Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Fakir başlığı LPG:)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

quote:

yalnız benzin kaçırdığı doğru olabilri :)..diğer araçta da her gaz aldığımda 20 tl lik benzin alırdım aynı mesafe git-gel 13-14 gün götürürdu bunda 7-8 gün bilemedin9 gün götürüyor...

Gaza geçişi daha uzun sürdüğü için olabilir o dediğiniz. Ayrıca farklı tüketimlere sahip araçları bu anlamda mukayese etmek çok doğru değil. Alfalar bence genel anlamda diğer markalara göre biraz da olsa fazla yakıyorlar.

Alper

Benim Volvo da istanbul içi 30 kuruş , Çorlu da şehir içi full 27 kuruş , şehir dışı 20 kuruş civarı yakıyor mesela LPG de ve 4 depo LPG de 50 TL benzin koyuyorum ama benzini hiç çeyreğin altına düşürmedim LPG de kullansam bile benzin pompası arıza yapar diye ısınıp falan diye...

ismet

kışın benzin daha çok harcanır o da havaların soğuk olmasındandır.. havalar soğuk olduğundan motor geç ısınır, 2-3 km'den önce lpg'ye geçmez.. bu da sanki benzin sarfiyatı durduk yere yapılıyormuş gibi bir algı oluştursa da işin aslı öyle değildir..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

kemalkml

cevaplar için teşekkürler ,birazdan aracı teslim alıcam ,bakalım durum ne olacak ,usta eğer sorun olursa benzin enjektörleri için kesici role takılır dedi. bi kaç gün deneyelim bakalım ne olacak

fevkalbeser12

Peki tüp ne taktırdın adaş? Birde şu benzin pompası olayı çok ciddi bi sorun teşkil eder mi?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

quote:

cevaplar için teşekkürler ,birazdan aracı teslim alıcam ,bakalım durum ne olacak ,usta eğer sorun olursa benzin enjektörleri için kesici role takılır dedi. bi kaç gün deneyelim bakalım ne olacak

O bahsettiği şey çok tehlikeli bir röledir. Normalde insanlar onu araç lpg'deyken benzin pompası boşyere çalışmasın, pompa yıpranmasın diye koyuyorlar ancak hiç beklenmedik anlarda lpg sisteminde oluşabilecek bir arıza durumunda aracınız bu röle yüzünden otomatik olarak benzine geçmeyecektir. Ara yoldan ana yola hızla çıkmanız gerektiğinde, ani şerit değiştirmelerde gibi bir çok örneği var. Kesici röle kişisel olarak asla tavsiye etmiyorum.
Lpg sistemi devrede iken benzin enjektörlerine giden sinyal kesilir ve lpg enjektörleri çalışır sadece. Benzin enjektörleri kaçırır demek ne demekmiş. Musluk mu ki bu da contası kaçırsın ?

A.S.GÜMÜŞ

quote:

arkadaşlar bugün aracıma lpg takılıyor ,ustanın söylediğinie göre benim arabada lpg de çalışırken benzin enjektörleri ara sıra benzin kaçırıyormuş ve rolanti bozuyormuş,böyle bir şey varmıdır ? ustanın söylediğine göre kronik sorunuymuş alfa 156 nın . aracınm 2.0 ss

Bunu diyen Lpg ci eleman mı ? yoksa sizin Alfa servis ustanız mı ?
2007 den beri arabamı lpg li kullanıyorum, sadece işinin ehli bir ustaya baktırıyorum, bir çok konuda konuştuk kronik problemler vb gibi, Lpg den çıkan sorunlarıda beraber hallettik, enjeksiyon'un benzin kaçırmasından dolayı rölantinin bozulduğunu ilk defa duyuyorum. Gaz ayarsızlığından kaynaklanıyor sorununuz diye düşünüyorum. Sıralı sistemler için görüşleriniz başlığımızda Alfa ya lpg uygulaması yaptırmadan önce mutlaka lpg servisinin daha önce Alfa ya lpg uyguladığından emin olunuz diye yazdığımız uyarımızı bir defa tekrar etmek isterim

(Not: Yazılan enjeksiyon kelimesini Ereksiyon okuyup bu tarz saçmalıklarla konuları çarpıtıp dağıtmayalım başlığı mahvetmeyelim)

07 DH 800

fevkalbeser12

quote:

(Not: Yazılan enjeksiyon kelimesini Ereksiyon okuyup bu tarz saçmalıklarla konuları çarpıtıp dağıtmayalım başlığı mahvetmeyelim)

Serhat bey o cümleyi yazan bendim ve o an benim içimden öyle geldi ki  benim kötu bi niyetim falan yoktu hani muhabbet başka yere bağlanmadı orda kapandı bitti neredeyse 1 ay geçti o konunun üzerinden tekrardan bunu konuyu siz neden hatırlatıyorsunuz?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

A.S.GÜMÜŞ

quote:

quote:

Serhat bey o cümleyi yazan bendim ve o an benim içimden öyle geldi ki  benim kötu bi niyetim falan yoktu hani muhabbet başka yere bağlanmadı orda kapandı bitti neredeyse 1 ay geçti o konunun üzerinden tekrardan bunu konuyu siz neden hatırlatıyorsunuz?

Bir daha olmasın diye yeri geldi yazdım Kemal bey. İçinizden her geleni özellikle konuyu dağıtıyorsa yazmayınız. Bir art niyet düşünerek yazmadığınızı düşünmeyi tercih ediyorum ama bu yazdığınız özellikle yardım istediğim bir konuda olunca beni rahatsız etti.

07 DH 800

kemalkml

arkadaşlar işyerimde bilgisayar arızası nedeniyle foruma giremedim, lpg takıldı marka emmegas piyasada pek yok ama orjinal italyan (çakma italyanlardan değil) .lpg takılan yer konyanın sayılı lpg dönüşüm yapan yerlerden biri ,prins ,brc,atiker ,emmegas ,dymco markalarını takıyor .eğer çok iyi bir sistem istersen prins takalım dediler amna fiyat çok yüksek(2300 tl civarı) emmegasda kampanya başlatmışlar ,ben 900 tl ye taktırdım :) eğer sorunlu bişey olacaksa başka marka takmalarını söyledim ,çünki ellerinde 6 marka var.usta bi sorun olmaz dedi .şu an araç çok iyi geçiş benzinden çok farklı değil ,motor gayet tepkili ben memnunum ,yakıt ölçmedim .eğer bu çekişe göre isteğim sarfiyatı yakalarsam süper olur. benzin enjektörü kaçırma olayı kesin değil yani usta illa yapar demedi yapabilir dedi,role işine bende sıcak bakmadım. bakalım hayırlısı :)

volkanka

Şu LPG olayını tek başlıkta toplasak çok iyi olacak.

You are not allowed to view links. Register or Login

fevkalbeser12

Hadi hayırlı olsun tüpün:)
                         jeremy clarkson

kemalkml

teşekkürler :)

Erhanz33

Merhabalar ben mersinden erhan; bende yaklaşık 3 ay önce taktırdım 2005 156ıma. lovato marka. ilk denememde fulledim 82 liraya. malum bizim burda lpg hfiyatları (2,30 shell) (2,35 Aytemiz) fulleyince şehir içi normal kullanımda 3.000 deviri geçmeden 285 km yol yaptı.buda 0,28 krşa tekabül ediyor.30 liralık döküyorum. 110 km yapıyor. 27-28 krş arası yakıyor Anlıcanız Arkadaşlar.Aracım 2005 156 distinctive.

ArinFırat

Selamlar. fikir vermesi açısından 2004 1.6 156 ile LPG tüketim değerlerimi paylaşmak istiyorum. 6 aylık denemeler sonucu elde ettiğim rakamlar ve + - en fazla 3 5 km oynayan rakamlar,hiç şaşmadı çünkü.lpg yi sürekli olarak 30 litre aldım ve farklı marka istasyonlardan..agresif sürücü değilim,motoru bağırtmadan 3000 devri geçmeden kullanıyorum.şehirlerarası ise 120 yi hiç geçmedim. 30 Lt LPG ile elde ettiğim veriler:
Shell : Ş.İçi : 230km(1 lt ile 7.6 km)
Ş.arası : 385km(1 lt ile 12,8 km)
Opet : Ş.İçi : 232km(1 lt ile 7.7 km)
Ş.arası : 390km(1 lt ile 13 km)
LUK : Ş.İçi : 243km(1 lt ile 8,1 km)
Ş.arası : 405km(1 lt ile 13,5 km)
lpg markası ATİKER
bu arada LUK oil kartı olanlara indirim var.lpg litresi 2.55 TL den 2.43 TL ye düşüyor.Kesinlikle reklam değil,benzinci mazotçu veya pompacı değilim :) devir tasarruf devri olduğundan herkesin faydalanmasını isterim

dragut

iyi akşamlar alfisti ailesi,

aracımda kullandığım brc marka lpg sistemi, gaz bitmeye yakın çekişten kısa süreli düşüşler yaşıyor ve bu esnada sürekli "biip biip" ikaz sesi veriyor. ustanın dediğine göre  ikaz sesi geldiğinde araçtaki gaz bitiyor. fakat geçen gün 39 litre lpg aldım (100tl) ve %90 şehirlerarası kullandım. araç 350 km'de bu ikazı vermeye başladı. gaz bitiyorsa bu menzil çok az değil mi? üstelik ocak ayında bakım ve ayar da yaptırdım. bana sanki ikaz sesi geldiğinde gaz bitmemiş gibi geliyor. brc kullananlar yardımcı olursa sevinirim.
"Alfa sevgisi"

Alper

Gazdan benzine geçiyor o sesi duyduğunuz anda gaz bitmiş uyarısı veriyor.
350 km de bence iyi bir değer kötü değil şehir içinde normal tabii kullanımınızı bilmiyorum ama şehir içi 11 litre yakan bir araç için normal diye bilirim soğuk havalarda falan bundan sonra bir nebze daha artacaktı menziliniz havaların sıcaklığıyla doğru orantılı olarak.

dragut

%90 uzun yolda kullandım. çok devirli de kullanmadım. keşke şehiriçi bu kadar gidebilseydim. %100 şehiriçi kullanımda bu menzil 280-300 km civarına düşüyor maalesef. bu değerler de çoğu kullanıcının çok altında...
"Alfa sevgisi"

Alper

Bujilerinizi kontrol ettirin bir bujiler bile %20 fazla yakıt tüketimine sebep olabilirler.
Bir çok etken var yakıt tüketimini arttırabilecek sizin kullanma tarzınızda olabilir.
Tam bir kontrolden sonra açıkçası çıkar ortaya.
Bakımda neler değişti ve neler kontrol edildi?

ismet

350 km çok az. ben bile atikerle 70-80 lirayla 350 km gidebiliyorum. gerçi orada lpg'nin litresi kaç lira onu da bilmek lazım.

aracın bujileri daha yeni NGK olarak değişti. bir de standart filtreler filan değişti. bir ihtimal lpg'nin bakımını yaptırmak gerekebilir. o enjektör başlarının sanırım, değişmesi gerekebilir..

ERKAN TURANLI

quote:

350 km çok az. ben bile atikerle 70-80 lirayla 350 km gidebiliyorum. gerçi orada lpg'nin litresi kaç lira onu da bilmek lazım.

aracın bujileri daha yeni NGK olarak değişti. bir de standart filtreler filan değişti. bir ihtimal lpg'nin bakımını yaptırmak gerekebilir. o enjektör başlarının sanırım, değişmesi gerekebilir..

70-80 lıraya 350 km = 250 krs gıbı 1 rakam yakıyorsunuz demek  en dogal kosullarda bıle 100km 12 lt benzın yakan araca benzınden daha az lpg yı nasıl yaktırıyorsnuz merak edıyorum ya bız arac kullanmayı bılmıyoruz ya sız ss kullanmakta baya iyisiniz :)

dragut

quote:

10bin lpg bakımı yapıldı. büyük ve küçük filtreler değişti. gaz ayarı da yapıldı.
"Alfa sevgisi"

ismet

quote:
70-80 lıraya 350 km = 250 krs gıbı 1 rakam yakıyorsunuz demek en dogal kosullarda bıle 100km 12 lt benzın yakan araca benzınden daha az lpg yı nasıl yaktırıyorsnuz merak edıyorum ya bız arac kullanmayı bılmıyoruz ya sız ss kullanmakta baya iyisiniz :)

Erkan Bey, benim aracım da kardeşimin aracı da 1.6 TS, SS değil..

durum şu ki, devirli kullanımda 22, normal kullanımda 20 kuruş yakıyor benim aracım.  zaten 70/350 = 20 kuruş, 80/350 = 22 kuruş yapar

ismet

bence 11 litre abartı.. ben benzinde 8.5 litre yakıyordum.. daha sonra lpg'ye geçtim.. şu anda km'de şehir içi 20 kuruş civarı yakıyorum..

benzin tüketiminde çok fazla parametre var. bariz farklar olmadıkça karşılaştırma yapmak pek doğru değil. mesela ben şehir içi diyorum ama 25 km boyunca neredeyse hiç dur kalk yapmıyorum. yani, 10 km dur kalk'la gidenden az yaktığıma eminim

A.S.GÜMÜŞ

quote:

Selamlar. fikir vermesi açısından 2004 1.6 156 ile LPG tüketim değerlerimi paylaşmak istiyorum. 6 aylık denemeler sonucu elde ettiğim rakamlar ve + - en fazla 3 5 km oynayan rakamlar,hiç şaşmadı çünkü.lpg yi sürekli olarak 30 litre aldım ve farklı marka istasyonlardan..agresif sürücü değilim,motoru bağırtmadan 3000 devri geçmeden kullanıyorum.şehirlerarası ise 120 yi hiç geçmedim. 30 Lt LPG ile elde ettiğim veriler:
Shell : Ş.İçi : 230km(1 lt ile 7.6 km)
Ş.arası : 385km(1 lt ile 12,8 km)
Opet : Ş.İçi : 232km(1 lt ile 7.7 km)
Ş.arası : 390km(1 lt ile 13 km)
LUK : Ş.İçi : 243km(1 lt ile 8,1 km)
Ş.arası : 405km(1 lt ile 13,5 km)
lpg markası ATİKER
bu arada LUK oil kartı olanlara indirim var.lpg litresi 2.55 TL den 2.43 TL ye düşüyor.Kesinlikle reklam değil,benzinci mazotçu veya pompacı değilim :) devir tasarruf devri olduğundan herkesin faydalanmasını isterim

Luk markasının verisi gerçekten etkileyiciymiş.

07 DH 800