıca sizin elinizde herhangi bi kamera kaydı var mı demiş. Adam elimizde kayıt yok ama memur arkadaş öyle görmüş. İsterseniz bu cezaya dilekçe ile itiraz edebilirsiniz demiş. Abimde 50 lira için gidip emniyette dilekçe için mi uğraşacağım ilk trafik cezamı da, yapmadığım bi suçtan kestiğiniz için size teşekkür edip yola devam etmiş. Hanı kısaca durumun özeti böyle o yüzden bu tip ufak tefek şeyleri malesef sineye çekmek durumunda kalıyoruz. Aslında arkasını aramamız lazım fakat kimsenin o kadar vakti yok:(
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ArinFırat

TR deki yargı sistemi maalesef böyle,adalet sistemi kokuşmuş ele ayağa düşmüş.hakkını arayacağın zaman bin pişman edip bırakıyorlar.

Alper

quote:

54. maddeyi öğrenmemiz gayet faydalı oldu.tşkrler Agucba..şöförler odasına makbuz yatırıp plaka alıyoruz,plakalar ölçü font vs herşeyi standart.aksesuarcıdan alfaya uygun app vb plaka yaptırdığımız zaman Onur kardeşimize ceza yazan polis tekrar karşımıza çıkıyor.gerçi bazı şehirlerde trafik app lere mühür hologram basıyormuş diye okumuştum bi forumda,ne kadar doğru bilmiyorum.

Register or Login" border=0>
Mesela bunun gibi :)

Şimdi ben buraya  52 cm lik standart plakayı nasıl koyayımda otomobilin bütün güzelliği gitsin dimi ama :)

Edited by - alpermusa on 31/01/2012  13:10:49

ArinFırat

gayet şık ve gösterişli olmuş

Onur ÖZTÜRK

quote:

Bide cezayı tam olarak nerede yediniz?

Silivri'de yedim cezayı ve memur arkadaş trafik işaret ve işaretçilerine uymamaktan yazdı cezayı.

Yoksa itiraz edecektim bende. Zaten bomboş geçen vaktim birşeylerle uğraşmakla geçerdi en azından
                                                                                                                           Stile Italiano

Anıl

APP'ye mühür bastırmak artık sağlam torpil istiyor,bende önde neredeyse 2 senedir plaka yok,şimdiye kadar hiçbir polis birşey demedi,zaten plakayı takacak doğru düzgün yerde yok!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alper

Valla daha yeni bastırdım o mühürleri :) tekrar olsun tekrar bastırtırım farketmez :)
Hatta 20 ye yakın araca bastırttım bu şekilde hepsi Beşiktaş askı çerçeveli çerçevesiz bir çok farklı şekilde plaka yaptırdım son 3 ay içerisinde en son yıl başından sonra da 5 tane falan yaptırdım.
Silivri de yazmaları ilginç keşke karakola gidelim ve üstünüzle konuşalım deseydiniz itirazda bastırsaydınız.
Bende Çorludayım ve sürekli Silivri Selimpaşa yolunu kullanırım radara da girmiştim hatta rekor bendeymiş diye dalga geçmişti orada sarsık bir polis bende sonrasında iptal ettirtmiştim cezayı ağzı açık kalmıştı.
Selimpaşa da karakolluk olmuştum 4 adet ekip arabası peşime takılmıştı hatta o zaman ben şikayetçi olmuştum teröristmiyim ben ne bu takip ediyorsunuz önümü kesiyorsunuz diye sonra şikayetimi geri aldım özür dilendi falan filan ama 5 sene önceydi bu tabii.
Biraz dişli birine denk geldimi aslanlar kedi yavrusu kesiliyor ne sanıyorlarsa kendilerini.

ATA

quote:

APP'ye mühür bastırmak artık sağlam torpil istiyor,bende önde neredeyse 2 senedir plaka yok,şimdiye kadar hiçbir polis birşey demedi,zaten plakayı takacak doğru düzgün yerde yok!

Tanesi 65tl'ye, iki hafta önce 3 farklı çift mühürlü app plaka bastırdık =) Ayrıca artık yasada çift mühüre ihtiyaç yok. Tek mühür yeterli. Oda ufak olan.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

alfist_3548

valla cıdden o polıs serefsızmıs rusvetı vermemekle en ıyısını yapmıssın
bence boyle bır durumda bır paranın serı numarasını al vıdeoyuyu al sonra gıt o goruntulerle serı numarasını olayın oldugu emnıyet mudurlugunden once gorsel medyada paylas o zaman oyle angut polıs bozuntusunu gorevden almak soyle dursun o plakayı neyse agzımı acmayacagım abı anlayan anladı zaten
alfist_3548

35 KZS 18 (2001-2015)
35 NCC 97 (2015-      )

[url="http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg"]http://i.hizliresim.com/GoPn4y.jpg[/url]

Samet89

Evet bariz rüşvet istemiş buna benzer bir olayda ben yaşadım. Memur ceza kesicek bişey bulamayınca bu ruhsatda bi sayfa eksik demişti. Tabi ben saf gibi nasıl olur emniyetden böle teslim aldım vs derken bi yeşillik eksik demişti

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi