Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

devir dalgalanması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

badiercan

arkadaslar aracımda son ıkı gundur durucagım zaman larda gazdan ayagımı alıp fırenleyıp durdugumda aracı devrı 900 devırden asagı dusuyor ve sonra tekrar 1100 lere kadar cıkıp normal devrıne gelıyor nedenı ne acaba

A.S.GÜMÜŞ

Sorun bende de vardı, ilk önceleri hava akış metresinden olduğunu düşündük, değiştirdik, ama sorun devam etti, ta ki gaz kelebek motoru arızası tam olarak ortaya çıkana kadar, onuda değiştirince sorun tamamıyla ortadan kalktı. Sizin rölanti dalgalanması bendeki gibi kelebek motoru arızasının ön işareti olabilir, rölanti sensörü de olabilir, benim gibi yapmayın para verip herhangi bir şeyi değiştirmeden evvel gaz kelebeğine reset işlemini yapın ve öyle deneyin, sorun çözülmezse servise gidip aracı bilgisayara bağlamak gerekiyor.

07 DH 800

murat

İlk şüphe rölanti sensörü bence de, eğer araç ile gazlamış giderken de oluyorsa yani biri sizi arkadan çekip bırakıyor gibi yapıyorsa lambda sensörü, debimetreyi de kontrol etmek gerekir
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

fevkalbeser12

quote:

Sorun bende de vardı, ilk önceleri hava akış metresinden olduğunu düşündük, değiştirdik, ama sorun devam etti, ta ki gaz kelebek motoru arızası tam olarak ortaya çıkana kadar, onuda değiştirince sorun tamamıyla ortadan kalktı. Sizin rölanti dalgalanması bendeki gibi kelebek motoru arızasının ön işareti olabilir, rölanti sensörü de olabilir, benim gibi yapmayın para verip herhangi bir şeyi değiştirmeden evvel gaz kelebeğine reset işlemini yapın ve öyle deneyin, sorun çözülmezse servise gidip aracı bilgisayara bağlamak gerekiyor.

Gaz kelebeğine resetlemek nasıl oluyor?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

dnr1

kelebege reset at bi..düzelmezse bilgisayara baglat..arıza vermezse kül tablası hariç bakmak lazım.kolay gelsin..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

badiercan

quote:

kelebege reset at bi..düzelmezse bilgisayara baglat..arıza vermezse kül tablası hariç bakmak lazım.kolay gelsin..

ıcıı kararttın be abı kelebege restı tarıf edersenız cok sevınıcem

Alper

quote:

Gaz kelebeğine resetlemek nasıl oluyor?

1- Akü kutup başlarını sökün(aküyü sökmeden teyp radio code'unuzun elinizde olduğuna emin olun)

(45 dakika beklemem gerek sanırım kutup başları sökük şekilde)

2- Kontak kapalı iken kutup başlarını takın.

3- Kontağı açın , gaza basmadan , hiçbir elektrik aksamını çalıştırmadan 90 saniye bekleyin.

4- 90 saniye dolduğu anda kontağı kapatın 90 saniye daha bekleyin.

5- 2. 90 saniye dolduktan sonra kontağı açın. tüm ışıkların sönmesini bekleyin (ecu - enjektör vs. vs.) ve aracı gaza basmadan çalıştırın.

6- Normalde 90 derece sıcaklığa gelene kadar veyahut 10 dakika hiç gaza basmadan aracı durduğu yerde boşta çalıştırın.

7- Süre dolduktan sonra motoru kapatın, sonra yeniden çalıştırın.

Edited by - alpermusa on 04/04/2012  12:21:32

A.S.GÜMÜŞ

Alper bey bu ecu reset değil miydi ? Kelebek motoru reset işlemi biraz daha kısa.
1- Kontağı Mar konumuna getirip 90 sn bekleyin
2- kapatıp 90 sn bekleyin
3- 10 dk kadar hiç gaz vermeden rölantide çalıştırın.
şeklindeydi :)

07 DH 800

Alper

quote:

Alper bey bu ecu reset değil miydi ? Kelebek motoru reset işlemi biraz daha kısa.
1- Kontağı Mar konumuna getirip 90 sn bekleyin
2- kapatıp 90 sn bekleyin
3- 10 dk kadar hiç gaz vermeden rölantide çalıştırın.
şeklindeydi :)

İlk önce dediğiniz gibi deneyecek zaten özel mesajla konuştuk biz eğer çözülmezse akü işlemini gerçekleştirecek.

A.S.GÜMÜŞ

Anladım, bir de eklemek istediğim eğer ecu reset işlemi gerçekleşirse ve araçta lpg varsa hiç lpg ye geçirmeden tekrar lpg kalibrasyonu yapmak gerektiği

07 DH 800

Keox

quote:

arkadaslar aracımda son ıkı gundur durucagım zaman larda gazdan ayagımı alıp fırenleyıp durdugumda aracı devrı 900 devırden asagı dusuyor ve sonra tekrar 1100 lere kadar cıkıp normal devrıne gelıyor nedenı ne acaba

konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama bende de aynı sorun oldu sorun debimetreden çıktı zaten bilgisayara bağladığımda da hava akıl metre arızalı diyor silinmiyor.

genelde durduğumda yada boşta çalışırken 700 lere düşüyor sonra 1100 lere dalgalanarak çıkıyor 900 de duruyor 1 dk kadar sonra tekrar aynı şeyi yapıyordu.

kelebeği resetledim ama işe yaramadı yada ben resetlediğimi sanıyorum :)

emr7919

Arkadaşlar merhaba,

3-4 aydır arabamda bir sıkıntı var. 2500 devir civarında sanki birisi arkadan arabayı 1-2 saniyeliğinu tutup bırakıyormuş gibi bir olay yaşıyorum. Forumda araştırdığım kadarıyla bu sıkıntı lambda sensöründen kaynaklanıyor. yada benim bilmediğim başka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir mi?

Aracım 2005 model 156. Aşağıdaki linkteki ürünün (gerçi şuan stoklarda yok) fiyatı uygun gigi duruyor, tabi stoğa girdiğinde bu fiyatı arttırabilirler. Bu ürün benim aracım için uygun mudur? Aracıma uygun, uygun fiyatlı ürünü nereden bulabilirim.

You are not allowed to view links. Register or Login

Keox

verdiğiniz linkteki lambda 97 - 2000 model alfalar için uygun diyor açıklamasında ama isterseniz bu linkteki ürünlere bakın 205tl civarı bir fiyatı var ama benden tavsiye çıkmada olsa orjinal olanını alın derim

Edited by - Keox on 12/04/2012  11:50:16

Alfadanadam

quote:

Arkadaşlar merhaba,

3-4 aydır arabamda bir sıkıntı var. 2500 devir civarında sanki birisi arkadan arabayı 1-2 saniyeliğinu tutup bırakıyormuş gibi bir olay yaşıyorum. Forumda araştırdığım kadarıyla bu sıkıntı lambda sensöründen kaynaklanıyor. yada benim bilmediğim başka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir mi?

Aracım 2005 model 156. Aşağıdaki linkteki ürünün (gerçi şuan stoklarda yok) fiyatı uygun gigi duruyor, tabi stoğa girdiğinde bu fiyatı arttırabilirler. Bu ürün benim aracım için uygun mudur? Aracıma uygun, uygun fiyatlı ürünü nereden bulabilirim.

Sizin aracınızda yanlış bilmiyorsam 3 adet lambda sensörü var. Hangisi olduğunu tespit etmeden herhangi bir parça almayın bence. Zaten sadece varsayımlara göre parça yenilerseniz paranızı sokağa atmış olursunuz. Önce problemin kaynağını kesin olarak tespit edin sonra gereken parçayı satın alın. Doduco marka ürün kullanmadım ama Bosch olanının da fiyatı çok yüksek değildi diye hatırlıyorum :)

badiercan

lambada sensoru ne ıse yarar

emr7919

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi önce problemin nerede olduğunu netleştirmek gerekecek.

Keox

quote:

lambada sensoru ne ıse yarar

OKSİJEN SENSÖRÜNÜN GÖREVİ NEDİR ?

Oksijen Sensörleri, motor egzoz manifolduna monte edilmiş olup, egzoz gazları içindeki yanmamış oksijen miktarını ölçmek için egzoz gazlarını koklar ve ECU tarafından okunabilen bir voltaj üreterek hava-yakıt karışımının çok fakir veya zengin olduğunu gösterir. Bu sayede, aracın her sürüş şartında hava-yakıt karışımı sürekli olarak kontrol altında tutularak optimum performans ve yakıt ekonomisi sağlanır.

OKSİJEN SENSÖR ARIZALARININ TANIMI

Aracın performansı ile bu kadar yakından ilgili olan bir parçanın arıza tanımı nispeten kolaydır. Birçok araçta oksijen sensörü arıza lambası mevcuttur. Aynı zamanda, sürücü fazla yakıt sarfiyatından şikayet eder. Arızalı Oksijen Sensörü yakıt sarfiyatının %30 değerine kadar artmasına neden olur. Sürüş konforunun azalması ve yanma kayıpları klasik Oksijen Sensör arıza belirtileridir ki, bu arızaların hepsi araca uygun bir Oksijen Sensörü takılmak suretiyle giderilebilir.

SENSÖR ARIZASI İLE İLGİLİ PROBLEMLER

* Araç performansının düşmesi
* Aşırı yakıt sarfiyatı
* Katalitik kövertörün aşırı ısınarak arıza yapması

BAKIM VE SERVİS

Yeni çıkan çevre koruma yasaları araçlarda katalitik konvertör kullanılmasını ve yılda bir kez emisyon testinden geçmelerini zorunlu hale getirmiştir. Başarısız bir motor ve egzoz emisyon testinin en başta gelen sebeplerinden biri arızalı Oksijen Sensörüdür. Bu nedenle Oksijen Sensörleri her 30.000 km. de bir kez kontrol edilmelidir. Aracınızda yukarıda söz edilen arızalardan birini yaşadığınız zaman Oksijen Sensörü değiştirmekten asla kaçınmayın.

ALINTIDIR.

Not: Çok güzel bir şekilde anlatmış bence yazıyı yazan arkadaş

badiercan

keox tesekurler bılgı ıcın ıyı bır acıklama oldu